Selam arkadaşlar, Sınava 3 ocakta Ankarada girdim öncelikle şunu söylemeliyimki Ankarada sınavada refakatçi olan görevliler gerçektende çok iyi insanlar çok yardımcı oluyorlar guler yuzlu davranıyorlar sınava girecek arkadaşlara Ankarayı seçmelerini tavsiye edebilirim. Oradaki personelin davranışı çok önemli bunu sınava giren arkadaşlar bilirler çünki ister istemez heyecan yapıyorsunuz ve gergin oluyorsunuz. Girişte guvenlikte isminiz oluyor kapıda ve sizi içeri alıyorlar girdiğinizde bir masa var ve orada sınav sonuç belgesinin gönderilmesi için kayıt yaptırıp 10 lira ödeme yapıyorsunuz bölgenize göre bu ücret değişiyor galiba. daha sonra o masanın arkasında oda var oraya geçiyorsunuz odanın içinde 3 kapı var ben içeri girdiğimde içeride bir kişi vardı ve sınavın ikinci bolumune girmek için kapıda yeşil ışığın yanmasını bekliyordu.kapılarda kırmız ve yeşil lambalar var yeşil yandımı odaya giriyorsunuz. Yeşil yandı ve bu arkadaş içeri girdi yaklaşık 20 dakika sürdü sürmedi dışarı çıktı sınavı kazanamadığını ve çok zor olduğunu söyledi üstelik ben kursa gittim dedi bana. Bu da benim moralimin baya bozulmasına sebep oldu lafı gelmişken belirtmeliyimki ben kursa katılmadım kendim çalıştım sınava bu siteden edindiğim dokümanları kulalndım tabi birde şu deneme sınavı olan setle eşimde bana çok yardımcı oldu. O arkadaş çıktıktan sonra 10 dakika kadar yeşil ışığın yanmasını bekledim ışık yandı ve içeri girdim. Görevli pasaportumu ve fotokopisini istedi ve form verdi onu doldurdum sonra bir kağıt verdi ve onu okumamı söyledi sınavın nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler vardı. Daha sonra görevli açıklama yaptı ve kendisi bazı sorular sordu öğrenim durumu daha önce nl de kalıp kalmadığım gibi bir tür anket yapıyorlar. Sınavın ilk bölümü malum çok kolay geçti. İknci bölümden önce 10 dakika ara verildi ve dışarda beklememi söyledi. Gözüm kapıdaki lambada yeşil yanmasını bekliyorum, yeşil yandı ve içeri giridim görevli ikinci bölümle ilgili açıklamalar yaptı ve sorum olup olmadığını sordu ve sınava geçtik. Ve buyuk bir şok yaşadım çünki gerçektende söylenenleri anlamak çok zordu deneme sınavındaki gibi net konuşmuyorlar telafuzları gerçektende çok anlaşılmazdı. Tekrar bölümlerinde cümlenin tamamını anlamak mümkün değildi bende anladığım kelimeleri seçip onları söyledim. Kısa sorular bölümündede soruları anlamak neredeyse imkansız of lu sorularda şansınız yaver giderse tutturursunuz. üçüncü kısım birinci kısım gibi söylenen cümleleri tekrarlıyorsunuz burdada cümlenin tamamını aklınızda tutmaya çalışmayın içinden anladığınız kelimeleri yakalayıp onları söyelemeye çalışın. Dördüncü ksımda zıt anlamlı kelimeleri soruyorlar emin olabildiğim sadece 2 kelime çıktı ve ben sınavı kaybettiğime nerdeyse emindim. Beşinci kısımda 2 adet kısa hikayae anlatlıyor birinci hikayaden sonra sinyal sesi duyunca 30 saniye boyunca aklınızda kalanı tekrar ediyorsunuz sonra ikinci hikaye içinde aynı şeyler. Tabiki anlamak çok zor çok hızlı ve anlaşılmaz konuşuyorlar ben hikayE başına beş kelime aklımada tutmaya çalıştım ve 30 saniye boyunca bunları tekrarladım. Arkadaşlar şu konu çok önemli Bilmediğiniz soruyu cevapsız bırakmayın Ik weet niet deyin bir diyeride hikaye tekrarında hikayaenin içinde olmasa bile bildiğiniz hollandaca kelimeleride söyleyin ben öyle yaptım. Sınav bitti kesin kaybettim diye düşünüyordum görevli nasıl geçtiğini sordu bende kaybettim herhalde dedim bana tebrikler kazandınız dedi çok buyuk bir sevinç ile beraber şaşkınlık yaşadım. Bunca emek boşa gitmedi en önemliside eşinize mutlu bir haber verebilmenin sevinci. Çok uzun ve detaylı oldu ama diğer arkadaşlara biraz faydası olursa ne mutlu bana. Ben diğer arkadaşalrın tecrübelerinden çok faydalanmıştım çünki . Artık vize için mücadele vericez. Umarım Allah herkese sınavı kazanmayı nasip eder.
SINAV TECRUBEM TAZE TAZE :)
tebrkler
emeklerinizin karşılığınızı almanız mutluluk verici yakında benimde sınavım var bu paylaşımız çok yararlı oldu teşekkür ederim
ben 1.bölümü ezberledim fakat 2.bölümden korkuyorum inş. bi problem çıkmaz başarılarınızın devamını en kısa zamanda vizenizi almanızı dilerim..
emeklerinizin karşılığınızı almanız mutluluk verici yakında benimde sınavım var bu paylaşımız çok yararlı oldu teşekkür ederim
ben 1.bölümü ezberledim fakat 2.bölümden korkuyorum inş. bi problem çıkmaz başarılarınızın devamını en kısa zamanda vizenizi almanızı dilerim..
Pars arkadasım senı tebrık edıyorum,ınsallah vıze ıslemlerınde kolaylıkla gecer.
Benımde 24 ocakta sınavım var,ınsallah bende kazanırım.Ayrıca sınav tecrubenı aktardıgın ıcınde cok tesekkurler.Cok faydası olacak.
Bende ıkıncı bolumden korkuyorum artık herseyın hayırlısı.
Allah hepımızın yardımcısı olsun..
Benımde 24 ocakta sınavım var,ınsallah bende kazanırım.Ayrıca sınav tecrubenı aktardıgın ıcınde cok tesekkurler.Cok faydası olacak.
Bende ıkıncı bolumden korkuyorum artık herseyın hayırlısı.
Allah hepımızın yardımcısı olsun..
slm lar bende sınava gırecegım kendım calısıyorum evde bazen cok zorlanıyorum ama ınsallah kazanacagıma ınanıyorum 1 bolum zaten kolay herkes oyle soyluyo ınsaallah 2 bolumude kolaylık la gecerım daha sınav tarıhım bellı olmadı nasıl oldugunu bana acıklar sanız sevınırım allah butun dılek lerınızı kabul etsın allah yar ve yardımcınız oldun bye
tebrikler allah tamamına erdirsin paylaşım icin teşekkürler bende perşembe günü ankarada girecegim
tecrube paylasimin icin tesekkurler..
Allah razi olsunn
Allah razi olsunn
tebriklar kards.umarim vizen en kisa zamnada cikar
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol