Oncelikle herkeze gostermis oldukları ilgi ve yardımlarından dolayı tesekkur ederim.mayıs 20 de sınavım ve ben 3 aydan beri ,bende mevcut bulunan opweg ve naar nederland kitaplarına calıstım! sizce bu kitaplar sınav icin benim makul bir puan almama yeterli olurmu?ikinci sorum ise;sınava girerken yanımda bulunması belgeler nedir?sadece kimlik veya pasaportum yeterli mi?
herkeze iyi gunler diler simdiden sınav icin basarılar dilerim
sınav oncesi son 5 gunum .
hadi hayirli olsun , gecersin sIKINTI yapma gerisini arkadaslardan yardim alirsin
bir nebze de olsa beni rahatlattın arkadasım..allah senden razı olsun.bide su sınava girerken gerekli belgeler konusunda yardımcı olsan.
bir nebze de olsa beni rahatlattın arkadasım..allah senden razı olsun.bide su sınava girerken gerekli belgeler konusunda yardımcı olsan.
sınava giderken pasaportunu ve pasaportunun fotokopisini götürmen yeterli kardeş.
cok tesekkurler kardesim.sınavda sana da basarılar
slm arkadaşım bende op weg ve naar nederland kıtabından calısıtım ama ben daha sınava gırmedım kursada gıtmıyorum once rabbıme sonra kendıme guvenıyorum benım arkadasımdan bırı op weg kıtabından calıstı gıttı sınava gırdı 34 puan almıs inşallah sende sınavı kazanırsın sınavda can kulagınla dınle ve hıc susmassan sınavı kazanırsın kardeşim bak ben bunu herkese yazıyorum sende bı oku nerdeyse sınav tavsıyelerının hepsı aynıdır
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter.Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercxekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
kardeşim bol sanslar rabbım yardımcın olsun ınsallah sınavı hayırlısıyla kazanırsın ınsallah heyecandan ve stresten uzak dur can kulagınla dınle ve hıc susmamaya gayret et rabbım yardımcın olsun hayırlı sınavlar
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter.Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercxekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
kardeşim bol sanslar rabbım yardımcın olsun ınsallah sınavı hayırlısıyla kazanırsın ınsallah heyecandan ve stresten uzak dur can kulagınla dınle ve hıc susmamaya gayret et rabbım yardımcın olsun hayırlı sınavlar
cok sevgili ortakoy kardesim.yazdıkların icin allah senden de razı olsun ve gonlune gore versin.daha oncede degindigim gibi opweg ve naar nederland kitaplarına 3 aydan beri calısıyorum ve cok buyuk konusmak gibi olmasın ama suler seller gibi ezberledim,anlayacagın vragen,nazagen ve tagenstelligen bunların hepsi ezberimde.tabi ezber dediysem sadece ezber degil aynı zamanda soylenenlerin anlamını ogrendim bu yuzden cevap verirken ve tekrar yaparken daha bilincliyim.sırf cd lere baglı kalmamak icinde kız arkadasımlada hemen hemen her gece beraber tekrar yapar bu vesile ile kelimeleri baska ses tonu ile kulak dolgunlugu oluyor.yazdıkların butun tavsiyelere uyacam ve artık allaha dua edecez sınavın iyi gecmesi icin.
tekrar tekrar cok tesekkur eder,sana ve ailene saygılar sunarım
tekrar tekrar cok tesekkur eder,sana ve ailene saygılar sunarım
önemli degıl kardeşim sendende rabbım bınlerce kez razı olsun bu arada calısma seklın gercekten cok guzel bazıları sadece ezber yapıyo ama anlamadan yapıyodu senın calısma seklın gercekten ıyı bence sen sınavdan korkma sınav senden korksun ınsallah sen sınavı hayırlısıyla kazanırsın dualarımız senınle ve butun sınava gırecek ve vıze bekleyen kardeşlerımızle rabbım butun herkesın ne muradı varsa onu versın hakkımızda hayırlısı neyse o olsun bol sanslar kardeşim iyi duaların ıcın saolasın kardeş rabbım senınde gonlune gore versın amın hayırlı sınavlar kardeşim
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol