slm arkadaşlar
1 haftalığına hollandaya turis amaçlı gitmek istiyorum eşim orada yaşıyor amacım şimdilik 1 hafta gidip gelmek bu durumda eşim istek yapacak bana ama istek yapabilmesi için VAST çalışıyor olması şartmı ? bunu öğrenmek istiyorum bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum :ugeek:
turist vizesi
kardeş ben yardımcı oluyum sana bende aynı yollardan geçtim ama başarılı olamadım.öncelikle eşin sana istek yollamasın eşinin ordaki durumu pek önemli değil isteği yollar ve red alırsın %99 neden diyeceksin hollanda konsolosluğu sana yapılan isteğin eşin tarafından seni oraya aldırma yani orda kalman için istek yoladığını düşünecek red aldığın zamanda ilerideki başvurulurda sıkıntı olcak yani süre uzatırlar bahane yaparlar vermemek için neden önceden böyle bir başvuru yaptınn orda bu şekilde yaşamyımı düşündün çokmu kolay olcağını zannettin gibi senin moralini altüst edecek sorulara boğacaklar kiiiii şöle bi durumda var sen oraya gitsen bile orda kalamama gibi bir durum söz zkonusu olcak buda tekrar türkiyeden aile birleşimi başvurusu yapman demek yerinde olsam sınavlara girerim çokda sor değik sınavlar biraz kastığın zaman başarılı oluosun girenlerin %80i alıo sertifikasını sonra evraklarımı tamamlarım sorunsuz bir şekilde aile birleşimine başvururum vakit keybetme kardeş
arkadaşım ben sınava girdim ve kazandım zaten ama eşimin maaşı daha tamamlanmadığı için şlemlere başlayamıyoruz,bende mayısta oylesine gidip gelmek istiyorum gerçi gerekçem var gitmek için kuzenimin düğününe gitmek amacım ve bu durumda aile ziyaretinde bulunmak demek istediğim eşim istek yapsa ordaki çalışırlık durumuna bakarlarmı yada istek yapmasın kimse ben burdan kendi çabamla turist olarak gitsem çalışıyorum sonuçta bir çalışandan istedikleri butun evrakları verebilirim iş yerimde doneceğime dair garanti yazısı verecek bu durumda nasıl bir cevap alırım diye düşünüyordum düğün davetiyesi göstersem tatmin olurlarmı bu durumu paylaşabilirmisin biliyorsan bilen arkadaşlar lütfen :ugeek:
kardeş anlıyorum ama hollanda konsolosluğu seni anlarmı bilmiyorum.o zaman şunu yapmanı öneririm istek yollayan eşinin sana garantör olması(herşeyini karşılayacak geri dönmeni garanti edecek) daha iyi olur ben tecrübemem dayanarak konuşuyorum banada istek yolanmıştı hiçbir eksiğim yoktu aklına ne giliosa para,tapu,iş,vs. sonuç 24 saat geçmeden red benimde amacım 1 ay kalıp geri dönmekti ama onlar bu şekilde anlamıyorlar onlar senin oraya eşinin yanına gidip bir daha dönmeme ihtimalini düşünüyor o ihtimal çok azda olsa direk redi yapıştırıolar sadece kendimden konuşmuorum çevremdede bu durumu yaşaynlar var umarım herşey istediğin gibi olur eşine kavuşursun şunu unutma sana tavsiyem böyle bir işe girişeceksen garantör olunması daha sağlam olur.sorun olursa ben burdayım
eşim garantör olcak tabi peki bu durumda nasıl istek yapcak anlatırmısın ne yapması gerekiyor eşim biraz içine kapalı birisi kimseden yardım istemez bu nedenle ben burdan yonlendircem onu
ben bu konu hakkında fazla bilgiye sahip değilim yanlış yönlendirmekte istemem yani en ufak bir yanlış kötü sonuçlara neden olabilir.eşinin bulunduğu belediyeden detaylı bilgi almasını öneririm.hatırlatmam gereken birşeyde eşinin sana garantör olabilmesi için yeterli gelire eve vs.bunlara sahip olması lazım kardeş
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol