Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

slm (sinav hakkinda tavsiye)

Yorum için giriş yap 6 mesaj · 2.936 görüntülenme
slm arkadaslar sınav ıcın bosuna kafanızı takmayın 100 soruyo ezberleyın kesın gecersınız bırde en sonunda hıkaye bolumunu ezberleyın zaten sıze o 10 puan kazandırıyo otekılerdende 6 puan alırsınız heycan kesınlıkle yapmayın allah yardımcınız olsun ınsallah gecersınız
hikaye bölümü puanlamaya dahil değil diye okumuştum........
Hikaye bölümü nasıl ezberleniyormuş merak ettim şimdi.
merhaba Ali kardeşim dediklerinde sonuna kadar haklısın. ben 11 hazıranda sınava gırdım ılk 30 soruyu full yaptım bırde hıkaye kısmında kendımı tanıttım hollandaya gıtmek ıstedıgımı vs vs sacmaladım bıseyler nazeggen kortevrag tegenstellıglerden hıc bırını yapamadım ses cok kotuydu hep sacmaladım hıc bır kelıme anlamadım salladım yemın ederım ama bugun sınav sonucumu aldım ılk bolum 100 ıkıncı bolumden 28 almısım Allah cok sukur gercekten cok rahatlardım bu arada hemsehrıyız ALİ38 kardesım. saygılar
bence sans ta gereklı bunların hepsını bende yaptım ama olmadı 1 deneme olumsuz aynısını kardesım yaptı o gectı tekrar bolumunde azda olsa bırseyler yapılmalı
ali38 yazdı:
slm arkadaslar sınav ıcın bosuna kafanızı takmayın 100 soruyo ezberleyın kesın gecersınız bırde en sonunda hıkaye bolumunu ezberleyın zaten sıze o 10 puan kazandırıyo otekılerdende 6 puan alırsınız heycan kesınlıkle yapmayın allah yardımcınız olsun ınsallah gecersınız

İnsanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşlar :!:

hepimiz biliyoruzki başarının yolu çalışmaktan geçer.

Herkes bu dili sınavı geçmek zorunda olduğu için değil,bu dili öğrenip Hollanda'da hayatımızı en az sıkıntıyla yaşamaya çalışmak için öğrendiğimizi düşünmeli ve bu yönde hareket etmeli.

sonuçta Hollanda'da yaşamak için bu dili bilmek zorundasınız.bu şekilde düşünüp sınava bu niyetle hazırlanılırsa,başarı daha kolay gelir.

Türkiye'ye yerleşen bir çok avrupalının yaptıklarına dikkatinizi çekerim arkadaşlar,

bizim kültürümüzü anlamaya ,dilimizi öğrenmeye ve topluma uyum sağlamak için aktiviteler düzenlemeye çalışıyorlar.bizde bunu yapmalıyız,Hollandacayı mecbur olduğumuz ve baskı olduğumuz için değil bunun bir gereklilik ve Hollanda'da yaşamın bir parçası olduğu için yapmalıyız.

30 yıldır Hollanda'da olup ne uyum sağlamış nede dilini öğrenememiş insanlar var.

Belkide avrupa bunun için uyum sınavı gibi zorluklar ve adaletsizlikler getiriyor ama

bunun suçlusu biz değilmiyiz!!

HOLLANDACAYI ÖĞRENECEĞİM ÇÜNKÜ HOLLANDA'DA YAŞAYACAĞIM :!: temel düşünce bu olmalı.....

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol