Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAVI KAZANDIMMMMM....EMRAH

Yorum için giriş yap 46 mesaj · 13.090 görüntülenme
arkadaslar evime daha 15dakika oldu geleli ve ben sevgili siz arkadaslarıma haberimi vermek istiyorum,,kazanndıımmm...valla korkucak bişi yok arkadaslar,,okadar fazla kafanıza takmayın,,sorun etmeyın bak..arkadaslar ben 12 saatlık yoldan geldım ankaradan sımdı uyku zamanı bana..gorusmek uzere..detaylı bi şekilde anlatıcam daha sonra...

iyi gunler..sınava gırıcek arkadaslara basarılar..BU ARADA BENIDE YEŞİLLEYİNNNN..:))ufos arkadasım.. :D

emrah/dalyan
Tebrik ederim, darısı diğer üyelerin başına.
arkadaslar ben sınavın ilk resımlı bolumu hepsinin yaptım,,kolaydı yanı,,kolaydan degıl aslında ama bıraz rustıg olun sınava gırerken,,sakin olun arkadaslar korkulacak bısıy yok,,bana yardımcı oldu zaten baya oradakı,,yardımcı oldu derken soruların cevabını soylemedı yanı,,sadece benı rahatlattı,,stress yapmamı engelledı,neyse gelelim B bolumune,,soyledıklerını tekrarlama,,ben bu bolumde sadece ıkı tanesıne duzgun cevap verebıldım,ve arkadaslar bakın,,mesela size dedıklerı zaman DAT İS HEEL MOOİ AUTO,,,eger bu cumlelerı hatırlamazsanız sadece aklınızda kalan kelımeyı soyleyın,yanı cumlenın tamamını soyliceksınız gibi bi kural yok onun ıcın hatırladıgınız sadece HEE MOOI ise sadece onu soyleyın,ve ondan sonra soru cevap bolumunde ben sorlanmadı,,sanırım hepsıne dogru cevap verdım,ya bu iş arkadaslar birde şansa bakıyor gercekten ınanın bana,,benımle gıren bır arkadasımız daha vardı ve ona cıkan sorular cıksa herkeze veya o duzey cıksa herhalde herkez 100 alır,,butun bolumler cok kolay cıkmıs,

gelelim hikaye bolumune,,once 1 tane paragraf veya kısa bır hıkaye anlatıyorlar ama gercekten hızlı soyluyolar,,aklında tutmak ıcın butun soyledıklerını sanırım 1 sene felan hollandada kurs gormen gerek ve hollandacayı cok ıyı bılmen gerek,,ben aklımda kalan kelımelerı saydım,,sadece onları soyledım,,ve o kelımelerle cumle kurmaya calıstım,ve kurdum ama gerı kalan sureyı doldurmak ıcınde,,anlattım ıste nerede oturdugumu ve kac saat yol geldıgımı falan ondan sonra anlattım hollandadayken nerelere gıttıgımı falan fılan..işte boyle gectı benım sınav arkadaslar..

baya beklememı soyledı sınav sonrası ve bekledım,,bayan gerıye geldı ve dedıkı GECTINN..TEBRIKLER...

''arkadaslar bakın;türkçe konusmamaya calısın elınızden geldıgınce hollandaca konusun..ve buda benım odamdakı bayanın hosuna gıttı''

''ve ve bılemedıgınız soruda takılmayın,,durmayın,,susmayın,,,sadece IK WEET HET NIET(bılmıyorum) diyin''

umarım sınava gırıcek arkadaslara yardımcı olmusumdur azda olsa...

basarılar dılerım ve allah yardımcınız olsun.
slm arkadasm çok sveindim adina ordaki sekreterlerlemi holalandaca konustun yani ankaradakilerlemi yoksa holalnda konsolonsluguylami konustun umarim bizde kazaniriz çok tsk bilgilerine sana vizende basarilar .
merhaba arkadasım,,yok hayır..sınava gırıyosunya,ıcerıden bayan sana soruyo nasılsın?bende dıyorum İK BEN HEEL GOED DANKJEWEL,,soruyo hangi okulu bıtırdın veya ne mezunusun dıyo bende dıyorum ıste hollandaca cevap verıyorum,hazırmısın dıyo turkce olarak bende IK BEN KLAAR DIYORUM oyle yanı,,umarım anlamıssındır,,stress yapma arkadasım,sadece relax ol ve ınsallah kazanırsın sende..sınavın nezaman??
hatice yazdı:
slm arkadasm çok sveindim adina ordaki sekreterlerlemi holalandaca konustun yani ankaradakilerlemi yoksa holalnda konsolonsluguylami konustun umarim bizde kazaniriz çok tsk bilgilerine sana vizende basarilar .

SINAVI GEÇTİM 11.03.2008
ben daha randuvu almadim suan kursa gidiyorum ve bu sitede bilgilerde ediniyorum 100 resimli kitabida ezberliyorum esim bu ay parayi yatircani ösyledi ilk sınava girdişmöde kazanmak istiyorum insallah kazanirim çok tsk bilgiler için yani sekreterde demeki memnun kaldi holandaca cvp verince
evet arkadasım,,ınsallah ilk girdiğinde alırsın sınavı,neyse bak bu siteden öğreniceğin cok şey var,,bu sitenin cok faydası olur sana,,nezamandan beri ders calısıyorsun sen??ben sınava 20gün çalıstımda gırdım ama benım eşim hollandada türkçe dersine giderken bende gidiyordum onunla aksamları ve onlar Türkçe öğrenirken ben hollandaca ögrenıyordum onun ıcın benım cok fazla calısmama gerek kalmadı:))

SINAVI GEÇTİM 11.03.2008
siz ozman holadadamisniz anlamadim ama esiniz türkçe ögrenirken sizde derse girmisniz ben 3 aydir dil kursuna gidiyorum flamançe ögreniyoruz tabi deidm gibi 100 resimli kitabida ezberliyorum bu sitedende kaynaklara bakiyorum insalalh sınav degismez ve bu kaynaklar sayesinde ilk girdimde sınavi alirim.....
merhaba hatice arkadasım,,ben suan Türkiyedeyim,,ben hollandada uzun sure kaldım,,gittim geldım yani.ozaman gıtmıstım eşimle birlikte ve ozaman ogrendım iyi kötü işte ve bana eşimin büyük faydası oldu bu sınavımda ve ve bu sıtenınde buyuk faydası var..ya gecersın ya sen canını sıkma,,sadece odaklan sınavına ve ben sınava gırmeden once sordum orada bu sınav değişecekmı dıye ama sınav soruları falan hıc bısıy değişmiyor ama puanlamayı yüksek tutucaklarmıs martın 15 inden sonra puanlama yüksek,,yani biraz daha fazla calısman gerekıcek sınava;)
hatice yazdı:
siz ozman holadadamisniz anlamadim ama esiniz türkçe ögrenirken sizde derse girmisniz ben 3 aydir dil kursuna gidiyorum flamançe ögreniyoruz tabi deidm gibi 100 resimli kitabida ezberliyorum bu sitedende kaynaklara bakiyorum insalalh sınav degismez ve bu kaynaklar sayesinde ilk girdimde sınavi alirim.....
mrb arkdsm hayirli ugurlu olsun gozunaydin darisi ttum sinava girenlere ve sinava girmek icin bekleyenlere ins ins ins,,,bodrumlu arkds yazmis kazandigini orayada yazmistim burayada yazim dedim.ben sana demistim arkdsm dimi kazanirsin merak etme yeterki sakin ol stres yapma kazancaksin demistim...hemen islemlerinize basvurursaniz belki haziranda esine ve b...ne kavusursun bak ikinci kisinin adini vermiyorum nazar degmesin diye :) haziranda esine cook guzel bbi hediye olur ins ins ins ,,,,tekrar hayirli olsun arkdsm ins ins ins vizende cok cabuk cikar da hazirandan once gidersin saygilar allah vize islemlerinde kolaylik versin,,,,(hepimize)
merhaba şanslı,,naber..evet super oldu ya,,kazandım,,valla aglıcaktım nerdeyse sevincten orada :lol: neyse sonucta gectım yanı,,evet ıslemlere bır an once basvurucaz ama benım kagıdım gelmedı daha ankaradan ama sanırım yarın gelıcek veya elımde olur,,ben bu gelen kagıdı eşime gonderıcem dımı ya??oyle dedı ama ben yıne bılgı almaktan vazgecmıyım;) hehe cok saol bu arada ikinci kişinin adını vermedıgın ıcın,maşallah cok iyi ikinci kişi :roll:

neyse umarım her ısımız yolunda gıderde eşime guzel bı haber olur,,sen nezaman basvuruda bulundun vıze ıcın veya IND ye gonderıldı evraklarınız??
sansli yazdı:
mrb arkdsm hayirli ugurlu olsun gozunaydin darisi ttum sinava girenlere ve sinava girmek icin bekleyenlere ins ins ins,,,bodrumlu arkds yazmis kazandigini orayada yazmistim burayada yazim dedim.ben sana demistim arkdsm dimi kazanirsin merak etme yeterki sakin ol stres yapma kazancaksin demistim...hemen islemlerinize basvurursaniz belki haziranda esine ve b...ne kavusursun bak ikinci kisinin adini vermiyorum nazar degmesin diye :) haziranda esine cook guzel bbi hediye olur ins ins ins ,,,,tekrar hayirli olsun arkdsm ins ins ins vizende cok cabuk cikar da hazirandan once gidersin saygilar allah vize islemlerinde kolaylik versin,,,,(hepimize)
emrahtr yazdı:
merhaba şanslı,,naber..evet super oldu ya,,kazandım,,valla aglıcaktım nerdeyse sevincten orada :lol: neyse sonucta gectım yanı,,evet ıslemlere bır an once basvurucaz ama benım kagıdım gelmedı daha ankaradan ama sanırım yarın gelıcek veya elımde olur,,ben bu gelen kagıdı eşime gonderıcem dımı ya??oyle dedı ama ben yıne bılgı almaktan vazgecmıyım;) hehe cok saol bu arada ikinci kişinin adını vermedıgın ıcın,maşallah cok iyi ikinci kişi :roll:

neyse umarım her ısımız yolunda gıderde eşime guzel bı haber olur,,sen nezaman basvuruda bulundun vıze ıcın veya IND ye gonderıldı evraklarınız??mrb arkdsm hayirli ugurlu olsun gozunaydin darisi ttum sinava girenlere ve sinava girmek icin bekleyenlere ins ins ins,,,bodrumlu arkds yazmis kazandigini orayada yazmistim burayada yazim dedim.ben sana demistim arkdsm dimi kazanirsin merak etme yeterki sakin ol stres yapma kazancaksin demistim...hemen islemlerinize basvurursaniz belki haziranda esine ve b...ne kavusursun bak ikinci kisinin adini vermiyorum nazar degmesin diye :) haziranda esine cook guzel bbi hediye olur ins ins ins ,,,,tekrar hayirli olsun arkdsm ins ins ins vizende cok cabuk cikar da hazirandan once gidersin saygilar allah vize islemlerinde kolaylik versin,,,,(hepimize)

merak etme arkdsm en gec dort gun icinde gelir,ben sali gunu girmistim cumartesi gunu aksamustu gelmisti kagidim,,,arkdsm tam emin olmamakla birlikte sinav kazandi belgesinin orjinalini degil fotokopisini gonderiyosun esine,,,ben randevu aradigimda hangi evraklar gerekli diye bana siinav kazandi belgesinin fotokopisi dediler ama ben tr den basvurucam nl den basvurunca orjinalini istiyolarsa onu bilemem bilen arkdsllr cvplicaklardir eminimki,,,aman iyi olsun masallah allahim nazarlardan saklasin saglikli mutlu olsun 2.kisi :) olur arkdsm ins ins ins allah ailenin yuzune baksinda guzel bi hediye olur ins ins ins,,,,

malesef arkdsm bildigin uzere ben yasimi dolduramadim henuz :cry: nisanin 1 inde basvuru yapicam allahimin izniyle ins ins ins hepimiz vizesi icinde benim vizemde cok ama cok cabuk cikar,,,,allahimin izniyle

daha bekliyorum ben anlican,,,,
hadı ya,,bak sımdı senın bu yas sorununa üzüldüm,,ama üzülmeyle bı yere varılmaz onun ıcın moral moral yüksek diyelim arkadasım,,umarım arkadasım umarım senın vızende basvurduktan hemen sonra cıkar,,ve sevdıklerınle beraber olursun bır an once,,evet tesekkürederım,2.kişi masalah ıyı yanüü:)) neyse anladım deme ıstedıgını,,umarım bu konuda bılgısı olan arkadaslar bu konuya acıklır getırırler,,ama sanırım fotokopısını oluyormus ama ben yıne garantıye alıyım ısımı,,Eşeğimi sağlam kazıga baglıyım:))duss...

neyse umarım senın ısınde yolunda gıder ınsallah ınsallah ınsallah
sansli yazdı:

neyse umarım her ısımız yolunda gıderde eşime guzel bı haber olur,,sen nezaman basvuruda bulundun vıze ıcın veya IND ye gonderıldı evraklarınız??mrb arkdsm hayirli ugurlu olsun gozunaydin darisi ttum sinava girenlere ve sinava girmek icin bekleyenlere ins ins ins,,,bodrumlu arkds yazmis kazandigini orayada yazmistim burayada yazim dedim.ben sana demistim arkdsm dimi kazanirsin merak etme yeterki sakin ol stres yapma kazancaksin demistim...hemen islemlerinize basvurursaniz belki haziranda esine ve b...ne kavusursun bak ikinci kisinin adini vermiyorum nazar degmesin diye :) haziranda esine cook guzel bbi hediye olur ins ins ins ,,,,tekrar hayirli olsun arkdsm ins ins ins vizende cok cabuk cikar da hazirandan once gidersin saygilar allah vize islemlerinde kolaylik versin,,,,(hepimize)

merak etme arkdsm en gec dort gun icinde gelir,ben sali gunu girmistim cumartesi gunu aksamustu gelmisti kagidim,,,arkdsm tam emin olmamakla birlikte sinav kazandi belgesinin orjinalini degil fotokopisini gonderiyosun esine,,,ben randevu aradigimda hangi evraklar gerekli diye bana siinav kazandi belgesinin fotokopisi dediler ama ben tr den basvurucam nl den basvurunca orjinalini istiyolarsa onu bilemem bilen arkdsllr cvplicaklardir eminimki,,,aman iyi olsun masallah allahim nazarlardan saklasin saglikli mutlu olsun 2.kisi :) olur arkdsm ins ins ins allah ailenin yuzune baksinda guzel bi hediye olur ins ins ins,,,,

malesef arkdsm bildigin uzere ben yasimi dolduramadim henuz :cry: nisanin 1 inde basvuru yapicam allahimin izniyle ins ins ins hepimiz vizesi icinde benim vizemde cok ama cok cabuk cikar,,,,allahimin izniyle

daha bekliyorum ben anlican,,,,
saol arkdsm ins ins ins hepimizin vizesi en cabuk zmanda ckar rabbimin izniyle her sey olur,,,5 sene bekledim sunun surasinda yasimi doldurmama 2 hafta fln kaldi bekliyoruz bakalim,,,ya obur tarafta dikkatimi ceken bisey oldu sen vize tarhimi martin 20 sine verdiler sonra aradilar 11 marta cektiler demisin sinav icinmi demek istedin,,bide evlilik tarihin yanlis yazmissin galiba 2008 ocak 4 demissin altina da esim haziran da dogum yapicak demissin,,,tarihlerde bi karisiklik oldu galiba,,,bide arkdsm esine gondercksen orjinalini aman tahutlu gonder orda kaybolma ihtimali daha dusuk bilgine,,,allah yardimcimiz olsun ins ins ins,,,bu arada su 6 gunde vizesi cikan arkds dogrucuysa masallah nerde bizde o sans keske bizede denk gelse oyle iyi vicdnli bi ind gorevliside hemen onaylasa da kavussak sevdiklerimize,,,ins ins ins,,,,
selam şanslı,,evet yanlıs yazmadım evlilik tarihimizi,,biz 4ocak 2008de evledık,,biz eşimle 3 senedır bırlıkteyız,,evet cocugumuzda hazıranda dogucak,,

evet şanslı pardon yanlıs yazmısım orada,,vıze degılde,,sınav tarıhım yanii once 20 marta vermıslerdı fakat sonra benı aradılar ve 11e cektıler valla neden dıye sormadım cunku benım ıcın nekadar erken olurse okadar daha ıyı ;)

valla arkadasım ınanmak banada cok güç geliyo bu işe ama belkı dogrudur ya,,obur arkadasımızın dedıgı gıbı sanırım IND de tanıdıgı vardır,,ben bu cocukla bı kontak kurayım bi :D belki banada yardımcı olur,,vallah benım vızeyı cıkarsın 1 haftada 500euro köpeği olsun onun..neyse sevgılı arkadasım,,allahın ıznıyle ınsallah hersey olur gıder,,,bekleyen derviş sabrına ermiş derler,,bizde beklıcez,,bak arkadasım bunu akıl ettıgın ıyı oldu,,evet tahutlu gonderıyım ben bunu,,yoksa basına bı ıs gelır benım evrakların...sana bısıy dıyımmı sanslı,,ben eşime pasaportumun fotokopilerını gonderdım,,ama her sayfasının,,,boi sayfalarda dahıl ve ıyıce kontrol ettım ve gondermeden once,,ellerımle saydım kendım kac sayfa ve pasaportı yanıma aldımve baktım hepsı dogruydu ve gonderdım o mektupu ve fotokopılerı,,,veee eşim zarfı aldıgı zaman zarfın agzını bantlamıslar ve,,pasaport kopyaları eksık cıktı,,bu olaya bır sınırlendımkı sorma,,ve ondan sonra tekrar gonderdım kopyaları ve ulastı tam olarak..ilginc he?

neyse arkadasım sana ıyı geceler dılerım,,emrah yataga atlar simdi..

gorusmek uzere..

kıb
sansli yazdı:
saol arkdsm ins ins ins hepimizin vizesi en cabuk zmanda ckar rabbimin izniyle her sey olur,,,5 sene bekledim sunun surasinda yasimi doldurmama 2 hafta fln kaldi bekliyoruz bakalim,,,ya obur tarafta dikkatimi ceken bisey oldu sen vize tarhimi martin 20 sine verdiler sonra aradilar 11 marta cektiler demisin sinav icinmi demek istedin,,bide evlilik tarihin yanlis yazmissin galiba 2008 ocak 4 demissin altina da esim haziran da dogum yapicak demissin,,,tarihlerde bi karisiklik oldu galiba,,,bide arkdsm esine gondercksen orjinalini aman tahutlu gonder orda kaybolma ihtimali daha dusuk bilgine,,,allah yardimcimiz olsun ins ins ins,,,bu arada su 6 gunde vizesi cikan arkds dogrucuysa masallah nerde bizde o sans keske bizede denk gelse oyle iyi vicdnli bi ind gorevliside hemen onaylasa da kavussak sevdiklerimize,,,ins ins ins,,,,
hadi yaa aaa kim napcaksa senin fotokopileri haay allah yaa halbuki biz neler icin ugrasiyoruz neler icin bunlari gonderiyoruz eslerimize neden yapiolar kim veya kimler yapiolar anlayamiorum yaa napcaksiniz siz baskasinin pasport fotokopisini hayret bisey yaa,,,aman arkdsm sen tahutlu gonder biraz daha pahali ama daha garantili,,,buarada ozur dilerim arkdsm benimki biraz haatta biraz degil baya bi ozel soru oldu,,,pot kirdim galiba tarihlerr konusunda :oops: ,,,tekrar ozuur dilerim kusura bakma,,,son olarak arkdsm sen sen ol resmi evraklarini her zaman tahutlu gonder yoksa insanin basina sende oldgu gibi olmadik isler gelebiliyor,,,hem tahutlu asagi yukari 10 gunde giderken digeri dha uzun bi zman aliyor,,,snada iyi geceler arkdsm,,,
evet bende oyle dedım zaten,,kım ne yapacaksa benım pasaportun kopyasını,,neyse bakalım bı once gelsın benım kagıtlar ankaradan ondan sonra dırekt gonderıcem hollandaya,,aradım Ups i ama bugun ogleden sonra gelırmıs veya yarın kesın gelır dedıler,,bakıp gorucez nezaman gelıcek..neyse bu arada benım gonderılerım hollandaya kac gunde varıyor tahmın edemezsın herhalde:)) benım gonderılerım hollandaya en az 4 gunde,,en gec 6 gunde varıyor:))..herhalde tahutlu gondersem 3gunde varıcak ama mumkun degıl 3 gunde varması ama yıne 4 veya 5 gunde varır sanırım..

bu arada arkadasım eşim IND yi aradı,,,buradan gonderecegım kagıtlarım fotokopısı oluyormus,onlar orjınal ıstemıyorlarmıs yanı,onun ıcın bilgisayarımda Scan yapıp dırekt eşimin maıl adresıne gonderıcem ve o da oradan kopyasını cıkarır yazıcıdan,,yanı bugun ogleden sonra gelırse benım belgeler ankaradan yarın sabah eşim IND ye gonderır kesınlıkle..neyse arkadasım gorusurukkk

kendıne ıı bak

doeiiii
sansli yazdı:
hadi yaa aaa kim napcaksa senin fotokopileri haay allah yaa halbuki biz neler icin ugrasiyoruz neler icin bunlari gonderiyoruz eslerimize neden yapiolar kim veya kimler yapiolar anlayamiorum yaa napcaksiniz siz baskasinin pasport fotokopisini hayret bisey yaa,,,aman arkdsm sen tahutlu gonder biraz daha pahali ama daha garantili,,,buarada ozur dilerim arkdsm benimki biraz haatta biraz degil baya bi ozel soru oldu,,,pot kirdim galiba tarihlerr konusunda :oops: ,,,tekrar ozuur dilerim kusura bakma,,,son olarak arkdsm sen sen ol resmi evraklarini her zaman tahutlu gonder yoksa insanin basina sende oldgu gibi olmadik isler gelebiliyor,,,hem tahutlu asagi yukari 10 gunde giderken digeri dha uzun bi zman aliyor,,,snada iyi geceler arkdsm,,,
evet mantikli arkdsm oyle yapmak zamandan kazanirsiniz,,,ama esin ciktinin net olmasina ozellikle dikkat etsin ona dikkat ediyolarmis fotokopinin net olmasina,,,hayirlisi olsun bakalim arkdsm ins ins ins cabucak cikar seninkide hepimizinkide ben daha gerci ssuan evrak toplama asamasindayim cogu bitti bi sinav kazandi belgesinin fotokopisi kaldi gerci cektirmistim ama esime yolladim nolur nolmas onda da bulunsun bi kopya dedim,,,daha nisana kadar bosu bosuna beklicem yani,,,bisey yapamadan,,,artik nisanin 1 inden sonra benimde sabirla beklicem gunler baslicak bakalim hayirlisi olsun GEC OLSUN GUC OLMASIN TEMIZ OLSUN OLUMLU OLSUN INS INS INS,,,
selam baslıca tebrıkler

ben 11 eylul de sınava gırmıstım 24 ekımde sınav sonucum gelmıstı bız sınav sonucunu otomatık olarak ınd sıstemınden gorunecegını dusunerekten sınav sonucunu almadan 22 ekımde basvuruyu yaptık fakat bır hafta sonra sınav sonuc belgesı yok dıye eksık evrak dıye posta aldık bıze fax no ve posta adresı gonderdıler bız bunları fax gonderıp postaladık 6 hafta sonra bız eksık evragınızı almadık dıye cevap yazdılar yenıden gonderdık ve uzerınden ucbucuk ay gectı halen cevap yok sınav sonucun gelmezse konsoloslugu arayıp neden gelmedıgını arastı ve u.p.s korgo ya sordur sınav sonucunu fotokopısını ıadelı taahutlu olarak esıne gonder ıhmale gelmıyor en kucuk nokta cok zaman alıyor bu konuda... umarım sende cok beklemezsın

ALLAH YARDIMCIN :geek: :geek: :geek: :geek: OLSUN
seher yazdı:
selam baslıca tebrıkler

ben 11 eylul de sınava gırmıstım 24 ekımde sınav sonucum gelmıstı bız sınav sonucunu otomatık olarak ınd sıstemınden gorunecegını dusunerekten sınav sonucunu almadan 22 ekımde basvuruyu yaptık fakat bır hafta sonra sınav sonuc belgesı yok dıye eksık evrak dıye posta aldık bıze fax no ve posta adresı gonderdıler bız bunları fax gonderıp postaladık 6 hafta sonra bız eksık evragınızı almadık dıye cevap yazdılar yenıden gonderdık ve uzerınden ucbucuk ay gectı halen cevap yok sınav sonucun gelmezse konsoloslugu arayıp neden gelmedıgını arastı ve u.p.s korgo ya sordur sınav sonucunu fotokopısını ıadelı taahutlu olarak esıne gonder ıhmale gelmıyor en kucuk nokta cok zaman alıyor bu konuda... umarım sende cok beklemezsın

ALLAH YARDIMCIN :geek: :geek: :geek: :geek: OLSUN

aaa arkdsm neden o kadar gec geldi kagidin anlamadim,benimki 4 gunde geldi ben 2 ocak sali gunu girdim sinava 6 ocak cumartesi gunu elime ulasti hatta ben gec bile geldi dedim cunku bayan 2 ocakta bugun de gelebilir bugun olmaassa kesin yarin kargoya verilir yarin en gec obur gun eline ulasir demisti,,gerci ben erken gelsede bi islem yapamiyorum cunku haaalaa yas durumundan bekliyorum 5 senedir,,,ama dedigim gibi 4 gunde geldi benimki,,,fax olayi soyle olabilir ona dkkat etmekte fayda var arkdslr egerki fax makinesi otomatik e baglanmissa siz ne zaman gonderirseniz gonderin aksam yada sabah oglen farketmez basinda biri olamsa bile tel calar calar sonra otomatik olarak kendi alir cikartirmis fax i ama otomatik degilse ve karsida tel basinda birisi yoksa tel calar calar acan olmayinca fax gitmezmis karsi tarafa,,,siz siz olun buna dikkat edin arkdsm seninkide buyuk ihtimal boyle olmus olabilir,,,her turlu ihtimale karsi iadeli tahutlu gondermekte fayda var,,,fax daha cabuk 2dk icinde gidebilir ama sende oldugu gibi gitmeme ihtimalide var,,,net cikmama ihtimali var,,,aman isinizi garantiye alin,,ve esinize ne gonderirseniz gonderin mutlaka bi kpyasida sizde bulunsun nolur nolmas saygilar,,,
selam şanslı arkadasım,,evet haklısın,,eşime soyledım cıktıların cok temız fotokopısını almasını soyledım fakat bugun beklıyordumya benım sınav sonuc kagıdını ama gelmedı daha :( Upse sordum yarın gelır dedıler,ınsallah yarın gelır ya,,hemencecık yollarım bende,,GEC OLSUN GUC OLMASIN EVET,,cok dogru bı soz soyledın,valla arkadasım uzun sure devamlı turıst vızesı almıstım ve evrak toplamaktan GINA gelmıstı valla ama bende daha yenı baslıyormusum sanırım:)))
sansli yazdı:
evet mantikli arkdsm oyle yapmak zamandan kazanirsiniz,,,ama esin ciktinin net olmasina ozellikle dikkat etsin ona dikkat ediyolarmis fotokopinin net olmasina,,,hayirlisi olsun bakalim arkdsm ins ins ins cabucak cikar seninkide hepimizinkide ben daha gerci ssuan evrak toplama asamasindayim cogu bitti bi sinav kazandi belgesinin fotokopisi kaldi gerci cektirmistim ama esime yolladim nolur nolmas onda da bulunsun bi kopya dedim,,,daha nisana kadar bosu bosuna beklicem yani,,,bisey yapamadan,,,artik nisanin 1 inden sonra benimde sabirla beklicem gunler baslicak bakalim hayirlisi olsun GEC OLSUN GUC OLMASIN TEMIZ OLSUN OLUMLU OLSUN INS INS INS,,,
ya arkadaslar bı sorum olucak bırde,,bu eşimizin maaş durumu en düşük nekadar olması gerekıyor??bilgisi olan paylasırsa sevınırım..
emrahtr yazdı:
ya arkadaslar bı sorum olucak bırde,,bu eşimizin maaş durumu en düşük nekadar olması gerekıyor??bilgisi olan paylasırsa sevınırım..

arkdsm ind sayfasinda yaziyo bakabilirsin brut 1512 nette 1480 galiba ama sen emin olmak icin bak bi ind sayfasina,,,,buarada kagidin da gelir merketme bana girdgiim gun icin bugun bugun olmassa yarin gelir dediler ank tatil gezme planlarimi iptal ettim eertesi gun dondum kagit gelicek diye ama 4 gun sonra geldi seninkide gelir merk etme,,,
tamam ozaman sevgılı arkadasım,,bızım maas yırtıyo ozaman :D ama keske bu ıs sadece vızeyle bıtse,,ama olmuyo ıste oyle hemen..evet arkadasım,,bende bı kac ıslerım var ama evden cıkmıyorum,,bugun 5 defa ups ı aradım,,adamlar artık ben actıgım zaman telefonu,,efendım emrah bey dıyolar :lol: gelmedı daha dıyolar..ama gelınce ben sızı arıcam dıyo ama ben onemlı degıl ben sızı ararım dıyorum sız telefon masrafına gırmezsınız hem dıyo haha..valla aksam ustu cıktım arabaya atladım gıttım ups ın ofısıne,,adam tanıstıgıma memnun oldum dedı ya.. :D

neyse arkadasım ınsallah yarın gelmesını hoopuyorum..dus..
sansli yazdı:

arkdsm ind sayfasinda yaziyo bakabilirsin brut 1512 nette 1480 galiba ama sen emin olmak icin bak bi ind sayfasina,,,,buarada kagidin da gelir merketme bana girdgiim gun icin bugun bugun olmassa yarin gelir dediler ank tatil gezme planlarimi iptal ettim eertesi gun dondum kagit gelicek diye ama 4 gun sonra geldi seninkide gelir merk etme,,,
iyiymis arkdsm tanittmissin kendini ups dekilere,,,kargoluk isin olursa torpilin hazir desene ilk once senin kargoyu gonderirler :)
Tebrık ederım,

Vıze ıslemlerınde basarılar..
haha evet sanslı,,kargoya geldı bıraz once benım kagıtlarım dırekt benı aradılar valla,,gıttım aldım ve gonderdım eşime..
sansli yazdı:
iyiymis arkdsm tanittmissin kendini ups dekilere,,,kargoluk isin olursa torpilin hazir desene ilk once senin kargoyu gonderirler :)
selam gokkusagı,,tesekkurederım
gokkusagı yazdı:
Tebrık ederım,

Vıze ıslemlerınde basarılar..
aaa bak arkdsm ben sana dedim demi yarin gelebilir diye bak tam 4 ggunde geldi hadi hayirli olsun bakalim allah vize islemlerinide boyle sorunsuz ve kolay olmasini nasip etsin ins ins ins,,,bak esine bu bir moral ollmustur sinavi gectin kagidin geldi esine yollayabildin ne guzel,,,hayirlisi olsun bakalimm,,,
evet sanslı arkadasım cok ıyı oldu gercekten,geldı en sonunda ya:)) sımdı geldı uzun bekleyişe sıra!!dimi!!

sen kac puan almıstın sınavdan arkadasım??

ıyı aksamlar :)
sansli yazdı:
aaa bak arkdsm ben sana dedim demi yarin gelebilir diye bak tam 4 ggunde geldi hadi hayirli olsun bakalim allah vize islemlerinide boyle sorunsuz ve kolay olmasini nasip etsin ins ins ins,,,bak esine bu bir moral ollmustur sinavi gectin kagidin geldi esine yollayabildin ne guzel,,,hayirlisi olsun bakalimm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol