selam bi sorum var calismayan eslere belastingdienst in aylik odedigi bi para var o para ne diye geciyor adini ogrenebilirmiyim istersen topluda alabiliyorsunn...
sorum vardi?(belastingdienst para yardimi)
basliklari lutfen guzel acalim... icerisi icin ip ucu verelim ... lutfen
Algemeen heffingskorting diye geciyo arkdsm,,,
tesekkurlerr..peki benim bu hakkim evlendigim tarihten itibaren mi basliyor yoksa buraya geldigim gunden itibarenmi of verblijfsvergunning aldigim gunden itibarenmi..evlendikten sonra bir sure trde kaldim trde calismadim.buraya geldim baya bir sure sonra almaya basladim.bazi arkadaslar onceki doneminkinide aldilar o bakimdan soruyorum..simdiden tesekkurlerr..
evet arkdsm daha once anlatmistim baska bi baslik altinda eger belastingdienste basvurmussaniz bu para icin ve alma hakkiniz oldugu aciklanmissaki siz almaya baslamissiniz evlendiginiz tarihten itibaren olanlara da basvurma hakkiniz vardir,,,bende 2003 nisanda evlenmistim 2008 mayisda geldim oturum kartimi ve sofi numarami (BSN) aldikdan sonra almaya basladim sonra geriye donuk senelerinkinide aldim evlendigim tarihden itibaren gerci 2003-4 hala inceleniyo ama bakalim,,,2005-2006-2007 almistim gerci haydan gelen huya gider hesabi hepsi esimin ve benim ehliyet masraflarimiza gitmisti,,,
sansli arkadasim bu yardimdan sadece evli olanlar mi yararlanabiliyor yoksa samenwonen ile gelmis olanlar da alabiliyor mu bilgin var mi acaba ?
Samenwonen olarak nl ye geldim.Belasting belediyeye yazıldığım tarihe bakıp partner toeslag of partner korting adı altında 2100 € kadar yardım etmişti.6 aya bölüp her ay banka hesabıma yatırmışlardı.Ama eşimin maaşı gerçekten çok düşüktü.6 ay sonrada eşimin maaşını 1250 eoroya tamamlamak için yine partner toeslag adıyla ödenek daha verdiler ama bu para eşimin hesabına yatmıştı.Ayrıca bana da ilave olarak Algemene heffingskorting adı altında ayda 145 € para yatırmışlardı.1 yıl hiç çalışamadım ve 1 yıl boyunca ödeme yaptılar.Çalışmaya başladığımda bu ödenekleri kendim durdurmuştum.Evliler için daha farklı.Evliliğin Nl ye bildirildiği ve belediyeye yazılma tarihine göre daha fazla para alınabiliyor.
Ayrıca bazı arkadaşların bu ödenekleri alamadıklarını duyuyorum.Bunun sebebi eşlerinin maaşlarının yeterli olması olabilir ama yeterli maaş ne kadar onu bilemiyorum.Ben ülkeye yeni geldiğimde belastinge şahsen başvuru yapmıştık oradaki memur bsn nummer larımıza bakıp nereden ne ödenek alacabileceğimizi bize detaylarıyla açıklamıştı.
Ayrıca bazı arkadaşların bu ödenekleri alamadıklarını duyuyorum.Bunun sebebi eşlerinin maaşlarının yeterli olması olabilir ama yeterli maaş ne kadar onu bilemiyorum.Ben ülkeye yeni geldiğimde belastinge şahsen başvuru yapmıştık oradaki memur bsn nummer larımıza bakıp nereden ne ödenek alacabileceğimizi bize detaylarıyla açıklamıştı.
pardon aldığım 145 € loonheffingskorting miş şimdi baktım.
samenwonen hakkinda bi bilgim yok alinabiliyodur sanirim eger arkdsn dedigi gibi partnerin maasi dusukse,,,bunu belastingsdienstende ogrenebilirsiniz samenwonen olarak yasiyoruz bunu alma hakkimiz varmi diye ki zaten arkdsmz aldigini belirtmis demekki samenwonen dada oluyo bu belki isim farkli olabilir....
arkadaslar,
alinan bu tur yardimlarin hollanda vatandaslik basvurusu yaptiginizda karsiniza sorun olarak ciktigini duydum.
bu konuda bilgisi olan var mi? yoksa bu bi asparagas haber mi?
selamlar
Leonardo
alinan bu tur yardimlarin hollanda vatandaslik basvurusu yaptiginizda karsiniza sorun olarak ciktigini duydum.
bu konuda bilgisi olan var mi? yoksa bu bi asparagas haber mi?
selamlar
Leonardo
oyle bisey varsa bende bilmek isterim bu onemli bi konu ama zannetmiyorum cunku bu vergi dongusu esin maasi dusuk oldugu icin devlet calismayan ese veriyo bu parayi ve esimin dedigine gore calisan es den kesiliyomus sanirim bu para,,,bi arkdsm da (bayan) bu parayi almak icin basvurdu kendisi calismiyo suan eside calismiyo odenekleride yok belastingdienst in dedigi bu parayi alabilmeniz icin eslerden birinin calismasi gerek ,,,,demekki gercekten es den kesilip calismayann ese veriliyo oyleyse pasapoort alirken neden srun olsunki diye dusundum simdi ama leonardo arkdsm eger resmi biseyler duyarda paylasirsan sevinirim,,,bende soyle bisey duymustum esini hollandaya getiren kisi kendini ve esini gecindiricek miktarda kazanicak ve esini yanina getirdikden sonra belli bi donem uitkering gibi odenek almamali diye duymustum ama onunda dogrulugundan emin degilim,,,
valla duyumum resmi degil. 40 yildir burda yasayan bir abimiz soyledi. resmi bir sey duyarsam elbette paylasirim ama ben genede ilerisi icin durumu riske etmemek gerektigini dusunuyorum. simdi olmasa bile bi kanun cikarirlar bakarsin "bu yardimi alanlara vatandaslik verilmesin" diye butun emeklerimiz bosa gider. Bunlarin isi belli olmaz.
selamlar
Leonardo
selamlar
Leonardo
benim vatandaslik gibi bir derdim yok vermezlerse vermesinler ama digerleri icin onemlidir tabi ancak bu para geri aliniyormu alinmiyormu bunda kesin bir tecrube yasamis olan varmi gecenlerde 2run34 arkadasimizda aldim demisti ve geri alinmiyor diye yazmisti benimde basvurmam yakindir ama geri alinacaksa kalsin istemem tabi.
slm SANSLI ,, bu belastingdiesnt para yardimi ile ilgili muhasebicinin basvurdugu formul kagidinin gercek adi nedir? baska bir sorum daha olacak, ben bununla ilgili herhangi bir sitede hicbirsey bulamadim,, bununla ilgili buldugun sayfanin linkini bizlerle paylasirmisin? ya da muhasebecinden bunun nerede yazdigini sorarmisin? cunku esim bile bununla ilgili hicbirsey bilmiyor,, vergi dairesini ara dedim,, onlara sor dedim, ancak nasil ve neyi soracagini bilemedi, eger bununla ilgili buldgun hollandaca sitenin linki tam olarak verirsen, bende bu paradan faydalanabilirim,, ve herkeste bundan hosnut olur,, cunku hollandacamiz o kadar guclu degil, bazen tikanabiliyoruz,, tesekkurler
slm arkdsm,,,gercek adi algemeen heffingskorting iste arkdsm,,,
http://zoekdienst.toeslagen.nl/Zoekdienst/toeslagen-nl/toeslagen?kb_reset_basket=true&term=algemeen+heffingskorting
bu sayfadan bakabilirsiniz ,,,benim muhasebecim yok arkdsm ben her isimi kendim halletmeye calisiyorum,,,,esin belastingdienst i ararsa,,,seninle evledigi tarihi soylesin esimi yanima getirdim ve bu hakdan yararlanmak istiyoruz bu yuzdende algemeen heffingskorting formulu istiyoruz desin bu kdar,,,onlarda 5 is gunu icinde yollicaklarini soyluyolar cbuk geliyo formuller,,,doldurup yollarsinzi 2010 yili icin,,,eger okeylenirde alma hakkiniz var derlerse bu seferde evlendiginiz yildan itibarenki formulleri ismarlarsiniz,,,
http://zoekdienst.toeslagen.nl/Zoekdienst/toeslagen-nl/toeslagen?kb_reset_basket=true&term=algemeen+heffingskorting
bu sayfadan bakabilirsiniz ,,,benim muhasebecim yok arkdsm ben her isimi kendim halletmeye calisiyorum,,,,esin belastingdienst i ararsa,,,seninle evledigi tarihi soylesin esimi yanima getirdim ve bu hakdan yararlanmak istiyoruz bu yuzdende algemeen heffingskorting formulu istiyoruz desin bu kdar,,,onlarda 5 is gunu icinde yollicaklarini soyluyolar cbuk geliyo formuller,,,doldurup yollarsinzi 2010 yili icin,,,eger okeylenirde alma hakkiniz var derlerse bu seferde evlendiginiz yildan itibarenki formulleri ismarlarsiniz,,,
Pasaport alacaklar ve oturum uzatacak olanlar dikkat !!!
CWI nin içinde Sociale Dienst denilen bir bölüm vardır.Buradan ödenek almak pasaport başvurusu ve oturum uzatmak açısından problem teşkil eder.Halk arasında sosyalden almak denilen bir terim vardır.İşte o yer tam burasıdır ve sadece para vermekle kalmaz borçlu olanların borcunu bile öder bu bölüm.Ama buraya bir kez işiniz düştümü oturumunuz tehlikeye girer.Devletten yıllarca ödenek alırlar buradan hiç sıkılmadan...Sadece buradan değil DWI den de alır bazıları ancak tehlikeli olanı yukarıda yazdığım bölümdür...
UVW den alınan WAO % 80-100 hastalık ödeneği bunun gibi değildir ve oturum ve pasaport açısından hiçbir tehlikesi yoktur ve bu ödeneği alanlar Tr den istek bile yapabilirler karıştırmayın!!!
Kim demiş WAO uitkering i alan birisi eşini Tr den getiremez yada eşi geldikten sonra uitkering alamaz diye...
Bu yanlış bilgidir...Hurafelere kulak asmayın!!!
Ben NL ye nasıl geldim o zaman ve eşim hala nasıl uitkering alıyor zaten bir yıl onun hastalığı ile ilgilendiğim için çalışamadım bana zorg kantoor un maaş bağlaması gerekmiyormuydu ?
Bu durumda devlet bana borçlu galiba? :|
(Maar nog niet.Ik heb een vast contrat)
Belasting den alınan toeslag lar ödenekler pasaport açısından bir tehlike teşkil etmez..
İster partnerkorting ister loonheffings korting olsun...(zorgtoeslag, wonen için alınan huursubsidie huurtoeslag,algemen toeslag ,Kinderopvangtoeslag e.t.c sakıncası yoktur )
Eğer sakıncası olsaydı ben ikinci oturumu alamazdım...
Ayrıca WW den alınan işsizlik ödeneğininde bir sakıncası yoktur...Ancak bu ödeneğin sonu sosyaldir dikkat etmek gerekir...Örnek vermek gerekirse 1 yıl çalıştınız ve kontratınız bitti ve işsiz kaldınız WW size 1 yıla karşılık 3-4 ay gibi yada duruma göre daha fazla bir süre işsizlik ödeneği verir bu sürenin sonunda hala iş bulamadıysanız sosyale düşersiniz yani ödeneğinizi sosyal vermeye devam eder işte bu sosyale düştüğünüz anda yine oturumu uzatmak ve pasaportu almak tehlikeye girer...Yalnız burayı karıştırmayın işsizlik ödeneği almanızda problem yoktur bu sizin hakkınız ve bunu alabilirsiniz ama sosyalden gelen paraya dikkat edin ve hatta almayın ki ileride bir sıkıntıyla karşılaşmayasınız...
Peki bunları nerden mi biliyorum?
Benim bir arkadaşım vardı tr den tanıdığım. Başı sıkıştı ve beraber sosyale gittik beni odaya almadılar aşağıda bekledim .içeride tüm borçlarını ödemeyi taahüt etmişler artı ödenek bağlamayıda ....
Ancak tam işi hallettiğini düşünürken memur ona dönüp bundan IND in de haberi olacak biliyormuydunuz demiş.Ne demek isteğini sormuş arkadaşım...Oturumuzun süresi gelmiş uzatmayabilirler demiş...
İşte yaşanmış bir olay hastalık durumu ve elinizde olmayan sebepler hariç sosyalle işiniz olmasın arkadaşlar...
CWI nin içinde Sociale Dienst denilen bir bölüm vardır.Buradan ödenek almak pasaport başvurusu ve oturum uzatmak açısından problem teşkil eder.Halk arasında sosyalden almak denilen bir terim vardır.İşte o yer tam burasıdır ve sadece para vermekle kalmaz borçlu olanların borcunu bile öder bu bölüm.Ama buraya bir kez işiniz düştümü oturumunuz tehlikeye girer.Devletten yıllarca ödenek alırlar buradan hiç sıkılmadan...Sadece buradan değil DWI den de alır bazıları ancak tehlikeli olanı yukarıda yazdığım bölümdür...
UVW den alınan WAO % 80-100 hastalık ödeneği bunun gibi değildir ve oturum ve pasaport açısından hiçbir tehlikesi yoktur ve bu ödeneği alanlar Tr den istek bile yapabilirler karıştırmayın!!!
Kim demiş WAO uitkering i alan birisi eşini Tr den getiremez yada eşi geldikten sonra uitkering alamaz diye...
Bu yanlış bilgidir...Hurafelere kulak asmayın!!!
Ben NL ye nasıl geldim o zaman ve eşim hala nasıl uitkering alıyor zaten bir yıl onun hastalığı ile ilgilendiğim için çalışamadım bana zorg kantoor un maaş bağlaması gerekmiyormuydu ?
Bu durumda devlet bana borçlu galiba? :|
(Maar nog niet.Ik heb een vast contrat)
Belasting den alınan toeslag lar ödenekler pasaport açısından bir tehlike teşkil etmez..
İster partnerkorting ister loonheffings korting olsun...(zorgtoeslag, wonen için alınan huursubsidie huurtoeslag,algemen toeslag ,Kinderopvangtoeslag e.t.c sakıncası yoktur )
Eğer sakıncası olsaydı ben ikinci oturumu alamazdım...
Ayrıca WW den alınan işsizlik ödeneğininde bir sakıncası yoktur...Ancak bu ödeneğin sonu sosyaldir dikkat etmek gerekir...Örnek vermek gerekirse 1 yıl çalıştınız ve kontratınız bitti ve işsiz kaldınız WW size 1 yıla karşılık 3-4 ay gibi yada duruma göre daha fazla bir süre işsizlik ödeneği verir bu sürenin sonunda hala iş bulamadıysanız sosyale düşersiniz yani ödeneğinizi sosyal vermeye devam eder işte bu sosyale düştüğünüz anda yine oturumu uzatmak ve pasaportu almak tehlikeye girer...Yalnız burayı karıştırmayın işsizlik ödeneği almanızda problem yoktur bu sizin hakkınız ve bunu alabilirsiniz ama sosyalden gelen paraya dikkat edin ve hatta almayın ki ileride bir sıkıntıyla karşılaşmayasınız...
Peki bunları nerden mi biliyorum?
Benim bir arkadaşım vardı tr den tanıdığım. Başı sıkıştı ve beraber sosyale gittik beni odaya almadılar aşağıda bekledim .içeride tüm borçlarını ödemeyi taahüt etmişler artı ödenek bağlamayıda ....
Ancak tam işi hallettiğini düşünürken memur ona dönüp bundan IND in de haberi olacak biliyormuydunuz demiş.Ne demek isteğini sormuş arkadaşım...Oturumuzun süresi gelmiş uzatmayabilirler demiş...
İşte yaşanmış bir olay hastalık durumu ve elinizde olmayan sebepler hariç sosyalle işiniz olmasın arkadaşlar...
arkdsm sanirim iletinin bi kisminda benim dedigim seyden bahsettmissin bende uitkering almamali derken sosyali kastetmek istemistim yanlis anlasilma oldu sanirim,,,bende bu sekil duydum eger esini getirdikden sonra belli bi donem (sosyalden) almamali yoksa oturum ve paspoort tehlikeye girer diye ben wao yada baska uitkeringleri kastetmek istemedim yanlis anlasilma olmasin,,,,eger yanlis yazdiysam ozur dilerim herkesden,,,,
arkadaslar simdi belastingdienst para alabiliyormuyuz bende 2006 da evlendim simdi hollandadayim ???? acil cvp
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol