En aciLinden Cevap bekLiyorum ArkadaşLar
Vize Basvurusunda BuLunurKen herhanqi bi Ücret Ödüyormuyuz ?
Vize basvurusunda bulunurken önce iks ye 50 tl yatırıyorsun. sonra eşin belçika vatandaşıysa bildiğim kadarıyla ödemiyorsun ama değilse aşağıdaki miktarları ödüyorsun
Schengen ülkelerine yapılacak, kısa süreli kalışlar için vize ücreti 60 Euro'nun randevu günündeki YTL karşılığıdır.Bu tutar şuan için 126 TL + banka masrafı şeklindedir.(Kısa süreli kalışlar, Schengen ülkelerinde maksimum 90 gün ile sınırlıdır.)
Uzun süreli kalışlar için vize ücreti, 90 Euro'nun randevu günündeki YTL karşılığıdır.Bu tutar şuan için 378 TL + banka masrafı şeklindedir.(Uzun süreli kalışlar, 91 gün ve üzeri yapılacak seyahatler için geçerlidir.)
Schengen ülkelerine yapılacak, kısa süreli kalışlar için vize ücreti 60 Euro'nun randevu günündeki YTL karşılığıdır.Bu tutar şuan için 126 TL + banka masrafı şeklindedir.(Kısa süreli kalışlar, Schengen ülkelerinde maksimum 90 gün ile sınırlıdır.)
Uzun süreli kalışlar için vize ücreti, 90 Euro'nun randevu günündeki YTL karşılığıdır.Bu tutar şuan için 378 TL + banka masrafı şeklindedir.(Uzun süreli kalışlar, 91 gün ve üzeri yapılacak seyahatler için geçerlidir.)
ayrıca pasaportunu ups ile istersen 18 tl gibi bir ücret yatırıyorsun içeride. sağlık raporu istenmişse 300 küsür de ona veriyorsun istenmemişse problem yok :)
Yandi gulum keten helva baksana istenen paralara.Tamam vereyim ne kafarsa verin vizemi desen yine yok.
ben 1500 liraya yakın masraf yaptım barışın saydığı tüm ücretleri istediler benden:) iks+vize ücreti + sağlık raporu+ noter+ tercüme marafları vs.... burası kişiye özeldir gözünüz korkmasın :) -->birde ev yeterlilik belgesini alabilmek için kayınpederim evin tüm elektrik tesisatını yeniletmek zorunda kaldı 5-6 bin euroda o harcadı...
AQ simdi sovsem bu adamlara sovdugum icin ben suclu olcam.Insan komsusunun Kopegine bole davranmaz.Bunlarin bizlere ettigine bak.Hayir o kadar para harcadim zaman kaybettim verin adamin vizesini o nada yok ARASTIRIYORUZ.neyi arastiriyon herseyini dokmus adam ortaya zaten
ya 2,5-3 yıllık evliyim bir tane çocuğum oldu belçika kayıtlarında bile adım çıkıyor ama hala araştırıyorlar neyi araştırıyorlarsa neyi inceliyorlarsa 2,5 ay oldu işleme gireli...neyse sabrediyoruz bakalım, gidince acısını çıkarırım da diyemiyorum "şaban" gibi :D
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol