Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

VİZEM ÇIKTI! HEM DE 1 HAFTADAN KISA BİR SÜREDE!!!!

Yorum için giriş yap 15 mesaj · 3.464 görüntülenme
Arkadaşlar Merhaba

Uzun zamandır burada yazılanları takip ediyorum. Okuduğum şeylerin çok yardımı oldu o yüzden ben de şimdi tecrübemi yazmak istedim!

Ben sınava 6 Mayıs'da girdim, 8 Mayıs'da sınav sonuç belgem GEÇTİ olarak elime ulaştı. 9 Mayıs günü de Hollanda'dan başvuru evraklarımızı gönderip başvurumuzu yaptık. Her gün arayıp ellerine ulaşıp ulaşmadığını sorduk ve en sonunda anladık ki biz yanlış adrese göndermişiz. IND'nin farklı bir ofisine yollamışız, sorun olmadığını ama ellerine ulaşmasının uzun sürebileceğini ama mutlaka ellerine ulaşacağını söylediler. Aramalarımızın sonucunda 22 Mayıs'da telefonda "Bugün sisteme girişiniz oldu" dediler ve zaten 26 Mayıs'da da elimize IND'den mektup geldi evrakların ulaştığına dair. Esas şaşırtıcı ve güzel olan bundan sonra oldu. 28 Mayıs'da erkek arkadaşım IND'yi aradı check etmek için ve telefondaki bayan "Dosyanıza işlemden geçti, cevabınız postada" dedi. Yani sadece 1 haftadan az sürede ve 30 Mayıs'da da IND'nin mektubu ulaştı. Onay geldiği, vizemin çıktığını ve 830 Euro'yu yatırmamızı söylediler. Şu an paranın hesaba geçmesini bekliyoruz! 1-2 hafta sürer dediler. Yani her şey 5-7 gün gibi bir sürede oldu!

Evraklarınız tam olduktan sonra ve istenilen koşullar olduktan sonra çok fazla endişelenecek bir şey yok sanırım!

Herkese bol şans! Umarım herkesin vizesi kısa zamanda sonuçlanır!
Tebriklerr :ugeek:

Allah yeni yasaminda utandirmasinn :geek: .

Bir mezun daha verdik desene...
tebrıkler.çok sevındım.darısı bekleyen dıger arkadaşlarımıza.ve tabı bana
Hayirli olsun arkadasim

Tecrubelerini bizimle paylastigin icin tesekkurler ;)

insallah diger arkadaslarimizda senin gibi kisa zamanda olumlu cvp alirlar

kolay gele
senin için hayırlı olsun ve sanalda olsa adına sevindim kardes... Darısı benim ve alamayan arkadasların basına...... Duan'la
DEmerki ,Pruzler Diger Vatandaslarimizda da oldugu gibi,Hatalarimizla dolu eksiklikler icermekdedir!!

Onceden dusunmeden mvv/Schengen) bas vurusuna muracaatla eksik olan bilgiler yuzunden Dosya Islemlerimiz Renk Katogorisinde,kirmizi,mavi,sari)Bekledilmekde(ertelenmeye Magruz Kalmakdadir!

ya rasgelirse deyip (on Hazirlik yapmadigimizdan Kaynaklaniyor!! isde hatamiz burda....

Devamli Bu forumlar basvuru yapacak olan insanlarimiza genis kritik bilgiler aydinlatilmakdadir!!

O yuzden once iyi dusunup mvv/schengen........basvuru murcaatinda Temel mecburi uyum sinavlari ile IND icerikler isdenilen sartlar ve Evraklar Kaselenmis (Nfus Dairesinden Turkiyeden(Bakanlikdan) vede Hollandadaki Belediyeden(GBA uittreksel)Is yeri Belgeleri....IND Sartlari basvuru Evraklari kesin olarak uygun olup olmadiginiza(EVrak hazirliklari)Dikkat edip.

Gozden Gecilirmis olmali,ki zaten IND isdenilen evraklari iki Dosya Halinde Hazirlanmis(kisi Verileri belirtilmis)olarak

davatliye(gelecek kisiye) Referans sahibine(partner)lerinize Ulastirilmakdadir!!

Nesleli,Suprizli,basarili Yarinlar Dilegiyle,
tebrıkler ama benım anlamadıgım bısey var herkes vıze cıktık sonra 830 lıra yatırıyo bız basvurduk ve hemen para yatırdık neden acaba tr den bas vurdugmuzdan mı yhanı bız 2 hem l den hem tr basvurduk bılgısı olanların cvb beklıyorum bu arada 14 mayıs basvurduk ve parayı odedık hala sonuc yok...
Evet Hasret önce tr den başvurduğunuz için 830 euro MVV vize harcını Rabobank a hemen ödediniz.Bekleme süresi ise tamamen IND nin insafına kalmış bir konu .Eksik evrak yoksa ve eşinizin NL deki kriterlerinde problem yoksa yakında vize haberiniz gelir.Stres yapmayın eğer süre bir ayı geçerse eşiniz IND yi arayıp bilgi alsın.
hayırlı olsun.. :ugeek:

yeni yaşamında allah utandırmasın.

emrah
Tebrikler :) darısı başımıza.
Tebrikler arkadasim,

Yeni hayatinda basari ve mutluluklar.
HASRET yazdı:
tebrıkler ama benım anlamadıgım bısey var herkes vıze cıktık sonra 830 lıra yatırıyo bız basvurduk ve hemen para yatırdık neden acaba tr den bas vurdugmuzdan mı yhanı bız 2 hem l den hem tr basvurduk bılgısı olanların cvb beklıyorum bu arada 14 mayıs basvurduk ve parayı odedık hala sonuc yok...

evet ve bugun esım de aradı bende ankarayı aradım sordum vıze hakkında bılgı almak ıcın bana dedıler kagıtlarnız nl ye ulastı ama sonuc cıkmamıs allahım beklemek ne kadar zormus ne zaman cıkacaksa :shock: allah herkesın yar ve yardımcısı olsun
Arkadaslar

Benim onerim IND'yi surekli aramaniz ve kendinizi hatirlatmaniz. Abartmadan soyluyorum. Erkek arkadasim 1 haftalik surecte her gun aradi ve evraklarin durumunu sordu.

31 Mayis'da biz vize ucretini yatirdik ve dun ogrendim ki Istanbul'da sistemde gozukuyor vizem. 17 Haziran'a konsoloslukta randevum var vizemi almaya gidiyorum.

6 Mayis'da sinava girmistim... 1'5 aydan kisa bir surede tamamlaniyor vize islemim! Her sey cok cabuk ve kolay gelisti. Umarim herkesin vizesi ayni hizda ve sorunsuz cikar!

Herkese bol sans!
mucini merhaba,

tebrik ederim gerçekten rekor kırmışsınız:)

acaba başvuruyu hangi belediyeden yaptınız acaba bununla ilgisi varmı.biz başvuruyu 25 nisanda yaptık eksik evrak dediler onları gönderdik bir hafta oldu acaba ne dicekler çok merak ediyorum.

ama senin adına sevindim.umarım bu sevinci tüm bekleyenler yaşar.
Merhaba

Basvuruyu Amsterdam'dan yaptik, Rijswijk olarak gecen adrese gondermistik biz. Fakat yanlismis, o yuzden biz yaklasik 10 gun kagitlarin dogru adrese gecmesini bekledik.

Biraz sans biraz da sanirim istedikleri evraklarin tam olmasindan dolayi islemler kisa surdu..

Umarim siz de en kisa zamanda sonuc alirsiniz.

Bol sans!

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol