selam arkadaşlar bende kendimce sizlerle bişeler paylaşmak istiyorum,bu işe başladığımda tarih 2 eylülü gösteryordu.bir internet sitesi aracılığıyla tanıştığım kız arkadaşımla hollandada yaşamaya karar verdik.ve daha sonra bu işin teferruatlarını yerine getirmeye karar verdim.zor gelmişti herşey bana ilk başa.sınav dedi İND dedi MVV dedi.normalde o insanlar istediklerinde türkiyeye vizesiz girip çıkıyolar.bu arada kız arkadaşım hollandalı yani yabancı.bu işe atıldım her geçen gün bir adım atıyorduk tabii ki birazda şansım yaver gidiyordu.önce oturdum gördüğüm bütün cisimlerin soyut somut isimlerini hollandaca olarak deftere geçtim daha sonra gittiğim ingilizce okulu hollandacaya çevirdim ve derslere o kadar hız verdim ki gittiğim iş yerindeki patronla bile aramız açıldı ama hayallerimden kimse beni vazgeçiremeyecekti.babam bana ''oğlum burda kal burda daha çok kazanırsın'' ama ben 40 yaşında mutlu olmak istemiordum.ve en sonunda ilk adım olarak hollandaca sınavı için 19 şubata sınav randevusu aldım.günüm geldi ve gittim.80 üzeri 77 puan alarak kendimide aşmış oldum,çünkü gittiğimde kalmaktan korkuyodum.daha sonra evraklarımı tamamladım.biçok evrak vardı nüfus kayıt örneği, evlenme ehliyet belgesi,karşı tarafın davetiyesi,bunların tercümeleri,bulunduğunuz şehirdeki valiliklerden apostilleri vs. vs..ve daha sonra kız arkadaşım hollandaya geri döndü ve evraklarımı verdi 2 aftada İND den olumlu cevap geldi.daha sonra MVV için 830 euro para yatırdıktan sonra sonunda hayellerim gerçek oldu ve vizem TR ye ANKARAYA geldi ve hemen randevu aldım (11-04-08).ve 2 gün sonrada (hafta sonlarını saymayalım 15-04-08) vizem eve postalandı ama şurayı dikket çekmek istiyorum bu işe eğer girdiyseniz biraz şansınız olacak karşı tarafın maddi sıkıntısı olmayacakk sabırlı olacaksınız vazgeçmeyeceksiniz büyük oynamalısınız sonunda hayatınız değişir göreceksiniz bağzı kazanımlar kolay kazanılmıyor işte çalışmak lazım benim içişn hayat bundan sonra başlicak bu maratonda mutlu olacağımı düşünüyorum.darısı siz arkadaşların başına hollandada görüşmek dileğiyle :lol:
sonunda vizem elime geldi
tebrikler arkadasım sevindim. allah yeni yasamında utandırmasın bu arada vizen tr ye kac günde geldi parayı yatırdıktan sonra? biraz bilgi verebilirmisin?
allah yardımcın olsun yeni yaşamında
allah yardımcın olsun yeni yaşamında
tebriklerr :ugeek:
Allah yeni yasaminda utandirmasin :geek:
Allah yeni yasaminda utandirmasin :geek:
tebrikler arkadaşım darısı bizim başımıza benimde çıktı ama daha ankaraya gelmemiş allah yolunu açık etsin
tebrikler arkadasim
Allah yani yasaminda sevdiginle mutlu kilar insallah
kolay gele
Allah yani yasaminda sevdiginle mutlu kilar insallah
kolay gele
tebrikler.darısı vize bekleyen dıger arkadaşlara inşllh.
kanka parayı yatırdıktan 2 hafta sonra vizem geldi TR ye bugün uçak bileti ayırttım çok güzel bi duygu arkadaşlar umarım sizde görürsünüz ama size bi tavsiyem war orda ilk gittiğinizde odaklanacağınız şey önce dil sonra sefasını sürersiniz bu çok önemli oturum izni dil olmadan verilmez unutmayalım...... sevgilerimle
Tebrıkler arkadasım :ugeek:
Yenı yasamında mutluluk ve basarılar dılerım.
Yenı yasamında mutluluk ve basarılar dılerım.
hayırlı olsun arkadasım,,hadı allah utandırmasın yenı hayatında..
emrah
emrah
tebrıkler arkadas darısı bıze
:ugeek: Tebrikler arkadaşım,yeni yaşamında Allah kolaylık versin ve bol şanslar..darısı bir ümitle bekleyen tüm arkadaşlarıma inşallah.. :geek:
MERHABA ARKADASLAR . DENEME SINAVIN SONUCUNU NERDEN BAKABILIRIM ACEBA .. BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM.
ACIL.. :|
ACIL.. :|
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol