Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

tın numaralarını bulamadım

Yorum için giriş yap 19 mesaj · 5.049 görüntülenme
arkadaşlar mrb.elimde naarnederland setim var.....fakat ben tın numaralarının nerede olduğunu bulamadım :cry: .emrah arkadaşım kıtabin son 3 sayfasında dedi;ama ben bulamadım :oops: .öyle bir sayfa yok,sadece bulabıldıgım 3 parcada da 3 farklı no var 10 haneli ve 11-333 diye başlıyan ve son rakamları varklı olan 3 numara.fakat sıtredeki tın kodlarını kontrol ettım de onlar 8 haneli.kafam karıştı.acaba onlar mı :?: :?: :?: sınavım 29 nısanda.bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. :geek: :geek: :geek:
unutmuşum yazmay:bu nolar biri çok dilli klavuzda,biri 100 luk cd nın üzerinde,bir diğeri de dvd lerın üsütünde.4 dvd nın üstünde de aynı no var.ondan takıldım; o olabilir diye........... :roll: :roll: :roll:
naar nederland sinav kılavuzunun yani setlerin içinde en büyük olan kitabin ilk sayfasında beyaz renkte, kitabin diğer sayfalarından büyük olan 3 adet sayfa var, sayfanin saol üst köşesinde ORDINATE yaziyor, bu sayfanin sağ üst köşesinde dikdörtge içerisinde yazan numara tin kodudur, tin kodunun üstünde "Toet Identificateie Nummer" yazisi var,

eğer kitabi başkasından almışsan aldığın kişi kullandığı için bulamıyabilirsin,

eğer kitabi hollandadan aldıysan ve sıfır aldıysan mutlaka olması lazım,
içinde yok.eşim sıpariş üzeri istetmiş yanı sıfır almış.fakat içinde yok offffffffff.ben ne yapıcam şimdi.sınava girdikten sonra tın kodlarını kullanmayıpta benımle paylaşacak olursa çaok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
ben sana resimini yollayayim, eger yinede yoksa eşine söyle aldığı yerden sorsun, çünkü bunlar az para değil

http://www.resim-yukle.com/img01/18/474391tin.JPG adresinden remse bakabilirsin
malesef yok ya.bana yolladıgında içinde öyle birşey yoktu.ve yollayalı iki yıl olacak
2 yılmı :?: 2 yıl önce sanırım sınav sistemi yoktu, olmadığı için tin kodu vermelerinin bir anlamı olmaz, bildiğim kadarıyla tin kodu satın alabiliyorsun, eğer doğruysa eşinden tin kodu almasını iste, yada sinava giren arkadaşlardan iste, yada deneme sinavinin kayıtları var, onlarıda indirip birşeyler yapabilirsin.

ALLAH (C.C.) yardımcın olsun...
ilgin için teşekkür ederim arkadaşım.iki yıl demişim inan okadar bunaldım ki yıllardır beklıyo gibiyim.ama iki yıl oldu bu kanun çıkalı.15 mart 2006 günde yanllışım olabilir ama tarıhten eminim.bende agustosta nişanlandım.ondan biliyom anladın mı?onun için iki yıl dedim.ilgin için teşekkür.bakalım bulamasam deneme yapmadan gircem şu sınava.ha unutmadan ben denemelerı indirdim.ve dinledım inan hiç bir şey anlamadım.moralım öyle bir bozuldu kı anlatamam.....yınede emeği geçen arkadaşlara teşekkürlarımı söylemeden geçemicem :ugeek:
eger sana yolladigim resimndeki sayfa sende yoksa deneme sinavindan bir sey anlayamssin, çünkü sınavın 2. bölümü A,B,C,D,E diye 5 bölüme ayrılmış,

A - cümle tekararı bölümü

B - kısa soru cevaplar

C - cümle tekrarı bölümü

D - zıt anlamlı kelimeler

E - hikaye bölümü

deneme sınavı ile gerçek sınavda bilgissayarın sana konuştuğu kelimeler aynı, sadece sorular değişik, yani mesela A bölümüne başlayacağın zaman sana hollandaca yapman gerekeni söylüyor, sende elindeki sayfadan soruya geçip geçmediğini takip ediyorsun. söyledikleri bittiğinde o bölümmün sorusuna geçiyor

zaten sınav sırasında bu kağıdın aynısı sana verilecek, takip etmen kolay olur,

elinde bu sayfadan yoksa deneme sınavından birşey anlayamassın,

bende tarayıcı olsa sana sayfayı taratıp yollardım, ama malesef tarayıcı yok

tarayıcısı olan arkadaşlardan rica edersen belki sana yollarlar,

merak ettgin veya takildigin bir yer olursa sorabilirsin,

ALLAH (C.C.) yardimcin olsun...
A Nazeggen. U hoort weer zinnen. Zeg elke zin weer precies na, bijvoorbeeld, een stem zegt "Dat is een mooi verhaal, en U zegt "Dat is een mooi verhaal".

Luister naar de zin en zeg precies na wat u hoort.

B. Vragen. U hoort steeds een korte vraag, geef op elke vraag een kort antwoord, bijvoorbeeld, een stem zegt "Is Januari een dag of een maand ?", en u zegt "Maand" of "Een maand". Of u hoort : "Een auto, heeft die twee wielen of vier wielen ?", en u zegt "Vier" of "vier wielen".

C.Nazeggen. U hoort weer zinnen. Zeg elke zin weer precies na, bijvoorbeeld, een stem zegt "Dat is een mooi verhaal, en U zegt "Dat is een mooi verhaal".

Luister naar de zin en zeg precies na wat u hoort. (zoals in A)

D. Tegenstellingen. U hoort steeds een woord. U zegt het tegenovergestelde, bijvoorbeeld, u hoort "Hoog", dan zegt u "Laag". f u hoort "Niet", dan zegt u "Wel". Luister naar het woord, en zeg het tegengestelde woord.

E. Verhalen navertellen. U hoort korte verhalen. U moet het verhaal navertellen, u krijgt daarvoor 30 seconden. Vertel zoveel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan : "Wie deden er mee ? Wat gebeurde er ? Waar was het ? En hoe liep het af ?"

Dit kunt u allemaal oefenen op onze website na registratie.

ben sana buldum,

kısaca nasıl yapacağını anlatayım, bölümlerin hangi bölüm olduğunu yukarda yazdım, zaten sendeki kılavuzdada yazıyor

önce A bölümünü okucak sana bilgisiyar, sen takip ediceksin, bittiğinde soruya geciyor,

hikaye kısmında yani E bölümünde konuşması bittikten sonra hikayeye geçiyor, hikaye bitince sinyal sesin geliyor, sinyal sesinden sonra sen hikayede duydugun kelimeleri cümleleri tekrar ediyorsun,

umarım yardimci olabilmişimdir

kolay gelsin...
ilgin için teşekür ederim.işime çok yaradı.ben neyı nasıl yapacağımı bilmiyordum.sayende baya bir faydalandım.allah razı olsun.allah gönlune göre versın. :geek: :geek:
siirtli sahra yazdı:
ilgin için teşekür ederim.işime çok yaradı.ben neyı nasıl yapacağımı bilmiyordum.sayende baya bir faydalandım.allah razı olsun.allah gönlune göre versın. :geek: :geek:

rica ederim kardeş, takıldığın bir yer olursa sorabilirsin,

ALLAH (C.C.) yardimcin olsun...
ya aslında var.şimdi ben çalıştım fakat ne kadar yeterlı olur bilmiyorum.önce 100 soruyu bitirdim.zıtları çalıştım ezberledeim.kısa sorular ve oflu sorular var elimde.baya inceledım.bunların soru şekillerini öğrendım.yanı mesela( wat doe je, welke,wanneer,hoe,waar,hoeveel,wie )gibi kalıpları öğrendım.şimdi benım ne yapmam gerekıyo.kafam karışık.
siirtli sahra yazdı:
ya aslında var.şimdi ben çalıştım fakat ne kadar yeterlı olur bilmiyorum.önce 100 soruyu bitirdim.zıtları çalıştım ezberledeim.kısa sorular ve oflu sorular var elimde.baya inceledım.bunların soru şekillerini öğrendım.yanı mesela( wat doe je, welke,wanneer,hoe,waar,hoeveel,wie )gibi kalıpları öğrendım.şimdi benım ne yapmam gerekıyo.kafam karışık.

bu öğrendiğin kalıplardan sorular üret, mesela lise zamanında ingilizce derslerinde öğrenidiğin sorular varya yani günlük hayata en çok kullanılan sorular, bu tür sorular üret, mesela "manavda ne satılır, ekmek yada meyve" "bir yılda kaç ay var, 12 yada 15." "pazartesinden sonra hangi gün gelir" buna benzer sorular ufluda çıkmayabilir, buna hazrılıklı olarak meslekleri ve yaptığı ileri öğrenebilirsin, mesela "fırın - ekmek" "manav - sebze- meyve", yani eğer bir cumlenin içinde fırın kelimesi geçiyorsa ve soruyu anlamadıysan "fırın" keliimesini duyduysan cevap olarak "ekmek" diye kafadan atabilirsin,

yada "önce-sonra" "büyük-küçük" "yavaş-hızlı" , bu tür kelime ilşkilerinide ezberle, mesela "pazartesinden sonra hangi gün gelir" "hangisi büyüktür, 11 yada 15"

cumle tekrarı bölümünde ve hikaye bölümünde yine günlük hayatta kullanılan cümleler çıkıyor, eğer sorular kısmına iyi çalışırsan cümle tekrarı kısmınada otamatik olarak çalışmış olursun, şunu sakın unutma daha üç dört defa duyduğun bir kelimeyi tekrar etmen kolaydır ama ilk defa duyuyorsan çok zorlanırsın, cümle tekrarı bölümünde cümle hızlı söylediği için cümleyi kelimelere bölemiyorsun yani kelimeler arasındaki boşluğu anlayamıyorsun, bu yüzden bol bol kelime okuki sınav sırasında kelimeleri seçebilesin,

hikaye kısmında hikaye okunurken zorlanıyorsan cümle aklında tutmaya çalışma, kelime aklında tut, yine puan veriyor bilgisayar, hikayeden sonra sen duyduklarını söyledikten sonra süren kaldıysa günlük hayatta kullanılan kelimeleri söyle, bazıları mutlaka hikayenin içinde yer almıştır, mesela "ik, ja, nee, het, hij, naar, niet, wie , waar" gibi, bunları sen çoğaltabilirsin,

ALLAH (C.C.) kolaylık versin...
teşekkür ederim.Allah gönlüne göre versın :geek: :geek: :geek: :geek:
rica ederim, ALLAH (C.C.) hepimizin gönlüne göre versin...
slm siirtli sahra diyarbakırlı olduğunu söylemiştin sanırım diyarbakırda mı oturuyosun şimdi?eğer diyarbakırdaysan sana elimdeki kaynakları verebilirim çalışman için.çok güzel gramer kitabı ve hollandaca yeni başlayanlar için pratik konuşma diye kitap var işine yararsa yardımcı olabilirim.
evet.teşekkür ederimde nasıl olcak bu :?:
selam siirtli sahra.msn adresimi verim ekle ordan sana nasıl ulaşabileceğimi yazarsan yardımcı olurum.

zeus_hera_@hotmail.com

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol