arkadaşlar hollandadaki eşin belediyeye evliliği onaylatmak için başvuru yaptığı zaman ordaki soyadı değişikliği için kendi pasaportunu ve id kartını değiştirmesi zorunlu bir işlemmi yani değiştirmesi gerekiyormu cevaplarsanız sevinirim
soyismi değişikliği yardım
arkadaşlar hollandadaki eşin belediyeye evliliği onaylatmak için başvuru yaptığı zaman ordaki soyadı değişikliği için kendi pasaportunu ve id kartını değiştirmesi zorunlu bir işlemmi yani değiştirmesi gerekiyormu cevaplarsanız sevinirim
arkadaşım şimdi şöyle birşey var.
eşim belediyeye evliliğimizi kayıt yaptırdıktan sonra. adresine bir yazı almıştı imzalı mühürlü.
o kağıtta, evliliğimiz belediye kayıtlarındaki aile kütüğüne işlenmiştir ve soyadı değişikliğiniz, kayıtlara geçmiştir.
ben eşime sordum şimdi benim soyadımın pasaportunda ve kimliğinde olması gerekmezmi?
eşim dedi bana pasaportumun daha günü var dolması için ve birşey olmaz dedi.
çünkü mesela eşim, hastaneye veya belediyeye gidiyor.
kendisine benim soyadım ile sesleniyorlar.
ama eğer sağlık kartına, kimliğine yada pasaportuna baktığında eski soyadı mevcut.
senin anlıyacağın bütün değişiklikler resmi kurumlarda bilgisayar kayıtlarına geçtiği için ordan soyadının değişik olduğunu görüyorlar.
artı zaten korkmayada gerek olmadığını düşünüyorum.
çünkü, ind ye vize için evrakları gönderirken, evlilik cüzdanı fotokopisi, belediyenin evliliğin onaylandığna ve soyadının değiştiğine dair imzalı yazısı, türkiyeden benim şahsi evraklarım. bunların içinde zaten senin soyadını eşine verdiğine dair bir sürü yazı var. oradan zaten ne var ne yok hepsini görüyorlar ind de.
fakat şu bi gerçek mutlaka ama mutlaka eşiniz belediyenin evliliğiinizi kayıtlara geçirildiğine dair evrakı elinde bulundurması gerekiyor. o evrak çok hayati önem taşıyan bir evrak. o evrak hollanda hükümetinin sizin evliliğinizi tanıdığı ve aile olarak karı ve kocalığı kabul ettiğinin kanıtıdır.
mutlaka eşin ne yapıp yapıp o evrağı alsın onlardan ve asla aslını vermesin sadece fotokopisini versin.
hadi kolay gele ;)
arkadaşım bizdede aynı sorun var ama diğer arkadaşlar benim açmış olduğum başlıkta bir sorun olmadığını yazmışlar. Bu arada eşimin nikahını belediye kabul etti pasaportunda falan eski soyadı var bir sorun çıkmadı bizde.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol