Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

vallaha kafayı yiyecem!!!!! ( hollanda kotumu? iyimi? )

Yorum için giriş yap 18 mesaj · 7.284 görüntülenme
selam arkadaşlar

ya ben anlamıyorum hollandaya gidceğim ama iyimi yapıyorum kötümü yapıyorum bi türlü çözemedim kimi diyo napacan gidipte çok kötüymüş oralar işte amcamın oğlu orda arkdaşım gitti komşum gitti diyo kimi çok iyiymiş var benim tanıdığım gidenler şimdi hepsi memnun iyi durumdalar diyo...

hollandada olanlarda napacanız gelipte iş yok bişey yok anca yağmur var burda diyolar ama bi yandanda akrabalarını oraya götürmek için uğraşıyolar.şöyle bi örnek vereyim nlde yaşamış adam 30 sene konsoloslukta karşılaştık anlatıyo napacanız gidipte şimdiden söylüyom pişman olacanız kesinlikle gitmeyim diyo ee abi sen napıyon burda diyom eşimi götürecemde hollandaya sınava girecek onun için geldim diyo.bu nasıl bi iş anlayamadım gitti.götürme o zaman gel burda yaşa niye uğraşıyonki.

valla biri gitme diyo biri git diyo şaşırdım kafam karıştı

başınızı ağrıttım

yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.....
limonnn06 yazdı:
selam arkadaşlar

ya ben anlamıyorum hollandaya gidceğim ama iyimi yapıyorum kötümü yapıyorum bi türlü çözemedim kimi diyo napacan gidipte çok kötüymüş oralar işte amcamın oğlu orda arkdaşım gitti komşum gitti diyo kimi çok iyiymiş var benim tanıdığım gidenler şimdi hepsi memnun iyi durumdalar diyo...

hollandada olanlarda napacanız gelipte iş yok bişey yok anca yağmur var burda diyolar ama bi yandanda akrabalarını oraya götürmek için uğraşıyolar.şöyle bi örnek vereyim nlde yaşamış adam 30 sene konsoloslukta karşılaştık anlatıyo napacanız gidipte şimdiden söylüyom pişman olacanız kesinlikle gitmeyim diyo ee abi sen napıyon burda diyom eşimi götürecemde hollandaya sınava girecek onun için geldim diyo.bu nasıl bi iş anlayamadım gitti.götürme o zaman gel burda yaşa niye uğraşıyonki.

valla biri gitme diyo biri git diyo şaşırdım kafam karıştı

başınızı ağrıttım

yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.....

arkdsm sana tek BIR cumleyle butun sorularinin cvbini vermek istiyorum ve bu benim hayat felsefem,,,

YASAMAYI BILENE HERYER GUZEL!!!

kolay gelsin,,,
kardeşim herkes bişeyler der sakın aldanma onlara senin hayatın senin fikrin senin düşüncen fazla takma kafana kardeşim allah yardımcın olsun :geek:
Kardes sen o diyenlerin falına bakma harci bos bogazlık etmişler hep öyle derler ordanda geri gelmezler seninde bir yerlere gitmeni maddi manevi alanda istemezler. Bence her sey kafada bitiyor idareliysen ne ne istedigini bilen biriysen kücük seylerlede mutlu olmayan beceren no problem diyorlar ya işte ondan...
Arkadaşım,kim ne derse desin boşver git, gör,yaşa iyimi kötümü bunun kararını kendin ver dönmek okadarda zor değil.belki bir kaç yılın gider ama ömürboyu gitsemiydim diye düşünmezsin.
Aslinda bu konuyla ilgili daha onceden cok soruldu cok cevap verildi ben geleli 8 ay oldu sana soyle cevap vereyim ben buraya geldigimden beri yuzlerce turkle konustum aynen bu konulari hepsi ayni seyi soyluyor : *ne var burda bi firsatini bulayim hemen gidicem burasida memleketmi *vb.. ben geldigimden beri bulundugum sehirde turk nufusu %2 artmis ayni durum aile birlesimi ve diger yollar ile hollandadaki nufus icinde gecerli gelen var ama giden az cok az ...

O sebebten GELIN GORUN YASAYIN ve yorumu kendiniz yapin kimsenin dedigine kulak asmayin zaten herkes ayni durumda olmaz bu imkansiz geldiginiz aile, evlediniz kisi ,yasayacaginiz sehir, aldiginiz egitim , hayata bakis aciniz hepsi durumunuzu beliryecektir yani bu adam gitmis soyle olmus bende boyle olurum demek yanlis olur burasi ne yanacagiz bi cehennem nede kollarini acmis sizi bekleyen bir cennet tam ortasi cennet veya cehennem olmasi size sizi getirine bulungunuz ortama gore degisir mesela ben burda yasamak istemiyorum ama benim sorunum hollanda veya insanlari degil ben kendi ulkemi cok seviyorum ve orda olmak istiyorum kendimi hazirladiktan sonra geri donmeyi cok istiyorum ama buraya kadar gelmisken neden birsey ogrenmeden gideyim burasi multikulturel bir yer cok sey ogrebilirsiniz mesela burda ingilizcem gelisti simdi yeni dil ogreniyorum yakinda okuluma kaldigim yerden devam edicem bunlari tamamladiktan dunyanin neresinde olursan ol biseyler yaparsin bu benim fikrim

bir diger sorun da bu size gelmeyin diyenler genelde hep ayni yerde kalmis insanlardir ve onlar buraya geldikleri yerde kalmislardir siz gelin ve burda kendinizi gelistirin

bakin 300 milyonluk abd de kac turlu milletten insan var gidenler gorenlen daha iyi bilirler orda her milletten gelenleri arkasinda kac kisiyi getirmistir dahada getirmekteler yani koreliler italyanlar ruslar vb.. onalr kadardami olamiyoruz bu devletin yeni gelenlere bisey dedigi yok ama onyargilari var bunlari kirmak lazim ben mesela geldigimden beri calisiiyorum ingilizce konustugumda nerelisin dediklerimde Turkum dedigimde sasiriyorlar cunku oncaki gelenlerde bunu fazla gormemisler yeni gelen Turkler hep ayni islere layik gorulmus ve orda kalmislar ve yeni gelecekleride oyle olacaklar saniyorlar oyle kalmayalim dil ogrenip ilerleyelim insallah
slm kardeşim sorunu az önce okudum bence başkalarının söylediklerine pek kulak asma çünkü hayat senin onlar için kötü olan yer senin için iyi olabilir hele birde gittiğin yerde sevdiğin varsaaa üstelik milletin ağzı torba değil ki büzesin o yüzden bence kalbinin sesini dinle ve asla pişman olma :P
Bu sadece hayat felsefene bağlı.Ama şunu bil ki asla

hiçbiryerde hayatı altın tepside sunmuyorlar.

durumu iyi olanlarda,tabiri caizse sürünen de var.

dönenler yok mu var

ama genelde pişmanlar
Hollanda duzenli bir ulke yapilan isler genelde mantikli havasi hep yagmurlu diyorlar soguk diyolar ama hci de ole abartili bi soguk yer degil konya gibi sehirler turkiyede daha soguk izmirden geldim ben hollandaya hemen alistim havayla ilgili bi sorunu niye olsun ki insanin yagmur sik oluyor ama yollar duzenli batip cikmiyosun hem genelde herkes evinde olur burda aile hayati baya var diye dusunuyorum cogu kisi uyusturucu ve sex serbest diye burasi kotu diye dusunuyor bunlar heryerde var zaten kotu bi hayat istersen ole yasarsin iyi istersen ole yasarsin kimse kolundan zorla cekip goturmuyor burda olmanin hic bi kotu tarafi yok bana gore hastanelerde resmi dairelerde gorevliler saygili davraniyor burda oldugun surece sigortali olmak zorundasin sansa kadere kalmiyor yasli lar icin eger evinin isini yapamiyorsa temizlikci bile yolluyor devlet evine bedava sosyal haklar onemli bence turkiyede olmusun paran sigirtan isin olmamis havasi guzel olmus napcan gider cimlerde oturur cigdem citlersin ustunede su icersin :) buraya gelmenin en kotu kismi aileni geride birakmak zorunda olman cocugun olursa buyumesini ailen goremiycek sana bi aksam yemegine gelemiycek bu konuda dusunmelisin sadece burasi kotu diye bise yok degilse ama harikalar diyarida degil sokakta genelde kimse yoktur herkes evinde evinde mahalleler bos bi tek merkezde insanlar oluyor hep oda saat 5 e kadar ozgur bi ulke burda olmak iyi ama keske ailemde burda olabilseydi onlari getirmem cok zor ...
ayrica Hollandaya evlilik yoluyla geleceksen hollanda iyimi kotumu diye sormuycaksin esin iyimi ailesi iyimi onemli olan o hollandaya cok gelipde evinden disari adim atamayanlar var onlar icin hollandada olmak bise farketmiyor :) disariyi bi tek markette gordukleri icin sonra bide sunu sormak lazim kac kisi turkiyede normal bi iste calisip da bi cok ulkeyi gezebilir ? cevap turkiyede bodrumda tatile bile zor cikar ama burda esinle berabar calisirsan bi cok ulkeyi gezip gorme sansin var cocuklarinda iyi bir okulda kulturlu bi cevrede dunyada gecerliligi olan universitelerde okuyabilir
Bence gelmelisin gelip gormeli ve kendi kararini kendin vermelisin, Ben hollandada yasamayi sevmiyorum, Izmirden geldim ben, her gun gozumde tutuyor, ama geldigime pismanmiyim dersen hic pisman degilim, el bobo nunda dedigi gibi farkli tecrubeler ediniyosun kazanimlarin oluyor, birde hollandaya gelince geri donmek istesende hemen cekip gidemiyosun, cunki burda bir duzen kuruyosun calisiyorsun, Ben Turkiyedeki is baglantilarimi surekli canli tutuyorum, kendime uygun bir pozisyon yarattigimda donmek icin terdut etmiyecegim, esimde turkiyede yasamak konusunda benimle ayni fikirde oldugu icin o yondende bir sorunumuz yok, ama dedim ya donus kararini bir anda uygulayamayabilirsin, Kimseninm lafina kulakverme ben burda yasamayi istemiyor olabilirm ama belki sen gercekdende begenecek ve burda yasamakdan mutlu olacaksin yada tam tersi, ben kesinlikle gelip kendinin tecrube etmeni tavsiye ederim, Sadece sunu soyleyebilrim eger gercekden Turkiyede iyi bir isin varsa maddi getirisi seni tatmin ediyor ise o duzeni birakipda buraya gelmek pek makul bir secenek olmaz, bunun disinda gelip buralari tecrube etmen en iyi secenek, Saygilar,
sunlari yeni gelecek arkadaslara soyluyorum bana katilanlar begensin digerleri de iyice okumus olsun ...

buraya gelmek

1- tr de hayal olan burda zor ama imkansiz degil

2-disini sIkarsan 1 bucuk senede turkiyeden ev alirsin ( hanimin calisiyor cunku sen biriktiriyorsun )

3-Burda evini ayda 1400 kazanirsin 10-15 000 euroyla istedigin gibi dizersin ( amsterdam) ucuz

4-istedigin gibi yer icer giyersin .

5-gezilecek cok fazla yer yok zaten. (varda biz zevk almayiz )

6-Buraya gelmek icin geliyorsan hedefine yurumen icin sadece calismak kariya kiza ve akraba laflarina takmamak gerekiyor

7-Kayinbaban tarafi sadece turkiyeye gelince mi hava atiyor orada ne yapmislar ( malulen issizlikden emekliyse felan melek olsa tr den gelen damatlara para gozuyle bakiyorlar nasil kazandigi onemli degil onemli olan TOTALdir )

8-Karin dahi sen calismadiginda ( hani biz tr de kariya 40 sene bakariz 1 gun ekmek istemeyiz ya ) senin yaninda olmaz.Zor gun dostlugu burda yokdur.

9- Gelen kardesler calisirim gozuyle bakmayin . uzun sureli geliyorsaniz Meslek yapmak icin gelin.calisip kazanirim derseniz Lokanta ve temizlikde hali dokursunuz ve kariniz calismazsa Eski kulustur evde oturursunuz TR ondan dolayi daha iyidir coguna )

10- ital gelin damat oldugunu burda cok iyi hissedersin.

11-burdan ev almak :)) 200,000 euroya 45-60 metre karelik evler oda 30 seneden az vade vermiyorlar

12-Istedigin arabaya binersin ama okumussan , calisip yaparim dersen 3 ayda bir arabasina gore maasinin yarisi yada tumunu verebilirsin .yada 1/4 unu

13- bURAda anliyorsun ki sadece annen varmis hayatta yada bi kardesin .. baban dahi para bekler senden . feda olsun tabi ama onun stresini herzaman uzerinde hissedersin ..

14- Okursan diploma sahibi olursan dilin olursa , is bulursun rahat yasarsin yoksa is bulma kurumlarinda 3 gun is var 2 gun yok 1 hafta var 1 hafta yok oyunlari oynarsin ... firmada calismak cokkkk kolay degl soyleyim ...

15-tr den kaliteli bi yasamin olur merak etme , herseyi elde edebilirsin . AMA KAYINBABA TARAFIN AILE ICINE KARISMASINDAN BASKA BISEY GOREMEZSIN ... gelir gelmez calismani dusunurler . korkmayanlar devletten bi yer buulur calistirttirir. 1300 euro dan asagi getirirsen ( kendileri genelde sosyalden alir cocuk paralariyla gecinirler 1300 anca ) az derler kafayi yedirirler ondan sonra dil mi ogreneyim ise mi gideyim cocuk mu yapayim gezeyim mi ortada kalirsin ... YOlunu ciz gelmeden once ... okuyacagim meslek yapacagim ilk senelerimde yardimci olacaksiniz vs.. bastan kesin ...

16- Burdakiler Kizlarinin parasini yedirmezler haaaa ona gore ... basiniza kakilir uzulursunuz (tecrube )

17-Trdeki kafa rahatliginida bulamazsin burda ... Tr ye biriktir burayi gecindir. ailene yetirdir.akrabalarina sunu bunu al vs..

18-BURASI CALISMA ULKESI YA HIZMETCISIN YA HIZMETETTIRENSIN yolunu sec.

19- herkez hayatindan sorumludur herkezin ayri bir romani vardir , ama sorun aynidir. Burdaki isveren turklere yaklasma ama Is veren ol. hic bi zaman diplomam yeter deme ne kadar diploma alirsan o kadar mevki kariyer yaparsin tr deki gibi ise yaramiyor deme.

20-Komsulugu unut , akraba ziyaretleri bayramdan bayrama (akrabasina gore degisir) bayram mi oda ne ..

21- tek diyecegim var ... ya 5 sene adam gibi calis tr ye git bi dukkan felan ac calistir baba gibi yasa .. yada burda adam gibi oku adam gibi bi ise gir ... ortasi yok surunursun ...

22- Birazda sen gor beee ... :)) 1- esini 2-kayinbabanin ne kadar rahat oldugunu ( sosyalse rahat birakmazlar seni geri kafali oluyorlar genelde ) 3- tr ye hedefin icin calis ve don 4- burda ysayacaksan OKU OKU DILINI OGREN DIPLOMANI AL

gERISINIDE sen yasa gor ... karar senin ... Geldigim icin pisman ve pisman olmamanin ortasindayim bakalim ilk 5 seneyi atlatirsam Hayat benim ve dusunmeyin ki oraya geldigimde ben sinavda olacagim diye hayir ... ilk 3-5 seneniz Akrabalarinizin yakinlik gostereceginiz derecesini arkadaslarinizi ve esinizle aranizdaki mesafeyi ve kayinbaba kaynananizin sevgi derecesi asil sinavda olan onlar biz degiliz.. ama bunun farkinda degiller ... onlar 3-5 sene sabredecek okutacaklar yada surundurcekler Biz kismet olursa 30-40 sene onlari ilk senelerde yapdiklari hatalariyla elestirmeye yada ovmek icin yasiyor olacagiz ... saygi ve sevgilerimle ...

HAYATTA IMKANSIZ YOKDUR SADECE ZAMAN ALIR... SABIR VE TEVEKKULU UNUTMADAN ..
yaşayacak bişey bırakmamışsın ki :) emegine saglık çok güzel anlatmışsın..
:)) saolasin benden bu kadr
arkadaslar yukarida belirtmisler zaten ama en guzel yorum kimene arkadastan gelmis bence.gidecegin ulke nasil iyimi kotumu diye sakin dusunme evlenecegin insan nasil sen onu dusun gerisini bosver.ben meslek sahibi bir insanim turkiyede gelirim iyiydi orda isten ciktim 15 gun sonra buraya geldim.allahima sukurler olsun cok guzel bir birlikteligim var burada esimle iyi bir gelirimde var su an burada 3 senedir burdayim emin olki 30 senede yapamayacagim seylere sahip oldum bu zaman icerisinde ama her an esim canim yanimdaydi ve ister inanin ister inanmayin su an yanimda olmasin hicbirsey gormez gozum donerim memleketime yasam zorda olsa burdan iyidir.ama can dostunuz gercekten can dostunuz ise tabiki gelin arkadaslar uzulerek soylemek zorundayimki cok buyuk farklar var sosyal yasam anlaminda, ulkemizle burasi arasinda.yalniz sunuda ekleyeyim yaa isten cikinca esimide alayimda bir cay iceyim diyemessiniz desenizde var olan uc bes yerden tat alamassiniz.burda bol bol calisirsiniz evde turk lezzetlerini yakalayabilmek icin bir suru yemek hamurisi vb seyleri denersiniz hayat boyle gecip gider buranin zor hayatina tek basina katlanamassiniz .simdi ulkeyi degilde ya ben esimle hamurisi yemek yapabilirmiyim diye sorun.bu arada ben elektrik teknisyeniyim bir numara istanbul simiti yapiyorum evde azmin zaferi diyelim.istanbul buram buram yaniyor icinde 32 senem gecti orada tasina tozuna camuruna kurban olurum.
hayat yaşamaktan zevk almasını biliyorsan, ufak şeylerlede mutlu olmasını bilip yaradanına tevekkül edebiliyorsan yaşanmayacak yer, mutlu olunmayacak ülke yoktur benim için...
kesinlikle katiliyorum atabilgin arkdsmza...
Selam Arkadaslar bende 3 yildir Belcikada yasiyorum.Damat olarak geldim..Darisibasima arkadasima aynen katiliyorum...Anlatiklarinin %99 dogrudur...Benim dusunceme gelince hazir iyi bir isi olupta birakip gelen arkadaslar geldiklerinden kisa bir sure sonra hata yaptiklarini anlicaklardir...Ama yine de gelin gorun iyi karar verin....Saygilar

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol