Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAVI GECTİİİİİİM ( Cok detayli Tecrubem )

Yorum için giriş yap 22 mesaj · 24.755 görüntülenme
Evet arkadaslar ben, okadar heyecanlı olan ben,okadar gergın olan en SINAVI GEÇTİM

Daha sonra sınava gırecek arkadaslara ve sızlerede bu deneyımımı anlatmak ıstıyorum...

sabahın korunde ankaraya ındık ve konsoloslugun yakınlarında bır yerde oturduk.

ben benım kadar heyecan yapan baska bırısı varmı merak edıyorum BENCE YOKTUR..

iNANIRMISINIZ sınav saatım gelene kadar ve sonrasındada tabı hıc kendımde degıldım.

bu sıze normal gelebeılır ama bende kı yapı ıtıbarıyle anormal bırseydı EVET ANORMALDI CUNKU ELLERIMIZN TITREMESINDEN TAM 15 DAKIKA KADIN PARMAK IZLERIMIALAMADI....

Once makına bozuk sandı ama dıkkatlı bakınca ellerımın tıtredıgını gordu.

neyse ıkı arkadas ve annem gıttık o arkadasım 38 yasında bır kadın ve sınavı 10 daydı o gectı sınavı..ve bana calıstıgımız sorulardan hıc cıkmadı dedı zıt anlamlılardan hıc cıkmadı dedı hep bılmedıgım zıt anlamlılar cıktı dedı..

Ben cok kotu olmustum zaten heyecanlıydım daha beter oldum.Benım sınavımda 3 teydı.neyse gırdım ve parmak ızım dedıgımm gıbı 15 dakka surdu ..100 sorunun bulundugıı kıtap tan 30 soruluk kıtabı verdı ve ınanırmısınız hepsı cok kolaydı.. hıc uzun cevaplı sorular gelmedı bana Allah yardım ettı.ılk bolumden emındım hepsını bıldıgımden ve bıttı ..zaten enım korktugumda ıkıncı bolumdu..

Sizlere tavsıyem tabı gırecek olanlara.bırıncıbolumde ses cok guzel gelıyor dıye ıkıncı bolume aldanmayın..bırıncı bolumdekı resımlı kıtabın sorularının seslerı bızım cd de dınledıgımız ses oldugu ıcın tanıdık gelıyor e tabı sorularıda bılıyoruz oyuzden sesı ıyı anlayabılıyoruz .ıkıncı bolumdekı konusan ses degısık ve bırıncı bolumden daha hızlı soyledıgı ıcın cumlelerı ıkıncı bolumun sesını daha ıyı duymanız gerekıyor buna dıkkat edın.yanı kısacası ıkıncı bolumdekı ses bırıncı bolumdekı gıbı net ve anlasılır olmaya bılıyor....hala cok heyecanlıyım mazur gorun.. ıstıyorum her detayı anlatayım benden sonra gıreceklere faydam olsun.

sonra ıste A bolumunde 12 cumle tekrarı...calısıp calısmadıgınız cumleler olması hıc onemlı degıl..az cok bu dıle asınayız.en azından 100 soruyu ezberledik.100 soruyu cevaplayan herkez bence A ve C bolumunden gecer dıye dusunuyorum cunku bır soruya cevap vermıyorsunuz..sadece tekrar yapıyorsunuz.bu bolumde cok kısa tekrarlarda var cok uzun tekrarlarda var...kısa tekrarları zaten yaparsınız mesala U MOT HİER WACHTEN.BU KISA BİR CUMLE BUNU MUHAKKAK YAPARIZ.. Ama bırde uzun cumleler var mesela ZORG DAT JE EEN PARAPLU MEE NEEMT,HET GAAT VAST REGENEN.. BUUZUN CUMLENINDE HEPSINI SOYLEMEK ZORUNDA DEGILSINIZ.basını ve sonunu kacırmayın..yada aklınızda kalan kelımeleri soylemenız yeterli oluyor.sadece hollandaca olsunda ne olursa olsun..susmayın yeter..

B bolumde de yıne 12 soru var cevaplamanız gereken.. bu sorularında basına dıkkat edın yeter .kelıme haznenızde varsa zaten anlarsınız ne dedıgını bu B kısmındakı soruların basına dıkkat edın welke dedıgı zaman bılınkı hangi dıyor.WELKE ıle baslayan sorular genelde oflu olmuyor.mesela WELKE MAAND KOMT NA JANUVERİ?(OCAKTAN SONRA HANGI AY GELİR)boyle bır soru geldıyse karsınıza welkı (hangı demek)MAAND(ay demek)JANUVERİ (ocak demek) KOMT (gelmek) olduguna gore ocaktan sonrakı ayı soylemelısınız.hadı sonrakı ayı sordugunu anlamadınz dıyelım ay sordugunu anladıgınız farzedelım ve bır ay ısmı soyeleyın..ama soyelyın.benım anladıgım onlar ıcın onemlı olan bu .WELKE KLEUR HEEFT AARDBEİ (WELKİ KLEUR DUYDUGUNUZ HER YERDE BIR RENK SOYLEMELISINIZ)EGER SORUYU ANLADIYSANIZ CEVABINI ZATEN VERIRSINIZ ARDBEİ ÇİLEK OLDUGUNU BLIYORSANIZ ZATEN ROUD DERSINIZ AMA OLAKI BILMEDINIZ CILEGIN ANLAMINI ATIN BIR RENK GITSIN..AMA RENK...yanı karsı tarafın sıstemı bu.bız evet cılegının rengını sorduk anladı rengı sordugumuzu ama kırmızıyı unuttu ve yesıl dedı sonucta bır renk soyledı denıyor..yanı renkle ılgılı bır soru soruldugunda ren olarak yanıt verın ..Arkadaslar anlatabılıyorumdur umarım..anlamsız seyler soylemeyın sorular karsısında aynı sekılde HOE VEEL ile baslayan cumlelere dıkkat edın bu cumlelerın cevabıda mukakkak sayı olacaktır arkadaslar atın eger bılmıyorsanız ama sayı atın buna da bır ornek vereyım..HOEVEEL WİEKEN HEEFT EEN MOLEN?(DEGIRMENIN KAC CUBUGU VARDIR DIYOR ((hanı donuyorya cevresınde)) bu sorunun cevabı 4 ama bılemıyebılırsınz.ama anladınızkı HOEVEEL ile basladı cevabı muhakkak sayı olacaktır. atın gıtsın 1 den 10na kadar .Ama sayı atın..

B bolumunde OfLu sorularla karsılastıgınızda egerkı hıc duymaıgınız bır kelıme varsa bence ofun sonundakını soyleyın..mesela KUN JE MELK ETEN OF DRİNKEN?(Sutu yermısın ıcermısın? DRİNKEN. YANİ İÇERİM..)Fakat tum oflu soruların sonundakını soylemeyın. sadece bılmedıgınız hıc bırsey anlamadıgınız sorularda ofun sonundakını soyleyın cunku calıstıgım soruların cogunda boyle)))

C bolumunde zıt anlamlıkelımeler var 10 tane soruyorlar.))bu soru sayılarından emınım arkadaslar az cok demeyın sakın cunku dun sınava gırdım benım onumdekı kagıtta ole yazıyordu emnım oyuzden soru sayılarından))74 kelımeyı super bılıyordum. sıteden arkadasların gonderdıklerını tam ezberleyemedım ama kesın bıldıgım 100 tane vardı.. hıc bırı ama hıc bırı cıkmadı...

ılk zıt anlamlıyı hatırlamıyorum zaten soruların cogunu hatırlamaıyorumda...bana soyledıgı kelımenın basına on getırdım bıtanesınede nıt getırdım ve aynı sekılde soyledım..taam 10 kelımeyı de oyle soyledım.inanın butun hayallerım yıkıldı cunku benı calıstıran bayan bu zıt anlamlılardan en az besı cıkacak dedı..ve hıc bırı cıkmadı..o an yılıkldım dedım ben kaybedecegım..bızden once 11 de gıren alanyalı beye okadar kolay zıt anlamlılar cıkmıskı weinig-veel,,,dik-dun,,jong-out,, gıbı sans işte....

en korktugum D bolumuydu ve bu kotu moralle ((zıt anlamlılara bılmedıklerımden geldıgı ıcın))hıkaye bolumune gectım..

D bolumunde de bıldıgınız gıbı 2 hıkaye var ve o hıkayelerı 30 sn ıcınde anladıklarınızı anlatmanız gerekıyor.İlk hıkaye bılgısayarda oyun oynayan bır cuckla ılgılıydı ben hıkayenın basında DİT VERHAAL GAAT OVER (BU HIKAYENIN KONUSU )COMPUTER,KINDEREN,SIPELEN,KİJK,MODER DİT WAS EENMOOİ VERHAAL(BU HIKAYE GUZELDI) DEDIM VE BITIRDIM... IKINCI HIKAYEDEN HIC BIRSEY ANLAMADIM . DAHA ONCE CALISTIGIM BIR HIKAYE VARDI ONDAKI KELIMELERI SOYLEDIM TABI BASINDA VE SONUNDA YINE DIT........ CUMLELERIMLE..BITIRDIM.. O DEDIGIM ALANYALI BEYEDE ESI OGRETMIS hollandaca seklınde ...cok hızlı soyledı hıc bırsey anlamadım ...demıs hollandaca tabı..onun nasıl yazıldıgını bılmıyorum oyuzden hollandacasını yazamadım ..yanı dedıgım gıbı anlamlı konusun alkasız olmasın sadece hollandaca kelımeler soyleyın yeter.. evetboyle..

SONaR bayana dedım ben ogrenebılırmıyım.hayır dedı eve gelecek adresınıze.ben dedım cok uzaktan gelıyorum uykusuzum ve merak edıyorum uyuyamam yıne dedım otobuse bınecegım neolur soyleyın. kagıdıaldı 2 dakka bekledım odadan cıkmadım,,nasıl gectı dıye sordu.dedım yı gectı ama bılelem tabı sıstemınız nasıl puanlandırıyor..kagıdı cama dayadı ve supersın dedı ılk bolum 100 ıkıncı bolum 42 muthıs bır seydı.. anlatamma ve orada agladım hemen..tesekkur ettım ben bısey yapmadım sen kendın kazandın dedı..oyle ıste arkadaslar..durum bundan ıbaret..bıkac tıyo daha sıze..

camın arkasındakı bayana devamlı gulumseyın calıstım almalıyım deyın heyecanlımısın dıye sordugunda bence yok falan demeyın evet oldukca heyecanlıyım esıme kavusabılecekmıyım merak edıyorum deyın.. cunku oraya sınava gırmektekı amac aıle bırlesımı nıkah olsun olmasın.. sonucta sevdıgınıze kavusacaksınız.. hollandanın cokta onemı yok.. sız oraya sevdıgınızekonusmak ıcın gıdıyorsun.. onların ulkesıne bayıldıgımızı ıcın degıl en azından ben oyle dusunuyorum..ben ıkıncı bolum ıcın beklerken dıger kabındekı kızın kaydını alıyodu bayan duyuluyorse kıza soruyor gorevlı heyecanlımısın?kızda hayır dedı grevlı bayan dedıkı ozaman cok guvenıyorsun kendıne emınsın yanı kendınden... bu konusmalarına shit oldum kulaklarımla bunuda iletmek ıstedım sıze.bana bıseyler sormak ısteyen arkadaslar a herzaman acıgım.

Evt cok uzun oldu bılıyorum ama en kucuk detayı bıle yazmak ıstedım cunku ben cok bunaldım arkadaslar bu konuda cevremde sınava gıren kımse yoktu ve bu sıteye cok gec ulaştım...

Evet sımdı tesekkur bolumune geldı sıra..Bu sıteyı kuran arkadaslara,boyle bır seyı dusunen Arakadaslara cok tesekkur edrım.burada bılgılerını paylasan herkese sonsuz tesekkur ederım.msn den bana yardım eden fyesil arkadasa cok tesekkur ederim..ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN.ALLAH HERKESI SEVDIGINE KAVUSTURSUN..

Yenı gırecek arkadaslara elımdekı bılgılerı gonderebılırım calıstıgım soruları veya baska yardımcı olabılecegım ne varsa..yazmanız yeterli.HOSCAKALIN.

VE RENGIMI DE YESIILLENDIRIRSENIZ SEVINIRIM ....:)
Tebriklerr :ugeek:

Evet heyacanli bir arkadasimizdin.. Ama sabrin ve calismanin sonucu kazanmak basari...

Ayrica uzun uzn tecrubelerini aktardigin icin tesekkurler...

Cunku yeni sinava greceklerin buna cok ihtiyaci var...

Keske herkes senin gibi anlatsa... ( anlatanlar var tabi :) )

Allah vize islemlerinde utandirmasin :ugeek:

Boya bitti, Yesil kalmadi :P
tebrikler arkadasim gozunaydin darisi vizene isalla
tebrikler derya arkadasim. allah vize yolunda yardimciniz olsun sizin ve diger bekleyen arkadaslarin. demek ki sinava azmedince oluyormus. hersey kendine inanmak ve guvenmekle baslar.

kolay gelsin
sonunda sende haa:)

Tebrikler arkadasim

umarim en kisa zamanda vize islemlerinde hallolur ve sevdigine kavusursun

kolay gele
arkadaşım tecrubenı olkurken başa döndüm ve bu benım yazım mı dıye baktım;ama degılmıs.çünkü aynı şeylerı bende yasadım.çok şükür kı bu gunlerı gerıde bıraktım.allah vızendede yardım eder inşl.bır an önce vızende cıkar.benım gıbı beklemek zorunda kalmazsın.be yaşımın dolmasını beklıyom.ve onu sonunda vızeyı beklıcem.iki yıldır işm gücüm beklemek.......tekrar tebrıkler.allah benım yaşadıklarımı kımseye yaşatmasın :geek: :geek: :geek: :geek:
cok güzel paylasım ellerıne saglık....senden bı ricam var bana calıstıgın dokumanları gonderırmısın msn den senle bıraz konusmakta ısterım...bende sınava hazırlanıyorum ve cok korkuyorum...yardımcı olucak arkadaslar varsa konusmak ısterım..

cetinaltun@windowslive.com

eklersenız cok sevınırım

cunku yardıma cok ıhtıyacım var..okadar bunaldım kı bu sınav yuzunden anlatamam
tebrikler derya. umarım vizen de biran önce çıkar. ayrıca öyle güzel anlatmışsın ki ben de o anı yaşadım okurken. sınava girecek arkadaşlara fikir olur.
slm derya!tebrik ederim. bundan sonraki yeni hayatında sevdiklerinle sağlık mutluluk huzur dolu bi ömür dilerim yolun bahtın açık olsun inşşş.çalıştığın sorulara ihtiyacım var yardımcı olursan çok sevinirim.msn adresimi verim ordan ulaşabilirsin.cannn_-_@hotmail.com(umarım msn adresi yazmak site kurallarına aykırı diildir :( sorun olursa şimdiden özür dilerim site yönetiminden.çünkü bu konuda bilgim yok:( eğer yasaksa bi görevli arkadaşım derya arkadaşıma iletirse msn adresimi sevinirim şimdiden tşk ederim )
bu durumlarda msn adresi verebilirsiniz...

Sorular konusunda siteyi inceleyiniz...

Burada cok detayli sekilde sorular mevcut...

ayrica sinavi gecen arkadaslarin tecrubelerini okuyabilirsiniz...
merhaba derrya ben de sınva calışıyorum çok sevindim kazanmana

çok güzel yazmışın

tebrikler inş. vizen tez çıkar
tebrikler arkadaşım hadi darısı vizeye inşallah..
Derya cım çok teşekkür ederim.2 hafta sonrada ben giricem çok stres yapıyorum bu siteyi yeni buldum :oops: ama yinede çok yardımı oldu

bakıyorum genelde insanlar geçiyor ama kendimden biliyorum bu stresi yaşamak çok kötü çok zor bende eşim için onun yanına gitmek için giriyorum benim içinde dua edin burdaki herkesten ALLAH yardımcı olsun sınavdan sonra bende kitap veya tecrübelerimi paylaşacağım selamlar
SÜPER ANLATMIŞIN HELAL OLSUN... AYRICA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...darısı benim başıma
derya tebrikler sinavi kazandigin icin.sinavdaki heyecani yasiyorgibi anlatmissin .mukemmel.hayirli olsun.vizende basarilar. :ugeek: :ugeek: :ugeek:
Tebrikler ! insallah en kisa surede vizeni de alir ve mutlu sona ulasirsin !
Tebrik ederim arkadas..

Vallahi nisanlim aslinda sinava girmeyi dusunuyor 2-3 aya bende bu guzel siteyi takip ediyordum. Hikayelerinizi okuyunca kendim girecekmis gibi heycanlandim..

INSALLAH nisanlim sinavi kolaylikla alir.. Tavsiyeleriniz varmidir bu arada arkadaslar?

Tesekkurler,

Baris
bilgilerin çok aydınlattı gerçekten çok teşekkür ediyorum adıma , sormak istediğim bir kaç şey var

ikinci bölümdeki ses çok hızlı ve anlaşılmaz bir sesmi geliyor yoksa kelime haznemizemi bağlı birazda olsa, hikaye kısmında bize toplamda cvp vermemiz icin kaç saniye veriyorlar onu merak ediyorum , ilk bölüm bitince ikinci bölüme geçerken molayı onlarmı veriyor yoksa isteğemi bağlı ilginiz için simdiden teşekkür ediyorum umarım herkez kazanır sınavı

ve hani gerçekten sınav zormu kolaymı :)
c.adiyaman yazdı:
bilgilerin çok aydınlattı gerçekten çok teşekkür ediyorum adıma , sormak istediğim bir kaç şey var

ikinci bölümdeki ses çok hızlı ve anlaşılmaz bir sesmi geliyor yoksa kelime haznemizemi bağlı birazda olsa, hikaye kısmında bize toplamda cvp vermemiz icin kaç saniye veriyorlar onu merak ediyorum , ilk bölüm bitince ikinci bölüme geçerken molayı onlarmı veriyor yoksa isteğemi bağlı ilginiz için simdiden teşekkür ediyorum umarım herkez kazanır sınavı

ve hani gerçekten sınav zormu kolaymı :)

Ben cevap yazayım arkadaşımız gelince oda yazıcaktır.

İkinci bölümde sesin çok kısık olduğunu söylemişti bir çok arkadaş benim sınavımda ses çok yüksek ve oldukça netti. sanırım birazz şanslıydım. daha önce duymadığım kelimeleri haliyle anlıyamıyodum telafuzda zorlanmıştım. hikaye kısmı sanırım 30'ar saniyeydi ama merak etmeyin bir metin hazırlayın kendinize isminizi memeleketinizi söyleyin eşinizi sewdiğinizden vs. elinizde böyle bir metin olursa ara sıra onuda çalışırsanız acil durumlarda(bana çok yardımı oldu) anlamadığınız kelimelerde veya hikaye bölümünde kalan sürenizde habire aklınızda kalanları söyleyin. Ben hikayede oldukça çok kelime yakaladım ve aklımda kalan her kelimeyi söyledim. Kalan zamanda da ezberlediğim metinden cümleler söyledim.

molaya gelince bana sormadı bayan doğrudan 5 dk mola dışarıda bekleyebilirsiniz demişti.

sınavın zorluğuna gelince emeksiz yemek olmaz hiç çalışmadan girene elbette çok zor olucak fakat burada sınav tecrübelerini hemen hepsini okumaya çalışın. bana en çok onların faydası olmuştu. diğerlerinin yaptıklarını aklınızda tutun. Bana göre sınav çok kolaydı ama kolay olması çalışmamak anlamına gelmiyo lütfen çalışın ben üç ay çalıştım İnşaallah hayırlısıyla sizde geçersiniz. ben eminim bu sınavı herkes geçebilir. Allah ayrdımcınız olsun kardeşim.
cok teşekkür ederim bilgilendirdiğin icin bende kısmetse önümüzdeki hafta ici salı çarşamba o civarda gireceğim stress oldukca fazla ve ne kadar bilgi öğrenirsem sınavla ilgili iyi olacağını düşündüğüm icin gerekli gereksiz sorular soruyorum bu yüzden kimse kızmasın :)
derya tecrubeni paylastigin icin tsk.ben bu sinava gecen yil girip ilk bolumden 100 ikinciden 26 alip gecmistim cokta calismamistim acikcasi ama hic bir eksigimiz yokken IND 3 redle 1 yili doldurdu sentifika suresi bitti.simdi tekrar girecem uzun zamandan sonra bildigim herseyi unuttum bastan calisacam.sizden istedigim sinav gene aynisi gibimi degisen bisi varmi resimli kitapdan 30 soru ikinci bolumden gene 5 kisim 16 alan geciyomu_?

cok tsk ler
evet kardeşim sınav yıne bıldıgın gıbı ıkıncı bolumden 16 alan gecıyor ama sınav temmuzda degısecek temmuzdan once gırmeye bak kardesım rabbım yardımcın olsun kolay gelsın

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol