Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

VIZE GELDIKTEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER BUNLAR ..

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 27.329 görüntülenme
Ilk once partneriniz 830 euro parayı yatirmak zorunda. Parayi yatirdiktan 5 is gunu sonra siz başından vize başvurusu yaparken hangi konsolosluğun ismini yazdıysanız, Ankara yada İstanbul o konsolosluğu arayip, vizenizin geldigini yada gelmedigini teyit ediyorsunuz. Para hesaplarinda gorulmeden size bilgi vermiyorlar. Eger para hesablarina yatmissa, size vizenizin geldigini, iks sirketinden randevu almaniz gerektigi ve vize almaya gelirken getireceginiz evraklari soyluyorlar. Siz onlarin soyledigi evraklar disinda elinizde ne varsa goturun.

Konsolosluktan vize geldi bilgisini aldiktan sonra anlasmali iki bankadan birine gidip ( İş bankası yada Koç bank ) " hollanda vizesi icin pin code satin almak istiyorum " diyorsunuz.. 21 ytl karsiliginda size pin code veriyorlar. Verdikleri kodun aldinda iks sirketinin randevu telefonu var. Kodu aldiktan bir is gunu sonra bu noyu arayarak , randevu alacaksiniz. Alir almaz arayamazsiniz.

Randevuda size en yakin tarihi veriyorlar. Siz size hangi gun uygunsa onu secebilirsiniz.

Ayrica giderken goturmeniz gereken evraklar arasinda mvv formu var. Onuda iks internet sitesinden yada gittiginiz konsolosluktan temin edebilirsiniz. Forum hollandaca yada ingilizce doldurulmak zorundadir.

not : düzeltme yapılmıştır !! ( Efeler Diyarı)
mrb benimde vizem çıktıda haber bekliyorum tr gelmesi için mmv formu ne oluyor onu pek anlamadım açıklarsan sevinirim tşk ederim :?:
Mvv formu; oraya seni kimin davet ettigi, oradaki masraflarini kimin karsilayacagi, ne kadar kalacagin, ne yapacagin, hangi statude gidecegin(turist, es vs...) gibi bilgilerini doldurup , sartlari kabul edip imzaladigin bir forumdur.

http://www.iks.com.tr adresine giderek forumun turkce orneginide bulabilirsiniz. Ama turkce sadece ornek olarak verilmis, forum hollandaca yada ingilizce olmak zorundadir.
bunu yazmak iyi olmus tsk ler arkdasım

biz korkttuk dün yattı bu gun aradık daha görünmedi dedikleirnde
Teşekkürler bebitosu paylaşımın için.Yani tr den müracaatlarda; Hem konsolosluğa ilk başvuru sırasında mvv başvuru formu dolduruyor, hemde vize tr ye geldikten sonra ki aşamada bir daha mvv başvuru formu dolduruluyor.Yani vize işlemleri boyunca toplam iki adet başvuru formu dolduruyoruz.
erkan yazdı:
Teşekkürler bebitosu paylaşımın için.Yani tr den müracaatlarda; Hem konsolosluğa ilk başvuru sırasında mvv başvuru formu dolduruyor, hemde vize tr ye geldikten sonra ki aşamada bir daha mvv başvuru formu dolduruluyor.Yani vize işlemleri boyunca toplam iki adet başvuru formu dolduruyoruz.

kardesim simdi benim aklimida karistirdim..Benim bildigim kadariyla bi hollandadan mvv formu doldurup gonderiyorsun INDye.(advies MVV) olumlu cevap aldigimizda iksden indirdigimiz shengen vize basvuru formunu doldurup gereken evraklarla ankarada veya istanbulda konsolosluktan basvuru yapiyorsun...Yaniliyorsam lutfen duzeltin..

Yani bi vize basvurusu icin basvuruyorsun(advies MVV>>IND) ondan sonra vize icin basvuruyorsun(iks form>>konsolos :)
Evet doğru... Benim söylediklerim tr den başvurular için geçerli zaten ......Sizin başvurunuzda problem yok çünkü nl den başvurmuşsunuz.
Arkadaşlar merhaba,

ben birşey öğrenmek istiyordum.vizeniz onaylandı diye hollandadaki eşe gönderilen evraklardan burda vize almaya giderken götürülmesi gerekiyormu.

ben forumlarda daha önce böyle bişey okumadım ya da dikkat etmedim.ancak eşim götürmen gereken evraklar var dedi.acaba yanlış mı anladılar diye merak ettim.yani belki orda vize uzatmaya giderken götürülecektir de onlar burda ki ilk vize için diyemi anladılar dedim:)bizde parayı yeni yatırdık. daha hesaba geçmemiştir diye konsolosluğuda aramadım da ,ona göre göndermesine gerek varmı diye bilen varsa öğrenmek istedim.

teşekkürler
ocak ayının yani bu ayın 7 sine randevu aldım eşimin pasaport fotokopisinden başka birşey göndermesi gerekmiyor doğrumudur ? ve önemli bir konudaha var vizeyi alırken ekstra bir ücret ödencekmi konsolosluğa yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol