arkadaşlar,
şu an ben asker - öğretmenim turkiyede ( yani 1 ay askerlik yaptım 11 ay normal okulda öğretmenlik yapıyorum askerlikle bir alakam yok yani sadece ünvanım asker öğretmen :) )
hayırlısıyla sınavı geçersem ocakta vizeye başvuracağız ( maaş - yaş problemi yok ) yazında düğünü yapacağız onun için vize inş çıkar..
problem şu ki, ben asker öğretmen olduğum için temmuz ayına kadar yurtdışına çıkamıyorum ( özel izinle çıkabiliyomuşum eş durumundan veya ailem orda diyerek ama tam bir bilgim yok ) ( askeri kurallar işliyomuş bana :( )
ve eğer vize mart-nisan-mayıs gibi çıkarsa ben hemen hollandaya gidip işlemlere başlamalı mıyım ?
çünkü hazırlık - düğün vesaire bunları ona göre yapıcaz.
daha geçmem gereken sınav - vize ver ama herşey olupta bunda problem çıkarsa çok gücüme gider.
onun için bilen arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim. gidip hemen dönsem veya temmuzda gitsem felan bunun gibi seçeneklerim var mı bilmek istiyorum. ( 3 aylık - 6 aylık vizenin önemi galiba bu ! ).....
vize çıkınca hollandaya hemen gitmeli miyim?
arkadaşım bence bunu hiç dert etme. çünkü daha sınava girmemişsin, sınava girdim, evlendim vizeye başvurdum derken, vize çıktı, vize yollandı, almaya gittim, pasaportu verdim pasaport gelecek (biraz abarttım galiba :) ) bir bakarsın ki askerlik çoktan bitmiş. bu arada vize çıksa bile, çıkmış olan vizeyi almak için 3 ay bekleme hakkın var, vizeyi aldıktan sonra da yurtdışına çıkmak için 3 ay hakkın var. yani uzun lafın kısası, arkadaşım sen sınavı kazan, eşin de şartları yerine getirip vize işini halletsin de, gerisi kolay. kolay gelsin.
teşekkürler helin arkadaşım yani 6 ay bekletebiliyoruz toplamda :D saol ya içimi rahatlattın...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol