Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Sinav cilesi son buldu(mujdemi isterim)

Yorum için giriş yap 22 mesaj · 6.986 görüntülenme
sArkadaslar bugun itibariyle uyum sinavi tarih oldu.Dun hollanda artik bu ayibindan vazgecti bilginize
ihs_77 yazdı:
sArkadaslar bugun itibariyle uyum sinavi tarih oldu.Dun hollanda artik bu ayibindan vazgecti bilginize

evet arkadaşım,ben de gazeteden okudum.inşallah herkes artık rahatça sevdiine kavuşur,bundan güzel bi haber olabilir mi?herkese müjdeler olsun...
ciddimisiniz ya , bende sinavla geldim buraya . cektigim cileyi bilirim . insallah dogrudurda bizlerin cektiklerini siz geride kalanlar cekmezsiniz . buyuk bir insanlik ayibiydi zaten . ama bu hollandalilarada guvenemiyorki insan . baska bir oyun cikmasin bunun altindan
AMSTERDAM - Hollanda’da 2005 yılında kanunlaşan ve 15 Mart 2006’da yürürlüğe giren “uyum sınavı yasası” Amsterdam Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yabancıların aile birleşimini kendi ülkelerinden yapmalarını zorlaştırmak, AB dışındaki bazı ülkeler ülkelerden Hollanda’ya gelecek olanları engellemek amacı taşıyan “uyum sınavı”, uluslararası anlaşmalar ve anayasanın bazı hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına karar verildi.
yok arkadaslar hevesiniz kursaginizda kalacak ama yanlis alarm verilmis. esimle simdi ind nin resmi sayfasina baktik . arkadaslarin yazdigi olay kismen dogru . bir FAS li bayanin mahkemeye actigi dava var . aile birlesimi ile gelecek olanlarin kendi ulkelerindeki ilk adim olan sinava girmelerine gerek olmadigina dair karar vermis mahkeme . Buraya kadari dogru ancak gerisi karisik biraz

Bu karari veren Amsterdam daki yerel bir mahkeme . ancak hollanda mecliside buna karsilik yeni bir mahkema acmis. Bir ust mahkemeye acilmis bu dava. Amsterdam mahkemesinde karar veren hakime ve kararina yonelik bir mahkeme. Amsterdam mahkemesinin aldigi kararin gecersiz olduguna dair acilmis mahkeme.

Henuz bu yeni acilan dava sonuclanmamis . ve sonuclanincaya kadarda eskisi gibi sinav yapilmasi gecerli kabul edilmis durumda

yani arkadaslar ben dedim size yanlis alarm

konunun orjinalini asagiya kopyaliyorum . hollandaca bilen esleriniz cevirir sizlere

kolay gelsin calismaya devam

> Actueel

Eis basisexamen inburgering buitenland voor mvv gezinshereniging nog steeds van kracht

Nieuwsbericht | 17-07-2008

Op 15 juli jl. heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald dat een Marokkaanse vrouw die bij haar man in Nederland wil wonen, niet eerst in haar eigen land het basisexamen inburgering hoeft te halen. Volgens de rechter ontbreekt voor deze eis de grondslag in de Vreemdelingenwet 2000. De staatssecretaris van Justitie bestudeert de uitspraak van de rechtbank en zal zeer waarschijnlijk tegen deze uitspraak in hoger beroep gaan.

Intussen blijft het huidige beleid ongewijzigd en blijft de eis van het slagen voor het basisexamen inburgering in het buitenland voor gezinshereniging van kracht.

Mochten er zich wijzingen voordoen, dan houden we u hiervan uiteraard op de hoogte.
arkadaşlar bu haberi ilk duydumda sinirlenmiştim sınav girip kazana bilmek icin cok cabalamıştım emeklerime üzülmüştüm biyandanda sınavın kalktına sevindim başka arkadaşların da sitrese girmesini istemiyom hakkımızda hayırlısı
acer bende aynı öyle oldum ama yıne ben beklıcektım çünkü benım yaş sorunum vardı.olan paralarına oldu......
sahracım bende yaş sorunu yaşadım 17 yaşımda evlendim 21 olmasını bekledim cok zor zamanlarım oldu ve sonunda vizem cıktı sevinemiyorun heyceni kalmamamıştı benim icin birde böyle şeyler duyunca cok üzülüyordum gecen zamana yaşadım sıkıntılara ama citti cok şükür :geek: :geek: :geek:
arkadaslar gerçekten mi kalktı sınav allah ne muradınız varsa versin bende bir arkadastan duymustumbugün inanmaıstım gerçekten kalktıysa bana yazsın biri maileme gelir cvb çok sters yapıyordum bu sınavı gerçi 100 soruyu ögrenmeiştim zıt kelimeler kalmıstı olsun yınede kalksında birde yazmıslar soruda hollandada ayrımcılık serbestmi cezanlandırıcımı diye asıl ayrımcılıgı apan hollanda hükümeti insallah yarına kadar bana bir cvb yazarsınız 8 agustosta nikahım var bekliyorum eşim kasım ayındada kontratı alıyor istegi yapacak birde ben burdaki tr deki konsulusluga ne evrak götürecem arkadaslar bilgisi olan var mı bana bir yazsın ya a ve b formülünü açiklamalı yazsın anlamıyom ne oldugunu
ozgurluk_46 yazdı:
arkadaslar gerçekten mi kalktı sınav allah ne muradınız varsa versin bende bir arkadastan duymustumbugün inanmaıstım gerçekten kalktıysa bana yazsın biri maileme gelir cvb çok sters yapıyordum bu sınavı gerçi 100 soruyu ögrenmeiştim zıt kelimeler kalmıstı olsun yınede kalksında birde yazmıslar soruda hollandada ayrımcılık serbestmi cezanlandırıcımı diye asıl ayrımcılıgı apan hollanda hükümeti insallah yarına kadar bana bir cvb yazarsınız 8 agustosta nikahım var bekliyorum eşim kasım ayındada kontratı alıyor istegi yapacak birde ben burdaki tr deki konsulusluga ne evrak götürecem arkadaslar bilgisi olan var mı bana bir yazsın ya a ve b formülünü açiklamalı yazsın anlamıyom ne oldugunu

arkdsm sinav hakkinda benimde net bi bilgim yok,kimi kalkti diyo kimi kalkmadi diyo,en iyisi avukatlari yada ind yi arayip sormak,diger sorularina gelince zaten randevuyu almak icin aradiginda sana neler goturmen gerektigini soyluyolar,ama genelde istenenler a formulu,b formulu,2 adet son halinizi gosteren resim boyutlarini soyluyolar telde,bide resimciye vize icin dediginde biliyiolar zaten boyutunu,senin ve esinin pasaport fotokopisi,nufus kayit ornegi,evlilik cuzdani asli+fotokopisi bunlari randevu almadan once hazirlayabilirsin bunlar genelde istenen evraklar,diger soruna gelince a ve b formulu biri evlilik kayit ornegi esinle evli olduguna dair kagit biride dogum kayit ornegin zaten aciklamali bilmene gerek yok arkdsm sen nufusa git a ve b formulu istiyorum de veriyolar,tabi illa ogrenmem lazim dersen internette a formulu ornegi yazip arama tusuna bsarsan sanirim gormek istedigin sonuca ulasabilirsin,,,kolay gelsin arkdsm,,,
hayırlı geceler arkadaslar bu sınav muhabbeti gerçekten bittimi. konuyla ilgli detaylı bilgisi olan var mı? belli bir başvuru tarihini falan mı kapsıyo? yok sa bundan sonraki baş vuruları mı kapsıyo?
fatih yesiltepenin konyadan arkadaşıyım kendisine ulaşamadım. bu arada ismim hüeyin
huseyin sinav cilesi henuz bitmedi alinan bir karar var fakat uygulamaya gecmedi henuz. cunku sinav tarihi alan arkadaslar var. zaten bitse konsolosluklara bu konuda bilgi gelir sinav tarihi filan vermezler fakat hala sinav tarihi aliniyor.
selam arkadaslar bu sınavı tam açıklayacak bir kişi yokmu bir ınd yı arayıpta yada avukatı arayıpta soracak yetkili biri yokmu cvb bekliyorum tam kesin bir şey yazın bekliyorum
ben sana acıklayayım.eşim yabancılar polısını arayıp sormuş.malesef sadece öyle bır karar alınmış.yururlugue gırmesı en bence bır sene falan tutar.onun için fatıh arkadaşın dedıgı gıbı eger kalkmış olsaydı konsolosluklar gun vermezdı.o kadar da zor bır şey degıl.bır an önce gırıp cıkın derım.en azından orayı hak ettım dersınız :P :P :P :P :P
valla esefle kiniyorum sizi bir ablaniz olarak en diyeyim size. her biriniz bu konuyu aciklayacak biri yokmu diye basbas bagiriyor ama yukarda ilk yaziyi okuyup gerisini e4s geciyorsunuz, arkadaslar zahmet edinde ilk sayfada ayrintisiyla konuyu acikladigim ikinci mesajimi okuyun lutfen . ind nin kendi resmi sayfasinda konu hakkindaki ayrintili bilgiyide oldugu gibi kopyalamistim .

kisacasi alinan karar gecersiz sayilmistir bir ust mahkema tarafindan. kimse sinav kalkti diye yayilip yatmasin . SINAV DEVAM EDIYOR , CALISMAYA DEVAM keske kalksaydi :(
sevgılı ablacıgım zaten hollandaca bılseydık sınavın kalktıgına bukadar sevınmezdık..o halde burada ne işimiz olurdu....orjınalının yanında bırde acıklamasını yapsaydın...buradakı ınsanlar daha net anlardı...verdıgın yenı bılgın için yınede teşekkürler.
şimdi arkadaslar benim size bir sorum olacak bilgisi olan hemen cvb yazarsa sevinirim acil ivedi karıcım kontratı sınavdan önce alıyor kontratı aldıgında istek yapsa kontratı aldıktan sonra sınavı 1 ay sonra o belgeyı istek yaptıktan sonra versek kabul ederler mi istegini karıcım şimdiden tesekkürler cevaplarınız için bekliyorum
Arkadaslar sinav kalkmadi diyen insanlara inanmayin.Ben bugun hollandali avukatimla konustum.Sinava girmek zorunda degilsiniz.Benim islemlerim sinava girmedigim halde devam ediyor.Size tavsiyem esinizin ordan bir avukat tutup sizin islemlerinizi takip ettirmesi.
arkadasım öle diyorsun sınav kalkmadı diyorsun benim eşimde dün aradı avukatı sınava girecek dedi sınavı geçtikten sonra işlemlere başlayalım dedi hatta avukatta amsterdamda eşimin konustugu avukat ben anlamıyorum şunu iyi anlayan biri bir cevap yazsa nasıl olur anlayan bilen bu işleri ben anlamıyorum yanı herkes bişey diyor hani bir reklam vardı ya agzı olan konusuyor diye benim soruma cevap vermedınız senın eşinin konustugu avukatın telefon numarasını bir versende benim eşimde arasa bir konussun bakım ne diyecek ama benim eşim sınav parasını bugün yatıracaktı akşam aratırım ben sen verde genede girersen tabi hemen bugün
hss_77 arkadas senden şu avukatın telefonunu istedim bbir cvb vermedin hala verde bizde arayalım bir konusalım baham bekliyorum
evet arkadaslar benim içinde kara gün geldi çattı 18 eylül perşembe günü sınav günüm saat 2 de giriyom sadece 100 soruya çalıstım dediginizi yapacam hiç susmayacam hep hollandaca konusacam bilmesem bil e hollandaca cevaplayacam

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol