Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

vize başvurusu bulundum ama?

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 2.926 görüntülenme
merhaba arkadaşlar, bundan 10 ay önce vize başvurusunda bulundum. bana verilen öneri''advies'';eşimin maaş limiti yetmediğinden dolayı negatifti. ama sunulan öneride : türkiyedeki konsolosluktan müracaat işlememini başlatabileceğimizdi.geçen pazartesi eşimle birlikte bavurdum.konsoloslukta kargo parasını aldılar:salı günü pasaportumu adresime göndereceklerini belittiler.ve vize işlemlerimi başlattıklarını belirrttiler.teşekkür edip cıktık. ama yarım saat sonra bıraktıgım telllefon numarasından beni arayıp hollandadan başvurup ,başvurmadığımı sordular;bende başvuruduğumuzu ama verilen öneride türkiyeden başvurmamızı belirttiklerini söylediler dedim;bana:830 euroyu yatırmak için bir mektup hazırladıklarını ve bunu eşimin mi yoksa benim türkiyedeki adresime mi göndermemi sordular;bende türkiyedeki adresime gönderin diye cevap verdim.. bütün bunlar ne anlama geliyor vizemi veriyorlarmı yoksa hepsi silbaştan tekrar mı?konuya hakim arkadaşların beni bilgilendirmelerini istiyorum.. teşekkür ederim.herkese kolay gelsin
istedikleri o ucret vize icin yapilan islemlerin sonu anlamina geliyor. Ondan sonrada tekrar randevu alip bu sefer pasaportuna vizeyi islemek icin seni cagiracaklar..
galaxitozu77 yazdı:
merhaba arkadaşlar, bundan 10 ay önce vize başvurusunda bulundum. bana verilen öneri''advies'';eşimin maaş limiti yetmediğinden dolayı negatifti. ama sunulan öneride : türkiyedeki konsolosluktan müracaat işlememini başlatabileceğimizdi.geçen pazartesi eşimle birlikte bavurdum.konsoloslukta kargo parasını aldılar:salı günü pasaportumu adresime göndereceklerini belittiler.ve vize işlemlerimi başlattıklarını belirrttiler.teşekkür edip cıktık. ama yarım saat sonra bıraktıgım telllefon numarasından beni arayıp hollandadan başvurup ,başvurmadığımı sordular;bende başvuruduğumuzu ama verilen öneride türkiyeden başvurmamızı belirttiklerini söylediler dedim;bana:830 euroyu yatırmak için bir mektup hazırladıklarını ve bunu eşimin mi yoksa benim türkiyedeki adresime mi göndermemi sordular;bende türkiyedeki adresime gönderin diye cevap verdim.. bütün bunlar ne anlama geliyor vizemi veriyorlarmı yoksa hepsi silbaştan tekrar mı?konuya hakim arkadaşların beni bilgilendirmelerini istiyorum.. teşekkür ederim.herkese kolay gelsin

Sevgili arkadasim gercekten okudum ve durumun cok tuhafima gitti oncelikle kolay gelsin diyorum normalde sonuc negatif yani red almissin buda maas yetersizliginden kaynaklaniyo ki onemli bi eksiklik benim bildigim red geldikten sonra dosya kapanir ve herseye sil bastan baslarsin..sanirim sen butun herseye yeniden basladin Turkiye den basvuru yaptigin zaman vize icin istenilen ucreti ( 830 ) euroyu basvuru yaptiginda yatiriyosun ama Hollanda dan basvuru oldugunda istenilen ucreti vize ciktiginda yatiriyosun insalllah Turkiye den yaptigin basvuruda eksik bi evrak vermemissindir ve en onemlisi maas limitiniz istenilen limittir..egerki ilk yaptiginiz basvurudaki maas limiti ile tekrar basvuruda bulunduysaniz yine negatif cevap aalirsiniz..Tek bir alternatif Turkiye den yapilan basvuruda red gelirse itiraz etme hakkin var fakat istenilen maas limiti eksikse itirazinda bosa cikar diye biliyorum.Hollanda dadan yapilan basvuruda cevap ne olursa olsun itiraz edemiyorsun ..Kolay gelsin..
allah yardımcın olsun galaxitozu ne kadar karışık bir durum hiç bişey anlamadım.bi gelişme olursa haberimiz olsun bizide bilgilendirirsen iyi olur.
merak etme arkadaşım sen heyecan yapmışsın biraz sana sadece birkaç extra soru sormuşlar bide bu parayı ödeme konusunda sanırım kimin ödeyeceğini sormuşlar okadar merak edilecek bişey yok gibi ama sen bu aralar aynı anda hollandadanda başvuru yaptınmı yoksa aynı sorular banada soruldu çok emin olmak istiyorsan eşin ordan sen burdan mail yazın sorun bakalım bencebişey yok ama :)
ARKADASIM EGERKI VIZE ICIN 830EURO YATIRRIN DEDILERSE GOZUN AYDIN SENDE HOLLANDADASIN
evet istenilen o ucret vize icin, demekki olumlu ve vize parasini istediler..!

insallah dedigimiz cikar ve vizeni alirsin arkadasim, ama cok tereddut ediyorsan esin kontaga gecsin ve sorsun, kesin bi cevap alacaktir..!

Allah yardimcin olsun

kolay gele

bu arada bi cevap alirsan bizi haberdar edersin umarim..!

kolay gele
bende bişey anlamadım.. evet ordan başvurduk ve negatif cevap verdiler ama tam eşim extra biş iş kontratıyla(bir yıllık) tekrar başvurdu, gelen öneride bizim en iyisi türkiyeden başvuru yapmamızı söylediler.. red oldugunu anladık,evrakları tekrardan toplayıp burdaki konsolosluga gittim.. evraklardan sadece nfs kayıt örnegi,doğum kayıt örnegi ve evlilik kayıt örneği,eşimin pasaportunun bir nüshasını ve benim pasaportumu aldılar.. bana pasaportumu yarın gön(06.11.2007)göndereceklerini söylediler..ama pasaportum bir hafta geçti bana gelmedi.. ups kargo da onlara öyle bir kargo verilmedigini söylüyor.. konsolosluktan ayrıldıkdan 15 dakika sonra cepten aramışlardı.. benim ordan başvurup vurmadıgımı sordular.. bende başvurdugumuzu ama verilen advieste türkiyeden başvurun dediklerini söyledim..830 euro yu benim yatırabilecegimi söyledim.. hepsi bu..ne yapcam bilmiyom yarın bi telefon açıcam konsolosluga.. size haberdar ederim..
slm arkadasım bende aynı tr en basvuru yaptım ve 830 euro parayı yatırdım ve beklıyorum yanı para almaları vıze onalandı anlamına gelmıyo umudunu kırmak ıstemem ama soylemem lazımdı ... neyse bende 13 mayıs da bas vuruda bulundum 1 hafta sonra 830 lıra esım yatırdı beklıyoruz bakalım ne olacak 1 ay oldu hala haber yok:( allah once tum herkesın sonrada benım hayırlı ıse vızem cıksın nl ye gıdım esımın yanına allah yar ve yardımcımız olsun...amın

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol