Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Turkiye ve Hollanda arasindaki farklar neler..!

Yorum için giriş yap 32 mesaj · 49.957 görüntülenme
selam arkadaslar,

bu baslik altinda iki ulke arasindaki farklari yazarsak, Hollandaya henuz gelmemis arkadaslarin hayal guclerini bi nebzede olsa gelistirebiliriz..! sitede bi cok arkadasim hollandaya geldi ve aradaki farki gordu..!

bu baslik altinda gorduklerinizi, hayal kirikligina ugradiginiz olaylari yazabilirsiniz.!

Not: lutfen ic karartici seyler yazip, hollandaya henuz gelmemis arkadaslarin icini karartmayalim :D (saka saka )

kolay gele
en onemlı fark dag yok hollandada dagsız bır yere alısmak zor oluyor yazın gunes kaybolmak bılmıyor. ve ben ılk gıttıgımde magazalarına dahı alısamamıstım carsısı cok garıp bır turlu bırsey begenemıyordum her sey garıp gelıyordu ama en fazla 1 sene zorluk cekılıyor dıl ogrenılmeye baslandımı hersey kolaylasıyor.. bırde bısıklet kullanmayanlar ıcın bısıklete bınmek bırde sogukta bısıkletle okula gıtmek cok zor gelıyor..
BUTUN YEMEKLER TATLI ÖEH

HAYATIMDA ILK DEFA GORUYORUM KIZARMIS TAVUGU TATLI SOS ILE YEDIKLERINI

BURASI DUNYA DEGIL BASKA BIR YER
ben görmedim ama karanlık biyermiş pek güneş gözükmüyormuş sürekli yagmur yagıyormuş ne derece dogru bilmiyorum tabi...
Geluk yazdı:

Not: lutfen ic karartici seyler yazip, hollandaya henuz gelmemis arkadaslarin icini karartmayalim :D (saka saka )

kolay gele

Şimdi bu notu görünce birden eski bir üyemiz aklıma geldi:

Hani bizim bir Nalan'ımız vardı (ismini yanlış hatırlamıyorsam tabi); sürekli iç karartıcı şeyler yazıyordu. Milleti gelmeyin diye uyarıyordu. Gerçi ben de genelde onu destekliyordum. :o

Durup dururken Nalan'laşmayayım diye yazacaklarımdan vazgeçtim. :lol:

Ne de olsa buraya yazılanlar insanların gidip gitmeme kararlarını pek etkilemiyor. ''Gidince görürsünüz'' diyeyim yeter.

(Nalan arkadaşım alınmaz inş. ;) )
ben geleli 3 hafta oldu evet iklim olarak Trukiyeden farkli biraz nemli bir havasi var bu noktada zorlanacaksiniz bu kesin helede benim gibi icanadoludan gelenler

bisiklet burda en kral arac herkes onu kullaniyor 7den 70 e kadar herkes en kolay tasima araci derdi tasasi yok vergisi yok sadece saglam bi kilit olsun yeter hele buyuk sehirlerede trafik ayni ankara- istanbul misali o yuzden oralarada daha bi ihtiyac

oyle turkuler yazilacak falan bi cografi duruumu yok ne yazikki :D dumduz hep deniz seviyesinde 3asagi 5 yukari duzenli sehirleri sokak yapilari var alisveris merkezleri falan abartisiz ne gerekiyorsa bi bolgeye o kadar fazlasi yokk zaten saatleri belli her bolgede belli gunler sadece aksam 9 a kadar haftanin bi gunu acik fazla zorlayici bi yer degil ama bence tamam gurbettir nede olsa ama cok farketmiyor ben yillardir baba evinden ayriyim ondan zorluk cekmedim hemen alistim ama buranin bazi durumlari zor tabi yabanci olmak baslibasina bazen sorun ama bunlar zamanla asilir bence burasi bi cennet degil ama yanacaginiz bi cehennemde degil kisiye gore geldiniz aileye gore degisecek egitim durumunuz esinizin egitim durumu buldunuz sehir sizin dil ogrenme kapasiteniz yasadiginiz sokak bile cok seyde etkili olacak ama cesur olmak basarmak icin ugrasmak on kural gelin ve yasadikca ogrenin bence ve duydunuz seyleri hollandaya ucaga bindiniz andan itibvaren atin kafanizdan cunku herseyi kendiniz sil bastan yapacaksiniz bence hadi kolay gelsin :lol:
el lobo yazdı:
ben geleli 3 hafta oldu evet iklim olarak Trukiyeden farkli biraz nemli bir havasi var bu noktada zorlanacaksiniz bu kesin helede benim gibi icanadoludan gelenler

bisiklet burda en kral arac herkes onu kullaniyor 7den 70 e kadar herkes en kolay tasima araci derdi tasasi yok vergisi yok sadece saglam bi kilit olsun yeter hele buyuk sehirlerede trafik ayni ankara- istanbul misali o yuzden oralarada daha bi ihtiyac

oyle turkuler yazilacak falan bi cografi duruumu yok ne yazikki :D dumduz hep deniz seviyesinde 3asagi 5 yukari duzenli sehirleri sokak yapilari var alisveris merkezleri falan abartisiz ne gerekiyorsa bi bolgeye o kadar fazlasi yokk zaten saatleri belli her bolgede belli gunler sadece aksam 9 a kadar haftanin bi gunu acik fazla zorlayici bi yer degil ama bence tamam gurbettir nede olsa ama cok farketmiyor ben yillardir baba evinden ayriyim ondan zorluk cekmedim hemen alistim ama buranin bazi durumlari zor tabi yabanci olmak baslibasina bazen sorun ama bunlar zamanla asilir bence burasi bi cennet degil ama yanacaginiz bi cehennemde degil kisiye gore geldiniz aileye gore degisecek egitim durumunuz esinizin egitim durumu buldunuz sehir sizin dil ogrenme kapasiteniz yasadiginiz sokak bile cok seyde etkili olacak ama cesur olmak basarmak icin ugrasmak on kural gelin ve yasadikca ogrenin bence ve duydunuz seyleri hollandaya ucaga bindiniz andan itibvaren atin kafanizdan cunku herseyi kendiniz sil bastan yapacaksiniz bence hadi kolay gelsin :lol:

Tebrik ediyorum çok doğru konuştunuz :)

yeni yaşamınızda başarılar ve Allah utandırmasın ;)
bence en onemli bir seyi atlamissiniz ilk geldigimde benim dikkatimi elektrik direkleri cekti burda hic elektrik direkleri yok(telefon vb) onun haricinde tam bir is memleketi
Ben buraya geleli 5 seneyi gecti fakat halen alistigimi soyleyemem,cunku sevmiyorum burayi fazla.Sokaklar kopek seyinden gecilmiyor,igrenc!...

Sonra dukkanlarin 5 gibi kapatilmasindan hoslanmiyorum.Aksam 6 oldumu sokakta kimseyi bulamazsiniz,herkes inine cekiliyor,turkiyemde oylemi ya?Aksamlari bile mis gibi cik gez,dolas alisverisini yap!...Ah ah...

Sonra ev doktorlari da bes para etmez,sistem berbat cunku.Adamlarin paracetomal'dan baska birsey bildikleri yok,gebersen umurlarinda degil.
kretek_roken yazdı:
Ben buraya geleli 5 seneyi gecti fakat halen alistigimi soyleyemem,cunku sevmiyorum burayi fazla.Sokaklar kopek seyinden gecilmiyor,igrenc!...

Sonra dukkanlarin 5 gibi kapatilmasindan hoslanmiyorum.Aksam 6 oldumu sokakta kimseyi bulamazsiniz,herkes inine cekiliyor,turkiyemde oylemi ya?Aksamlari bile mis gibi cik gez,dolas alisverisini yap!...Ah ah...

Sonra ev doktorlari da bes para etmez,sistem berbat cunku.Adamlarin paracetomal'dan baska birsey bildikleri yok,gebersen umurlarinda degil.

Maalesef öyle, köpekleri meşhurdur.

Ama ev doktorları benim zamanımda çok iyi hizmet veriyordu. Şimdi herkes şikayetçi sizin gibi. ''Ölme durumuna gelmeden hastaneye almıyorlar, ilaçlarla geçiştiriyorlar'' diyorlar.

Oraların da tadı kalmadı, geçim şartları aynen Türkiye gibi zorlaştı bence. Tabi orada doğup büyümüş insanlar daha çabuk alışıyor bu durumlara. Ama sonradan gidenler için zor oluyor.

Bir kere Türkiye'nin havasını tenefüs etmiş birisi için alışmak zor tabiki...
arkadaşlar onemli olan birşey daha var!TRAFİK!!orda turkiyedeki araba kullandıgınız gibi kullanamıyosunuz!hız sınırı 50 ise 50,60 ise 60 heryerde kameralar var(benim kaldıgım bolge için konusuyorum ki genelde heryerde oyle)eger ki onlardan birine hız sınırını geçipte yakalanırsanız evinize hemen ceza kagıdı geliyor!adamlar çöp kutularının içine radar kamerası yerleştiriyor!yani kameranın nerde olacagı hiç belli olmuyor!aman haa işe geç kaldım diye basarsanız zararlı siz cıkarsınız benden söylemesi.trafikte sivil araç içinde hareket halinde olan sivil polislerde var!kameralardan yırtsanız bile yolda bi yerde gorev başındaki sivil polislere yakalanma ihtimalinizde yuksek.

Trafikte bisikletler hep oncelik.anayolda bisiklet yolu var eger ki yol hakkı bisikletinse durup bekliyosun!burdaki gibi korna çalıp hooooooop ne yapıyon sen diyemiyosun :lol:

Yani kısacası kurallar çok katı adamlar affetmiyor mazeret kabul etmiyor.bence çok iyi yapıyolar böylelikle trafik kazalarını ve hayat kayıplarını bir hayli önlemiş oluyolar!ha bu arada arabaya binip 100 metre gitseniz bile emniyet kemeri takmak zorundasınız(şöför yada yolcu farketmez)olurda polis gorürse takmamanın cezası yanlış hatırlamıyosam 90 euro!bir emniyet kemerine o kadar ceza oderseniz diger cezaları siz hesap edin :D
evet arkadasım haklısın,,ben ılk geldıgımde araba kullanırken,,bıkac kişiyi eziyodum bisikletli :lol: allahım yarabbım ya...mesela arkadaslar sehır ıcınde bır 4yola geldıgınız zaman..şöyle bir yola geldıgınızde + sız bu doneri donerken herzaman oncelık sagdan gelen aracındır..yanı benım eşimin bana öğrettıgı bu ve gorduklerımde bu.once sagdan gelene verıyoruz yolu ondan sonra kendımız gecıyoruz..bı arkadasımızda elektrık dıregı yok demıs fakat ben gordum..ben friesland'tayım..oralarda var elektrık dıregı fakat sehır veya kasaba ıcınde yok..buyuk ana yolda var..frıesland'tan amsterdam'a gıden ana yol uzerınde var..ve arkadaslar her yer park ucretlı ve bazı yerlerde kagıt paraları almıyo makınalar :D onun ıcın arkadaslar herzaman yanınızda bozuk para bulundurun ;)

ve hollandanın nerdeyse hepsı arac kullanıyor..araclar bıde cok cok ucuz,,cok fark var turkıye ıle arasında..ben eşimle beraber golf 3aldım...1400euro'ya..ama turkıye'dekı degerı 8000-9000 euro yanı..ben benzini sıfır depoyu 53euroya dolduruyorum fakat turkıyede yarısını dolduramazsınız hele hele bu zamanda..

neyse arkadaslar..benım sadece dıyecegım bu hollanda ıcın; Hollandada ınsana bıraz daha fazla deger var..ne demişler DOGDUGUN YER DEGIL,KARNININ DOYDUGU YER..valla bu soze katılıyorum..

allah hepınızın yanında olsun arkadaslarım..umarım her ıstedıgınız ve gonlunuzden gecen herşey kabul olsun..
evet arkadaşım emrahtr sende park konusunda haklısın.ahhhh ben o parknomatlardan çok çektim.bozuk para için çoğu kez markete girdiğim olmuştur.ilk zamanlar almıyodum bile haberim yoktu.nerden bileyim polis ceza yazcak :lol: Ama yırttık!!!dedik turistiz ilk kez geliyom,geleli 1 hafta oldu dedim.ağladım sızladım yan yattım çamura battım derken cezadan kurtuldum :lol: :lol: :lol: saolsun poliste anlayışlıydı!bidaha olmasın dedi(DONT FORGET TO PAY NEXT TIME)velasıl böyle arkadaşlar aman parknomatlara dikkat!herzaman görevli polisler anlayışlı olmayabilirler ;)
Arkadaslar

Bu ulkenin havasi gibi insanlarida soguk ve cimri hala ikinci dunya savasi zihniyeti var.Hala bisikleti terk edemedikleri gibi ..Bu yuzdende trenden baska toplum tasim araclari gelismemis..Biz sicak ulkenin insanlariyiz bizim ulkemiz buraya kac gecer ne isimiz var burda..Ulkemin sadece ekonomisi kotu onuda bilerek duzeltmiyolarki bu ulkelere muhatac olalim diye..Sonrada bizi burda istemiyorlar biz sanki onlara bayiliyoruz..Eni sonu ulkeme geri donecegim.Konusacak insana hasret gitmeden.. :cry:
süper bir yer keşke burda doğsaymışım :)

kaderde ikinci adresimiz den haag
slm kretek roken sana cok katiliyorum yani neden 6 da kapaniyo bu dukkanlar sonra surinamlarin gece sokakta bagirarak konusmalari beni deli ediyo uyuyamiyoruz helede oost cevresinde ilk geldigimde bende pek alisamamistim hicbiryeri bilmiyordum sokaga cikmaya bile cekiniyo insan dil yok cunku ilk geldigimde oturumum yoktu ikisene sonra turkiyeye gidip aldim oturumumu ve burdayim basardim cok sikintilar cektim ama emelime biraz kavustum birde evim olsa daha cok sevinicem burda ev cikmasida sorun iki bucuk senedir eve yaziliyiz daha cikacak cikacak umutsuzum ev almak istiyoruz onada kredi vermiyorlar ev meselesi cok canimi sikiyo arkadaslar sizdede bu sorun varmi?
DOGDUM DOGALI BURDAYIM GELMEYIN BENDEN GUZEL BIR TAVSIE ISTEYEN DINLER ISTEYEN DINLEMEZ BURAYA GELMEK ISTEYENLER BENIM SAHSI GORUSUMDUR BEN SAHSI GORUSUMU SOYLUOM BENCE GELMEYIN HARBIDEN BURAYI SEVEN INSAN VARMI DIE BI KONU ACALIM :D BEN BURDA SEVECEK BIRSEY BULAMIYORUM :D KATILAN OLUR VEYA OLMAZ O BENIM ICIN ONEMLI DEGIL 21 YILDIR BURDA YASAYAN BENIM :D ACH TURKIYEM ACCHH SENIN GIBISI VARMI YAV :(

not:iletilerinizin tamamini buyuk harfle yazmayiniz sadece vurgulamak istediginiz yerde buyuk harf kullaniniz cunku site kurallari geregince iletilerin tamamini buyuk harfle yazmak yasaktir,,,anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...

saygilar...

sansli...
anlaşılan sen memeleketi çok özlemişsin arkadaşım bir tatile git bence:)) Son seçimlerden çıkan neticeye bakılırsa çok geçmeden bütün müslümanlarıda şutlarlar zaten iyi de olur hani:))
istisnalar kaideyi bozmaz diye bosa dememisler ben hollandayi seviyorum,,,burda yasamayi seviyorum,,,arkdsm senin dusuncene de saygim var ama bence boyle kati konusmasan gelecek (belki gelmek zorunda olanlarin) arkdslarin dahada umitsizlige kapilmasina sebep olabilirsin,,,sonucta bu isler herkesin yasamina gore degisiyo bence hollanda konusu goreceli bi konu,,,
mangoetj3 yazdı:
DOGDUM DOGALI BURDAYIM GELMEYIN BENDEN GUZEL BIR TAVSIE ISTEYEN DINLER ISTEYEN DINLEMEZ BURAYA GELMEK ISTEYENLER BENIM SAHSI GORUSUMDUR BEN SAHSI GORUSUMU SOYLUOM BENCE GELMEYIN HARBIDEN BURAYI SEVEN INSAN VARMI DIE BI KONU ACALIM :D BEN BURDA SEVECEK BIRSEY BULAMIYORUM :D KATILAN OLUR VEYA OLMAZ O BENIM ICIN ONEMLI DEGIL 21 YILDIR BURDA YASAYAN BENIM :D ACH TURKIYEM ACCHH SENIN GIBISI VARMI YAV :(

not:iletilerinizin tamamini buyuk harfle yazmayiniz sadece vurgulamak istediginiz yerde buyuk harf kullaniniz cunku site kurallari geregince iletilerin tamamini buyuk harfle yazmak yasaktir,,,anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...

saygilar...

sansli...

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,

ister kafir, ister mecusi,

ister puta tapan ol yine gel,

bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,

yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,

Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...

Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!

Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.

Mevlana Celaleddin-i Rumi
benim dusuncem sanirim hollanda disinda hic bir ulkede bu kadar farkli milletten olusan baska bir ulke yok.fasli cinli arjantinli belcikali fransiz turk daha aklima gelmiyor karma bir memleket gibi.guzel yani bence sosyal haklari olsa gerek.burda ac kalinmaz diye dusunuyorum.fakat yapi olarak insanlar ''hollandalilar haric'' sonradan gelenler burda birbirileriyle teknoloji yarisina girmis durumda.onda su var bende daha iyisi var veya onun arabasi 150 pk (beygir) ben 200 pk lik alicam.su anda cevremde gordugum millet su yeni cikacak o lan i phone 4g yi dort gozle bekliyor mesela ilk kim aldiysa hava atip durucak.kisacasi insanlarin cogu kibirli bu seytanin bir alameti.insallah bizlerde boyle olmayiz.
bir sey daha var turkiyede herksin evinde isik cok odalar cok aydinlik ama hollandada oturma odasinda ya mum yada hafif aydinlik :D:D:bende buna alisamadim
valla arkadaslar bende 1 sene kaldım gercekden ıyı olan taraflarıda var kötü olan taraflarıda en cok hosuma giden trafıkde arabaların nerde olursa olsun benı beklemelerı öncelık tanımaları cok hosuma gidiyodu parkları falan yesil alanları cok fazla ama en gıcık oldugum sey heryerın erkenden kapanması gercekden bu cok kötü oluyodu insan aksam gezemeye cıkmak istiyo dusunsenize heryer kapalı:(:Scok gıcık oluyodu ama yinede iyiydi bence umarım sınavı yarın kazanırımda yine giderim:):)ıyı veya kötü insanın kendi memleketi gibiside varmı canımmm
bak bunda haklisin hatta daha gecen gun amcamla gulusuyorduk onu getirdin aklima.dedigin yuzde yuz dogru
indim seyran ettim Frengistan’ı

İlleri var bizim ile benzemez

Levin tutmuş goncaları açılmış

Gülleri var bizim güle benzemez

Göllerinde kuğuları yüzüşür

Meşesinde sığırları böğrüşür

Güzelleri türkü söyler çığrışır

Dilleri var bizim dile benzemez

Seyr edüben gelir Karadeniz’i

Kanları yok sarı sarı benizi

Öğün etmiş kara domuz etini

Dinleri var bizim dine benzemez

Akılları yoktur küfre uyarlar

İmanları yoktur cana kıyarlar

Başlarına siyah şapka giyerler

Beyleri var bizim beye benzemez

Karac’oğlan eydür dosta darılmaz

Hasta oldum hatırcığım sorulmaz

Vatan tutup bu yerlerde kalınmaz

Elleri var bizim ele benzemez
ben buraya geleli 6 ay oldu ama nedense daha dun gelmis gibiyim tamam ic karartici sevmeyi gerektirmeyen cok ozellikleri var mesela kopekleri harbiden sacma geliyo bana resmen kopeklerini gezdirme bahanesine siginip afedersiniz ama kendilerini gezdiriyolar baska bisey deil.carsisini hiiiccc begenmiyorum heleki kapaliysaniz cok zorlaniyosunuz hic zevk denilen sey yok eski turk filmlerinden kacmis gibiler....tek guzel seyi yesilligi bool bu cok hosuma gidiyo ve hava erken kararmiyo bence guzel cunk ben karanligi sevmiyorum....tabi baskalarini bilemem...havasi cogunlukla yagmurlu bazen guzel oluyo sevdiginizle yagmurda dolasmasi ama bazende aksi zamanlara denk gelio o iyi olmuyo.ama neyi farkettim biliyomusunuz belki bana kizicaksiniz ama benim kaldigim cevredeki yabancilar turklerden daha sicak kanli geldi bana turkler de ayri bi kendini begenmislik dislama yada ne bilim avrupaliyiz der gibi bi turkiyedekileri assagilama ben bildimcilik gozlemledim belki yaniliyorum ama simdilik hislerim bunlar yabancilar daha farkli sevecen davraniyo...gezip dolasabilecegin cok fazla bi yer yok var tabi ama bizim gibi ailesi olan ve diine yeterince bagli olan insanlara yok bizler oyle bar discolara gidemedigimize goree hayat kisitli ....ama ama amaaaaa bana sorarsanizki pismanmisin yada tekrar gelmek istermisin diyee? cevabim ewet yuzlerce kez binlerce kez ewet olur cunku benim sevdigim asik oldugum insan burda yasiyo ve benim onun icin yapamayacagim hicbisey yok deseki burcu afrikada bi cadirda yasiycagiz inanin bir kez olsun dusunmem ..eger sizinde sevdiginiz burdaysa disarisini hayatini havasini suyunu herseyi bi kenara birakin ve hic arastirmayin bile ...kim sonsuza dek ayni yerde yasamistiirki...bence hayatin tadini cikarmaya ve her guzellikten zevk almaya baklamiyiz ...ALLAH hepimizin yardimcisi olsun kardeslerim......
agzina saglik arkdsm cok guzel yazmissin,,,dediklerinin coguna katiliyorum,,,ozellikle yabancilarin (burdaki) turklerden daha sicak kanli olduklari konusuna buna hollandalilarda(benim cevremdekiler) de dahil...(tabi istisnalarda kaideyi bozmuyo tanisipda cok cana yakin oldugunu gordugum turklerde var)ben hollandayi cok seviyorum dedigin gibi yine olsa gelirmiydin deseler evet derdim,,,tek sorunum ailemin orda olmasi onuda hergun kameradan gorerek seslerini duyarak katlanmaya calisiyorum...
Oncelikle herkese slmlar;

Bu ilk yorumum olucak 5 aydir burdayim bursadan geldim hollandanin guzellikleri yok denilcek kadar az benim acimdan.Arkadasimizin dedigi gibi cok caliskan insanlar tr deki insanimizin bukadar caliskan oldugunu pek sanmam.Sosyal haklarinin iyi ve kotu oldugu yonlerde var tabiki iyi yonleri agir basmakta okudugum icin soyluyorum.Yeni gelcek arkadaslarimiz icin konusmak istiyorum sonucta herseyi soylemek gerekir.Turkiyemizin heryeri heryonuyle mukemmeldir birkac istisnayi kisiler ve olaylar haric soylemeden gecemicem canimi sikiyor cunku neyse hollandanin 365 gununun 300 gune yakin durumu yagmurlu gecermis.mesai saatlerinden sonra ve bazi gunler disinda isyerleri kapalidir cafe,magaza vb... disarda hayat olu gibi birsey isden geldim disarda cay iceyim kafami dinliyeyim diyemessin olebir sansin yok.
Dil bilmiyorsan burasi sana cehennem gelebilir.Hastaneye kafan estikce gidemessin ev dokturu diye bir sey var o uygun gorurse yollar ama kolay kolayda yollamaz cok acil olmadikca.Calistigin isyerine araban varsa onunla gidersin yoksa artik bisikletle.Tr deki gibi Isci servis yok ayrica yemeginide kendin goturceksin yemekde vermiyor zaten verse verse ne vericek yemekleri yokki.Disciye yilda birkez gitmek zorundasin gitmessen para cezasi veriyorlar.Dislere guzel bakiyorlar ama.Havasi okadar guzel diil nemli 20 derece sicaklikta bunalirsin onun icinde heryere agac dikmisler yesillik acisindan sik ormanlari olmasada yeterli.Insanlari saygili guler yuzlu kanunlara tam anlamiyla uyuyorlar.Carsida pazarlik yapamassin etikette ne goruyorsan fiyati odur.Buraya gelen arkadaslar burda bol bol patates yemeye aliscaksiniz ayak ustu iyi gidiyor.Cevre duzenlemeleri cok guzel yerler yeterince temiz.Benden bukadar iyi dusunun ayrica

TEK SORUN GURBET VE OZLEM ARKADASLAR INSAN DOGDUGU BUYUDUGU YERI OZLUYOR COK COK ZORDA KALMADIKCA GELMEYIN DERIM.
onrgrl yazdı:
Dil bilmiyorsan burasi sana cehennem gelebilir.Hastaneye kafan estikce gidemessin ev dokturu diye bir sey var o uygun gorurse yollar ama kolay kolayda yollamaz cok acil olmadikca.Calistigin isyerine araban varsa onunla gidersin yoksa artik bisikletle.Tr deki gibi Isci servis yok ayrica yemeginide kendin goturceksin yemekde vermiyor zaten verse verse ne vericek yemekleri yokki.Disciye yilda birkez gitmek zorundasin gitmessen para cezasi veriyorlar.Dislere guzel bakiyorlar ama.Havasi okadar guzel diil nemli 20 derece sicaklikta bunalirsin onun icinde heryere agac dikmisler yesillik acisindan sik ormanlari olmasada yeterli.Insanlari saygili guler yuzlu kanunlara tam anlamiyla uyuyorlar.Carsida pazarlik yapamassin etikette ne goruyorsan fiyati odur.Buraya gelen arkadaslar burda bol bol patates yemeye aliscaksiniz ayak ustu iyi gidiyor.Cevre duzenlemeleri cok guzel yerler yeterince temiz.Benden bukadar iyi dusunun ayrica

TEK SORUN GURBET VE OZLEM ARKADASLAR INSAN DOGDUGU BUYUDUGU YERI OZLUYOR COK COK ZORDA KALMADIKCA GELMEYIN DERIM.

dogru dil bilmiyorsan burasi cehennem olabilir ama dil billipde insanlarin arasina karisinca guzel ortamlar olabiliyor...ev doktoru konusu goreceli bence her doktor ayni deildir mesela benim arkdsmn ev doktoru nerdeyse ameliyati bile kendisi yapacak o derece sIkI,gondermez hastaneye benim doktoruma ben ne zaman desem ben hastaneye gitmek istiyorum su sebepten dolayi diye hemen yazar bilgisayarina cikti yapar print makinesinden yollar...(istersen tabi).servis konusuna gelince dedigin gibi cogu kisi (isyerinin verdigi arabayla) yada kendi arabasiyla olmadi bisikletle gidio isine okuluna,,,ama bazi isyerlerinde isci servisleride var (benim gorumcemin kizida calisirken servis alip servis birakiyodu eve)...yemek vermemeleri bence muslumanlarin yararina verseler bu seefer icinde bisey varmi acaba dusuncesiyle kivranicaz belkide yiyemicez bu seferde dusunceleri degisecek insanlarin verdigimiz yemegi bile yemiolar gibicesinden...20 derecede pek bunalicagi sanmam arkdsm bugun mesela 23 dereceydi ve bunaltici degildi hava hatta hafif ruzgarliydi bile diyebilirim ama tabi buda goreceli bi konu,,,(herkes degisik orandaki sicaklikdan bunalio olabilir)insanlarin sicakkanliligina bende katiliyorum guler yuzluler yardimci da oluyolar rica edersen bazen sen istemedigin halde bile yardima geliyolar...patat kesinlikle lekker ben bayiliuorum dedigin gibi ayakustu iyi gidior...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol