Arkadaşlar,
şimdi vize almaya giderken bizden sağlık ve seyehat sigortası diye yurt dışı sigortası isteniyor öğrenmek istediğim bu sigorta başlangıç tarihini vize alamay gittim tarihtemi başlatayım yoksa hollandaya gideceğim tarihtemi başlatayım ? hollanda konsolosluğu detaylı bilgi vermiyor ? yardımlarınızı rica ediyorum
VİZE SORUNLARI
arkadasim hollandaya geldikten uc ay icinde turkiye yada herhangi bir yere gitmek istiyorsan o zaman saglik sigortasi yaptiriyorsun obur turlu alti aylik alirsan vizeni gerek yok cunku oturumu aldiktan sonra esiyin sigartasina geciyorsun kolay gelsin
Eksik aktardım benim vize onayım geldi şimdi istanbul hollanda başkonsolosluktan randevu aldım 04.01.2010 amaorya giderken benden aşağıdaki evrakları istediler ben 26.02.2010 da hollandaya gitmeyi düşünüyorum sigorta şirketi sen ne zaman yurt dışına çıkacaksın o zaman o tarihi atarız diyor ama konsoloslukta aşağıdaki gibi benden sigorta istiyor nasıl olcak bilmiyorum
1. [ ] Başvuru formu
2. [ ] 2 adet orjinal vesikalık fotoğraf.
3. [ ] Geçerli pasaport
4. [ ] Pasaportun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopisi.
5. [ ] Var ise, eski pasaportlar sunulmalı.
6. [ ] Hollanda / AB vatandaşı eşin pasaport veya kimlik fotokopisi
7. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi, yeminli tercümesi VE Apostil tasdiği
8. [ ] En az 90 günlük Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.
9. [ ] Eşler için Evlilik cüzdanı fotokopisi, Çocuklar için Doğum Kayıt Örneği aslı
10. [ ] Hollandadaki Eş / Ebeveynin Oturum Kartı kartı fotokopisi.
11. [ ] Hollandadaki eş - partneri veya ebeveynin, pasaportunun Tüm yazılı ve damgalı sayfaların fotokopisi.
12. [ ] 6 aydan eski olmayan Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
1. [ ] Başvuru formu
2. [ ] 2 adet orjinal vesikalık fotoğraf.
3. [ ] Geçerli pasaport
4. [ ] Pasaportun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopisi.
5. [ ] Var ise, eski pasaportlar sunulmalı.
6. [ ] Hollanda / AB vatandaşı eşin pasaport veya kimlik fotokopisi
7. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi, yeminli tercümesi VE Apostil tasdiği
8. [ ] En az 90 günlük Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.
9. [ ] Eşler için Evlilik cüzdanı fotokopisi, Çocuklar için Doğum Kayıt Örneği aslı
10. [ ] Hollandadaki Eş / Ebeveynin Oturum Kartı kartı fotokopisi.
11. [ ] Hollandadaki eş - partneri veya ebeveynin, pasaportunun Tüm yazılı ve damgalı sayfaların fotokopisi.
12. [ ] 6 aydan eski olmayan Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
arkadasim sen randevuyu alirken yanlis anlasma olmus senin saydiklarin turkiyeden vize basvurusu yapanlar icin gerekli ama sen vizem cikti diyorsun
vizen cikti ise konsolusluga giderken orjinal pasaportun iki resim a ve b formulu isterler istersen sen tekrar ara vede bunlar turis gidenler icin istenen belgeler siteyi ayrintili incele daha ayrintili bilgin olur
vizen cikti ise konsolusluga giderken orjinal pasaportun iki resim a ve b formulu isterler istersen sen tekrar ara vede bunlar turis gidenler icin istenen belgeler siteyi ayrintili incele daha ayrintili bilgin olur
Arkadasım seyahat saglık sigortasının tarihi ucak bietin ne zamansa hollandaya o günden baslamalı yani ilk ucak biletini sonrada seyahat sigortanı yaptır en ucuz axa sigorta(30 euro ucak bileti pegasustan al ben 50 euro ya almıstım sun anda anneme aldım 5 gün önce istanbul-amsterdam tek yön 20 euro :-) )...acer kurallar degisti lütfen inceleyelim yanlıs yönlendirmeyelim...allah hepimizin yardımcısı olsun...
dogrudur arkadasim ben bir sene once gittimde bu sekilde idi zaten bu kanunlar yerinde hic durmuyor surekli degisiyor
Evet, Ama ben vizemi aldıktan sonra gideceğim kesin bir tarih yokki burdaki işlerim var onları devretmem gerekiyor yani demek istediğim ben vize almaya gittiğim tarihi sigorta başlangıç tarihim yapamaz mıyım ?
Evet, Ama ben vizemi aldıktan sonra gideceğim kesin bir tarih yokki burdaki işlerim var onları devretmem gerekiyor yani demek istediğim ben vize almaya gittiğim tarihi sigorta başlangıç tarihim yapamaz mıyım ?
yaparsın arkadasım olur...
arkadasim seyahat sigortani ucusunun oldugu tarihten itibaren uc aylik aliyorsun bu kadar.
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Vize tarihlerini forma yazacagin icin yani uc ayliksa 90gunluk 6 ayliksa 180 gunluk baslangic yani gidecegin tahmini tarih araliklarini forma yazacaksin o forma yazdigin tahmini gidis tarihinden itibaren baslamali sigorta tarihi yani misal subat 1 ile mayis 31 arasi yazicaksin forma sigortanda 1 subattan itibaren baslamali...vizeyi almaya gittigin tarihten itibaren degil...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol