Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Türkce ögrenmek isteyenler icin bir site(ben yaptim :) )

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 6.400 görüntülenme
selam arkadaslar, bende bi site actim :)

http://turksetaal.youprog.com/

sitenin icerigi, Turkce ogrenmek isteyen hollandalilara, Türkce ogretmek..! yani Turkce ogrenmelerine biraz katkida bulunmak diyelim :)

site daha yapim asamasinda, ilerleyen zamanlarda insallah dahada guzel olcak, site hakkinda yorumlarinizi bekliyorum..! ;)

bu arada, sitede(bende) emegi gecen sözlüm Ugur'a burdan tesekkur ediyorum, onun sayesinde oldu... ! az kafasini sisirmedim :oops:

kolay gele
eline sağlık burcu

güzel olmuş siten.

:)
Hayırlı olsun Burcu, çok güzel bir fikir.

Genel olarak güzel olmuş ama nacizane bir eleştirimi bildirmek istedim. :roll:

Türkçe zaten yazıldığı gibi okunan bir dil, yani aslında telafuzu, okunuşu çok basit. Kelimelerin arkasına okunuşlarını yazmak yerine Alfabeyi anlatıp, harfleri tek tek tanıtırsan bence daha anlaşılır olur. O kısım biraz karmaşık olmuş gibi geldi bana.
Selam Mebarak,

nacizane elestirin icin tesekkur arkadasim :)

evet biraz karisk gibi duruyo ama boyle daha iyi ogrenilir diye yazmistim. senin dedigin gibi kategoride (uitspraak) basligi altinda Turkce kelimelerin hollandaca diiline gore telafuzlarini yazmaya calistim

bisey kafami karistirdi, bize gore Turkce yazildigi gibi okunuyor cunku ana dilimiz bu ama Hollandalilara gore de onlarin kelimeleri yazilislarina gore okunuyo degilmi sence :roll: kastim sadece hollandacada degil, diger dillerdede oyle degilmi :roll: ne dersin ?

kolay gele
Geluk yazdı:

bisey kafami karistirdi, bize gore Turkce yazildigi gibi okunuyor cunku ana dilimiz bu ama Hollandalilara gore de onlarin kelimeleri yazilislarina gore okunuyo degilmi sence :roll: kastim sadece hollandacada degil, diger dillerdede oyle degilmi :roll: ne dersin ?

kolay gele

Hayır öyle olmuyor canım.

Mesela Hollandaca'da iki ya da üç harf yan yana gelerek yeni bir ses oluşturuyor. bu İngilizce ve bir çok diğer dilde de var.

Örnek.

İj = ay (ya da ey mi diyorlar bazı bölgelerde) Halbuki i tek başına i, ve j tek başına y olarak okunuyor değil mi?

Bunun gibi sc, ng, eu, ou... hepsi farklı okunuyor. Özel bir telafuzları var. Bu dili ilk defa öğrenmeye çalışanlara anlatılmadığı sürece bunu bilemezler.

İngilizce'de de aynı, mesela wr yanyana gelince w okunmaz, r okunur sadece. write = rayt diye okunur.

Halbuki Türkçede bunlar yok, ne yazdıysan onu okursun.

Umarım açıklayabilmişimdir.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol