Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

UYUM YASASI DEĞİŞECEK (HOLLANDA)

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 3.436 görüntülenme

Uyum Bakanı Ella Vogelaar, 16-65 yaş grubundaki tüm yabancılara uyum kursu ve sınavı zorunluluğu getiren ve 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Genel Uyum Yasası'nın değiştirilmesinden yana olduğunu açıkladı

Hollanda Uyum Bakanı Ella Vogelaar uyum yasasını değiştirmeye

hazırlanıyor. Bakan, 16-65 yaş grubundaki tüm yabancılara uyum zorunluluğu

getirilmesini içeren ve 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe giren

Genel Uyum Yasası'nda değişikliğe gidilmesi konusunda çalışma

başlatıldığını açıkladı.

Önceki hükümetin Uyum Bakanı Rita Verdonk'un mimarı olduğu Genel Uyum

Yasası'nın değiştirilmesinden yana olduğunu belirten Vogelaar, uyum

kurslarının parasız olması ve kursiyerlerin eğitimleri sırasında staj

görmeleri gerektiğini belirtti.
Kurslara katılan yabancıların yarıdan

çoğunun hedeflenen dil düzeyine ulaşamadığını ifade eden Uyum Bakanı Ella

Vogelaar, kursiyerlerin eğitimleri sırasında öğrendikleri Hollandaca'yı

gönüllü hizmetlere katılarak, iş pazarında yer alarak ya da staj görerek

pratikte uygulamalarının olumlu sonuç vereceği görüşünü savundu.

BAŞARAMAYANA CEZA: 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yasa

çerçevesinde belediyeler tarafından yapılan mülakatta haklarında "uyumsuz"

kararı verilen kişiler, giderlerini karşıladıkları kursun sonunda

girecekleri sınavı 5 yıl içinde verememeleri halinde para cezasına

çarptırılacaklar. Sınavı üç yıl içinde başarıyla verecek olanlara ise kurs

bedelinin bir bölümü iade edilecek. Yaklaşık 500 bin kişiyi hedef alan

yasaya göre, maddi sıkıntı içinde bulunanlara Öğrenci Bursları Merkezi

(IBG) tarafından kredi olanağı yaratılıyor.

KİMLERE YOK: Eğitim zorunluluğunun bulunduğu 5-16 yaşları arasında en

azından 8 yıl Hollanda'da ikamet etmiş olanlar, belirli Hollanda

diplomaları, sertifikaları ya da eğitim belgelerine sahip olanlar,

Hollandaca'yı yazılı ve sözlü olarak yeterince bildiğini, ayrıca Hollanda

toplumu hakkında da yeterli bilgiye sahip olduğunu kanıtlayanlar yasal

yükümlülüğü yerine getirmiş sayılıyorlar. Ayrıca, yasanın yürürlüğe

girdiği tarihte 60 yaş ve üstünde olanlar da bir kereye mahsus olmak üzere

zorunluluktan muaflar.

AYKIRI: Ülkeye yeni yerleşenlerin yanı sıra uzun yıllardır yaşayan

yabancılara yönelik 'zorunlu uyum' politikası yürütülmesini öngören Genel

Uyum Yasası'nın Türkiye-AB arasındaki Ortaklık Anlaşması başta olmak üzere

uluslararası sözleşmelere ters olduğu gerekçesiyle İOT (Hollanda'da

Türkler için Danışma Kurulu) geçtiğimiz ocak ayında Avrupa Komisyonu'na

şikayette bulunmuştu.

Farklı bir kaynaktanda veriyorum arkadaşlar

[website]http://www.eurozaman.com/euro/detaylar.do?load=detay&link=13448[/website]
ELİNE SAGLIK ARK .......................
eline saglik Ali,

bence guzel bi haber ama insallah bu kanun hemen cikar..!

kolay gele
haber icin tesekkurler.umarim en yakin zamanda bu kanun degisir...
mstosman yazdı:

Insallah degismez diyecemde siz beni doversiniz simdi :)

Ya degismesi Hollandaya gelenlerin 100 de 98 inin okul yerine isi tercih edecegidir.Buda basli basinca dilsizlik sorunu halini aliyor.

Dil ogrenemeyince birilerine muhtac olunuyor ve cogu kezde altindan kalkilamayacak horlanma,ikinci sinif insan muamelesi goruluyor.

Onun icin En bas okumak gerekiyor.Bu kanunda benim gibi okumayi sevmeyenler icin güzel bir yontemdi.
Maniak_Mafia yazdı:

Insallah degismez diyecemde siz beni doversiniz simdi :)

Ya degismesi Hollandaya gelenlerin 100 de 98 inin okul yerine isi tercih edecegidir.Buda basli basinca dilsizlik sorunu halini aliyor.

Dil ogrenemeyince birilerine muhtac olunuyor ve cogu kezde altindan kalkilamayacak horlanma,ikinci sinif insan muamelesi goruluyor.

Onun icin En bas okumak gerekiyor.Bu kanunda benim gibi okumayi sevmeyenler icin güzel bir yontemdi.

iyi guzel dusunuyorsunda 55yasinda 7 sene once hollandaya gelen ve 5senedir okula giden fakat birsey ogrenemeyn insanlar ne yapacaklar yasa tamamen kalkmasin fakat degisdirilmesinde yarar olacakdir.
iyi de arkadasim zaten 40 yasindan sonra gelen birine zorla bisey yapamazsin bunun farkindalar onlarin istedigi en azindan 16- 35 yas aralaginda olupta dil bilmeyenlerin dil ogrenmesi 35 yasindan buyuk olanlarin ise birazda olsa kendilere yetecek kadar dil bilmeleri zaten yeni gelenler istesede istemesede ogrenecek su anda oturum kartiyla bircok onemli seyi yapamiyorsunuz (hesap acmak , kredi cekmek , isyeri acmak vb. ) eger ben bunlar olmadan yasarim burda diyorsaniz o baska zaten bu boyle giderse 5 yil sonra oturum kartlarinin hicbir hukmu kalmayacak yani en iyi cozum en kisa zamanda gerekli dil seviyesine gelip pasaport edinmek ve sorunu kokten cozmek ....Bence `Burda asil sorun dil kurslarinin basit ve yetersiz olmasi ve bircok belediyenin bu konuyla yeterince ilgilenmemesi `yani sen bi insana dil ogren diyeceksin sonrada haftada 6 saat aksam kursu verip sonrada sonuc bekleyeceksin bu cok komik bisey normalde bir dil iyi bir sekilde 6 ay duzenli gunluk calismayla ogretilir ben burda bundan 4-5 yil once gelen bu sekilde dil kursuna giden insanlari gordum bircogu yeterli seviyeye gelmisler ama simdiki bu sistemde ozellikle kucuk sehirlerde kalanlar icin dil kursu buyuk sorun asil sorun bunlar yasadiginiz sehirlerde belediyeyelere bu konularda istek sunun kendimden ornek vereyim ben ingilizceyi 4 ayda ogrendim ne ingilizce yayin vardi ne dogru duzgun kitap nede baska bisey iyi bir ogretici ve duzenli bir kurstan sonra hemen ogrendik burda pratik imkani sinirsiz kitap bol sadece duzenli kurs kaliyor geriye allah herkese en kisa surede nasip etsin
arkdsm gercekten guzel yazmissin bende simdi su dusuncedeyim yani tamam istemeyenler icin bu sinav da kalksin yas kanunu maas kanunu yada burda okula gitmek istemeyenlere zorlamasinlar cunku zorla yapilan bi isten gercekten hayir gelmiyo insan zorla gittigini bildigi icin baska seylerle ugrasip saat doldurup geliyo okulda,bayanlar molalarda sinifdaki olaylarin dedikodusunu yapiolar a su yapamadi bu edemedi fln diye(yanlis anlasilmasin cok yakinimda olan bi insan bunlari anlatiyo)ama ben simdi diyorumki eger sinav benim icin zorunlu olmasaydi ki ozaman 500 kelime ogrenen sinavi geciyo diyolardi,ben sinavi gecemicem korkusuyla 500 kelimeyi 1 ayda 700 kelimeyide 2 ayda ogrenemezdim 500 den sonra kelime ogrenmeyi salladigim icin anca 1 ayda 200 kelime ogrendim :lol:cunku butun bu sinav sacmaligi lmasaydi asla ogrenemezdim cunku cnm hic calismak istemiyodu zor geldigi icin nl ce,neyse diger bi konuyada deginmek istiyorum kart hicbiseye yaramuiyo demissin kredi almak ve isyeri acmak hakkinda bi bilgim yok,,ama 1 yillik kartla kendinizi sigortalayabilirsiniz HESAP acabilirsiniz hesap acamazsiniz diyenlere inanmayin ben kendime hesap actim kartimla hatta ilk gittigimde pasaportumu istediler verdim cunku hala gecerli olan stiker var ustunde bayan onla acicakti hesbi ama esim benim kartimin oldugunu soyleyince bayan kartimi istedi ve onla acti hesabimi,,yanliz beni cok sinirlendiren bi olay oldu her banka yeni gelen hesap acmak isteyenleri kabul etmiyo,,abn amro rabo bank daha adinizi sormadan dili bilip bilmediginizi soruyo ve dil yoksa hesap acamiyoruz diyo,,ama 1 yillik kartla sigorta,hesap,calisma izni fln gibi seylere sahipsiniz bunu unutmayin,,,kolay gelsin,,,saygilar,,,
siz beni yanlis anladiniz galiba ben kendi basina hesap acmaktan bahstip bakin kendinizde yazmissiniz dil bilmeden oturum katirla yalniz hesap acamiyorsunuz her noktada esinizin olmasi lazim bu dogru bisey degil bence yani illaki dil bilmek ve pasaport lazim simdiden boyle seyler yapiyorlar 5 yil sonrasini dusunun evet hesap acarsin ama iste oylesine 2. olarakta sigorta yaptirmak zaten zorunlu gibi bisey bunun dil veya oturum kartinin suresiyle alakasi yok calisma izniniz zaten var bunun bu anlattilarimizla alakasi yok zaten benim anlatmak istedigim sey dil bilmek zorundayiz bunu en kisa zamanda yapmamiz gerekiyor bunu kisa zamanda halledersek is hayatimiz kolaylasir ve gerekli sure dolunca pasaport ediniriz ve topluma uyum ve katkimiz daha kolay olur bunu kastettim kolay gelsin
el lobo yazdı:
siz beni yanlis anladiniz galiba ben kendi basina hesap acmaktan bahstip bakin kendinizde yazmissiniz dil bilmeden oturum katirla yalniz hesap acamiyorsunuz her noktada esinizin olmasi lazim bu dogru bisey degil bence yani illaki dil bilmek ve pasaport lazim simdiden boyle seyler yapiyorlar 5 yil sonrasini dusunun evet hesap acarsin ama iste oylesine 2. olarakta sigorta yaptirmak zaten zorunlu gibi bisey bunun dil veya oturum kartinin suresiyle alakasi yok calisma izniniz zaten var bunun bu anlattilarimizla alakasi yok zaten benim anlatmak istedigim sey dil bilmek zorundayiz bunu en kisa zamanda yapmamiz gerekiyor bunu kisa zamanda halledersek is hayatimiz kolaylasir ve gerekli sure dolunca pasaport ediniriz ve topluma uyum ve katkimiz daha kolay olur bunu kastettim kolay gelsin

tamam iste bende sana katiliyorum demek stedim arkdsm dil ogrenmek cok ama cok onemli,kendimizi ifade edebilmemiz icin,tamam da arkdsm ben kendi kartimla kendi adima actim hesabimi esim sadece isterseniz esimin karti var dedi bayan turk pasaprotuyla acicakti hesabi yoksa bende 1 yillik oturum kartimi verdim ve hesabimi actirdim,,tabiki herkesin hepimizin amaci bian once dil ogrenip kendimizi bu yeni yasamimiza adapte edebilmek,,,saygilar

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol