Öncelikle burda benden desteğini esirgemeyen kardeşlerime teşekkür ederim, Allah razı olsun...
Bugun saat 14.30 da Ankara'da sınava girdim sorular hakkında aklımda şu an inanın hiç bir şey yok ancak zaten aklıma gelsede birşey ifade etmez çünkü burda zaten defalarca verildi sorular herşey onlara çalışmakla alakalı...
Yaşadıklarıma gelince ;
14:15 sınav odasına girdim yarıma kadar bekledim ve yeşil ışık yandı kabine girdim
Orada güleryüzlü bir kadın karşıladı beni (sağolsun)
öncelikle passaportumu ve fotokopisini istedi benden bilgileri bilgisayara girerken biraz muhabbet ettik Hollanda'ya daha önce gidip gitmediğimi sordu gittiğimi söyledim nasıl bulduğum vs. vs.
Daha sonra parmak izi almaya geldi sıra sırasıyla bütün parmak izlerimi aldı ve bu işlemin sonunda bir web cam aracılığıyla fotoğrafımı çekti...
Ve sınav hakkında bilgi vermeye başladı...
Birinci bölüm herkesin bildiği gibi kültür sınavı öncelikle olacakları anlatan bir kağıt verdi bana
üzerinde kulaklıktan duyacağım sözler vardı okudum ve orada bizler için ayrılan ufak bir masa var onun üzerine bıraktım....
KİTAPÇIK ;
bilgilerimizi sisteme girdikten sonra sınav başlarken bayan bir yere telefon açıyor ve ordan bir kaç talimat alıyor sanırım karşıda bilgisayar var ve ondan çeşitli numaralar alıp benim belgelerime kaydediyor,
Ve yine kitapçık seçimini karşıdaki bilgisayar yapıyor,
1'den 10 a kadar kitapçıklar var (sorular nerdeyse aynı ama karışık sırayla ve 100 soru arasından karışık 30 adet)
Birinci bölümü çok kolay yaptım, öyle sanıyorum ki hepsi doğruydu..
Şimdi gelelim en önemli olan ikinci bölüme
sıralama yine arkadaşlarımın daha önce veridiği gibi
A) Nazeggen (tekrarlama) 14 soru
B) Korte vragen (Kısa sorular) (hatırlayamıyorum kusura bakmayın ama daha önce verilmişti)
C) Nazeggen (tekrarlama) 12 soru
D) Tegensteilingen (Zıt anlamlılar) 10 soru
E) 2 x Verhalen (2 adet hikaye)
Soru adetlerini bile hatırlayamıyorum kusura bakmayın arkadaşlar daha önce bir çok kez verildi ordan ulaşabilirsiniz...
Sİzlerin girdiği sınavlardada büyük bir ihtimalle bütün sorular farklı olabilir ancak endişelenecek birşey yok çalışma ile üstesinden gelinebilir...
Sınav sona erdiğinde bayan sordu nasıl geçtiğini bende kötü dedim (Aslında her bölümde en az 2 adet doğru yaptığımdan emindim ancak bayandan nasıl geçtiğini hatta geçip kaldığımı öğrenmek istedim) oda bana hayır çok iyi bir sınav geçirdin dedi ancak bundan daha fazla bilgi veremeyeceğini söyleyerek güldü
bende üzerine kazandımmı yani dedim
sessizce ve gülümseyerek kafasını evet şeklinde salladı...
O an çok mutlu oldum...
Allah hepinize yardımcı olsun, Umarım herkez başarılı olur...
Dediğim gibi arkadaşlar bu sitenin çok faydası var emin olun ben bu site olmasaydı 1. bölümden (kültür sınavından ) bile haberim yoktu...
Hollandacama güvenmeme rağmen direk kalıyordum sınavdan...
Son olarak Ortaköy ve darisibasima kardeşlerime sonsuz teşekkür etmek istiyorum Allah herşeyi gönlünüze göre versin bol gönüllü kardeşlerim...
Sınavı Kazandım!!! Aklımda kaldığı kadarıyla yaşadıklarım..
hayirli olsun :)))) darisi diger islemlerine ve kardeslerimize ...
Tebrikler arkadaşım ve inşallah puanlarında yüksek olur,
Allah vizendede kolaylık göstersin inşallah.
Allah vizendede kolaylık göstersin inşallah.
hayırlı olsun.
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar darısı diğer sınava girecek olanlara :)
hayirli olsun darisi vizeye insallah
hayırlı olsun kardeşim gozun aydın ınsallah tez zamanda hayırlısıyla vızende cıkarda sevdıgıne kavusursun ınsallah darısı bızlere olsun rabbım kımseyı darda bırakmasın ve rabbım herseyın en hayırlısını versın yenıden gozun aydın olsun kardesım
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol