Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SıNaV TeCRüBeM

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 6.394 görüntülenme
Selamun Aleykum arkadaslar.Zorlu,stresli ve bir o kadar da zevkli gecen çalışma sonunda 15/10/09 tarihinde sınava girdim.

Konsolosluğa 20 dk önce gitmişim.20 dk dışar da beklemek zorunda kaldım.Sonra güvenlikten gecip sınavın yapılacağı yere dogru yürümeye başladım.Sınav için ön kayıt ve 13 tl kargo parası ödedikten sonra bekleme odasına gectim.Sınavdan 1 gün önce korku,heyecan ve stresim devam etmekteydi fakat sınav günü bende ne bir heyecan nede bi stres vardı cok sakindim.Bekleme odasındayken sürekli dua okudum Salavat getirdim ve yeşil ışıgın yanmasını bekledim.Sonunda beklenen ışık yandı ve odaya girdim.Oda gayet küçük.Banka gişesindeki gibi bir bölmede kibar,güler yüzlü bir bayan vardı.Parmak izim alındı,fotografım cekildi.Bayan bana sınav icerigini anlatan 1.broşürü verdi.Okudum,bayan bende kalabilecegini,broşürden takibimin kolay olacagını söyledi.Sonra 30 soruyu iceren kitapcıgı verdi.Sınavla ilgili kısa bir acıklamadan sonra kulaklıgı takmamı,sınav basında Ankara/Turkije dememi özellikle belirtti kulaklıgı taktım ve sınav başladı.

Bana gelen kitapcıkta ( 2,6,10,15,18,21,23,27,29,33,36,40,44,48,49,55,58,62,66,70,74,79,83,87,94,96,98,81,78,57 ) numaralı sorular vardı.Allah'ıma binlerce şükür hepsine cevap verdim.Birinci bölüm sorunsuz gecti şükürler olsun.Bayan 10 dk ara verecegini söyledi.Odadan cıktım beklemeye başladm.10 dk ara bitti ve yeşil ışık yandı.Tekrar iceriye gectim.Bayan 2.broşürü verdi.Bna bu bölümün hızlı ve seri şekilde gececegini söyledi.Kulaklıgı taktım ve korkulu bölüm başladı.Bayanın dedigi gibi cok hızlı ve seri bir şekilde gecti.

İclerinden anladıgıma yanıt verdim anlamadıklarıma ise '' Ik weet het niet.Kan u niet verstaan.Kunt u het herhalen alstublieft '' dedim.Tekrar bölümlerinde böyle yaptım.Kısa soru-cevaplarda of tan ya bir öncekini yada sonrakini söyledim.Anlamadıklarıma '' Kan niet verstaan ''dedim.Zıt anlamlılara gecti.Zıtlarda bana gelen '' Nat,Samen,Toegestaan,Weinig '' geldi bilemediklerimin başına ya -niet koydum ya da -on koydum tekrar söyledim.Hikayenin ilkinde aklımda 2 kelime kaldı onları söyledim sonra '' Het gaat mij te snel '' dedim.Ardından zıt anlamlılardan saymaya başladım.2.hikayede yine aklımda kalanları söyledim ve başladım kendimi tanıtmaya '' Ik ben Esra,kom uit Karaman,woon in Karaman,wil gaan naar Nederland,wil gaan mijn man,mis mijn man,hou van mijn partner.Dank u wel '' dedim ve sınav bitti.

Bayan nasıldı diye sordu bende ilk bölümün iyi oldugunu fakat 2.bölüm icin bir fikrim olmadıgını söyledim.Sizce nasıldım dedim.Sizi uzun süreli dinlememiz yasak o yüzden bişey söyleyemiycem dedi.Bende cok ısrar etmedim sonucta onlarda söylenenleri yapıyo.Cok tşkler kolay gelsin hayırlı günler dedim ve odadan cıktım.Ben sınavdayken bir genc gelmiş.Cıktım nasıldı diye sordu.Dedim ilk bölüm aynı ses kalitesiyle yapılıyo o kolay ama 2.bölümde hiç susma dedim.Stres yapıyosan bence burdayken onu üzerinden at.Koly gelsin Allah yardımcın olsun dedim ve konsolosluktan cıktım.Şimdi sınav sonucumu bekliyorum araadaslar.Biraz uzun oldu sanırım ama herşeyi aktarmak istedim yardımcı olmak icin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sıra Tşklerime geldi.Bu siteyi açan Uğur Demirci ye sınav hakkında bildiklerini tecrübelerini bizlerden esirgemeyen arkadaslara cok teşekkür ediyorum.Hepinizden Rabbim teker teker Razı olsun inşAllah :geek: Sınava girecek olan arkadaslarıma canı gönülden başarılar diliyorum.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Selamun Aleykum.
kiz girdin he sinava bence kazanmissindir canim ,kiz hani mail gonderecektin ask olsun kac gundur bekliyom olsun iyi gecmis sinavin insallah karsiligini alirsin ,,,,
nazi inşAllah arkadasım ama gercekten dün yoldan geldim ve daha yeni girebildim nete.Acil bi şekilde de bunları yazdım.Rabbim sizlerin sınavını da kolay eyllesin inAllah :geek:
çok mutlu oldum esracım senin adına.ben kazanacagını ümit ediyorum...
tekrardan sinav oldugumu hissettim ole yazmissin tbr ler insALLAHCC herzaman bole rahat olur ve gulersin ... sevgi ve saygilar
Cok tşk ediyorum darısıbasıma sagol arkadasım temennin icin.inşAllah kazanmısımdır.sonucu merakla bekliyorum.

inşAllah Rabbim hepimizi güldürsün.
esra arkadasim , umarim hakkinda hayirlisi olur;; su lanet sinavi kazanir ve bizi bu sekilde degerlendiren ve bizi bu sekillere sokan insanlara derslerini verirsin. sinavlarda cok ama cok az konusupta kazanan arkadaslar da var, ve insallah sende kazanirsin. simdiden vizende de basarilar diliyorum..
Allah razı olsun thoby.Umarım hayırlı bir sonuc almamı nasip eder Yaradanım.

Benim ve bütün arkadaslarımın vize işlemlerinde,sınava girecek olan arkadaslarıma Rabbim kolaylık nasip etsin inşAllah :geek:

Hepinizden Rabbim teker teker Razı olsun.

Selam ve Dua ile.

Selamun Aleykum.
Gözün aydın en sonunda stressten kurtuldun:D insallah vizende boyle kolay gelir gecer benişm kabul oldu darısı sizin basiniza:D:D:D:D:D
Rabbime şükür kurtuldum arkadasım.Şimdi de sonuc bekleme stresi başladı :)

inşAllah hayırlı haberi alcam.İnşAllah cümlemizin işleri böyle kolay olur.Senin adına cok sevindim arkadasım gercekten.Sabrın sonu selamettir.Bende sabrediyorum.

Selam ve Dua ile.
bence kazandin arkdsm bana oyle geliyo,,, ben simdiden tebrik ederim seni umarim vizende en kisa zamanda cikar ve esine yuvana kavusursun,,,,
İnşaallah kazanmışsındır kardeşim.
sanslı cok tşk ederim arkadasım.Bende seni merak ediyordum.Ne oldu sınavın ?inşAllah kazanmısımdır.Hayırlısıyla gecerimde dedigin gibi yuvama eşime cok özledim cünkü :)

hatice25 sanada tşk ediyorum arkadasım sen ne yaptın istek yolladınızmı ?

Selam ve Dua ile.
Esra70 yazdı:
sanslı cok tşk ederim arkadasım.Bende seni merak ediyordum.Ne oldu sınavın ?inşAllah kazanmısımdır.Hayırlısıyla gecerimde dedigin gibi yuvama eşime cok özledim cünkü :)

hatice25 sanada tşk ediyorum arkadasım sen ne yaptın istek yolladınızmı ?

Selam ve Dua ile.

rica ederim arkdsm bak kazanmissin ne gusel,,,rabbim tamamina erdirsin(vizeye yani)...bende nt2 nin son sinavi icin gun sayiyorum onuda atlatirsam alicam diplomayi ve doooggrruu mbo ya,,,nt2 al gel yazil dediler,,,bakalim hayirlisi,,,
Hakkında hayırlısı arkadasım.inşAllah kazanırsın.

Rabbim hepimizin işlerini kolay kılsın inşAllah.

Selam ve Dua ile.
pardon esra buraya yazmışın tecrübeni görmemiştim diğer başlığına tecrübeni neden yazmadın demiştim...:) güzel anlatmışın allah tamamına erdirsin...darısı bizim başımıza

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol