Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Theorie Examen ( Yeni Sistem )

Yorum için giriş yap 4 mesaj · 2.228 görüntülenme
Galiba sitede yeni sistem ehliyet teori sınavına ilk ben girdim.

Sınav 2 bölümden oluşuyor.

1) Smilatörlü ekrandan 25 soru soruluyor

2) Klasik CBR examen 40 soru soruluyor

Birinci bölümden 12 doğru cevap ve ikinciden blölümden 35 doğru cevap veren sınavı geçiyor.

Smilatörlü ekran denilen bölümde kendinizi arbanın içinde ve sürücü koltuğunda görüyorsunuz.Önünüzde yollar trafik işaretleri ışıkları vs görülüyor.Dikiz aynasından arkadaki trafik akışını izliyorsunuz.Yan aynalardan yanınızdaki olayları görüyorsunuz.Önünüzde hız kadranı ve sağ- sol sinyal işeretleri var.Hız kadanı ne kadar süratle gittiğinizi gösteriyor.Eğer sağa yada sola sinyal yanıyorsa yakın zamanda manevra yapacağınızı anlıyorsunuz.

ilk bölümdeki 25 sorudan her birini cevaplamanız için yaklaşık 4-5 sn gibi kısa bir süre veriliyor.

Şıklı cevaplardan birini seçiyorsunuz.

örneğin;

1 ) Fren yaparım

2 ) Gaz keserim

3 ) Hiçbirşey yapmam

Ama Hollanda da hiç araba kullanmamış birisi için bu sorular gerçekten çok zor.Üzerinde durmak gerekiyor.İnternette smilatörlü deneme sınavı yapan siteler gördüm ( Herbir sınav 1.30 euro )

cbr.examencentrum.nl/theorie-2009

Buradan kendinizi deneyebilirsiniz.

İkinci bölüm eski sistem klasik CBR imtihan soruları ama 40 soruya indirmişler.

Yani sınav toplam 65 soru.

Sınava yeni girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.
İlk bölümde ki 25 soruya çok kısa sürede cevap vermek zorundasınız.Kırmızı süre ışığı azalmaya başladığı anda cevap tuşuna basabilirsiniz.Ben ilk sınavda tuşlara erken basmışım tüm soruları doğru bildiğim halde kaybetmiştim buna dikkat edin.Zaten tuş ekranında hangi cevabı verdiğiniz görünüyormuş bunu geç fatketmiştim.Bu bölümde smilatörlü ekrandan kendinizi aracın içindeymişsiniz gibi hissdediyorsunuz.Size trafiğin içinde bulunduğunuz bu durumda ne yapardınız sorusu soruluyor ve siz yukarıda yazdığım cevaplardan birini seçiyorsunuz.25 sorudan 12 sini doğru yapmaya bakın ki sınavı geçebilesiniz.

İkinci bölüm klasik CBR imtiham soruları.Hangi sorunun geleceğini önceden kestirmek çok zor.Her sınavda değişik sorular çıkıyor.Ben kolay olan ilk sınavdan kalmıştım.İkinci kez girdiğim zor sınavdan geçmiştim.
merhaba erkan,bende yeni ehliyet kursuna basladim.teori icin hangi kitabi bana onerirsin?kitap almayi dusunuyorum da.
Ben ne yazıkki kitaptan ve cd den çalışamadım melos.Nasıl bir şey olduklarını bile bilmiyorum.Kendi imkanlarımla istifade.com ve bu sitede alllah ondan razı olsun mstosman arkadaşımın 12 adet ehliyet sinavi denemesi(Turkce)&Ehliyet Nasil Alinir ( not yanlış hatırlamıyorsam 6. ve 7 .linkler indirilemiyor ) başlığından çalıştım...

Ama kursa gittiğinize göre size mutlaka bir kitap vermeleri gerekir.Vermezlersede yukarıda söylediğim yerlerden çalışırsınız.Yeterli oluyor.Ben ilk sınavda tüm CBR sorularını doğru yapmıştım.Ama sınavın 25 soruluk smilatörlü bölümünün kitabı yok.Zaten olmasıda imkansız.Sınava girmeden önce smilatörlü bölüm için birtakım sitelerden cüzi bir ücret karşılığı kendinizi test edebiliyorsunuz.

cbr.examencentrum.nl/theorie-2009 her bir sınav 1.30 euro.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol