Arkadaşlar ben sınava İstanbul' da girdim.
Ben yaşadıklarımı aktarayım.
Birinci olarak, kimse sizi yönlendirmiyor kargo işleminizi yapacakmısınız diye.
eğer ses çıkarmaz ve sınava girerseniz sonradan kargo işlemini yapamıyorsunuz ve ertesi gün saat öğleden sonra 2' ye kadar beklemeniz gerekiyor sonucunuzu almak ilçin İstanbul' da.
Size iki sayfa kılavuz veriyorlar dosya içerisinde. sınav 1. ve sınav 2. diye yazıyor dosyaların üzerinde ayrı ayrı. ve şuna dikkat ettim sayfa içinde yazan yazıda ; eğer bilmiyorsanız sorunuzun cevabını " SUSUN yada Ik weet het niet" olarak cevaplayın yazıyor. Fakat niçin "SUSUN" şeklinde yol gösreriyorlar, onuda anlamadım :roll:
sonra beklemeye çekiliyorsunuz sizi çağırmaları için o süreç içerisinde elinizdeki kılavuzu okuyorsunuz.
ve sizi çağırdıklarında, o kılavuzları sizden geri alıyorlar ve sordum bende kalabilirmi diye. görevli bana şu yanıtı verdi; üzgünüm veremem yasak!!! ( bazı sınav tecrübesi yaşamış arkadaşlarımız forumumuzda paylaşmıştı, kılavuzları isteyin, size veriyorlar diye ne kadar doğru bilmiyorum!!!) :(
sonra, sınava giriyorsunuz, size kitap veriyorlar sizin kendi seçme hakkınız yok Hollanda' daki görevliler hangi kitap verilecektir size onlar söylüyor ve o kitabı alabiliyorsunuz kendi istediğinizi alamıyorsunuz !! ( yine sınav tecrübesi yaşamış arkadaşlar yazmışlardı istediğiniz kitabı seçebiliyorsunuz diye. ne kadar doğru bilmiyorum) :(
sonra sınava başlıyorsunuz, birinci bölüm bittikten sonra, eğer devam etmek istiyorsanız hiç mola vermeden görevliye söylüyorsunuz, devam etmek istiyorum diye!!!
Evet bütün sınavı bitirdikten sonra, sınav sonucunu nasıl öğrenebilirim diye sorduğumda, dediler bana yarın öğleden sonra saat 2 de gel.
dedim peki başka türlü öğrenemezmiyim telefonla falan, dediler bana yasak hiç bir şekilde telefonla yada sözlü sınav sonucu tebliğ edilmiyor.
ben de dedim fakat Ankara' dan hemen sınavdan sonra yada sizin cep telefonunuzu arayıp söylüyorlarmış dedim.Görevli bayan üstüne basarak bana şu yanıtı verdi; Beyfendi yasak sadece sonucu yazılı olarak öğrenebilirsiniz !!!! ( ve yine sınav tecrübesi yaşayan arkadaşlar hemen öğrenebiliyorsunuz demişlerdi). ne kadar doğru bilmiyorum.
Artı arkadaşlar benim tavsiyem zıt anlamlı kelime listenizi dahada genişletin. çünkü bende forumumuzda paylaşılan zıt anlamlılarla hazırlandım artı 30 tanede daha zıt anlamlı eklemiştim ve sadece o listeden " MOEDER, VOORDEEL ve AANWEZIG" çıktı diğer sormuş oldukları zıt anlamlıların hiçbiri bu listemizden çıkmadı. Bendeki zıt anlamlı listede toplam 290 tane zıt anlamlı var sadece 3 tane çıktı bu listeden !!!. Onun için şiddetle tavsiye ediyorum, zıt anlamlılardan bayağı bi çoğaltın. Ben o 290 tane zıt anlamlıyı adım gibi biliyorum sadece 3 tane çıktı listeden.
Artı arkadaşlar, ben iki sefer deneme sınavı yapmıştım, tin kodu ile. gerçek sınavdaki konuşan insanlar çok daha hızlı konuşuyor deneme sınavındaki sesten bende otomatikmen anlamadım ve aklıma ne geldiyse söyledim doğru veya yanlış . hiç susmadım!!!
Evet arkadaşlar benimde sınav maceram böyleydi ve sonuç gelince göreceğiz !!!.
İnşallah iyi haberler alırım.
Sınava girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum !!!
Allah herkesin yardımcısı olsun ;)
SINAVA GİRDİM BUGÜN (sinav tecrubem detayli)
eline saglik cok detayli anlatmissinnnn
Umarim sinavi kazanacaksin... Bu gece sana uyku yok:))
Ama kazanacaginida biliyorum...
Hadi sende yeser artik bak bahar geldi:)
Umarim sinavi kazanacaksin... Bu gece sana uyku yok:))
Ama kazanacaginida biliyorum...
Hadi sende yeser artik bak bahar geldi:)
mujdeli haberlerini bekliyoruz !
Allah yardimcin olsun
kolay gele
Allah yardimcin olsun
kolay gele
ellerine sağlık inan cok güzel izah etmişsin. ugurun dediği gibi sana bu gece uyku yok. inşallah hayırlı haberlerini alırız yarın ben eminim ama senden duymak daha iyi olur.
kolay gelsin
kolay gelsin
Arkadaşlar teşekkür ederim. Fakat sınav sonucumu yarın öğrenemiyorum çünkü istanbuldan ayrılıyorum. onun için ups ile gelecek 3-4 güne kadar o zaman göreceğim sonucu :?
Gecmis olsun arkadasim simdide cevap bekliyceksin demek..insallah hayirli bi cevap alirsin ki alicandan eminim ama oradaki gorevliler neden bu sekilde davranmis anlamadim istanbul ve Ankara arasinda farkmi var aceba esim Ankarada girdi ve cok memnun bi sekilde cikti ilk girdiginde cok yardimci olmuslar moral vermisler sessiz kalmayin ve yapamadiginiz yerlerde hollandaca ne biliyosaniz onu soyleyin demisler ve kendisi asabi bi insan olmasina ragmen ciktiginda yuzu acaip guluyodu ve sinavdan cikicikmaz kadina sormus ve kazanmissin demisler sinavdan hemen sonra cevabida aldik bide o dedigin soru kitapcigini benimde bildigim kadariyla kendin secemiyosun herhangi bi kitap veriyolarmis sansina ne cikarsa o yuzden kitaptaki 100 soruyu su gibi icin arkadaslar zor dedil en azindan resimlerden tanirsiniz neyse hayirlisi olsun cevabi bekleriz :)
sağolasın arkadaşm görecez ne olcak :?
hadi gözün aydın arkadaşım..sınav stresinden kurtuldun..yani sonucu beklemeye de gerek yok çünki kesin almışındır..yazdıklarını okuyunca ne yalan söliim şaşırdım..bana biraz katı gibi geldi ordaki görevliler..yani ne biliim ben ankarada girmiştim sınav,gayet memnun ve rahat çıkmıştım sınavdan..sınav bittikten sora da bayana sordum ne zaman öğrenebilirim sonucu diye bana dedi ki bi dk bekleyin öğreniim kazanıp kazanmadığını..bekledim ve kazandığımı söledi..puanımı sordum,şuanda sadece kazanıp kazanmadığa bakabiliyoruz dedi onu eve gönderceklerini söledi..işte böle arkadaşım..kitapçık konusuna gelince benim bildiim kadarıyla onu seçme şansımız yok zaten o yüzden ben de böle bişi sormadım sınavda..neyse arkadaşım artık snav bitti..inş en kısa zamanda vize işlemlerin de hallolur ve hayırlısıyla sevdiğine kavuşursun..şimdiden tebrik ediorum arkadaşım..kolay gelsinn.. ;)
arkadşım geçmiş olsun tekara.. bende arkadaşlara katılıyorum kesin geçmişsindir.. şimdiden hayırlı olsun :) yazdıklarını okudum ve şaşırdığımı söyleyebilirim.. bende sınava ankarada girdim.. okadar iyilerdiki.. kargo olayınıda kendileri söylediler.. içeri girdiğimde bayan çok şekerdi.. bana her bölümden sonra sordu nasıldı die.. sınav bittikden sonrada, bekleyim sonucunuza bakayım dedi.. puanıma kadar hepsini söyledi bana.. ya bunlar politika değiştirdiler yada senin şanssız gününmüş dicem.. gerçi nişanlım geçenlerde haberlerde duyduklarını anlattı.. bu türkler çok falza gelmeye başladılar %90 başarı sağladılar bunlara bir önlem almalıyız gibi bir konuşma yapmışlar.. şaşkınlar işte bilmezler türkler kafalarına koydukdan sonra dönmek nedir bilmezler :) allah hepimize yardım etsin bende yakın zamanda vizeye başvurucam.. hepimiz sevdiklerimize kavuşuruz dilerim biran önce.. iyi haberlerini bekliyoruz.. :)
........
merhaba,
sizin sinav tecrubenizi okuduktan sonra aklima takilan bir iki nokta kaldi... bende bu sinava hazirlaniyorum ve merak ettiklerim sunlar:
1- sinav sadece sesli mi oluryor yoksa ses ve goruntu ile mi?
2- buna binaen sadece kelimelerin yazilisini ogrenmek yeterli olurmu yoksa telafuzunuda ogrenmek gerekirmi?
3- yurt disindan sinav bedeli odendikten sonra randevu nekadar zaman sonra verilebiliyor, mesela onunda belirli bir bekleme suresi varmidir?
4- biz resmi nikahtan sonra sinava basvurmayi dusunuyoruz bu bizim icin daha mi avantajli olur, yoksa nikahi beklemeden sinavi almak daha mi iyi olur?
sizde bu gunler baya heyecanlisinizdir, hayirlisi olur ins. gonlunuze gore olsun
simdiden tesekkurler
selam arkadasim sorularina cevap yazayim yanliz son sorun hakkinda bisey diyemiycem ne desem yalan olur.
1- 100 soruluk naar Nederland kitabini duymussundur yada sende mevcuttur sanirim.Bu 100 soruyuda iyi ogrenmen gerekiyor cunku 100 sorudan sadece 30 tane soruluyor ama hangileri sorulacak bu belli degil.Sinava girecegin zaman sana kendilerinin verecekleri 30 sorudan olusan kitap (sadece resimli) Kucuk bir kabine giriyorsun onunde sadece bilgisayar ve kulaginda kulaklik olucak bilgisayar sendeki kitapta bulunan resimlere ait sorulari sana soracak sende resimlerden yola cikarak biilgisayara konusacaksin olay bu dedigim gibi hangi sorular cikacak belli degil senin secme sansin yok..
2- sinavda yazip cizecegin hic bir sey yok sesli sinav oldugu icin telaffuz cok onemli..
3-Sinav bedeli odendikten sonra maille onaylandigi gelecek sen ondan sonra TR den randevu alacaksin randevuyu aradigin gunden 3 4 gun sonra verebilirler fazla surmez..
4- Bu konuda bisey yazamiycam ozur dilerim bilen arkadaslar varsa yazsin lutfen..
verdiğin bilgi için teşekkürler,biraz daha açık bi şekilde açıklarsan,mesesa fotğorfalı bölümde fotoğraflar önünde bulunuyormu,zıt anlamlı kelimelere soruluyor ve başka hangi sorular var tam bi ayrıntı verebilirmisin.teşekkürler
merhaba bat72 arkadaşım ilk önce sitemize ve ailemize hoşgeldin. sordugun sorulara gelince. sınav 2 aşamadan oluşuyor. 1. kısım kitapçıkta bulanan 100 sorudan 30 unun sorulması burada kitapcık elinde oluyor fotoları ile birlikte. hoperlerden dinleyip mikrofonla cvb veriyorsun.
2. aşama 5 kısımdan oluşuyor. zıt anlamlılar, kısa cevablar (korte vragen), tegenstelling (cümle tekrarı), bu 2 kere soruluyor. ve son olarak hikaye kısmı burdada 2 hikaye soruluyor sen tekrar ediyorsun.
ayrıca uyum sınavı soruları kısmına bakarsan doyurucu bilgileri ve sınavla ilgili dökümanları bulursun. oradan dosyaları indirip çalışırsın arkadaşım. eğer soruların olursa çekinmeden sor burada bilen arkadaşlar cvblandırır.
allah emeklerimizi yaglı etsin
kolay gelsin herkeze.
2. aşama 5 kısımdan oluşuyor. zıt anlamlılar, kısa cevablar (korte vragen), tegenstelling (cümle tekrarı), bu 2 kere soruluyor. ve son olarak hikaye kısmı burdada 2 hikaye soruluyor sen tekrar ediyorsun.
ayrıca uyum sınavı soruları kısmına bakarsan doyurucu bilgileri ve sınavla ilgili dökümanları bulursun. oradan dosyaları indirip çalışırsın arkadaşım. eğer soruların olursa çekinmeden sor burada bilen arkadaşlar cvblandırır.
allah emeklerimizi yaglı etsin
kolay gelsin herkeze.
Arkadaşlar inşallah dediğiniz gibi çıkar :roll:
ınsallah sende sınavı kazanmısındır ve tum sınava gırecek arkadaslara sımdıden basarılar dılıyorum..allah hepımızın yardımcısı olsun..kades ben sey sorucam sınava gırerken PASAPORT lazım mı yanı pasaportla mı sınava gırılıyor bu konu hakkında bılgı verırsen cok sevınırım..herseyın gonlunce olması dılegıyle
ınsallah sende sınavı kazanmısındır ve tum sınava gırecek arkadaslara sımdıden basarılar dılıyorum..allah hepımızın yardımcısı olsun..kades ben sey sorucam sınava gırerken PASAPORT lazım mı yanı pasaportla mı sınava gırılıyor bu konu hakkında bılgı verırsen cok sevınırım..herseyın gonlunce olması dılegıyle
pasaportunu götürmek zorundasın arkadaşım
Merhaba.. Bende kazandığınızdan eminim.. Darısı hepimize olsun.. Ayrıca nurefsen_isa nın soruları benim için de geçerli.. Bilgi verirseniz sevinirim.. En kısa zamanda sevdiğinize kavuşmanız dileğiyle..
Selam arkadasim,
Insallah cok guzel ve mujdeli haber ulasir eline.
Insallah cok guzel ve mujdeli haber ulasir eline.
teşekkür ederim arkadaşım. inşallah ;)
Merhaba.. Bende kazandığınızdan eminim.. Darısı hepimize olsun.. Ayrıca nurefsen_isa nın soruları benim için de geçerli.. Bilgi verirseniz sevinirim.. En kısa zamanda sevdiğinize kavuşmanız dileğiyle..
teşekkür ederim arkadaşım inşallah. fakat araştırırsan sitemizde. sorularının cevabını bulacaksın ;)
ben bir kac gundur yoktum ve biraz gecikmeli okumus oldum sinava girdigini . umarim suana kadar guzel bir cevap almissindir.
sinav tecrubeni okurken hic sasirmadim cunku ankarada benimde basima asagi yukari ayni seyler geldi. bazi seylere yasak diyorlar doru ama sinava giren birkac arkadasimda o yasaklarin kendilerine uygulanmadigini soyluyorlar. sinav sonucumu ben 5 gun sonra ogrenebilmistim .
sanirim bu birazda ordaki gorevlinin o anki pisikolojissiyle baglantili bir durum . yani sinav sonucunu tam bilemem o an sonuc alinma sisitemi nedir ama size verilen kagidin sizde kalmasi falan sinav gorevlisinin insiyatifidir bence .
sen yine iyisin ben sinava girdigimde yan odada sinava giren kizi azarladiklarinida duydum . sen sinavi kazanamazsin ne bu yeterince calismadinmi falan diye 2ci bolume baslamadan konusmalar yaptilar kiza. dogal olarak pisikolojiside bozulmustu .
arkadaslar siz siz olun herseyi gunluk guneslik beklemeyin . karsinizdakiler sonucta insan ve onlarinda streste oldugu donemler olabilir.
siz yeterince hazirliginizi yapmis olarak girdikten sonra kazanirsiniz sinavi
zit kelimelere gelince evet cok fazla zit kelime var ve belkide hizli soruldugu icin bazen telaffuz hatalarimizdan anlayamiyor olabilirz. ancak size bir tiyo vereyim bu konuda arastirma yaparken sunu farkettim bir cok kelimenin zittini anlatirken basina ( on) koyuyorlar yada (niet)
ki buda ak- akdegil gibi oluyor yani zonucta zitti sayiliyor
tamamen oyle demiyorum ama zitlarda bu taktigi uygulaya bilirsiniz . eger kelimeyi anlamadinizsa yada zittiniz bilmiyorsaniz kelimenin basina (ON) koyup soyleyin kelimeyi aynen .
ben bu sekilde 4-5 zit kazanmistim
tekrar kolay gelsin
telaffuzlara aman dikkattttttttttt
sinav tecrubeni okurken hic sasirmadim cunku ankarada benimde basima asagi yukari ayni seyler geldi. bazi seylere yasak diyorlar doru ama sinava giren birkac arkadasimda o yasaklarin kendilerine uygulanmadigini soyluyorlar. sinav sonucumu ben 5 gun sonra ogrenebilmistim .
sanirim bu birazda ordaki gorevlinin o anki pisikolojissiyle baglantili bir durum . yani sinav sonucunu tam bilemem o an sonuc alinma sisitemi nedir ama size verilen kagidin sizde kalmasi falan sinav gorevlisinin insiyatifidir bence .
sen yine iyisin ben sinava girdigimde yan odada sinava giren kizi azarladiklarinida duydum . sen sinavi kazanamazsin ne bu yeterince calismadinmi falan diye 2ci bolume baslamadan konusmalar yaptilar kiza. dogal olarak pisikolojiside bozulmustu .
arkadaslar siz siz olun herseyi gunluk guneslik beklemeyin . karsinizdakiler sonucta insan ve onlarinda streste oldugu donemler olabilir.
siz yeterince hazirliginizi yapmis olarak girdikten sonra kazanirsiniz sinavi
zit kelimelere gelince evet cok fazla zit kelime var ve belkide hizli soruldugu icin bazen telaffuz hatalarimizdan anlayamiyor olabilirz. ancak size bir tiyo vereyim bu konuda arastirma yaparken sunu farkettim bir cok kelimenin zittini anlatirken basina ( on) koyuyorlar yada (niet)
ki buda ak- akdegil gibi oluyor yani zonucta zitti sayiliyor
tamamen oyle demiyorum ama zitlarda bu taktigi uygulaya bilirsiniz . eger kelimeyi anlamadinizsa yada zittiniz bilmiyorsaniz kelimenin basina (ON) koyup soyleyin kelimeyi aynen .
ben bu sekilde 4-5 zit kazanmistim
tekrar kolay gelsin
telaffuzlara aman dikkattttttttttt
Daha almadım sınav sonucumu bekliyorum :roll:
İnşallah hayırlısıyla bir haber alırım :)
İnşallah hayırlısıyla bir haber alırım :)
slm arkadaşlar ankaradaki bayanlar cok iyi ve yardım ediyorlar arkadaşımız talihsizlikler yaşamış beni bazi arkadaşlarımız hatırlar semiha ben sınava siteden bir arkadaşımızla aynı gün girdik oradaki bayan bana hic susmamamı ve sürekli hollandaca konuşmamı söyledi bende yaptım 93 - 44 aldım sınavı gectim ayrıca benle sınava hazırlanan yakınım sınavın 2 bölümünde hic konuşmamış ve sınav bitti denildinde hic cvp vermedim demiş ve sınavı baştan alıp tekrarladılar cok yardımcı oldular 3 kişi kazandık herkese tavsiyem ankaradagirsinler ................cünkü sınava 1 gün önceden girecek olan biri gec kalmış bizden sonra onu sınava aldılar normalde tekrar para yatırıp girmesi gerekiyormuş bayanlar yardımcı oldu sınava girdi :lol: :lol: :lol:
o zaman herkes Ankarada girsin ;)
merhaba deneme sinavi hakkinda bilgi alabilirmiyim, birde su mevcut tin kodlari kitabin neresinde yeraliyor bir turlu bulamadim
Simdiden tesekkurler
Simdiden tesekkurler
selam arkadaslar siteyi surekli takip ediyorum ama bi sorum olucak bu sinava giripte kazanamayan ben hic duymadim geneli hatta %99 u kazaniyo galiba..bende sinava haziran 7 de istanbulda giricem herkese bol sanslar ,allah herkesin yardimcisi olsun....
selam arkadaslar siteyi surekli takip ediyorum ama bi sorum olucak bu sinava giripte kazanamayan ben hic duymadim geneli hatta %99 u kazaniyo galiba..bende sinava haziran 7 de istanbulda giricem herkese bol sanslar ,allah herkesin yardimcisi olsun....
Kazanamayan elbette var.. Site icinde birkac kisi belirtmis...
Ama kazanamayanlar tecrubelerini genelde paylasmiyorlar haliyle...
Oran bence kazananlar %70
aleykum selam kardeşim bende hazıranın 7 sınde sınava gırecem ama ben ankarada gırecem sınavı kaybedenler once daha coktu ama bunun gıbı sıteler acıldıkca oran hergecen gun azalmaya basladı rabbıme bınlercekez sukurler olsun rabbım yardımcımız olsun sınavda hayırlı gunler bol sanslar
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol