Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAV ve MVV BASVURUSU ICIN YAPILMASI GEREKENLER(yardim)..!

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 21.226 görüntülenme
selam arkadaslar,

sitemize yeni katilan bi cok uye, nerden nasil basliyacagini bilemiyor ve bu yuzden tecrubesi olan arkadaslarimizin yardimina ihtiyacimiz var..!

kisa olarak madde seklinde sinav icin ve mvv basvurusu icin neler yaptiginizi, ne gibi evraklar gerektigini bizimle (tekrar) paylasirsaniz, bu islemleri a'dan z'ye bi baslik altinda toplamis oluruz ..!

BASVURU YAPILMADAN IKI TARAFINDA UYMASI GEREKEN SARTLAR.!

partneriniz/esiniz holladaya gelip sizinle birlikte oturmak istiyor, o zaman asagidaki sartlara uymak zorunda

*hollanda Belediyesinde sahis sizinle evli veya birlikte oturuyor gozukmesi lazim

* 21 yasi ve ustunde olmali

*hollandaya gelir gelmez sizinle birlikte oturcak

*ayni adreste kayitli olmasi lazim

*uyum sinavini kazanmis olmasi lazim

sizin uymaniz gereken sartlar;

*21 yasi veya ustunde olmaniz gerekiyor

*hollandada yeterli miktarda gelirniz olmasi gerekiyor

NOT: gelirinizin ne kadar olmasi gerektigini asagidaki linkden gorebilirsiniz

http://www.ind.nl/nl/algemeen/begrippen/Tabel_normbedragen.asp

UYUM SINAVINA NASIL BASVURULUR?

*dis isleri bakanliginin banka hesabina € 350 yatirilmasi gerekiyor, bu miktari hollandadaki sahis yatirmali

*hollandadaki sahis basvuru formunu doldurmasi gerekiyor. bu formunu dis isleri bakanligina gonderiliyor

(basvurunu formunu asagidaki linkten temin edebilirsiniz)

http://inburgeringsformulier.minbuzamail.nl/civic/nl/

*hollandadaki sahis otomatik olarak, odeme bilgileri ve refentie numarasinin oldugu bi e-mail alir

*hollandadaki sahis sinav parasini dis isleri bakanliginin hesap numarasina gondermeli(onemli: refentienummer ve sinava girecek sahsin ismi ve soyismini bildirmeniz gerekiyor)

*odeme alindiktan sonra e-mail adresine,Turkiyedeki sahsin Hollanda konsoloslugu ile afspraak icin kontaga gecilmesi gerektigine dair bir e-mail alinir

DAHA FAZLA AYRINTILI BILGI ICIN;

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=6&t=357

SINAVA NASIL HAZIRLANABILIRIM

Hollanda devleti sinav hazirlik icin Naar Nederland hazirlik paketi hazirlamistir. bu paketi sadece hollandadan, esiniz siparis edebilyor..!

SINAVA HAZIRLANMAK ICIN SITEMIZDE YETERLI OLCUDE PAYLASIMDA BULUNULMUSTUR;

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=44

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=36

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=106

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=147

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=19&t=43

EVLILIK ISLEMLERI ICIN GEREKLI EVRAKLAR:

*nufus memurlugundan nufus kayit ornegi(iki tarafinda)

*oturdugunuz yerin muhtarligindan nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah ilmuhaberi

*daha belediyeye veya şehir merkezlerinde nüfus müdürlüklerine bağlı evlendirme dairelerine giderek başvurulur

onlarin istedikleri ise;

*4 adet vesikalik resim

*saglik raporu( hangi saglik kurulusuna gideceginizi basvuru yaptiginiz yer soyluyor,islem iki gun surer)

*butun evraklar teslim edilip, 150 ytl civarinda para yatirmalisiniz ve daha sonra gun belirlersiniz

DAHA AYRINTILI BILGI ICIN

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=9&t=966&p=4439#p4439

yazan= Efeler Diyari

SINAVI KAZANDIKTAN SONRAKI ISLEMLER,(MVV BASVURUSU)

-GEREKLI EVRAKLAR:

1- FORUM A

2- FORUM B

bu formlari bulundugunuz yerin nufus müdürlüğüden temin ediyorsunuz

3- 2 ADET RESİM

4- PASAPORTUYUN FOTOKOPİSİ

5- İSTEK YAPANIN HOLLANDA PASAPORT VEYA OTURUM KARTI FOTOKOPİSİ

6- BAŞVURU FORMU DOLDURULACAK

7- SINAV SONUÇ BELGEN

8- EVLİLİK CUZADANI VEYA FOTO KOPİ

9- EN AZ 6 AY GEÇERLİLİĞİ OLAN PASAPORT

10- HER İHTİMALE KARŞI İSTEK YAPANIN SAĞLIK KARTI FOTOKOPİSİ

11- EVLENME KAYIT ÖRNEĞİ

NOT: HERKEZDEN FARKLI ŞEYLER İSTENİLEBİLİR BİLGİ ALMA KAYNAĞINIZ KONSOLOSLUKLA GÖRÜŞMEKTİR EN SAĞLIKLISI.

yazan :askerprens

arkadaslar, paylasilan bilgide eksiklik veya yanlis olabilir, duzeltirseni seviniriz..!

bilgiler tam degil, tamamlanmasi gerekiyor, lutfen katilimda bulunun hepsini bi baslik altinda toplayalim..!

kolay gele
bunlar tr den esin gondermesi gereken evraklar anladigim kadariyla bide ordaki esden istenenler var,,,

hollanda daki esin /partnerin yeterli geliri

3 aylik maas bordrosu

1 yillik is kontrati

bildiklerim baska varsa ekleyin arkdslr bizde ogrenmis olalim cunku bizdende henuz ordaki evraklar istenmedi neler isticeklerini az cok ihtimal bilirsek hazirlikli olur ve zamandan kazaniriz simdiden tesekkurler saygilar,,,
arkadaslar bız ınd'ye ıstemedıklerı belgelerı dahi gonderdık ve eşim dun ınd'yı aradı ve konustu demıslerkı eksık evrak yok ve kısa surede cıkabılır demısler benım vızem ıcın,,mesela benım eşim hamıle,allah ızın verırse hazıranda dogum yapıcak ve benım bır an once ucmam lagzım oraya ve esım onlara hollandacada mektup yazdı,hamıle oldugunu ve esımın destegıne ıhtıyacım var falan fılan ıste ve hamıle olduguna daır belge doktordan,kendı pasaport fotokopılerı,,evlenme cuzdanının fotokopısı,ıs kontratını gonderdı,,suresı sınırsız gonderdı cunku patronları benımde cok ıyı arkadaslarım ve suresını esıme bıraktılar ve bızde suresız sozlesme aldık,kontrat yanı,,istediği kadar çalısabılır dıye,,maası esımın 2000euro'yu buluyor,eşim spor salonunda ogretmen oldugu ıcın orasıda kontrat verdı 5 yıllık,,spor salonunun sahıbı musluman,endenozyalı adam,turklerde musluman oldugu ıcın turklerı sevıyor ve bızede kıyak yapıo,boyle seyler ıste arkadaslar eger daha fazla bılgı hatırlarsam sızınle paylasırım..

bol sans herkeze

emrah/mugla
arkadaslar bu arada ben bugun pasaportumun suresını uzattırdım,,cunku ınd'yi eşim aradı ve demıslerkı; bızım ıcın suan bır sorun yok fakat vıze verıldıgı zaman ankara'dan vızeyı vermezler demis..yani benım pasaportumun suresı 22/09/2008'de bıtıyor ve 1 sene daha uzattım arkadaslar bugun ;) bı 250 lira daha masrafa soktu benı bu mvv :D
emrah kardeş, öncelikle tebrik ederim,

vizenin kabul edilmesi maxsimum 3 ay, eğer evraklarda eksik varsa sizden tekrar evrak istedilerse bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor, eğer evraklarınız tam ise ve ortalama 1 ay içinde cevap gelir, eşinin yazdığı mektubu dikkate almaları onların vijdanına kalmış, ama şunuda unutma eşine kabul edildi mektubu geldiği ve 830 euro yatırdıktan sonra vizen 1 haftada turkiyeye geliyor, buna iks şirketinin randevu sıralamasınıda eklersek turkiyedeki harcayacağın zamanı sen düşün,

o yüzden sen vizeni almaya giderken götüreceğin evrakları şimdiden fazlasıyla hazırla,

inşallah en kısa zamanda kavuşursun,

ALLAH (C.C.) yardımcın olsun...
selam sevgılı arkadasım,,oncelıkle bılgın ıcın tesekkurederım,,ben coktan hepsını hazırladım bıle kardes,,ve 2 şer tanede fotokopılerını cektım ve cantamın ıcıne koydum ve gıttım iş bankasına ve randevu ıcın parayı yatırdım bile ve dekontumu aldım,,yanı benım vıze ankaraya ulasır ulasmaz ben zzzzzzzz ankaraya ucarım :D

evet arkadasım onların vıcdanına kalmıs bırsey artık o,onlar basta dedı zaten,,sızın hamıle olmanız bıseyı degıstırmez dedı fakat bız ıllede yolladık,nolur nolmaz,,allah hepımızın yardımcısı olur ınsallah..

herkeze bol sans dılıyorum arkadaslar.
trnlali yazdı:
emrah kardeş, öncelikle tebrik ederim,

vizenin kabul edilmesi maxsimum 3 ay, eğer evraklarda eksik varsa sizden tekrar evrak istedilerse bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor, eğer evraklarınız tam ise ve ortalama 1 ay içinde cevap gelir, eşinin yazdığı mektubu dikkate almaları onların vijdanına kalmış, ama şunuda unutma eşine kabul edildi mektubu geldiği ve 830 euro yatırdıktan sonra vizen 1 haftada turkiyeye geliyor, buna iks şirketinin randevu sıralamasınıda eklersek turkiyedeki harcayacağın zamanı sen düşün,

o yüzden sen vizeni almaya giderken götüreceğin evrakları şimdiden fazlasıyla hazırla,

inşallah en kısa zamanda kavuşursun,

ALLAH (C.C.) yardımcın olsun...
sınav sonrası yapılan işlemlerde başvuru formunu ve evlilik kayıt örneğini nerden temin edebilirim ayrıca 830 euro yu benim mi yatırmam gerek yoksa hollandadan eşim mi yatırmalı

bu konuda bılgısı olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım allah herkesin işini rast getirsin ve mevlam tum sevenleri tez zamanda kavustursun..sımdıden tesekkur ederım
sevgili arkadasim eger hollandadan basvurursan esin dolduracak basvuru formunu ind nin sitesinde var. eger tr den yaparsan basvuru aninda konsoloslukta sana veriyorlar. orada doldurursun. parayida basvuru yaptigin yere gore degisir. hollanda ise vizen ciktiktan sonra tr ise vizeye basvururken yatiriyorsun size hesap numarasi verirler oraya yatirirsiniz. hollanda daha kolay olur para hesaba cabuk gecer tr den 2 hafta en azindan beklersin hesaplarina gecmesi icin.
selam arkadaşlar ben samenwonen olarak gidecem yani evbli olmadan yaşıcam ne evraklar lazım mvv icin ne gondermem lazım bilen varmı bide yeminli tercumana gitmem gerekiyomu bu evrak icin :::(Yeminli tercümana tercüme ettirilmiş ve valilik veya Dış işleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş orijinal aile toplum belgesi (Nüfus Müdürlüğü’nden) + fotokopisi.)

herkes bisey söylüyor kafam karıştı lütfen yardımcı olun ...
sınava giderken yanımıza hangi belgeleri alacaz arkadaşlar?

yardımcı olursanız sevinirim.

selamlar.
pasaport ve nufus cuzdani diye biliyorum.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol