Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 10.058 görüntülenme
Arkadaşlar Merhaba,

1) Ben istanbul başkonsolosluğunda sınava girmiştim.Vizemin çıktığını öğrendim ve randevu almak için aradım. benden istedikleri belgeler arasında SEYEHAT VE SAĞLIK SGORTASI var. vize alan arkadaşlar sizden de bu sigortayı istediler mi ?

2) Toplu Nüfus kayıt Örneği istediler fakat bunun yeminli tercümana çevirilmesi gerekiyormuş vede Apostil olması gerekiyormuş. Öğrenmek istediğim çevrilecek dil hollandaca mı olacak yoksa ingilizce mi ? Apostil çeviri olduktan sonra mı yapılacak ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
sekolojik seyahat sağlık sigortası yaptırmalısın tabiki bunu vize alan herkes yaptırmak zorunda.

2. olarak Toplu nüfus kayıt örneği eski tabirle vukuatlı nüfus kaydı kendi adına alırsan sadece eşin ve senin adın çıkar bildiğim kadarıyla bunu istemiyorlar. eğer baban adına alırsan ailedeki tüm bireyler çıkıyor. tercüme ve apostil konusuna gelince bende yeni yaptırdım. nüfustan belgeyi alıp yeminli tercümana veriyorsun yaklaşık flamanca için 30 tl gibi bir ücreti var. tercümanın bağlı olduğu notere gidip bu tercümeyi onaylatıyorsun 50 tl gibi bir ücreti var. noterden aldığın onaylı belgeyi noterin bulunduğu ilçe kaymakamlığına götürüp apostil yaptırıyorsun. kaymakamlıkta orjinal belgeye apostil yapmıyorlar diye biliyorum.
toplu nüfus kayıt örnegini kendi adına almak zorunda.öyle aldıgı zaman aile bireylerini yani kardesleri anne babayı sag olup olmadıklarını vs gösteriyo.adı üstünde toplu nüfus kayıt örnegi.buna dikkat et çünkü nüfustan yanlış verebiliyolar.bana eşimle beni gösteren bi kagıt vermişlerdi yanlızca.bu dogru diye.ısrarla tüm aile bireylerini gösteren kagıdıda aldım.iyiki ısrarcı olmusum yoksa eksik evrak diyeceklerdi.apostili kagıdın aslına yaptırıyosun tercümesine apostil olmuyo.ben bu kagıdı noterde onaylattıgımı hatırlamıyorum.bildigim kadarıyla bu kagıdın noterde onayına gerek yok.atabilgin arkadasımız bahsetmiş ama yinede yanlış yönlendirmek istemem.
Arkadaşlar açıklamalarınız için teşekkür ederim. çeviri dili özellikle hollandaca mı olması gerekiyor ? İngilizce de olabiliyor mu ? bir başka sorumda yurt dışı sağlık ve seyehay sigortası başlama tarihi ile ilgili ben şubatın 13'nde hollandaya gitmeyi düşünüyorum sigortanın poliçe tarihi yani sigortanın başlangıç tarihi 13 şubat mı yapmalıyım yoksa randevu tarihim 04.01.2009 randevu tarihinimi yaptırmalıyım ?
evrakları bugün teslim ettim iks belçika bürosuna tüm aile bireylerini gösteren toplu nüfus kaydım vardı tercümesi apostili vardı ama benden eşiminde yazılı olduğu toplu nüfus kaydınıda istediler gene tercüme ettirmem gerekiyor pazartesi konsolosluk randevusunda teslim edeceğim. arkadaşlar heriki kağıdıda alın garanti olsun istiyorlar çünkü...
evet istiyolar atabilgin.ben toplu nüfus kayıt örnegi,kendi adıma aile toplum kagıdı,eşim adına aile toplum kagıdı almıştım.tercümesini yaptırdım apostil ettirdim verdim eksik var demediler.ben ingilizceye çevirttirmiştim.sorun olmadı arkadasım.ingilizce resmi dil ooldugu için sorun çıkacagını sanmıyorum.sen yinede hollandadan basvuru yapan arkadaslara sor.belçika ile hollanda aynı olmayabilir
Daha önce türkiyeden başvurup ta vize alan arkaşdaşlar, aile toplum kağıdını hangi dile çevirdiler acaba ?
bende turkiyeden basvurdum arkdsm ama ben nufustan aldigim hicbi kagidi cevirttirmedim zaten o kagitlarda degisik dillerde yaziyo olmasi gerekli alt kisminda ben sadece yetkili kisiye imzalattim nufusta kirmizi bi muhur basti kucuk yuvarlak okadar o sekil yolladim kimse de eksik evrak tercumesi cevirmesi yok demedi oyle bisey istememislerdide zaten tercumeli yada cevrilmis olcak diye,,,ama diger ceviren arkdslar en kisa zamanda cvp vericeklerdir sanirim sana,,,
sansli yazdı:
bende turkiyeden basvurdum arkdsm ama ben nufustan aldigim hicbi kagidi cevirttirmedim zaten o kagitlarda degisik dillerde yaziyo olmasi gerekli alt kisminda ben sadece yetkili kisiye imzalattim nufusta kirmizi bi muhur basti kucuk yuvarlak okadar o sekil yolladim kimse de eksik evrak tercumesi cevirmesi yok demedi oyle bisey istememislerdide zaten tercumeli yada cevrilmis olcak diye,,,ama diger ceviren arkdslar en kisa zamanda cvp vericeklerdir sanirim sana,,,

canım formül a ve formül b nin çevirisine gerek yok.yanlızca bu ikisi yabancı dilde yazıyo.digerlerinin tercümesini istiyolar(nüfus kayıt örnegi vs) senin basvuru yaptıgın zaman ne zaman bilmiyorum ama şimdi böyle.yani bizlerden böyle istendi.benim basvuru yaptıgım gün toplu nüfus kayıt örnegine tercüme yaptırmayan bi bayana eksik evrak var dendi ve tercümesini istediler
ben de 18 ay once basvurmustum ozamanda sitemizde bu konular cok tartisildi ..tercumeli mi cevirmeli,i tercumesizmi diye bende hepsini aldim o sekil yolladim dedigim gibi kimse bana bu olmamis demedi ama diyorumya eger istenmisse ve yapan arkdslar varsa soylesinler arkdsmz icin oda o sekil yapsin yollasin eksik bisey olmasin,,,
sansli yazdı:
ben de 18 ay once basvurmustum ozamanda sitemizde bu konular cok tartisildi ..tercumeli mi cevirmeli,i tercumesizmi diye bende hepsini aldim o sekil yolladim dedigim gibi kimse bana bu olmamis demedi ama diyorumya eger istenmisse ve yapan arkdslar varsa soylesinler arkdsmz icin oda o sekil yapsin yollasin eksik bisey olmasin,,,

evet canım haklısın
Arkadaşlar,

ben istanbul konsolosluğundan rendavu aldıktan sonra bana bir mail geldi mailde istenen belgeler aşağıdaki gibi benim eşim hem hollanda hemde türk vatandaşı bu listede eşimin pasportumun sayfalarının fotokopilerini istemişler ama eşimin sadece pasaport niyetine kullandığı bir kart var o yeterli olur mu ? bide oturum kart fotokopisi istiyorlar eşim oranın vatandaşı olduğu için oturum kartı yok yani öyle bişe yok bir sorun olmaz herhalde demi ?

1. [ ] Başvuru formu

2. [ ] 2 adet orjinal vesikalık fotoğraf.

3. [ ] Geçerli pasaport

4. [ ] Pasaportun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopisi.

5. [ ] Var ise, eski pasaportlar sunulmalı.

6. [ ] Hollanda / AB vatandaşı eşin pasaport veya kimlik fotokopisi

7. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi, yeminli tercümesi VE Apostil tasdiği

8. [ ] En az 90 günlük Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.

9. [ ] Eşler için Evlilik cüzdanı fotokopisi, Çocuklar için Doğum Kayıt Örneği aslı

10. [ ] Hollandadaki Eş / Ebeveynin Oturum Kartı kartı fotokopisi.

11. [ ] Hollandadaki eş - partneri veya ebeveynin, pasaportunun Tüm yazılı ve damgalı sayfaların fotokopisi.

12. [ ] 6 aydan eski olmayan Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
sekolojik yazdı:

6. [ ] Hollanda / AB vatandaşı eşin pasaport veya kimlik fotokopisi

eger dikkat ettiysen arkdsm bu maddede hollanda vatandasi esin pasaport VEYA kimlik fotokopisi deniliyo yani o senin dedigin pasaport yerine gecen kimlikden bahsediliyo,,,umarim yardimci olmusumdur...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol