Arkadaşlar rabbime şükürler olsun sınav stresini attım üstümden. bu gün saat 13 30 da istanbul hollanda başkonsolosluğunda sınava girdim. pisikolojimi bozacak hiç bir aksilikle karşılaşmadım. ordaki çalışan arkadaşlar çok güler yüzlüydüler sıcak davrandılar. ortamda gayet güzeldi masaya su bile koymuşlardı. sınav odasına girmeden önce sınavın içeriğini anlatan yazıları verdiler.oturup okudum. onları zaten biliyordum ama kendimi sakinleştirmek adına gene okudum. içeri girdim. bir kaç forma imza attım. sonra parmak izlerim alındı. veeeee ilk bölüm kültür soruları gelmeye başladı. o bölüme ben hem soruları hem resimleri ezberleyerek çalışmıştım. o yüzden çok basit geldi ama kendimi sakinleşitrmem 15.soruyu buldu. kalbim ağzımın içinde atıyordu sanki... ilk bölüm b,itti ara vermedim çünkü konsantrem tamdı. 2. bölüm başladı ses net olmamakla beraber anlaşılmaz değildi. her hangi bir şey yoktu. geri plandan insan konuşma sesleride geliyordu kulaklıktan ama ben sadece o mekanik sese odaklandım:) ve gözlerimi kapattım dikkatimi çeken bir şeyin olmaması adına çünkü ilk başlarken karşımdaki görevli kadın bulmaca çözmeye başladı. her hangi bir şey dikkatimi çekmesin diye ellerimi başımın iki yanına yani kulaklığın üstüne koydum dik pozisyonda gözlerimi kapatım start aldım :) 1. bölümdeki cümleleri onların vurguladığı tonda tekrar ettim. problem yaşamadan. 2.bölüm kısa soruların hepsi oflu idi. sadece 3 tanesinin cevabını bilerek verdim diğerlerinde susmamak adına oflu olması sebebiyle % 50 doğru olma payınıda düşünerek birini söyledim. :) 3. bölüm cümle tekrarıda aynı 1.bölümdeki gibiydi ses net olmamakla birlikte anlaşılırdı. kısa cümleler ve uzun cümleler vardı bir kaç tanesinin sadece sonunu söyledim. zıt anlamlı kelimelerde ise sadece 3 tanesinin bilerek cevapladım diğerlerinin başına niet ekledim yada kel alaka bir kelime söyledim. gelelim hikaye ksımına anlaşılır birdildeydi o kısımdada hikayeden bahsedip kendimi tanıttım.. bilmiyom artık geçermiyim kalırmıyım.yarın saat 14 de konsolosluktan sonucu alacağım eve geldiğimde de sizinle paylaşacağım. aslında sınavı stres etmek boş bunu çıkışta anladım. benim sınava girecek olan arkadaşlara tavsiyem lütfen bir mp3 çalar edinin ve gece gündüz önce pasif sonrasında da aktif olarak nazeggen yapın çok faydası var hatta tamamen bununla kazanmak mümkün. kendimden biliyorum. kursa gittim. ama temel hollandacanın ynıanda bol mp3 dinleyip tekrar ettim böylece beynim ve kulağım holandaca kelimelere aşinalık kazandı tekrar etmekte zorlanmadım. şiddetle ve ivedi olarak lütfen bol nazegen dinleyin ve tekrar edin ben bu siteden indirdiğim nazegenlerı pc den değil bir mp3 çalara yükleyerek kulaklıkla dinledim böylece o mekanik sese de alışmış oluyorsunuz ve yolda otobüste evde her yerde dinledim özellikle dışarda dinledim çünkü dış seslerin arasından mp3 teki sesi seçmeyi deneyip sonuca ulaşıyorsun sınavdayken kendi sesimi duydum ama o kadar çok mp3 dinledim ki kulaklıktan sadece o gelen mekanik sese odaklanarak diğer sesleri hışırtıları belkide duyumadım. ve en önemlisi olaya pozitif bakmak.... allahın izniyle başarılamayacak birşey değil sadece boldinlemek ve tekrar etmek önemli olan bu çünkü bu sınav bilgiyedayalı değil papağan gibi duyduğunu söyleyebilme... rabbim cümlemize yar ve yardımcı olsun....
SINAV TECRÜBEM.... 15/06/2010
Hayırlısı olsun kardeşim. ama içimden bi ses 35 ile geçeceğini söylüyor. :ugeek: :ugeek: :ugeek:
Geçmiş olsun,inşallah en kısa zamanda güzel bir şekilde sonucu eline alırsın.
farketmez arkadaşım sınavı geçelimde puanı o kadar sorun değil...
Güzel haberlerini duyarız buradan inşallah
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol