Merhaba arkadaşlar,
Belki ilk baktığınızda sınav tarihim eski gibi gelebilir ama belki faydası olabilir diye düşündüm.
19.12.2009 tarihinde Ankara da sınava girdim.Öncesinde Ankarada özel bir kursa 2 haftalık da
olsa katıldım (imkanı olanlar mutlaka katılsın).Ve geldi çattı sınav günüm sakin sakin konslolosluğa gittim ve içeri girdim,sınav kabinlerine doğru ilerledim ve benle bir bayanda
oraya doğru yöneldi oda sınava girecekmiş neyse,kabinin birisinde yeşil ışık yandı ve
nezaketen önceliği bayan arkadaşa verdim içeri girdi,sonra diğer kabinin ışığı yandı besmele
çekerek bende içeri girdim.
Karşımda güleryüzlü bir hanımefendi vardı ve hoşgeldiniz dedi bütün stresimi aldı o güleryüz,
sonra sınava hazırlanıp hazırlanmadığımı kursa gidip gitmediğimi sordu,bende kursa gittiğimi
söyledim oda çok iyi dedi. Anlatmaya başladı sınav iki bölümden oluşuyor ;
1. Bölüm genel kültür
2. Dilbigisi dedi ve bana bir kağıt verdi,kağıtta birinci bölümde yapılması
gerekenler ve telefondakinin sınava başlarken söyhleyeceği cümleler yazıyordu.
Ve hanımefendi hazırsan başlayalım dedi bende tamam dedim.
Telefonu kaldırdı bir numara çevirdi ve saırım hollandaya bağlandı,büyük olasılıkla ona hangi kitabı alması gerektiği söylendi ve B kitapcığını aldı ve bana verdi.Tabi bende kulaklığı taktım
kulağıma sonra oradan söylenenleri bana verilen kağıttan takip ettim,Kitaptaki örnek sorular
bittikten sonra sırayla başladı sormaya bende cevaplamaya,fotoboek çok iyi geçti emindim
ve tek bir soruda kelimelerin sıralamasını yanlış söyledim.Neyse arkadaşlar birinci bölümü
bitirdim.
Hanımefendi mola vermek isteyip istemediğimi sordu bende evet istiyorum dedim (Kesinlikle
tavsiye ederim deşarj oluyorsunuz ve birinci kısımı tamamen aklınızdan çıkartıyorsunuz
tamamen ikincii kısıma adapte oluyorsunuz.) Lavaboda elimi yüzümü yıkadıktan sonra geri
geldim ve içeri girdim,hanım efendi ben hazırım dedim oda tamam dedi ve tekrar bana bir kağıt verdi o kağıtta da ikinci bölüm sınavının gidişatı hakkında hollandaca bilgiler ve
telefonda bana söylenilecek örnek sorular vardı.Ve kulaklığı kulağıma taktım arkadaşlar
sınava başladım o kağıttaki yazıları hiç kaçırmadan o söyledi ben takip ettim ve sınav
başladı ; kısa tekrardı kısa sorulardı zıt anlamlıydı derken kulaklıkta ses gitti :( hemen cama
vurup hanımefendi sesi kesildi dedim oda telefonu kaldırıp kontro etti ve evet hat düşmüş
dedi,bende hemen yaaaa olamaazzzz o kadar da iyi gidiyordu felan söyledim :D özürdilerim
dedi ve tekrar çevirdi numarayı ve albaştan bir daha başladık velasıl kelamın da aynı şekilde
kısa soru kısa tekrar zıt anlamlı hikaye derken KESİNLİKLE SUSMADAN sınavı bitirdim. bütün sınav boyunca susmayın ama özellikle hikaye bölümünde arkadaşlar kesinlikle susmayın.
Neyse hanımefendi bana bir kaç kağıt verdi imzalamam için sınava girdiğime dair imiş,
o esnada bende (ikinci bölümün yarıda kesilmesine dayanarak)hanımefendi biliyorum söyleyemiyorsunuz ama sizden rica ediyorum puanı değil sadece olumlu olup olmadığını
söyleyebilirmisiniz eşimde çok merak eder şimdi dedim ve hanımefendi gözlerimin içine baktı ve "bakın normalde yasak size posta yoluyla bildirelecek ama genel olarak kontrol edeyim bir dk" dedi ve gülerek "olumsuz bir şey görünmüyor" dedi ve dünyalar benim oldu :) ve çıktım
konsolosluktan sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı arkadaşlar. Neyse iki gün sonrada
sonuç geldi Birinci bölümden 97 ikinci bölümden ise 44 puan almışım.
MART 30 da IND ye Hollanda dan müracaat ettik ve
Mayıs 11 de sonuç olumlu olarak geldi ve eşim 830 euro ücreti oradan yatırdı.
Mayıs 21 de konsolosluğu aradım ve randevu verdiler,
Mayıs 26 da konsolosluğa gittim ve evraklarımı teslim ettim.
Mayıs 29 da pasaportuma vizem yapıştırılmış bir şekilde geldi.
Biraz uzunca yazdım kusura bakmayın arkadaşlar,Allah ım sınava girecek arkadaşlara
zihin açıklığı versin. Kesinlikle streess yapmayın arkadaşlar ve sınavda sakın susmayın.
Allah herkesin yardımcısı olsun..
Sınavda Tecrübem...
kardeşim öncelıkle senı tebrık ederım ,inşallah A2 bu puanın darısı bızlere olur amın ama hıkaye bolumu puanlamaya dahıl degıldır burdan onuda soylemek ıstedım yınede hıkaye bolumunde susmayın kardeşim senın vızende cıktıysa neyı beklıyorsun dugun yapıp ondan sonramı gıdeceksın neyse rabbım herkesın yardımcısı olsun herkese basarılar.
inşallah kardeşim yeterki sınavı kazanın da A1 A2 vs. farketmez,hikaye bölümü konusunda bildiğim
kadarıyla puan veriliyor (bildiğim kadarıyla),Evet vizem çıktı kardeşim 6 aylık multi vize vermişler,multi
vericeklerini bilseydim gidiş tarihimi hemen ertesi gün olarka söylerdim ama maleseff :( 15 temmuzda eşim geliyor tr ye burada düğünü yapıp gideceğiz nasip olursa,darısı sizlerin başına kardeşim,bu arada
eğer sınava girmediysen Hollanda Uyum Sınavı bölümünde Op WEG,Ticket Naar Nederland,
Kns Proefexamen ve deneme sınavları ekledim mutlaka indirip incelemeni tavsiye ederim.
kadarıyla puan veriliyor (bildiğim kadarıyla),Evet vizem çıktı kardeşim 6 aylık multi vize vermişler,multi
vericeklerini bilseydim gidiş tarihimi hemen ertesi gün olarka söylerdim ama maleseff :( 15 temmuzda eşim geliyor tr ye burada düğünü yapıp gideceğiz nasip olursa,darısı sizlerin başına kardeşim,bu arada
eğer sınava girmediysen Hollanda Uyum Sınavı bölümünde Op WEG,Ticket Naar Nederland,
Kns Proefexamen ve deneme sınavları ekledim mutlaka indirip incelemeni tavsiye ederim.
olur kardeşim incelerım ama bendede o kıtaplardan var bakalım dıger kns olanlardan varmı bılmıyorum ındırıp bakarım sonra sana fıkrımı soylerım saolasın kardeş
Ortaköy açtığın konulara şöyle bir gözattım da babacan sen coşmuşsun yahu :) Eğer foruma
eklediklerini biliyorsan senin sınavı almama gibi bir lüksün yok kardeşim :)
Allah yardımcın olsun.
eklediklerini biliyorsan senin sınavı almama gibi bir lüksün yok kardeşim :)
Allah yardımcın olsun.
saolasın kardeşim ben yükledıklerimi önce göz atıyorum incelıyorum sonra buraya koyup paylasıyorum ve bu sayade cok sey öğrendım ve yükledıklerımın nerdeyse (Rabbıme bınlercekez şükürler olsun ve Onun sayesınde ) çoğunu biliyorum bınlerce kez şükürler olsun tek tuk arada takıldıgım oluyo ama olacak o kadar kardeşim bunları yazmak bana cok ıyı geldı ben once yazıyorum zannedıyodum ama hepsını beynımede yazmısım bıde herseyı ezber yapmadım anlayarak öğrenmeye çalıştıgım için baya bı yol katettım tabı en buytuk yardımcım ve tek yardımcım Rabbımın sayesınde Rabbıme sonsuz sukurler olsun ve sonsuz hamd olsun
bu arada senın yukledıklerıne baktımda bendekılerle aynı kardesım tek fark ses degısıklıgı bıde sendekı dosyalarda sesler daha yavasmıs bu yenı baslayanlar ıcın ıyıdır RABBIM HERKESIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN VE HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE HERZAMAN O OLSUN hayırlı gunler kardeşim
bu arada senın yukledıklerıne baktımda bendekılerle aynı kardesım tek fark ses degısıklıgı bıde sendekı dosyalarda sesler daha yavasmıs bu yenı baslayanlar ıcın ıyıdır RABBIM HERKESIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN VE HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE HERZAMAN O OLSUN hayırlı gunler kardeşim
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol