evet arkadaslar daha dogrusu kaderdaslar...bende hollandaca vize sınavına hazırlanıyorum ama buludungum yerde kurs olmadıgı için en yakın 200km otede oldugu için ve birazda bu siteye guvendigim için kursa gitmedim,evde kendim naar nederland setine burdaki konulara calisarak hazirlaniyorum...insallah bende bir gun buraya sınavı kazandımmmmmmmm yazıcagım..hersey gonlunuzce olsun...
sınava evde hazırlanmak....
Bence de güzelbi yöntem... telefuzlarda birz sıkıntı yaşayabilirsin ... kardes söyle söyleyim ... sınav günü sadece resimli sorular varya onlara tam telefuz ver .. gerisini zaten bende anlamadım 30 soru sorduysa bunun sadece 10 tanesini dogru demişimdir .. 5 tanesini önümdeki :D kagıttan okudum ( yanlıs da olsa ) en az 5 tanesini hiç anlamadım ( he he dedim ) ... susma sadece anlamlı anlamsız konus ... ayrı ayrı hollandaca kelime konus susmadan :D gecersin ... önemli olan 16 puanı almak Ben 26 aldım ... gecdi mm .. sıkıntı yok .. KURS LUZUMSUZ GELİYOR BANA ... YÖNLENDİRME ACISINDANDA BİZ KARDESLERİNE SORABİLİRSİN ... YOKSA GİDİP 1 BUCUK MİLYAR KURS A YEDİRECEGİNE SADECE İŞLERİN OLDUGUNDA GİT HALLETTİR 20-50 MİLYON NE UYGUN GÖRÜRSEN VER ... yOKsa Para kaptırma ..
SAYGILARIMLA kardesiniz
SAYGILARIMLA kardesiniz
Merhabalar. Ben de sınava ewde hazırlananlardanım. Bu siteyi görünceye kadar kursa gitmeye niyetliydim hatta son gitmeden önceki hafta bu forumdaki sınav tecrübelerini okuduktan sonra kursa o kadar para vermenin gereksiz olduğunu düşündüm ki doğudan Ankaraya gidip orda konaklama kurs vs. hepsi bana oldukça pahalıya mal olucaktı. İlk zamanlar kendime güvenim vardı fakat şimdi beynim almıyo. Nişanlım bu ayın sonunda sınav ücretini yatırcak ne yapcam bilmiyorum yine sizlerin tecrübelerinden yararlanmaya çalışcam inşaallah ta başarıcam.
Yalnız başka bir sitede bir arkadaşın sınavın ilk bölümünden kaldığını okudum. Ve ilk kez ilk bölümden kalan birine rastladım buda açıkcası beni endişelendirdi. Sınavın başında örnek bir soru soruluyomuş ve sanırım o arkadaşta örnek bölümü sınavdan ayıramadığı için bu talihsizliği yaşamış. Benim merak ettiğim nasıl ayırt edicez sınavmı değil mi diye? Yardımcı olursanız çok sewinirim.
Yalnız başka bir sitede bir arkadaşın sınavın ilk bölümünden kaldığını okudum. Ve ilk kez ilk bölümden kalan birine rastladım buda açıkcası beni endişelendirdi. Sınavın başında örnek bir soru soruluyomuş ve sanırım o arkadaşta örnek bölümü sınavdan ayıramadığı için bu talihsizliği yaşamış. Benim merak ettiğim nasıl ayırt edicez sınavmı değil mi diye? Yardımcı olursanız çok sewinirim.
ilgilinize tşkler arkadaslar....darısı basıma bende senin gibi dusunenlerdenim heleki senin bu yazdıklarını okuduktan sonra dogru yolda oldugumu anladım...esimle 5 yıl oldu tanısalı 2 yıl onede nisanlandik ve mayıs ayındada nikahımızı yaptık gcen hafta cumartesi esim rotterdam belediyesine haber verdi ve mektubu gonderdi....forumda yazılanları okuduktan sonra bu evliligi bildirme surecinide basa aldıgım içinde mutlu oldum onu bari aradan cıkartalım....bende bu ayın sonunda daha dogrusu ramazanın ilk haftası sınava girmeyi planlıyorum...ve evet ilk bölümü hallederm ezber zaten geen problem ama dedigin gibi ikinci bölüm telaffuz üzerine oldugu için esimle bilgisayarda yada telefon uzerinden (woipwise)calsııyoruzz...iinsalalh gonlumuzce olur ve kazanırızz dedigim gibi yeni baslik acmak istiyorum tez vakitte...
Dilogren ailesine hosgeldiniz !!!
Inaniyorum hepiniz yesilleneceksiniz...
Sitede gerekli hersey mevcut...
Sinava girenlerin tecrubelerini dikkatlice okunuyuz.
Size zit kelimeler ve hikaye kismi icin cok yararli olacaktir...
Allah yardimciniz olsun :geek:
Inaniyorum hepiniz yesilleneceksiniz...
Sitede gerekli hersey mevcut...
Sinava girenlerin tecrubelerini dikkatlice okunuyuz.
Size zit kelimeler ve hikaye kismi icin cok yararli olacaktir...
Allah yardimciniz olsun :geek:
Merhabalar. Ben de sınava ewde hazırlananlardanım. Bu siteyi görünceye kadar kursa gitmeye niyetliydim hatta son gitmeden önceki hafta bu forumdaki sınav tecrübelerini okuduktan sonra kursa o kadar para vermenin gereksiz olduğunu düşündüm ki doğudan Ankaraya gidip orda konaklama kurs vs. hepsi bana oldukça pahalıya mal olucaktı. İlk zamanlar kendime güvenim vardı fakat şimdi beynim almıyo. Nişanlım bu ayın sonunda sınav ücretini yatırcak ne yapcam bilmiyorum yine sizlerin tecrübelerinden yararlanmaya çalışcam inşaallah ta başarıcam.
ilk 2-3 resmi klasikdir ... en bastaki örnekdir sesini kontrol etmek için ... merak etme bişi olmaz
bu sınavın amacı gercekten karı-koca arasına zaman sokmak hollandaya yabancıların gelemsini önlemek veya araya zaman sokup karı kocanın birbirinden sogumasını saglayıp,ayrılmaları yada hollandadaki esin turkiyeyee donmesini saglamakmı???
ve en cok aklıma takılan soru su;bu sınav uluslar arası hukuk kurallarına gore yasalmı ???tamam nikahı formalitemi değilmi onu arastırabilirler ama sınav neden sonucda kimse kendi ulkesindeyken ogrendigi dil ile gittigi zaman cokta yaardımcı olmayacak sınav yerine gittigimiz zaman orda mecbur dil kursuna gitmek,ve belli bir dereceye gelemden kursu bitirememek daha mantıklı değilmi???
neden yani neden ben havaalında esimi savustururken arkasından bakıp kalırken yaslı gozlerle,heemn yanımdan gecip giden sarı bos bakan tipler dunyanın her ulkesine biletini alıp giderken neden ben esimi gormeye gidemiyorum neden hep gumrukte arkasından aglayarak el sallamak zorunda kalıyorum kalıyoruz..bunun neresi adil nerede adalet,bunuun elbet bir caresi olmalı....önümüze ne konursa yememeliyiz,sesimiz cıkmalı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ve en cok aklıma takılan soru su;bu sınav uluslar arası hukuk kurallarına gore yasalmı ???tamam nikahı formalitemi değilmi onu arastırabilirler ama sınav neden sonucda kimse kendi ulkesindeyken ogrendigi dil ile gittigi zaman cokta yaardımcı olmayacak sınav yerine gittigimiz zaman orda mecbur dil kursuna gitmek,ve belli bir dereceye gelemden kursu bitirememek daha mantıklı değilmi???
neden yani neden ben havaalında esimi savustururken arkasından bakıp kalırken yaslı gozlerle,heemn yanımdan gecip giden sarı bos bakan tipler dunyanın her ulkesine biletini alıp giderken neden ben esimi gormeye gidemiyorum neden hep gumrukte arkasından aglayarak el sallamak zorunda kalıyorum kalıyoruz..bunun neresi adil nerede adalet,bunuun elbet bir caresi olmalı....önümüze ne konursa yememeliyiz,sesimiz cıkmalı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol