selamlar arkadaslar, sinava 2 gun kaldi ve beni de heyecan basti iyce, yaklasik 2 aydir calisiyorum bu sinava, gece gunduz kendimi verip calismadim ama anlayarak calistim hep yaklasik 200cift zit anlamli ezberledim, korte vragenlari anlayarak calisiyorum, kursa gitmeden kendim calisiyorum, ins. bikerede su sinavi vermek istiyorum, dualarinizi esirgemeyin kardeslerim, ben de sizler icin dua ediyorum, Rabbim sevdiklerimize kavustursun bizleri ins. sinava 2 gun kala sizden tavsiye bekliyorumm.. en korktugum kisim nazeggen, nisanlimla calisirken onun soyledigi kelimeleri anlamadan sadece taklit ediyorum, sinavda da boyle yapsam bi zarari olurmu acaba? nisanlim cogu zaman dogru soyledin diyerek diger cumleye geciyo ama kimi zman agzimdan cook sacma kelimeler cikiyo, sinavda da sacmalasam zarari olurmu? uzun cumlelerin tekrarinda aklimda cok az kelime kaliyo, basini yada sonunu unutuyorum mutlaka, oyle bi durumda nasil cevap vermemi tavsiye edersiniz? birde tegenstellingen bolumunde kelimeler arasindaki sure yeterli mi? dusunmeye vakit oluyomu yoksa aninda cvp vermek mi gerekiyo? korte vragen bolumunde SIK cikan sorulardan mi cikiyor yoksa farkli sorular da geliyomu? ezberleme uzerine calismiyorum ama tanidik sorular gelince daha kolay cvp veriyorum dogal olarak. Yardimlariniz icin tesekkurler simdiden, Rabbim hepimizin yardimci olsun ins. dualarinizi bekliyorum, en makbul dua birbirimiz icin yaptigimiz dualarmis, hepimiz ayni yolun yolcusuyuz sonucta, Allah a emanet olun..
sinava 2 kaldii 20 mayis
Allah hatırlama gücü ve zihin açıklığı versin kardeş,
fotoboek u full yap ikinci bölümdede susmazsan sen bu sınavı kazanacaksın!!
ve en önemlisi stress yapma kendine,rahat ve kendinden emin ol,
o zaman kazanmak garantidir!!
fotoboek u full yap ikinci bölümdede susmazsan sen bu sınavı kazanacaksın!!
ve en önemlisi stress yapma kendine,rahat ve kendinden emin ol,
o zaman kazanmak garantidir!!
selam kardesım ALLAH yardımcın ve her daim yanında olsun inşallah kazanırsın. yazdıklarının aynısından ben de müzdaribim. senin yadıklarını okuyunca acaba ben mi yazdım bunu dedim:D bende kursa gitmeden evde calıştım eşimle nazeggen yaparken aynı sekılde bende sacmalıyorum cumlenın ıcınden belkı ıkı belkı uc kelımeyı ancak aklımda tutuyorum dıgerlerınde sorunum yok çok şükür. Allah gönlünce olmasını istediğin şeyleri gerçekleştirir inşallah. başarılar.. sınavdan sonrada sınavın nasıl geçtiğini yaz mutlaka selametle kal.
slm arkadaşım bende op weg ve naar nederland kıtabından calısıtım ama ben daha sınava gırmedım kursada gıtmıyorum once rabbıme sonra kendıme guvenıyorum inşallah sende once rabbıme guven sonra kendıne sınavı kazanırsın inşallah
sınavda can kulagınla dınle ve hıc susmassan sınavı kazanırsın kardeşim bak ben bunu herkese yazıyorum sende bı oku nerdeyse sınav tavsıyelerının hepsı aynıdır
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter yada hıc bırsey anlamadıysanız aklınızda bır kelıme bıle varsa onu soyleyın arkasından ık weet het nıet(bılmıyorum) ık begrıjp het nıet /anlamadım )den .Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım.Çünku bu kelımelerı dılınıze yer edım butun sorularda kullanmanız yanlıstır ,dedıgım gıbı sıkısınca kullan kardeşim .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım. Ama cogu arkadasım ve kursa gıden arkadasım bırıncı bolumde kendını tanıtıyo ıkıncı bolumde hollandayı tanıtıyolar.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
kardeşim bol sanslar rabbım yardımcın olsun ınsallah sınavı hayırlısıyla kazanırsın ınsallah heyecandan ve stresten uzak dur can kulagınla dınle ve hıc susmamaya gayret et rabbım yardımcın olsun sınav soruları bılınmıyo kardeşim bazen bu bızım calıstıklarımızdan cıkıyo bazende hıc duymadıgın sorularda cıkabılıyo sans yanı ınsallah sen sınava calıstıysan gıc korkma bıde esınle calısmıssın sen korma kardesım rabbımın sayesınde sen sınavı hayırlısıyla alırsın inşallah aklına takılan olursa sor kardeşim ben cevaplarım hayırlı sınavlar bol şanşlar kardeşim hayırlı haberlerını beklıyoruz
sınavda can kulagınla dınle ve hıc susmassan sınavı kazanırsın kardeşim bak ben bunu herkese yazıyorum sende bı oku nerdeyse sınav tavsıyelerının hepsı aynıdır
BIRINCI bolum 100 foto sorusunu cepte sayıyoruz(rabbımın sayesınde)
ıKINCI BOLUM:A,B,C,D,E BU BOLUMLERDEN HEPSINDEN IKSER TANE YAPTINIZMIYDI SINAVI KAZANDINIZ DEMEKTIR(TABI RABBIMIN SAYESINDE)
AMA SINAV DA SORULAR EŞİT PUANDA DEGIL.BAZI SORULAR28 PUAN DEGERINDE DE OLABILIYORMUS .ARKADAŞLAR SIZ ELINIZDEN GELDIGI KADAR SUSMAYIN VE HER SORUYU CEVAPLAMAYA CALISIN SACMALAYIN AMA SUSMAYIN DERIM SIZE.
NAZEGGEN:bu bolumde her cumleyı bırebır yapmanız gerekmıyo ,kısa cumlelerı ınsllah yaparsınız ,uzun cumlelerde de bes ,altı kelıme yakayın soyleyın yeter yada hıc bırsey anlamadıysanız aklınızda bır kelıme bıle varsa onu soyleyın arkasından ık weet het nıet(bılmıyorum) ık begrıjp het nıet /anlamadım )den .Hıc bırsey anlamadıysanız bılmıyorum,duymadım,unuttum den ama susmayın ama bunların ben pek tavsıye etmıyorum bunları gercekten duymadıysanız soyleyın sıkısınca kullanın derım.Çünku bu kelımelerı dılınıze yer edım butun sorularda kullanmanız yanlıstır ,dedıgım gıbı sıkısınca kullan kardeşim .Elinizden geldıgı kadar ıyı dınleyın ve kelımelerı tek tek yakalamaya calısın soyleyın.
KORTE VRAGEN:burdaysa yıne soruları can kulagınızla dınleyın.zaten cogu sorunun cevabı içinde saklıdır mesela:een auto heeft twee wielen of vier wielen?(arabanın kac tekerı vardır ıkı mı yada 4 mu?) sız vier wielen yada vier den yeter.
TEGENSTELLINGEN:ZIT anlamlı kelımeleri öğrenmıssınızdır ama olurya sınavda duymadıgınız yada bılmedıgınız bır zıt anlamlı kelıme geldı o zaman hemen basına ''ON'' yada ''NİET'' koyun soyleyın bu ekler o kelımeyı olumsuzlastırır.mesela:even_ONeven,gewoon(bijzonder) ongewoon,aardig _onaardıg gibi ,
VERHALEN:hıkaye bolumu kardeş bu bolum puanlamaya dagıl degıldır.Bu bolumde sızın nasıl nl konustugunuzu ve ne anladıgınızı olcuyorlar bu bolum içinde VERHALEN_HİKAYE diye bı baslık acmıstım ona bakın.orda daha detaylı anlatmıstım. Ama cogu arkadasım ve kursa gıden arkadasım bırıncı bolumde kendını tanıtıyo ıkıncı bolumde hollandayı tanıtıyolar.
son olarak sıze tavsıyem :sakın stres ve heycan yapmayın.can kulagınızla dınleyın ve elınızden geldıgı kadar soruları cevaplayın sakın susmayıın.Dua edınde ses ıyı olsun.Rabbım yar ve yardımcınız olsun inşallah sınavı hayırlısıyla kazanacaksınız .sınav bıttıkten sonrada ben bunun için mi bu kadar stres yaptım dıyeceksınız cunku herkes oyle dıyor.
Rabbım sızlerle olsun inşallah sorular cok basıt olur sızın için inşallah hayırlısıyla kazanırsınız inşallah hayırlı sınavlar kardeşlerim.(inşallah sızı bıraz da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana)
kardeşim bol sanslar rabbım yardımcın olsun ınsallah sınavı hayırlısıyla kazanırsın ınsallah heyecandan ve stresten uzak dur can kulagınla dınle ve hıc susmamaya gayret et rabbım yardımcın olsun sınav soruları bılınmıyo kardeşim bazen bu bızım calıstıklarımızdan cıkıyo bazende hıc duymadıgın sorularda cıkabılıyo sans yanı ınsallah sen sınava calıstıysan gıc korkma bıde esınle calısmıssın sen korma kardesım rabbımın sayesınde sen sınavı hayırlısıyla alırsın inşallah aklına takılan olursa sor kardeşim ben cevaplarım hayırlı sınavlar bol şanşlar kardeşim hayırlı haberlerını beklıyoruz
sagolun arkadaslar, iyi dilekleriniz ve dualariniz icin, Rabbim emeklerimizi bosa cikarmaz ins.
evet ilk bolumdeki fotografli sorulari ezberledim, yalniz resimlere gore ezberledim, sorulari bikere okudum turkce anlamlariyla, resimler degismez heralde diilmi? yoksa daha ilk bolumden yatarim. ikinci bolumde de yapicaz artik bisiler, Allah yardimcimiz olsun ne diyim, ortakoy, ins. senin dedigin gibi olur, sinavdan sonra bunun icinmi stres yaptim bu kadar derim ama yeterki geceyim su sinavi, bide benim zamanim kisitli biraz, ondan 2. sinava birakmak istemiyorum. sunu sorayim bide, sinavdan sonra evraklari hemen gonderecem cok vakit kaybetmeden, nufus mudurlugunden gerekli belgeleri aldim, apostil fln yaptirdim ama kimisi belgelerin fotokopisini gonderin demis ind'ye, vize cikinca konsolosluk orjinallerini istiyomus, kimi de ind'ye gonderin orjinalleri diyo, fotokopi yeterli olmaz mi ind'ye??? evlenme ehliyet belgesini zor aldim bin israrla, bidaha vermezler..
evet ilk bolumdeki fotografli sorulari ezberledim, yalniz resimlere gore ezberledim, sorulari bikere okudum turkce anlamlariyla, resimler degismez heralde diilmi? yoksa daha ilk bolumden yatarim. ikinci bolumde de yapicaz artik bisiler, Allah yardimcimiz olsun ne diyim, ortakoy, ins. senin dedigin gibi olur, sinavdan sonra bunun icinmi stres yaptim bu kadar derim ama yeterki geceyim su sinavi, bide benim zamanim kisitli biraz, ondan 2. sinava birakmak istemiyorum. sunu sorayim bide, sinavdan sonra evraklari hemen gonderecem cok vakit kaybetmeden, nufus mudurlugunden gerekli belgeleri aldim, apostil fln yaptirdim ama kimisi belgelerin fotokopisini gonderin demis ind'ye, vize cikinca konsolosluk orjinallerini istiyomus, kimi de ind'ye gonderin orjinalleri diyo, fotokopi yeterli olmaz mi ind'ye??? evlenme ehliyet belgesini zor aldim bin israrla, bidaha vermezler..
hmm kardeşim bırıncı bolum 100 foto sorusu kesın cıkıyo korkma daha hıc bı degısıklık yok sana ordan 30 soru sorulacak sen onları yaparsın ınsallah kardeşim sınavda hıc susmassan ve can kulagınla dınlersen ısın sanssa kalmaz ınsallah rabbım yardım eder sana ılk gırıste kazanırsın bu arada evlenme belgenı vermessın kardeşim onun fotokopısı yeterlıdır orjınalı sende kalsın bıldıgım kadarıyla ben bunları nufus daıresınden sorudugumda bana cok ıyı anlattı ama ben dedım daha bır sene sonra basvuracagım tamam o zaman gel sen dedıler eger aklına takılan olursa nufus daıresıne de gıdebılırsın bana cok yardımcı oldular yada buraya yaz bılgısı olan cevaplar ben daha basvurmadıgım ıcın bılmıyorum hayırlı sınavlar kardesım
kardeşim bak ben buna tın koduyla yaptıgım sınavı detaylı bı sekılde anlattım
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5539
burdada ıkı adet tın koduyla yapılan sınav var sen bı dınle baya faydası olur sana gercek sınavda bunun gıbı ama bazen seslerde bozukluk bazende cumleler daha hızlı olabılıyor ama sen dınle sınav hakkında bılgın daha cok olur
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=41
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5539
burdada ıkı adet tın koduyla yapılan sınav var sen bı dınle baya faydası olur sana gercek sınavda bunun gıbı ama bazen seslerde bozukluk bazende cumleler daha hızlı olabılıyor ama sen dınle sınav hakkında bılgın daha cok olur
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=41
arkdsm anlattiklarina bakilirsa(nisanlinin dedikleri,2 aydir ezbere deil anlayarak calisio olman fln) seninde dedigin gibi sinavdan ciktiginda ben bunun icinmi stres yaptim diceksin bak gorursun,,,hatta sinavin sonunda sonucla ilgili(olumlu olarak) bi ipucu duyabilirsin gibi geliyo bana umarim icimdeki ses yaniltmaz beni,,,hayirli haberlerle donecegini hissetttim ben umarim icimdeki his dogru cikar allah yardimcin olsun zitlarda bilmediklerinin onune niet yada on koyarak soyle...biide hic susma yeter de artar bile......
hadi bakalim basarilar iyi haberlerini bekliyoruz arkdsm,,,
hadi bakalim basarilar iyi haberlerini bekliyoruz arkdsm,,,
Allah yardımcınız olsun kardeşim hiç korkmayın ve sınavda da hiç susmayın.
benden dualarinizi eksik etmediginiz icin cok sagolun arkadaslar, kiminiz bu sinavi gecmis kiminiz henuz girmemis, Allah hepinize onundeki asamalarda yardimciniz olsun, bu siteyi kuranlara da cok tesekkur, hem maddi ve hem manevi olarak cok yardim, guzel dilekleriniz icin de tekrardan sagolun, ins. hayirli haberler vermek nasib olur, saglicakla..
slm kardeşim senın sınavın bugun sana sınavda başarılar dılerım rabbım yardımcın olsun ınsallah sınav senın ıcın cok kolay olur hayırlısıyla sınavı kazandıgını yazarsın bızlerde okuruz ınsallah hayırlı sınavlar kardesım rabbım butun sınava gıren kardeşlerımızın ve gırecek olanların ve tabıkı vıze bekleyenlerın yardımcısı olsun hadı hayırlı haberlerını beklıyoruz bol sanslar kardeşşş
allah yardımcın olsun kardes umarım hayırlıısyla gecersın bu sınavı da bıraz olsun rahatlarsın ..mutlu haberını beklıyoruz
hepinize maddi ve manevi yardimlariniz icin tesekkurler, bu is bu kadar Allahin izniyle, sinavi gectim cok sukur ilk bolum 100 ikinci bolum 48, hakkaten dediginiz gibi sinavdan sonra bumuydu yani dedim ama emin olamamistim yaptiklarimdan, taki dun sonucu alana kadar, darisi diger arkadaslarin basina ins. sinav bitti simdi onumuzde diger islemler var, onlar da hallolur ins.
hepinize maddi ve manevi yardimlariniz icin tesekkurler, bu is bu kadar Allahin izniyle, sinavi gectim cok sukur ilk bolum 100 ikinci bolum 48, hakkaten dediginiz gibi sinavdan sonra bumuydu yani dedim ama emin olamamistim yaptiklarimdan, taki dun sonucu alana kadar, darisi diger arkadaslarin basina ins. sinav bitti simdi onumuzde diger islemler var, onlar da hallolur ins.
Hadi hayırlı olsun kardes,aslında ilk önce sen bana demeliydin ama neyse,
Allah vizende kolaylıklar nasip etsin.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol