Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAV TECRUBEM

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 7.087 görüntülenme
Arkadaslar sınavdan 1 saat once cıktım!!

Ankara otogarında metroya bindim ve Kızılay'da indim,

metronun bakanlıklar yönunden dısarı cıktım ve

direk karsıya yurudum orada dolmusların kalktıgı durak var,

Yıldız dolmusuna bindim ve sondurak zaten konsoloslugun 20 metre karsısında.

Ve sınav saati geldi çattı ama sınavdan once çikolata yedim heyecanımı alsın diye :)

sanırım faydası oldu!!

Neyse sınava 8 nolu odada girdim ve sınav basladı.

fotoboek sorularını full yaptıgımı dusunuyorum belki 2 yanlısım olabilir,

sonra ikinci bolum basladı ve inanın ikinci bolumde daha once hic duymadıgım

nezeggenler vardı 24 nazeggenden belki 3 tanesini dogru yaptım gerisini hollandaca ne

biliyorsam soyledim hatta(ik hou van mijn vruow)bile dedim ve

sorular 14 soru vardı sorulardan sadece bildigim soruydu,gerisi daha once hiç duymadıgım

kelimelerden sorulardı ama ben susmadım hatta bilmedigim oflu sorulara bile susmadım ve telaffuz edemeyecegim sorularda bile susmadım kafamdan bildigim hollandaca kelimeleri soyledim ama yanlıs hatırlamıyorsam kerk is gebouw of ...diye soru vardı ve ben gebouw dedim ve

gelelim zıt anlamlılara orada sadece bildigim iki zıt anlamlı kelime vardı ve dogru yaptım ama

geriye kalan 8 zıt anlamlı kelimeyi hiç duymamıstım ve soylemekte çok zor zaten ama soyledigini aklıma yazdım ve onune on koyarak geriye soyledim.

hikaye bolumune gelince arkadaslar anlattıgı hikeyelerden hicbirsey anlamadım,

ilk hikayede ik wil de vraag wel beantwoorden maar ik hoor niet good dedim ve ayları saydım.

ikinci hikayedede yine ik hoor niet goed dedim ve kendimi anlattım.

Ve sınav bitti,bayan sordu nasıldı dedi,ben cok kotuydum :? ,kesin kaybettim dedim :cry: ..

baynada bana hayır sınavın cok iyiydi nerde calıstın kursamı gittin dedi,hayır evde calıstım ve esim bana yardım etti dedim,bayanda gercekten cok iyiydin dedi ve ben dank je wel dedim,ama hayır hicbirsey deme sessiz ol bizim bunu soylememiz yasak dedi.

kazandımmı bilmiyorum ama kazandım galiba,

sanırım sınav kagıdım gelmeden rahat uyku yok bana.

arkadaslar benimle sınava giren baska arkadas daha vardı ama gorevli ona hiçbirşey soylememis!!

biz sonucu sana yollarız o zaman ogrenirsin demis,o arkadasında esi hollandalı ve eside oradaydı inş kazanmışlardır.

onun icin cok uzgun hissediyorum.

şimdi sınav sonuc belgesini bekliyorum bakalım nasıl gelecek :roll:

BU SİTEYİ KURAN VE YASATAN HERKESDEN ALLAH RAZI OLSUN VE HAYATTA ÜZÜNTÜ GORMESİNLER İNŞ İNŞ İNŞ. bu vurguyu buyuk harflerle yazdım beni affedin lutfen
inşaallah kazanmışsınızdır. güzel haberlerinizi bekliyoruz kardeşim.
inşallah güzel haberlerinide duyarız burdan conhoney... inşallah kazanmışsındır ve vizende çabucak çıkar...
kazanacagini dusunerekten simdiden tebrikler diyorum.sinav kagidin eline gelince de kazandim diye haykirirsin insallah.rabbim yardimcin olsun.bol sanslar
ya ben bunu hiç anlamıyorum. nazeggen'dan 3 tane doğru yaptım diyosun. aklına ne geldiyse söylemişsin senin deyiminle. o zaman nasıl geçiyorsun. ne biçim sınav ki bu anladıysam arap olayım
Arkadasım zaten 2nci bolum baslarken gorevli uyardı beni,

aynen sunu dedi,ikinci bolum hızlıdır ama kesinlikle susma dedi,

ve bende susmadım ne bildiysem soyledim,

hatta birisinde ik wil kijken dedim :)

ikinci bolumun puf notası şu,ne olursa olsun susmak yok ve

cogu arkadasımızın dedigi gibi soyleneni anlamaya çalısmayın,eger

duydugunuz sizin bildiginiz kelimeyse direk soyleyin,

yok eger bilmiyorsanız kendi bildiginizi soyleyin ama susmayın.

sınavın birinci bolumu basladıktan sonra gorevli kalktı gitti ve

fotoboek bittikten bir kac dakika sonra geldi ve dediki

2nci bolum için dinlenme suren var ve eger istersen kullanabilirsin ama

ben devam etmek istedigimi soyledim,

ikinci bolum basladı ve gorevli yine kayboldu,

ikinci bolum bittikten birkac dakika sonra geldi,

ve sordu nasıldı dedi ikinci hikayede bittimi dedi ,ben evet bitti dedim,

ama dedim kötü gecti ve herhalde kaybettim ben,

sonra gorevli bi bakalım dedi bilgisayarda birşeyler baktı ve

ooo dedi cok iyi gecmiş gorevli bunu dedikten sonra

ben kendisine hollandaca tesekkur ettim dank je wel dedim

ben oyle deyince eliyle sus işareti yaptı demekki bilgi vermeleri yasak,

,sınav için kursamı gittin dedi hayır dedim evde çalıstım ve esim yardım etti dedim,bayanda cok iyiydin dedi.

Bende sonucu bilmiyorum daha,sınav belgesi gelince ogrenicem gectimmi kaldımmı!!

yalnız arkadaslar sınavdan sonra anket yapıyorlar ve bu yeni uygulamamı bilmiyorum,

mesela ankette sunları soruyorlar,sınav odası temizmiydi,ışık yanıyormuydu,

ses cızıltılımıydı,sınava kursdamı hazırlandın,deneme sınavı yaptınmı,

sınav odasında gürültü varmıydı,dısarıda gürültü varmıydı,eger sınavı kazanırsanız vize için basvuracakmısınız??? gibi sorular,birnevi anket yani ama anketin amacını anlamış degilim

hayır dualarını eksik etmeyen herkese tesekkur ederim ve rabbim onların yar ve yardımcısı olsun.
kardeşim hıc uzulme inşallah rabbımın sayesınde kazanmıssındır sen içini rahat tut
ortakoy yazdı:
kardeşim hıc uzulme inşallah rabbımın sayesınde kazanmıssındır sen içini rahat tut

Hayır duaların için Allah razı olsun kardes inşallah kazanırım,

ve artık bu stresten kurtulurum.

sanada Allah zihin açıklığı ve hatırlama kolaylığı versin inş inş inş.
inşallah kazanmışsındır. benim öğrendiğim kadarıyla puanlamayı bilgisayar yapıyomuş. ben de giricem sınava haziranın başı gibi. çok stresliyim. anlamama ve biraz konuşabilmeme rağmen papağan gibi nazeggen yapamıyorum işte. of offfffffff :?
Gecmis olsun arkadasim.insAllah hayirli bir sonuc alirsin.

Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Selam ve Dua ile.
lilymarlene yazdı:
inşallah kazanmışsındır. benim öğrendiğim kadarıyla puanlamayı bilgisayar yapıyomuş. ben de giricem sınava haziranın başı gibi. çok stresliyim. anlamama ve biraz konuşabilmeme rağmen papağan gibi nazeggen yapamıyorum işte. of offfffffff :?

Saol kardes inş kazanmışımdır.

çok stressli oldugunu soyledin,aman stressli olma bu senin en büyük düşmanın!!

nazeggenleri yapamıyorum diye düşünme ve papağan gibi tekrar etmeye çalışma sınavda,

ne duyuyorsan onu soyle mesela karşındaki 5 kelime soyledi ama sen ikisini yakaladın,

o ikisini soyle gitsin bende oyle yaptım,işe yaradımı görücez.

ama kesinlikle susma ve ne biliyorsan soyle,

sınavda onemli olan telaffuz şeklin.

yanlışım varsa arkadaslar düzeltsin.
conhoney yazdı:

Hayır duaların için Allah razı olsun kardes inşallah kazanırım,

ve artık bu stresten kurtulurum.

sanada Allah zihin açıklığı ve hatırlama kolaylığı versin inş inş inş.

saolasın kardeşim allah razı olsun rabbım bı bana degıl herkese zıhın acıklıgı versın herkesın yardımcısı olsun amın amın amın...
kardeş inşallah alırsın sınavı...arkadaşlar çok dua bekliyorum cuma günü sınava gircem çok korkuyorum sanki hiç bişey bilmiyormuşum gibi geliyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Amin
GÜLSÜM yazdı:
kardeş inşallah alırsın sınavı...arkadaşlar çok dua bekliyorum cuma günü sınava gircem çok korkuyorum sanki hiç bişey bilmiyormuşum gibi geliyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Amin

İyi dileklerin için saol bacım,

bizimde dualarımız seninle,

ama korku senin en büyük düşmanın olur bu sınavda,

korkmamalısın,sadece kendine güven ve şöyle de kendine,

evet ben bu sınavı kazanıcam çünkü ben çok çalıştım ve kendime güveniyorum!!

ve eğer 100 soruluk fotoboek'u ezberlediysen ve

ikinci bölümde hiç susmazsan sende bu sınavı kazanacaksın emin ol ve

ikinci bölümün püf noktası şu,sana söyleneni anlamadıysan eğer,sakın o cümlenin üstünde düşünme çünkü cevap verme süresi çok kısa,kendin hollandaca ne kelime biliyorsan onu söyle,isterse açma sapan olsun ama muhakkak kelime söyle ve susma.hikaye bölümü içinde eğer hikayeyi anlamadıysan ,ama hikayeden biraç cümle aklında kalırsa önce o kelimeleri söyle ve kendin ezberleyebileceğin kolay ve kısa kelimelerden oluşan birkaç cümle ezberle ve hikaye kısmında onları anlat ve kendinide tanıtabilirsin bunlar basit ve telaffuzu kolay kelimelerdir,mesela ik woon in Aydın(Aydın'da yaşıyorum),veya ik mis mijn man(eşimi özledim), gibi..

inş inş inş kazanacaksın!!

unutma kardeş ne olursa olsun susma!!

benim sınav sonucum henüz gelmedi,sınavı yapan bayan her nekadar çok iyiydin desede sınav kağıdı elime geçmeden bende tam emin değilim sonuçtan.

yuarıda yazdıklarımda yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen.

ve lütfen lütfen stressli olmayın.çünkü stress insana bildiklerini hatta kendi adını bile unutturabilir,

sınavdan önce çikolata yedim rahatlamak için ve faydasınıda gördüm:))

sende deneyebilirsin:)
conhoney yazdı:
Arkadaslar sınavdan 1 saat once cıktım!!

Ankara otogarında metroya bindim ve Kızılay'da indim,

metronun bakanlıklar yönunden dısarı cıktım ve

direk karsıya yurudum orada dolmusların kalktıgı durak var,

Yıldız dolmusuna bindim ve sondurak zaten konsoloslugun 20 metre karsısında.

Ve sınav saati geldi çattı ama sınavdan once çikolata yedim heyecanımı alsın diye :)

sanırım faydası oldu!!

Neyse sınava 8 nolu odada girdim ve sınav basladı.

fotoboek sorularını full yaptıgımı dusunuyorum belki 2 yanlısım olabilir,

sonra ikinci bolum basladı ve inanın ikinci bolumde daha once hic duymadıgım

nezeggenler vardı 24 nazeggenden belki 3 tanesini dogru yaptım gerisini hollandaca ne

biliyorsam soyledim hatta(ik hou van mijn vruow)bile dedim ve

sorular 14 soru vardı sorulardan sadece bildigim soruydu,gerisi daha once hiç duymadıgım

kelimelerden sorulardı ama ben susmadım hatta bilmedigim oflu sorulara bile susmadım ve telaffuz edemeyecegim sorularda bile susmadım kafamdan bildigim hollandaca kelimeleri soyledim ama yanlıs hatırlamıyorsam kerk is gebouw of ...diye soru vardı ve ben gebouw dedim ve

gelelim zıt anlamlılara orada sadece bildigim iki zıt anlamlı kelime vardı ve dogru yaptım ama

geriye kalan 8 zıt anlamlı kelimeyi hiç duymamıstım ve soylemekte çok zor zaten ama soyledigini aklıma yazdım ve onune on koyarak geriye soyledim.

hikaye bolumune gelince arkadaslar anlattıgı hikeyelerden hicbirsey anlamadım,

ilk hikayede ik wil de vraag wel beantwoorden maar ik hoor niet good dedim ve ayları saydım.

ikinci hikayedede yine ik hoor niet goed dedim ve kendimi anlattım.

Ve sınav bitti,bayan sordu nasıldı dedi,ben cok kotuydum :? ,kesin kaybettim dedim :cry: ..

baynada bana hayır sınavın cok iyiydi nerde calıstın kursamı gittin dedi,hayır evde calıstım ve esim bana yardım etti dedim,bayanda gercekten cok iyiydin dedi ve ben dank je wel dedim,ama hayır hicbirsey deme sessiz ol bizim bunu soylememiz yasak dedi.

kazandımmı bilmiyorum ama kazandım galiba,

sanırım sınav kagıdım gelmeden rahat uyku yok bana.

arkadaslar benimle sınava giren baska arkadas daha vardı ama gorevli ona hiçbirşey soylememis!!

biz sonucu sana yollarız o zaman ogrenirsin demis,o arkadasında esi hollandalı ve eside oradaydı inş kazanmışlardır.

onun icin cok uzgun hissediyorum.

şimdi sınav sonuc belgesini bekliyorum bakalım nasıl gelecek :roll:

BU SİTEYİ KURAN VE YASATAN HERKESDEN ALLAH RAZI OLSUN VE HAYATTA ÜZÜNTÜ GORMESİNLER İNŞ İNŞ İNŞ. bu vurguyu buyuk harflerle yazdım beni affedin lutfen

bu sitede nelere çalıştın daha çok...
Kardeş bu siteden en çok çalıştığım cümle tekrar yani nazeggen,

sitedeki dosyaları bilgisayarıma indirdim ve hergün bıkmadan tekrar etmeye çalıştım

günde ortalama 6-8 arası çalıştım,sınava iki haftalık bir zaman diliminde hazırlandım,

ve sorularada ağırlık verdim,şöyleki eğer soruyu anlamasam bile bana ne sorduğunu tahmin edebiliyordum ve ona göre cevap veriyordum,mesela soruların en başındaki ilk kelime çok önemli ,bu ilk kelime sana ne sorduğunu anlatır.örneğin soru welke diye başlıyorsa o zaman ya birşeyin rengini soruyordur yada herhangi birşey hakkında hangisinin doğru olup olmadığını soruyordur.örneğin soru welke kleur diye başlarsa demekki renk soruyor.

ve ben çok fazla zıt anlamlı çalışmadım 100 tane ezberledim ama 70 tanesi aklımda ya kaldı yada kalmadı sınav öncesi,anlamadığım zıtların başına niet veya OM ON koydum.

ama anlasam anlamasam kesinlikle susmadım saçma yahut alakası olmasada hollandaca konuştum ama konuşurken telaffuzuma çok dikkat ettim.

umarım yardımcı olabilmişimdir kardeş.

sansli

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol