Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SITEDEKI DERSLER HAKKINDA ANKET(lutfen katilin)

Yorum için giriş yap 34 mesaj · 59.618 görüntülenme
selam arkadaslar,

biz sitede hollandaca dersler paylasiyoruz ama goruyoruzki, pek fazla ilgi yok..! bu konu hakkinda kucuk capli bi anket duzenledik, ankete katilimda bulunursaniz, seviniriz.

amac: derslere son vermek degil, sadece nerde ne eksk veya yanlis onu ogrenmek

kolay gele
burcu iyi düşünmüşsün eksiklerimiz görmek açısından
BOYLE BIR YARDIMDA BULUNDUGUNUZ ICIN TESEKURLER GERCEKDEN COOK FAYDASINI GORUYORUM ... BIRAZ HOLLANDACAM GELISDI BEN BURDA CALISIRKEN KIZIMDA OGRENIYO ELINIZE SAGLIK KOLAY GELSIN .. :P

uyarı : arkadaşlar büyük harf yazmamaya gayret edelim lütfen !!!
(Efeler Diyarı)
merhaba arkadaşlar. ankette anlaşılacağı gibi derslerin yararı olduğ aşikar şekilde ortada. fakat enteresan tarafı bu isteğe rağmen derslere iştirak etme oranı yok denecek kadar nerdeyse sıfır(0) ben 3. dersi yayınlayacaktım fakat kararsız kaldım yayınlama konusunda iştirak olmayınca. inanın elimde bulunan kitap dersleri yazdığım kitap hollandada çoğu dil okulu tarafından tavsiye edilen bir kitap ayrıca delft üni. dil kitabı olarak okunan kitap. iştirak olursa 3. den itibaren devam edecez. bize inananın çok faydası olacak bu derslerin 1 yıl içinde işimizi evimizi kurarız dil sorununu çözersek

herkese kolay gelsin
ben tr deyken eski sitede derslere katildim orada iken bisey ogrenmedigimi saniyordum fakat belcikaya gelip okula baslayinca ogrendigimi ve ilk baslarda bana ne kadar faydasi oldugunu anladim gercekten bu cok faydali bir ders ama bu yeni sitedeki arkadaslar sanirim bunun farkinda degiller bunu nl ye yada belcikaya gelince daha iyi anlayacaklar simdi arkadaslara sesleniyorum derslerde eksiklik yok lutfen mumkun oldugu kadar katilmaya calissinlar bu farki gelince gorecekler.eski sitedeki derslere katilip cok fazlaydi herhalde belcikaya yada nl ye gellecek kimse yok galiba derslerede gerek yok bu durumda o zaman burcu :)
bende sana katılıyorum nil.;) gerçekten katılım yok eski sitede biraz daha aktifti. ayrıca benim için problem değil kitap elimde ben çalışıyorum istedik ki burda bulunan tüğm arkadaşlar faydalansın ve oraya gittiklerinde zorluk çekmesinler diye ayrıca oraya gittikleri zaman bu kitapla tanışacaklar en azından biraz bilgileri olurdu. neyse canımız sagolsun. ben devam ettirecem belki ilerleyen zamanlarda katılım başlar. biz bırakmamamız lazım. bende bırakmıyacam devam yani inş. 3. ders yarın yayınlanacak resimleriyle belki iştirak edilir;))
Selam arkadaslar,

Ilk once Fatih arkadasimiza seslenmek istiyorum

Ben az once derslerin goruntulenme sayisina baktim ve gayet derslerin ise yaradigini anladim evet katilim yok ama ankete gore herkes derslerin yararligi olduguna dair oy kullanmislar bence derslere dvm edilmeli katilimda ileride olur diye dusunuyorum,

ve diger arkadaslarada katiliyorum dersler cok yararli bunun farkina ancak buraya geldikten sonra varirilar ben sizin yerinizde olsam katilimda bulunurum ve simdiden ogrenmeye bakin cunki gercekten buraya geldiginizde cok zorluk cekersiniz

kolay gele

hakan
sevgili hakan arkadaşım zaten bende farkına vardıysan devam edecem katılım sıfır dahi olsa hiçkimse katılmasada ben yazarken öğreniyorum aslında benim açımdanda çok iyi oluyor. en azından 3 5 kelime ögreniyorum. bende senin dediğin gibi çogu arkadaşta stress var şuan vize sınav derken kimseye de yüklenmeye gerek yok katılım yapuın diye zorlamaya kendim için dahi olsa devam edecem.;))

kolay gelsin
haklisin fyesil kimseyi zorla derse katamayiz ama faydasini buraya gelince gercekk anlamda gorecekler arkadaslar.benim icinde farketmiyor fyesil bende elimde cok iyi bir kitap ve haftanin 4 gunu butun gun okuldayim :) elimdeki kitapla tanistigimda eski sitede katildigim dersler aklima geldi iste o zaman bana ders veren herkese dualar ettim kendimi kitaba ve dile hic de yabanci gormedim.sevgiler
haklısın nil. fakat sevindirici tarafı şu ki derslerin ses kayıtlarını indiren sayısı aşırı arttı 2 gündür. 2 gün önce toplam 6 kişi indirmiş. son iki günde toplam indirilme sayısı inanılmaz artmış 47 defa indirilmiş sadece cd1 bu filan yeterli demekki derslere katılım var arkadaşlar belki siteye yansımıyor ama ilgi var öyleyse devam arkadaşlar elimden geldiği kadar
sevgili arkadaşlar site yayınlamış oldugum dersleri online olarak görmek icin ardes. kusura bakmayın yeni buldum. bende sizlerle paylaşmak istedim.

adres bu: http://www.delftsemethode.nl/nl/cursisten/online.shtml#

bu sayfayı acınca online asistance kısmını acınca yeni pencereden acılıyor. burada üst kısmında 45 e kadar rakamlarda derslerin numaraları var.

ayrıca beginners e girip buradan derslere de devam edilebilir. NT2 sınavına hazırlanan arkadaşlar ise advandce ve diğerlerine girip text kısmına tıklayarak dersleri görebilirler.

hadi kolay gelsin.
bence super bi paylasim,

hollandacayi yeni ogrenen veya holandacasini gelistirmek isteyen herkes bu siteden yararlanabilir..!

eline saglik Fatih,

kolay gele

bu arada bu siteyle calisan arkadaslar , anlamadiginiz bisey olursa biz burdayiz ;)
fatih supersin arkadasim ellerine saglik cokfaydali bir site ozellikle benim icin harika cok tesekkurler.sevgiler
eğer biraz faydamız olduysa ne mutlu bize sadece dualarınız isterim başka bişeye gerek yok nil arkadaşım. allah razı olsun deyin gene yeter. biz aslında ugur ve burcuya tesekkur etmemiz lazım bana degil çünkü onlar olmasa bu sitede olmazdı bizde ortada kalırdık.
Selam oncelikle size cok tesekur ederim boyle bir site hazirladiginiz icin butun bilgileriniz cok guzel ve ogretici insallah devami gelir kolay gelsin .
Geluk yazdı:
selam arkadaslar,

biz sitede hollandaca dersler paylasiyoruz ama goruyoruzki, pek fazla ilgi yok..! bu konu hakkinda kucuk capli bi anket duzenledik, ankete katilimda bulunursaniz, seviniriz.

amac: derslere son vermek degil, sadece nerde ne eksk veya yanlis onu ogrenmek

kolay gele

Oncelikle bu forumu Kutlarim,,,,

Stresden ote kalabilmek icin vede bu,Baylasimlarla Zeka(Jimlastigi)mizi genisletmekdeyiz!!!

Bana bir Harf Ogretenin kolesi olurum,yerinde bis Soz mus,,ki bizlerde bu surf lerde izlemedeyiz!!!

Bir espiri ile son bulayim..

Koylunun Biri Cocuguna Uzakdan Cagirmis...Oglum Oglum Oglum

Evet,Baba.........???Okulu Gectin Mi Oglum..

He,,, Baba ..Okulun, Onunden Hizlica,Onceden Gectim...

Tabi ,Baba Sevinir ve esine eve dondugunde soyler Oglumuz Okulu gecti,

Anne Gulerek dusunur ve Tabbi ki Oglumuz

Mektebin, ONun"den Gecmistir!!!!

Tabbi ki,genc cobanmis ..Ne yapsin ki baska,,,,,,,,

Gercek bir Olay Anot tu..

Esime ..yoneltilen soru..Koylu Ahalisi...

.. ilk sorulan soru''ya yanitini ekliyeyim..''

Esime Sordular........,

Senin Di''nin Varmi..?

Ne de''diniz.....???

Kitabi''niz(Dininiz)varmi? kavrama acisindan/ Kitap-Siz misiniz!!!!

ooO cok kitap okurum.!

Ben... Yok',,,, (Valah /Vallah) Kitapsiz...Oglun..........a, Sor..

Kitap-Siz DegiliM..yok kitapsiz.ol-mak..

Amin................tamam................Buyuk-Anne................

Ah guzel kizim demek o-gle ,,hsg......der..ilk tanisma bu.........
ugur ve burcuya her zaman duaciyiz basta onlar olmak uzere emegi gecen herkesden ALLAH razi olsun.ne muradiniz varsa versin.Her daim ALLAHIN selami uzerinizde olsun.
fyesil yazdı:
merhaba arkadaşlar. ankette anlaşılacağı gibi derslerin yararı olduğ aşikar şekilde ortada. fakat enteresan tarafı bu isteğe rağmen derslere iştirak etme oranı yok denecek kadar nerdeyse sıfır(0) ben 3. dersi yayınlayacaktım fakat kararsız kaldım yayınlama konusunda iştirak olmayınca. inanın elimde bulunan kitap dersleri yazdığım kitap hollandada çoğu dil okulu tarafından tavsiye edilen bir kitap ayrıca delft üni. dil kitabı olarak okunan kitap. iştirak olursa 3. den itibaren devam edecez. bize inananın çok faydası olacak bu derslerin 1 yıl içinde işimizi evimizi kurarız dil sorununu çözersek

herkese kolay gelsin

.....

SELAM

ONCELIKLE DERSLER NERDEN NASIL VERILIYOR BILMIYORUM BURDA BIR COGUMUZ OKULA GIDIYORUZ VEYA GELELI BELLI BIR ZAMAN OLMSU VEYA GELMEYE HAZIRLANAN INSANLARIZ..BEN DERS OLDUGUNU BILMIYORDUM AYRICA FORM BIRAZ KARISIK GELDI BANA ...MESELA VERILEN SITELERIN BIR COGU ACMIYOR...HAFTANIN BELIRLI GUN VE SAATLERI TAYIN EDERSENIZ VE SITE SAKINLERININ BIR SURE BILGISINE SUNARSANIZ SANIRIM KATILIM DAHA COK OLUR... ELBETTEKI 1 KELIMENIN BILE BIZE BURDAKI YASANTIMIZDA FAYDASI OLUR...VE LUTFEN PRATIK KONUSMAYA VE GRAMATIK AGIRLIKLI OLSUN...SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM...BU DERSLER KONUSUNDA VE ONERIM KONUSUNDA SITEDE BIR KAC GUN VE SAATLERI YAYINLARSANIZ SEVINIRIM...AYRICA BEN YENI UYEYIM;)))

MESELA PROFIL VE MO TOETS SORULARINA BAKTIM YAZAN ARKADASLARA TESEKKURLER AMA SANIRIM 2008 ICIN HOLLANDAYA GELMIS OLANLAR ICIN YANI DEGISIK SORULAR VAR..

...
sevgili arkadaşım bu dersleri herhangi bir kurstan alıpta yayınlamıyoruz tüm telif hakları bizzat bu siteye aittir. burada cogu arkadaş sınavlara hazırlanan yani yarısı türkiyede olan arkadaşlar. dersleri kitaptan takip ediyoruz. bana eşimin yolladıgı bugunde holladada dil okullarının cogunun ve delft üniversitesinin takip ettigi kitabın birincisi. bende ve site yönetici arkadaşlarında katılımıyla böyle birşeyi başlattık. amaç buradan giderken en azında ufakta olsa biraz bilgiye sahip olup oralarda yabancılık çekmemektir (dil konusunda). site aslında karısık değil biz yöneticiler ve site adminleri ufos ve geluk mümkün oldugu mertebe konuları aynı başlık altında toplayıp karışıklıgı önlemeye calısıyoruz. umarım sanada yardımı olur sitemizin.

kolay gelsin
Arkadaşlar çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bir iş yapıyorsunuz emeğinize yüreğinize sağlık.Keşke hayatımızdaki bütün problemlerde sizin gibi yol gösterenlerimiz olsaydı.Hayat çok kolay olurdu.
merhaba arkadaslar burda emegigecen tum arkaslara tesekur ederim

ben yaklasik 2 aydir hollandayim 2 aydir ders calisiyorum ama birsey ogrenip ogren medigimi bilmiyor cuku kimseyle konusmaya calismiyorum aslinda hata yapmaktan cekiniyorum

birazda giramerim iyidegi anliyacagin yani turkce giramerim iyidegi turkceyi iyi konusuyom mesele fiil veya nesne ozne nedir bilmiyordum ama simdi biraz olsun ogrendim saniyorum.bana bir sirateji verin arkadasla hollandaca nasil daha cabul ogrenebilirim yardiminiz icin cok tesekurler simdiden : :?: :D
Bir dili öğrenmenin en yolu, o dili konuşanlarla iç içe olmaktır.

O yüzden hata yapmaktan çekinmeyin, sürekli Hollandaca konuşulan ortamlarda bulunun ve katılmaya çalışın.

Gramer nasıl olsa öğreniliyor.

Selametle.
selam Mehmet,

herkes senin yasadigini yasiyo, hata yapcam diye cekiniyo..! ama hata yaparsak dogruyu ogrenebiliriz..!

ilk once kelime hazneni gelistir, daha sonra gramer ve daha sonra cumle kurmak (ve tabi hata yapmak)

kolay gele
merhaba arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekurler bundan sonran insanlarla konusmaya calisica

isin kotuyani nedir biliyormusun martin sonunda turkiyeye geri gitmelim cunku orda bir barim var so birsene yapicam odan sonra allah izin verirse burda oturucam isallah bu ogredilerimide onutmam

niye oturum simdi aldim diye sorarsaniz malum biliyorsunu hollandada her gunbir kanun degisiyor. bir den sunu sormak istiyorum arkadaslar kartim geldikten sonra hemenmi okula baslamamilazim

yok cok uzunmu soruyor okulun cikmasi cunku kasima kadar okula gidemem isallah hersey yolunda giderde bukadar emek bosagitmez. allah herkese sabirversin ve yadimcisi olsun kolay degil burda olmak

sevgilerle mehmet
selam Mehmet

oturum kartini aldiktan sonra, dil okulu icin sen kendin basvuru yapman lazim, e buda biraz uzun suruyor. okula basvuru yaparken, kasima kadar okula baslayamayacagini ve gerekceni bildirirsen, onlar goz onunde bulundururlar..!

kolay gele
tesekurler geluk ben indiden bir mektup aldim dun karti beklerken belge eksik mis ben de anlamadim butun belgeleri verdim ama onlar soyluyoki ben onlara vermadim ama dun gongerdim belgeyi mvv fotokopisi eksikmis sence bu zamana bir tesir edermi yoksak olduguyerden devami eder bu beni strese soktu sevgilerle mehmet
merhaba arkadaslar

ben bu siteye yeni kayit yaptirdim. nederlands ogrenmek icin ugrasiyorum. baktim ki sitede yararli bilgiler var hemenn uye oldum. siteyi kuran arkdaslara tesekkurler .

nederlands ogrenmek icin biraz daha ugrasmam gerekecek..
sıtedekı derslerden takıp ettım ve butun yazılan hollandacayla ılgılı,onları yazıcıdan cıkardım ogrendım ve sınava gırdım kazandım ve sımdıde vızem cıktı ;)

bu sıtede emegı gecen butun herkezden allah ragzı olsun ve ozellıkle bu sıte kurucusu olan ufuk beye allah bın kere ragzı olsun cunku bu sıte olmasaydı ben sanmıyorum sınavı kazanacaktım..

emrah
amin

ama site kurucusunun ismi ufuk degil Ugur :)

kolay gele
iyi akşamlar

bende yeni katıldım çok hoşuma gitti yurtdışına çıkmadan birşeyler öğrenmek güzel ama komik olmazsa şunu diyebilirm bendeki sorun telaffuz edemiyorum bu yüzden zorlanıyorum yani kendi kendime tekrarlamak istesem telaffuzlarında zorlandığım için yapamıyorum... bunun için ne yapabilirim???

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol