Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAV TECRUBEM...

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 2.826 görüntülenme
merhaba arkadaslar 14.09.09da istanbul konsoloslugunda girdim sinava hatice25 arkadasimin sınav sonrası yazdiklarini okudugum aslinda bugun elime sonuc gelince yeni baslik yazmak istiyordum ama hatice25in yazdiklarini okuduktan sonra yazmam gerektigini düşündüm...

sınavın ilk bolumu 100 soruluk sorulardan 30 u cıkıyor dedikleri gibi kolay kısım....

ikinci bolumde benimde ses cok iyidi ama ilk cumle tekrarlarını anlamak imkansızdı.

kısa sorulardan bir kac tane cvpladım anlayamadıklarımda jaa deyip gecistirdim...

ikinci nazeggenlar daha anlasılırdı aklıma kalanları soyledim...

zıt anlamlılar daha kolaydı yani hiç beklemedigim gibi kolay gecti kendi kendime saydım 10sorudan 5 i kesin cıkanlarr...

omhoog-omlaag

normaal-abnormal

oma-opa

bijzonder-gewoon

aanwezig-afwezig

bunlar aklımda kalanlar gercekten sınavdan cıktıktan sonra iki bolumden hiç birsey kalmıyo insanın aklında anca bunlar kaldı bunlar kesin yaptıklarım oldugu için belkide...

herneyse benim konum camekan ardında oturan gorevli bayan-bay....

ben sınava girdim gayet sakinlestirici iyi cok yardimci oldu echt..

maar benim dikkatimi ceken seyler vardi

birincisi bana bayan yardımcı olmak için en kayıt yapmak için burdayım beni yoksay dedi..

ilk bölüm bittikten sonra kısa sohbette sınav bitiminde sadece ilk bölümün sonucunun geldigini onu soyleyebilecegini soyledi...!!!

ikinci kısımı bitirmeme 10-15 saniye kala elindeki kagitta 10-15 soru karsınsında paraf atılan 4-5 sıklı bir kagıt vardı en o paraf atmaya basladı sınavım bittigi anda kagıtı kapatım nasıl gectigini sordu dedim guzeldi sizce iyiydi vs ...

benim merak ettigim bana denilen ancak 1 gun sonra sonnuc elimizde oluyo deniyor ama ilk bölümü daha sınav bitince ogrenebiliyorum Merak etttigim orda oturan gorevli sadece kayıt etmek içinmi var yoksa PUANLAMA yapmak içinmi????bilemiyorum neyse

insallah yarın bende yesillenmek istiycem sabah msj geldi yarın kargoyla gelicek sonucum insalalh yarın hayırlı haberlerimi vericem size ...
inşallah kazanmışsındır arkadasım...ya biz ne zaman yeşillencez anlamadım.belçika için sınav yokki???
umuder yazdı:
merhaba arkadaslar 14.09.09da istanbul konsoloslugunda girdim sinava hatice25 arkadasimin sınav sonrası yazdiklarini okudugum aslinda bugun elime sonuc gelince yeni baslik yazmak istiyordum ama hatice25in yazdiklarini okuduktan sonra yazmam gerektigini düşündüm...

sınavın ilk bolumu 100 soruluk sorulardan 30 u cıkıyor dedikleri gibi kolay kısım....

ikinci bolumde benimde ses cok iyidi ama ilk cumle tekrarlarını anlamak imkansızdı.

kısa sorulardan bir kac tane cvpladım anlayamadıklarımda jaa deyip gecistirdim...

ikinci nazeggenlar daha anlasılırdı aklıma kalanları soyledim...

zıt anlamlılar daha kolaydı yani hiç beklemedigim gibi kolay gecti kendi kendime saydım 10sorudan 5 i kesin cıkanlarr...

omhoog-omlaag

normaal-abnormal

oma-opa

bijzonder-gewoon

aanwezig-afwezig

bunlar aklımda kalanlar gercekten sınavdan cıktıktan sonra iki bolumden hiç birsey kalmıyo insanın aklında anca bunlar kaldı bunlar kesin yaptıklarım oldugu için belkide...

herneyse benim konum camekan ardında oturan gorevli bayan-bay....

ben sınava girdim gayet sakinlestirici iyi cok yardimci oldu echt..

maar benim dikkatimi ceken seyler vardi

birincisi bana bayan yardımcı olmak için en kayıt yapmak için burdayım beni yoksay dedi..

ilk bölüm bittikten sonra kısa sohbette sınav bitiminde sadece ilk bölümün sonucunun geldigini onu soyleyebilecegini soyledi...!!!

ikinci kısımı bitirmeme 10-15 saniye kala elindeki kagitta 10-15 soru karsınsında paraf atılan 4-5 sıklı bir kagıt vardı en o paraf atmaya basladı sınavım bittigi anda kagıtı kapatım nasıl gectigini sordu dedim guzeldi sizce iyiydi vs ...

benim merak ettigim bana denilen ancak 1 gun sonra sonnuc elimizde oluyo deniyor ama ilk bölümü daha sınav bitince ogrenebiliyorum Merak etttigim orda oturan gorevli sadece kayıt etmek içinmi var yoksa PUANLAMA yapmak içinmi????bilemiyorum neyse

insallah yarın bende yesillenmek istiycem sabah msj geldi yarın kargoyla gelicek sonucum insalalh yarın hayırlı haberlerimi vericem size ...

Tebrikler arkadasım sınavı gecmissin orda ki bay veya bayan bilgisayarda görüyor senin kazanıp kazanmadıgını ama söylemiyor kurallar geregi nasıl bi kuralsa artık.Neyse allah vizende kolaylık versin..
zeyna ve 2run34 coooook tesekkur ederimmm insallah kazanmissimdir bugun kargo gelene kadar emin olamıycam ben insallah kazanmisimdir..
İnşaallah hayırlısıyla sizde kaznmışsınızdır. Bu arada herkesin kandili mübarek olsun ve bzim gibi sewdiklerinden ayrı olanları hepimizi Rabbim hiç ayrılmamak üzere eşlerimize tezden kavuştursun.

Kabinde ki bayandan açıkcası bende kuşkulandım bi tuhaf davranıyodu bende şimdiye kadar puanlamayı o yapıyo diye düşünmüştüm çünkü sınav sonrası benle konuşurken kararsız gibi hani sanki ağzımdan çıkanlara göre sonuçlanıcakmış gibi hissettim.
Kabinde ki bayandan açıkcası bende kuşkulandım bi tuhaf davranıyodu bende şimdiye kadar puanlamayı o yapıyo diye düşünmüştüm çünkü sınav sonrası benle konuşurken kararsız gibi hani sanki ağzımdan çıkanlara göre sonuçlanıcakmış gibi hissettim.

evet hatice gercekten yaa puanlamayı yapmıyorsa bile puanı gordugunden adım gibi eminim daha detayları sınav sonucunu alınca anlatacagım emin olamıyorum cunku yanlıs yonlendirme yapmakta istemiyorum...o yuzden bugun sınav sonucu elime gectikten hemen sonra yazıcam izlenimlerimi.....
konsolosluk yada elcilik gorevlilerinin kesinlikle sinavla alakasi yoktur arkadaslar.

uyum sinavi tamamen Hollanda uzerinden, Hollandadan kontrol edilen bilgisayarla yapilmaktadir. Turkiyedeki gorevliler hic bir sekilde sinava ve bu sisteme mudehale edemezler. yalnizca sonucu gorme yetkileri var.

selamlar

Leonardo.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol