Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAVA GİRECEKLERİ BİLGİLENDİRMEEEEEE

Yorum için giriş yap 6 mesaj · 3.125 görüntülenme
benim kazandım çalışmalarımın haricinde bunlarıda yaptım yararı oldu bana

yeni sınava girecek arkadaşlara tavsiyem hiç heyacan yapmasınlar zaten ilk bölüm kolay 30 soruluk bölüm.

ikinci bölümde ise tekrarlarda da bildiği kelimeyi ve bir kaç kelimeyi aklında tutsun zaten cümlenin hepsini aklında tutamaz bari bir kaç kelime söylesin çok etksi var. soru cvp ta ise of lu cümlelere dikkat etsin ya önceki ya sonraki of un cevabı. birde bir şey söyleyemediği yerde hollandaca olarak anlamadım (ik snap je niet) desinler veya (Ik weet het niet) ben bilmiyorum desinler ama arkadaşlar şuna çok dikkat edin sınav öncesinde orda hoporlerlerin kontrolünü yaparken size nerde olduğunuzu soran soru yöneltiyorlar oraya dikkat siz tanıtma yapıyor sanıyorsunuz ama kaderiniz orda belli oluyor cevap verin oraya kesin (Wij testen eerste geluid zeggen alstubilijf de naam van de stad en waar nu bent

Biz once test yapiyoruz sesle soyleyin luften sehrinizi ve nerde oldugunuzu ) BURAYA ÖNEMLE DİKKATTTTTTTTT.

bir şey söyleyemediğiniz yerde aşağıdaki cümleleri söyleyin ben bunları söyledim fazla cvp veremedim 2 tane zıt anlamlı bildim birde oflardan attım ama tuttu galiba tekrarlarda ise bildiğim kelimeleri ve bir kaç kelimeyi tuttum hepsini aklımda tutmayı denemedim bile hepsini tutayım derken bir kaçından da olmayın çok hızlı konuşuyorlar bunada dikkat edin. hikayelerde de bir kaç kelime söyledim ve kalan boşlukta kendi bildiklerimi saydım sezsiz kalmayın bildiklerinizi söyleyin

1.Ik wil taal leren- Ben dil ogrenmek istiyorum.

2.Ik wil met andere mensen leren kennen- Ben baska insanlarla ogrenmek ve tanismak istiyorum

3.Ik kan het wel-Ben yapabilirim.

4.Ik vind Nederland leuk-Bence Hollanda hos.

5.Ik wil in Nederland leven- Ben hollanda da yasamak istiyorum.

6.ik heb vergete- Ben unuttum.

7. Ik weet het niet- Ben bilmiyorum.

8.Ik snap je niet- Ben anlamadim

boşluklarda bu cümleleri söyleyin 6-7-8 inci cümleleri bilemediğiniz her yerde kullanın arkadaşlar lütfen ve lütfen heyacan yapmayın sakin olun. sinavın aşamaları ile ilgili yazı veriyorlar size bölümleri gösteren onu okuduktan sonra vermeyin sınavda yanınızda olsun izin veriyorlar nerde olduğunuzu soran cümlede o kağıtların en başında takip edersiniz ordan adım adım ve bölümleri karıştırmamış olursunuz. haydi şimdi allah sizlerin ve DAĞDAKİ MEHMETCİKLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN .
paylasimin icin tesekkurler arkadasim aslinda anlatilacak cok sey var :) insan nerden basliycak bilemiyor esim sinav icin cok zorlanmisti imkansiz yapamam diyordu ben bu siteyi takip ettigim icin icim rahatti en azindan yazilanlari takip ediyordum kendisi bi sekilde ikna oldu ve kendi sartlarimiz altinda calistik bende destek amacli izine gittim 2 hafta boyunca sinav gunune kadar beraber calistik kisacasi esim sinavdan ciktiktan sonra tek soyledigi sey ( ben bugune kadar calismamakla gec kalmisim ve bos yere stres sikinti yapmisim cok kolay oldu ) bu sozu soyledigine inanamadim bu yuzden 1 senemiz bosa gitti ve dedigine gorede oradaki gorevliler cok yardimci olmus hatta demiski sinav bitince ne biliyosan aklinda ne varsa bugune kadar ne ogrendiysen hepsini soyle demis ve bizimki tabi ne biliyosa saymis:) iyide etmis askerprensin dedigi gibi bilemediginiz yerlerde sessiz kalmayin bilmiyorum (ik weet het niet ) deyin onu diyemiyosaniz baska bi Hollanda ca kelime soyleyin ama yeterki susmayin ve sakin sinavi kazanamam diye tereddut etmeyin..herkese basarilar bol sanslar diliyorum..
paylaşımın için teşekkürler

ayrıca benim ekleyeceğim bi hususta sınavda hiç susmamak ve bilinen ne kadar hollandaca kelime varsa onları söylemek bunu kulak arkası etmeyin
Paylasımın ıcın cook tesekkurler,

Bende 24 ocakta Ankarada sınava gırecegım ınsallah ozamana kadar heycanımı yenerım ve kazanırım.

Allah hepımızın yardımcısı olsun..
Elinize saglik arkadaslar

kolay gele
arkadaşım beni inanılmaz etkiledi yazın önümüzdeki hafta sınava gircem ALLAH kısmet ederse önceleri çok korkuyodum tereddüt yaşıyodum gerçi halaa birazcık korku var ya neseem ama bu site sayesinde gerçekten kendime güvenim gelmeye başladı senden bişey rica etsem bana olabildiğince cümle yazabilin mi bende pek olmadığından ezberleyemiyorum bari bi kaç cümle ezberleyimde afallamayım takıldığım yerde onları söyleyim hepinizden ALLAH razı olsun umarım hayatta istediğiniz herşeye kavuşursunuz tek kelimeyle MUHTEŞEMSİNİİİİİİZZZ !!!!! :ugeek:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol