slm arkadaşlar...bu aralar keyfim baya bi yerinde allah ıma çok şükür..cuma günü eşime mektup gelmiş..bizim başvuru ayın 14 nde işleme alınmış diye..ilk defa bu kadar erken cevap geldi bu işlemlerde..o yüzden çok sevindim :) belgelerden de eksik bişiyimiz yok yani..inş 3 haftaya felan da çıkar vizem :) yani hayırlısı yine de...sevincimi paylaşmak istedim..hadi herkese kolay gele.allah hepimizin yardımcısı olsun...(AMİN)..unutmadan ben eşimi çok seviorum yaaa :oops: ;)
Sonunda İsteğimizi Yapıcazz...
elif işleme alındı mektubu geldiğine sevindim. allah devamında erdirsin inşallah
yalnız buradan bişey söylemek istiyorum. dikkat etmenizi istiyorum. bayağı önemli bir konu. eşime geçen gün belge istedikleri mektup geldi(ind'den). enterasan olan maaşlarla filan ilgili olmaması. eşimden 2006 yılına ait vergi kağıtları istenmiş. bizim dikkatimizi çekti. niye 2006 diye 2007 dururken. eşim ind yi aradı cuma enteresan bir cevapla karşılaştı. sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. ind den verilen cevap: son yılda özellikle bu yıl özellikle türklerden aşırı şekilde maaşların yükseltilip. olamuan maaşlara extra vergi ödenip ind yi kandırma yoluna gittikleri tespit edilmeye başlandığıdır. eşim söylemiş ben yolladım demiş pazarteside vergilerimi yollayacam demiş. ind deki görevli demiş sizinkinde sorun zaten bulamadık ayrıca maaşınızda yeterli oldugunuz konum itibariyle fakat emin olmak istiyoruz herşeydendenmiş. ben eşimin söylediğine kafam takıldı niye 2006 diye. gezdiğim diğer sitelerdede cogu kişiye bu ay bu mektubun geldiği ve genelden istendiği. ayrıca şuan tespit edilen kişiler olduğu bunların vizelerinin iptal edilme durumu olduğu ind tarafından söylenmiştir.
eğer bu durumda olan arkadaşlar varsa geçmişide hesaba katıp işlemlerine öyle başlasınlar. yani biz uçarken yakalandık gibi olmayalım. biz gideriz ama arkamızdan gelecek insanlar daha büyük sorunlarla onları karşı karşıya bırakmaya hakkımız yoktur. biz nasıl bizden önce gidenlerin bazı yanlışlarından dolayı bu gibi zor durumda kalıyorsak bizden sonrakilerde bizim yüzümüzden aynı sıkıntının daha büyüğünü yaşıyacaklar.
herkesin dikkatine
kolay gelsin
yalnız buradan bişey söylemek istiyorum. dikkat etmenizi istiyorum. bayağı önemli bir konu. eşime geçen gün belge istedikleri mektup geldi(ind'den). enterasan olan maaşlarla filan ilgili olmaması. eşimden 2006 yılına ait vergi kağıtları istenmiş. bizim dikkatimizi çekti. niye 2006 diye 2007 dururken. eşim ind yi aradı cuma enteresan bir cevapla karşılaştı. sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. ind den verilen cevap: son yılda özellikle bu yıl özellikle türklerden aşırı şekilde maaşların yükseltilip. olamuan maaşlara extra vergi ödenip ind yi kandırma yoluna gittikleri tespit edilmeye başlandığıdır. eşim söylemiş ben yolladım demiş pazarteside vergilerimi yollayacam demiş. ind deki görevli demiş sizinkinde sorun zaten bulamadık ayrıca maaşınızda yeterli oldugunuz konum itibariyle fakat emin olmak istiyoruz herşeydendenmiş. ben eşimin söylediğine kafam takıldı niye 2006 diye. gezdiğim diğer sitelerdede cogu kişiye bu ay bu mektubun geldiği ve genelden istendiği. ayrıca şuan tespit edilen kişiler olduğu bunların vizelerinin iptal edilme durumu olduğu ind tarafından söylenmiştir.
eğer bu durumda olan arkadaşlar varsa geçmişide hesaba katıp işlemlerine öyle başlasınlar. yani biz uçarken yakalandık gibi olmayalım. biz gideriz ama arkamızdan gelecek insanlar daha büyük sorunlarla onları karşı karşıya bırakmaya hakkımız yoktur. biz nasıl bizden önce gidenlerin bazı yanlışlarından dolayı bu gibi zor durumda kalıyorsak bizden sonrakilerde bizim yüzümüzden aynı sıkıntının daha büyüğünü yaşıyacaklar.
herkesin dikkatine
kolay gelsin
:)senin adina sevindim Elif,
desene senide kisa bi zaman sonra acik mavi yapcaz(Insallah) ;)
darisi diger arkadaslarimizin basina...!
kolay gele
desene senide kisa bi zaman sonra acik mavi yapcaz(Insallah) ;)
darisi diger arkadaslarimizin basina...!
kolay gele
tşk ederim fatih ve burcu..yalnız bi düzeltme yapmak istiorum..ben işleme alındı demiştim ya o ellerine ulaşmış mektubu imiş :roll: yani düseltme yapiim dedim..şimdi eşimle konuştuk öle söledi..ama sonuçta bu da bişi demi.. :) fatih sölediklerine şaşırmadım desem yeridir..çünki hergün yeni bişi çıkıo..artık hakkımızda hayırlısı ne diyelim..allah kimsenin ümitlerini kırmasın,yarı yolda bırakmasın.. ;)
gerçekten elif haklısın bişeyler çıkaracaklarda peki bizde hiçmi hata yok hep onlardamı? biraz bunu düşünmek lazım niye adamlar durduk yere sınav cıkardı niye maaşı 1200 değilde 1495 yaptılar? onlarda biliyor türklerin ortalama maaşları 1200 1400 arasında oldugunu. biraz düşünmek lazım hile yapmadan önce bu yola nasıl girildi diye. ben ind yi burada övmüyorum ama kendimiz sütten cıkmış akkaşık yapmayalım.
sana yüzde yüz katılıyorum arkadaşım gerçekten şu an içinde bulunduğumuz durumun sorumlusu yine bizleriz.ama herşeyde olduğu gibi bu söylediklerimiz sadece dilek ve temenni de kalıyo. o da olayın başka yönü.herkes kanunu kendine uydurma çabası içinde.... olan gerçekten kanunlara uyan iyi niyetli insanlara oluyo ........ati
selam fyesil arkadaşım yazdıklarını okudum çok ta şaşırmadım çünkü bunların ne yapacakları belli olmuyor allah yardımcımız olsun bizleride bilgilendirdiğin için ayriyetten teşekkürler arkadaşım. ya benim eşimde belki okumuşundur kendi işi vardı ve bazı sebeplerden dolayı iş değişikliği yaptı allah izin verirse 25 günden falan istek yapcaz acaba bu vergi den falan bi sorun olurmu iş değişikliğinden dolayı kafamız hiç rahat değilki hergün bekliyoruz bugün nolcak diye bu arada elifciğim senden bi ricam var istek yapmış biri olarak eşinden ve senden istenen evrakları , neler yaptınız, neler gönderdin sana zahmet yazabilirmisin??? birde sevgili arkadaşlarım bişey daha sormak istiyorum biz normalde 10.ayda istek yapcaktık karşılaştığmz sorunlardan dolayı yapamadık ben de istek yapcaz diye eşime benden istenen evrkları göndermiştim nüfustan alınanlar varya hani bu belgelerin 6 ay geçerliliği varya biz isteğimizi 12.ayın 20sinde falan yapcaz nüfustan aldığım belgelerde 8 marta kadar geçerli yani 2,5 ay daha zaman kalıyor istek yaptıktan sonra aslında bi sorun olmaz ama ben yinede çok korkuyorum bu ind nin işi belli olmuyor sizce napmalıyım bi sorun olurmu yeniden mi alayım o evrakları yoksa bi sorun çıkmaz mı??? çok uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler hoşçakalın...
fatih bende bazen düşünüorum yani onlara da bu kadar yüklenmemek lazım diye..yani herkesin kendince gerekçeleri var işte..bu 2006 vergi kağıtlarına gelince geçen gün eşime sordum..dioki elif iice araştırmıolar bu belgeler kısmında,ne gönderilecek,ne lazım diye..eşim göndermiş mesela o 2006 yılının vergi kağıtlarını çünki dioki bunlar vermen gerekenler arasında zaten yazıo..o yüzden eşim dioki aslında zor diye bişi yok sadece ne lazımsa onları iice öğrenmek lazım..bilmiorum durum böle arkadaşlar..
sibelcim isteğimizi yaptık yani aslında eşim hallettiği için o kısımları pek fazla da bilmiorum hani ne götürdü..ama yine de bildiklerimi söliim ben sana..
-psaportum tüm sayfalarının fotokopileri (ikinizinde)
-belediyeden hollandada kalan kişinin nerde kaldığına dair belge
-belediyeden evli olduklarına dair belge
-formul b (evlilik kayıt örneği)
-sınav sonuç belgesi
maaşla ilgili kısımlar ise;
-kadrolu işçi olduğuna dair belge
-işverenin belgesi
-son 3 ayın maaş bordrosu
-işverenin seni vergi dairesine bildirim belgesi
ben bunları biliorum arkadaşım..yani eksiğim varsa da diğer arkadaşlar mutlaka ekliceklerdir..sitede yanılmıosam bu kısımla alakalı bilgi olması gerekio..şimdilik bu kadar..kolay gele..unutmadan..isteği yapıcak arkadaşlar lütfen iice araştırın ve sorun..sonradan kaybetiğimiz zamana yazık olmasın ;)
sibelcim isteğimizi yaptık yani aslında eşim hallettiği için o kısımları pek fazla da bilmiorum hani ne götürdü..ama yine de bildiklerimi söliim ben sana..
-psaportum tüm sayfalarının fotokopileri (ikinizinde)
-belediyeden hollandada kalan kişinin nerde kaldığına dair belge
-belediyeden evli olduklarına dair belge
-formul b (evlilik kayıt örneği)
-sınav sonuç belgesi
maaşla ilgili kısımlar ise;
-kadrolu işçi olduğuna dair belge
-işverenin belgesi
-son 3 ayın maaş bordrosu
-işverenin seni vergi dairesine bildirim belgesi
ben bunları biliorum arkadaşım..yani eksiğim varsa da diğer arkadaşlar mutlaka ekliceklerdir..sitede yanılmıosam bu kısımla alakalı bilgi olması gerekio..şimdilik bu kadar..kolay gele..unutmadan..isteği yapıcak arkadaşlar lütfen iice araştırın ve sorun..sonradan kaybetiğimiz zamana yazık olmasın ;)
elif olabilir dediğin istniyordur. ama bi konuyu bahsetmek istiyorum. eşimden sadece 2006 değil ayrıcada ilk kontrat istemişler eşim 10 yıldır KPN de çalışlıyor. eşim sormuş niye isteniyor bu diye yani benim kontratım var zaten ve gönderdimde demiş. onların cevabı ise aslında gülünecek bir hal. KPN adına kontar yapıp bulunduğu ve KPN ve birkac firma çok büyük oldukları için istedik demişler. yani onların adına kontrat yapmışlar. ama firmaların haberleri yok eşimde demiş önemli değil benim işe başlama kontratımıda yollarım demiş. yani anlayacan bizde var biraz sorun. her işimiz hile ile olduğundan adamlarda anlamaya başladı bizi ;))))
inşallah haftaya cvb gelecek. sorun yokmuş hiçbir evrakta. inşallah güzel haberleri paylaşıp seviniriz. burcu ile uğurun düğününde hep beraber eşlik ederiz hollandada.
kolay gelsin herkese
inşallah haftaya cvb gelecek. sorun yokmuş hiçbir evrakta. inşallah güzel haberleri paylaşıp seviniriz. burcu ile uğurun düğününde hep beraber eşlik ederiz hollandada.
kolay gelsin herkese
fatih kardeş inş sorun çıkmaz başka..ve ii haberler veririz birbirimize..bilio musun en çok istediim şey bu sitede,ben de vizemi aldım diye bi başlık açmak :lol: valla biz burda çok şey paylaştık o yüzden bu site benim için çok başka ya..allah hepimizin yardımcısı olsun,herkesin gönlüne göre versin..
aunısı elif kardeş artık sen ben ali sibel ceal ve adını sayamadıklarım bir başlık acarız bugün vizemizi aldık diye. allah hepimizin yardımcısı olsun.
inşallah arkadaşlar inşallah ama ben okaadar korkuyorum ki şu 24 yaş sınırından inşallah böyle bişey olmaz yoksa biteriz arkadaşlar benim yazıma cevap vermemişiniz istği yaptıktan sonra burdan gönderdiğim nüfustan alınan evraklar varya onların 2,5 ay süresi kalıyor nediyorsunuz bi sorunolurmu hani 6 ay geçerliliği varya ama bakınisteği yaptıktan sonra 2,5 ay kalıyo nolur arkadaşlar sorun olursa yeniden gönderiyim cevap verirmisiniz offff moralim çok bozuk yaaaa nedir bunların yaptıkları yeter artık gözümde yaş kalmadı ağlamaktan neyse sizide sıkmayım hoşçakalın...
sibel korkma hiç bişey olmaz. senin kağıtların süresi bitene kadar onlar cvbı gönderirler dert etme kardeşim. moralinide bozma. allah yardımcımız olsun. 2.5 ay kısa bir zaman değil
fyesil çok teşekkür ediyorum arkadaşım inşallah bi sorun olmaz ayy paronayak oldum valla en ufak bişeyi sorun haliine getiriyorum allah benim ve tüm arkadaşlarımın yardımcısı olsun ne diyeli dimi
slm arkadaşlar..ya ben neden bişeye tam olarak sevinemiorum :cry: moralim çok bozuk..benim pasaportumu evlenmeden önce çıkarmıştım..malum sınava gimem için şart..evlendikten sonra değiştirmedik..hani sorun olmaz diye..aslında değiştirme zorunluluğu var mı onu da bilemiorum.. :roll: neyse,şimdi eşim bu şekilde pasaportumun fotokoplerin aldı ve istek için de gönderdi..ama ben korkuorum bu bende soru çıkarır diye..çünki benim kimliimde soyadım polat yani eşimin soyadı,pasportta ise kendi soyadım yazıo..bu bana sorun çıkarır öle deil mi..eşim de belgeleri gönderdi..bilmiorum gidip pasportumu değiştirmeyi düşünüorum..artık ben fotokopi felan çeker eşime gönderirim..eşim de artık görüşsün ordaki görevlilerle bakalım ne dicekler..eşimle de konuşmadım daha..bu akşm konuşalım bakalım durum ne...yani bilmiorum arkadaşlar ama moralim çok bozuldu birden..neyse allah hepimzin hakkında hayırlısını versin..bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da cevap yazarsa sevinirim. :roll: :roll: :roll:
1 2
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol