Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sinava nasil calismam gerektigi hakkinda yardim edermisiniz

Yorum için giriş yap 8 mesaj · 2.696 görüntülenme
arkadaşlar çok şey istemiyom.ne yapmalıyım.yaşımı doldurdum.sınava hazır değilim.hiç heves olmadı yardım edende.kendı halıme birakıldım onun için çalışömak istemedım . benımkıde salaklık biliyom ama ne yapım.100 soru ve bir kaç kalıme dışında bildiğim bir şey yok.ne yapmam gerektığı hakkında bılgısı olna var mı.nasıl çalışacağımı bilmiyom. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
siirtli sahra yazdı:
arkadaşlar çok şey istemiyom.ne yapmalıyım.yaşımı doldurdum.sınava hazır değilim.hiç heves olmadı yardım edende.kendı halıme birakıldım onun için çalışömak istemedım . benımkıde salaklık biliyom ama ne yapım.100 soru ve bir kaç kalıme dışında bildiğim bir şey yok.ne yapmam gerektığı hakkında bılgısı olna var mı.nasıl çalışacağımı bilmiyom. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

sahra arkadaşım önce seni bir tanıyalım heralde yaşımı doldurdum dedeğine göre evlisin yada samen wonen olaraka gidiceksin yani sevdiğin için değilmi eğer seviyorsan kavuşmak istiyorsan hazırlanacaksın ki zaten ilk bölüm tamam ikinci bölümede çalışıp hemen girersin..çok zor değilki sınav...siteyi dikkatlice incelersen insanların sevdikleri için nelere katlandıklarını kaç sene hazırlandıkalrını görürsün.siteden ç.ok rahat hazırlanırsın bende bu siteden hazırlandım ve kazandım...ne yapman gerektiğine gelince bir ay çok sıkı çalış hemen sınava gir niye bekleyesin ki..allah yolunu açık etsin..sormak istediğin olursa her zaman yardıma hazırızzzz..
sınavın 1. bölümü

bunu download yap. içinde Hollanda' daki yaşamla ilgili 100 tane soru var sesli slayt olarak. bunları resimler ve cevaplarla birlikte hepsini ezberle. sana sadece bu yüz sorudan 30 tanesini karışık olarak soracaklar aşağıdaki linkten download yap !!

http://www.filefactory.com/file/455c84/

sınavın 2. bölümü

arkadaşım bu alttaki linkte ise sınavın ikinci bölümüyle ilgili tüm kaynaklar mevcuttur ( zıt anlamlılar, kısa soru ve cevaplar ve cümle tekrarları) aşağıdan indirebilirsin !!!

http://www.filefactory.com/file/eccb97/
ben evliyim.ve sevdiğime kavuşmak istiyorum.herkesın çabasını anlayabılıyorum.onun için bande herkes gibi herşeyı yaparım.21 e yenı girdim sınav için engelim kalmadı.ben bu sıstem değişmeden kurtulmak istiyorum.nasıl başlayacam bilmiyorum.
arkadaşım tşkr ederim.onları kaydettım.bir de bana nasıl başlamam konusunda fıkır de verırsen çok mutlu olurum.bir ayda yapabilir miyim sizce.azda olsa yanı % 40 larda konuşulanları anlıyorum.of ya olur dimi :?: :?: :?:
siirtli sahra yazdı:
arkadaşım tşkr ederim.onları kaydettım.bir de bana nasıl başlamam konusunda fıkır de verırsen çok mutlu olurum.bir ayda yapabilir miyim sizce.azda olsa yanı % 40 larda konuşulanları anlıyorum.of ya olur dimi :?: :?: :?:

arkadaşım önce kendine güveneceksin bu en önemli etken !!

sonra o 100 sorunun sadece cevaplarını telffuzları ve hangi cevap hangi resim içinse ona göre iyice beyninde yer et !!

mesela ben 15 dakika içinde resimleri ve sadece cevapları hafızamın içine yerleştirmiştim. çok kolay yani !!!

gelelim sınavın ikinci bölümüyle ilgili ;

birinci olarak oradaki tüm zıt anlamlı kelimeleri ezberle !!

boş ver ne anlama geldiklerini öğrenmene gerek yok sadece bir zıt anlamlının karşılığı hangi kelimeyse onu yer et hafızana. bunu ezberlemende çok kolay !!! örnek olarak

al eline kalem kağıdı bir zıt anlamlı kelimeyi 20 sefer 30 sefer anlayıncaya kadar hem yaz hem telaffuz et aynı anda yazarken !!

günde 50 tanesini ezberliyebilirsin !! ama acele etmiyeceksin. sinirlenmeden sakin sakin sabırlı bir şekilde çalışacaksın gerekiyorsa 5 saat hiç kafanı kaldırmıyacaksın dersten !!! kendini bir mecburiyetlik olarak kabullendireceksin !!! ve göreceksin nasıl öğrendiğini ve buna inanamıyacaksın !! fakat dediğim gibi en başta sinirlenmeden ve acele etmeden sabırlı bir şekilde çalışacaksın ve o kendisi akar gider.

dil öğrenmekteki en önemli madde. asla sinirlenmeden, sabırlı bir şekilde ve bunu yapacağım diye içindeki inançla hareket edeceksin !!

diğer cümle tekrarları var sınavda. sana bir cümle söylüyecekler ve sen aynısını söylüyeceksin !! eğer bilmiyosan "ik weet het niet" diyeceksin ve üzerinede öğrendiğin zıt anlamlı kelimeleri söyle gitsin !!!

kısa soru ve cevaplarda ise bilemiyorsun otomatik olarak. o zamanda yine " ik weet het niet" ve bildiğin hollandaca kelimeleri saydır !!!

hikaye bölümüne gelincede, aklına gelen her kelimeyi söyle yine " ik weet het niet" de !!!

zıt anlamlı bölümde ise bildiğin zıt anlamlılar sorulduğunda, otomatikmen cevabını verirsin eğer bilemediğin çıkarsa başına niet ekler ve bilgisayarın sorduğu zıt anlamlıyı söylersin !!!

asla ve asla sınavda susma ve korkma ok?

hadi başarılar ;)

teşekkur ederim.çok net yazmışsın.emeğine sağlık.
arkadasım bende hollandacayı ogrenmeye calısıyorum belkı bıraz gec kaldın ama bence ılk once soru eklerını ogren yanı wat hoe welk waar woon waanner gıbı bunlar cumlenın basındaysa bılkı soru soruluyor ondan sonra kelımelerı ogrenmek ıcın her kelımeyı yarımsar sayfa turkcesıyle bırlıkte yaz bıraz sozluk bılgın olsun dıye ondan sonra ben sen o bız sız onlar gıbı onemlı terımlerı bul het ve de nın nerelerde kullanıldıgını bul bunların hepsı bu sıtede mevcut yanı hıcbır sey ıcın gecsayılmazsın yeterkı ıste ve ınan kendıne allah kımsenın cabasını bosa cıkarmaz ama once cıhat et kolay gelsın yahu ıse bak ben yardım ıstedım benden beterıde varmıs ama guzel ben sana baskasıda bana bılgı verır ınsallah

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol