Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

vize evrakları ve süresi(cevap lütfen)

Yorum için giriş yap 6 mesaj · 1.962 görüntülenme
arkadaşlar bugün ankara konsolosluğu aradım ve vizemin sistemde gözüktüğünü söyledi ve daha sonara konsolosluk görevlisi yanında gelirken getireceğim evraklar olarak

....2 resim

....benim pasaportum ve fotokopisi

....eşimin pasaport fotokopisi

nüfustan

.....evlenme kayıt örneği

.....doğum kayıt örneği

istedi bende eşimin ıd kartınında fotokopisini istiyomusunuz dedim konsolosluk görevlisi bana eşinizin hollanda pasaportu varsa ıd kartı yokturdur dedi ama benim eşimin hollanda pasaportuda var ıd kartıda var iyi biliyorum ayrıca konsolosluk görevlisi bende sınavı kazandığımıza dair orjinal kağıdı istemediler yani söylemediler bana bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

Ayrıca konsolosluktan sonra iks yi aradım randevu almak için kredi kartımla aradım ve randavuyu hemen verdiler 6 ekim pazartesi saat 10 a randevu verdi ve iks de konsolosluğa giderken yanımda götüreceğim evraklar olarak

.....1 adet başvuru formu

.....2 resim

.....benim pasapotum (en az 9 ay geçerliliği olan)ve 1,2,ve son sayfalarının fotokopisi

.....evlilik cüzdan fotokopisi

.....aile toplum kağıdı(nufus kayıt örneği)

.....eşimin pasaport fotokopisi

evraklarını istediler ve iks deki randevu veren görevli baya sorular soruyor eşiniz hollanda vatandaiımı veya artık sürekli hollandada mı kalacaksınız gibi ve bunlara hep evet dedim acaba iks sorduğu bu soruları herkese aynı şekildemi soruyo baya bi uzattılaryani işi bende tedirgin oldum ya

ve bide buraya kadar geldikten sonra konsolosluğun bize vizeyi vermemesi için ne olması gerekiyo yani vizeyi vermeme gibi bi durum oalbilirmi ayrıca ıks deki görevli konsolosluğun ek evrak isteme yetkisinin olduğunu söyledi ve bunları herkese söylüyolarmı yada kimseden bu istedikleri evraklar dışında vize almaya gidildiğinde ek evrak istedilermi

bide iks deki görevli başka pasaportunuz da varsa gelirken yanınızda gelirken getirin dedi böyle bişey varmı ya insanların başka yani 2 tane türk pasaportu olabiliyomu

arkadaşlar sorularıma teker teker cevap veririseniz çok sevinirim herkese hayırlı günler

allah yardımcımız olsun

çok tedirginim ya

ayrıca arkadaşlar vizemiz konsolosluğa geldikten itibaren ne kadar süre içerisinde alabiliriz?

lütfen bilgisi olanlar sorularımı cevaplarsa çok sevinirim
arkadaşlar bu sitede yardımcı olan insan sayısı hiç kalmamış heralde yukarda zor olmadığına ve genelde vizesi çıkıpta nl e giden insanların rahatlıkla cevaplayabileceği sorular sordum ama heralde yine gözden kaçtı rica etsem bilgisi olan insanlar cevaplarsa sevinirim
sevgili arkadasim. istedikleri belgeler dogrudur. sen ne istedilerse gotur onlara ayrica elinde baska belge varsada gotur. onlar dediyse pasaportun yazili sayfalarinin fotokopisi sen hepsini cektir. formul A ve B evliysen evlenme cuzdani fotokopisi asli yanindaysa aslinida gotur. esini pasaportunun sayfalarinin fotokopisi eger hollanda kimligi varsa onunda arkali onlu fotokopisi. bunlardan baska belge istemezler bunlar yaninda olsun. vizeyi almaya gittigin gunden 2 gun sonra eline gecer pasaportun vizenle birlikte. vizen buraya gelipte iptal edilme durumu yoktur. cunku burasi sinucta araci bir kurum gibidir. hollanda adalet bakanligi sana vizeni vermis ve buraya gelmisse konsolosluk kafasina gore ben vermiyorum diyemez. senden istedikleri evraklari ve extra belge isteme hakki herkese soylenir sadece sana ozel degil. bu kadar panik yapacak bir durum yok. sordugun sorularin hepsi sitede mevcut. bi incele hepsini bulursun. kolay gelsin
teşekkür ederim cevapların için

ayrıca konsolosluktan vizemizi ne kadar sürede almamız gerek derken yanlış anlaşılma oldu heralde benim kastettiğim konsolosluktan ne kadar süre içerisinde randevu alıp vizemizi almak için gidebiliriz mesela ben konsolsoluğu aradım vizem sistemde gözüküyormu diye bana evet dediler ve 17,09,2008 tarihinde vizeniz gelmiş dediler yani ben ne kadar süre içerisinde konsoslosluğa gidip alabilirim

bi diğer sorum ise eşimin söylediğine göre konsolsosluğun vizeyi aynı gün elden verdiği gün varmış yani ben gittiğim gün evrakları verince akşamüstü elden pasaportumu alabilirmiyim böyle bi durum söz konusumudur çünkü ups şirketi bizim buralara biraz geç getiriyo benim sınav sonuç belgem 1 haftada elime geçti
ayni gun vermiyorlar ben bilet gostermeme ragmen vermediler. ertesi gun ups ye veriyorlar bileti tehir ettirmek zorunda kalirsin. birde diger sorun icin bilgim yok ama 3 ay burda bekletiliyor diye duydum. ama kesin bisey degil. kolay gelsin.
arkadasim ayni gun degil ama ikinci gun oylen veriyorlar ben oyle yaptim kargo parasi vermedim ikinci gun oylen gel al dediler elden aldim sende oyle yap ilk gun verilmesi yasakmis vizen konsolosla en erken bir hafta en gec uc ay icinde gelir

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol