merhaba arkadaslar.hazıranın 1 - 2 sı gıbı vızemı almayı dusunuyorum.sımdıden pın code alıp randevu ıstesem olur mu? yanı cok erken olmus olur mu?(((( :lol: :lol: :lol: :lol: telefondakı gorevlı azarlamasın benı.... :lol: :lol: :lol: :lol: )))yaz ayları oldugu ıcın randevularda yogunluk olabılır dıye erken alayım dedım..nısan dan hazırana 2 ay var nerdeyse ...yınede sıze bı danısayım dedım.
gorusmek dılegıyle
Vize tarihi almak?
Konsolosluk kendi istediği tarihe randevu veriyor ve bu genellikle 10 günü geçmiyor...
Şansını dene istersen alt tarafı pin paran gidecek...Yada acele etme Mayısı bekle...Randevuda sorun yaşayacağını hiç zannetmiyorum...
Şansını dene istersen alt tarafı pin paran gidecek...Yada acele etme Mayısı bekle...Randevuda sorun yaşayacağını hiç zannetmiyorum...
siz arayabilirsiniz konsoloslugu, Sizin istediginiz tarih cok yakın bir tarih olmadıgı icin o tarihe size gun verirler. Ayrıca kimse sizi azarlamaz. Ayrıca isterseniz vizenizi daha erken alıp vize tarihini hazıranda baslatabilirsiniz.
asl1nda bende oyle dusundum n1sanda v1zey1 al1p may1sta baslatmak 1sted1m.1nd olur ded1.konsolosluk gorevl1s1 2 3 ay da erteler1z ded1.ma1l att1m elç1l1ge fazla erteleyemey1z ded1.y1ne arad1m konsoloslugu h1c ertelemey1z ded1 gorevl1 .boyle 1ste her kafadan farkl1 ses c1k1nca 1s1m1 saglama al1y1m d1ye tam tar1h1nde zlmay1 dusundjm v1zem1.
siz arayabilirsiniz konsoloslugu, Sizin istediginiz tarih cok yakın bir tarih olmadıgı icin o tarihe size gun verirler. Ayrıca kimse sizi azarlamaz. Ayrıca isterseniz vizenizi daha erken alıp vize tarihini hazıranda baslatabilirsiniz.
nasil yani vizeyi daha erken alip vize tarihini haziranda baslatabilirsiniz ne demek anlayamadim pek :S yani daha cikmamis vizeden bahsediyoruz galiba ?
hayır arkadasım cıkmıs olanvızeden bahsedıyoruz..onun baslangıcını aldıgın tarıh degılde daha ılerkı bı tarıhte baslatmak arkadasın dedıgı
Sonuç olarak tarihi konsolosluk belirliyormuş değilmi? Dediğime geldiniz yani...
daha henuz almadım.alınca soylerım sana
Bana söyleme yaz buraya!!!
Herkes görsün...
Herkes görsün...
ya arkadaslar para hollandadan yatirildiktan sonra ne kadar zamanda randevu alabiliyoruz kac gün gecmesi lazim ? :roll:
Birde orda soruyolarmis vize 3 aylık mı olacak 6 aylık mı diye arasındaki fark ne ki :roll:
Birde orda soruyolarmis vize 3 aylık mı olacak 6 aylık mı diye arasındaki fark ne ki :roll:
cnm para hollandadan yattikdan sonra 4-5 gun icinde vizen tr de gozukur bilemedin tas catlasin 1 hafta sonra gozukur,,,3 aylik alirsan cok girisli oluyo yani o vizenin suresi bitmeden yani 3 ay icinde geri turkiyeye gidip gelebilir diger ulkelere giris cikis yapabilirsin,,,ama 6 aylik alirsan sadeece hollandaya giris yapar oturum kartini alana kadar giris cikis yapamassin turkiyeye ve diger ulkelere,,,umarim karisik olmamistir anlattiklarim ,,,
cnm para hollandadan yattikdan sonra 4-5 gun icinde vizen tr de gozukur bilemedin tas catlasin 1 hafta sonra gozukur,,,3 aylik alirsan cok girisli oluyo yani o vizenin suresi bitmeden yani 3 ay icinde geri turkiyeye gidip gelebilir diger ulkelere giris cikis yapabilirsin,,,ama 6 aylik alirsan sadeece hollandaya giris yapar oturum kartini alana kadar giris cikis yapamassin turkiyeye ve diger ulkelere,,,umarim karisik olmamistir anlattiklarim ,,,
yok canım gayet acık iyi anladım sagolasın Allah razı olsun. ;)
Arkadaslar, bir yanlis anlasilma var.
5 nisandan itibaren C vizesi (90 gunluk Schengen vizesi) + D vizesi (180 gunluk vizesi) kaldirildi. Onceden Schengen ulkelerinde ikamet etmek icin, yada giris cikis yapabilmek icin C+D vizesi aliniyordu. Simdi o kaldirildi. D vizesi ayni zamanda C vizesi.
Yani ayri vize alinmasina gerek yok. D vizesi yeterli.
Ama tabi turistik amacla gelenlere C vizesi gerekli, yani aile birlesimi icin gelmeyenlere.
Anlatabildimmi acaba? :D
Galiba anlatamadim.
5 nisandan itibaren C vizesi (90 gunluk Schengen vizesi) + D vizesi (180 gunluk vizesi) kaldirildi. Onceden Schengen ulkelerinde ikamet etmek icin, yada giris cikis yapabilmek icin C+D vizesi aliniyordu. Simdi o kaldirildi. D vizesi ayni zamanda C vizesi.
Yani ayri vize alinmasina gerek yok. D vizesi yeterli.
Ama tabi turistik amacla gelenlere C vizesi gerekli, yani aile birlesimi icin gelmeyenlere.
Anlatabildimmi acaba? :D
Galiba anlatamadim.
sonucta farkeden bisi olmaz al gel vizeni cnm,,,burdada 1 ayda oturum kartin geldimi elindeki vizen ister 3 aylik olsun ister 6 aylik bi gecerliligi olmicak,,,onemli olan seni hollandaya kadar getirsin yeter,,,
Oylede. Bazi insanlara C vizeside gerekli, cunku baska ulkdeden giris yapabilmek icin lazim oluyur. Yada arabayla gelenlere lazim oluyor. Bundan sonru ayri form doldurmaya gerek yok. Onceden hem MVV formu hem Schengen vizesi formu dolduruluyordu. Simdi bir tek form yeter. Yani bazi insanlara amac sadece Hollandaya gelebilmek degil.
ben arkdsmzn durumunu az cok bildigim icin kendisiyle konusmuslugumuz oldugu icin oyle onemli deil al gel vizeni dedim arkdsm,,,tabiki herkesin durumu farkli olur kimine cok girisli cikisli lazim olur kimine baska turlusu,,,ama geneli hollandaya aile birlesimi basvurusu yapiyosa baska ulkeden giris yapmayi tercih etmiyolar direk turkiyeden amsterdama inmeyi yegliyolar aama dedigin gibi de olabilir haklisin ben sadece konyali arkdsmzzn durumu icin kullanmistim o cumlemi,,,,
sansli canim bisey daha sorucam(cok sordum galiba hihi) :) aradım ben randevu icin neler götürmem gerektigini söyledi bayan ama seyehat saglık sigortası diyolar ya ordaki bayan demedi getir diye bende sormayı unuttum gereklimi diye, simdi istemedigi icin götürmesem bi problem olur mu? yinede her ihtimale karsı alayımı ? :roll:
walla cnm hic cok soru soruyorum diye cekinme biliyosun az cok beni ,istedigin zaman istedigin kadar soru sorabilirsin,,,kadin zaten gerekenleri soylemis onlari gotur yaninda,,bende basvurdugumda bendende istememislerdi seyahat saglik sigortasi nedendir bilmem ama bazilarindan istiyolar bazilarindan istemiyolar ,,,annem konsolosluk kapisinda beni beklerken benimle birlikte icerde bulunan birisinden istediler seyahat sigortasi onlarda yaptirmak icin ciktiklarinda disariya kapidaki guvenlik gorevlisine nerde yaptirabiliriz diye sormuslar oyle olunca annem telaslanmis bizde yaptirmadik acaba bi sorun olurmu diye ve gitmis guvenlik gorevlisine sormus ordaki kizda eger kizinizdan istenmemisse yaptirmaniza gerek yok hemde onlar turistik vize icin basvurmuslar oyuzden istenmis sizden istedilermi demis kiz anneme oda yok soylemediler demis kizda tamam ozaman yaptirmaniza gerek yok demis,,,bizde yaptirmadik bi problemde cikmadi,,,eger tin kodu olmadan arama sansin varsa(ustunden nerdeyse 2 sene gecti hatirlayamiyorum) ara sor icin rahat etsin yada ddigim gibi ordada hemen cikip yaptirma sansin var sanirim,,,yani simdi ne desem bos olur yaptir desem istememisler gotursende onlar almasa az bi miktarda olsa paran gitmis olucak yaptirma desem oraya gitttiginde isterlerse ah sansli yaktin beni deyip konsolosluk etrafinda telas telas dolasip sigorta yaptircak yer aramani istemem ,,,yani karar senin arkdsm,,,ayyy amma uzattim yaa kusura bakma,,,
walla cnm hic cok soru soruyorum diye cekinme biliyosun az cok beni ,istedigin zaman istedigin kadar soru sorabilirsin,,,kadin zaten gerekenleri soylemis onlari gotur yaninda,,bende basvurdugumda bendende istememislerdi seyahat saglik sigortasi nedendir bilmem ama bazilarindan istiyolar bazilarindan istemiyolar ,,,annem konsolosluk kapisinda beni beklerken benimle birlikte icerde bulunan birisinden istediler seyahat sigortasi onlarda yaptirmak icin ciktiklarinda disariya kapidaki guvenlik gorevlisine nerde yaptirabiliriz diye sormuslar oyle olunca annem telaslanmis bizde yaptirmadik acaba bi sorun olurmu diye ve gitmis guvenlik gorevlisine sormus ordaki kizda eger kizinizdan istenmemisse yaptirmaniza gerek yok hemde onlar turistik vize icin basvurmuslar oyuzden istenmis sizden istedilermi demis kiz anneme oda yok soylemediler demis kizda tamam ozaman yaptirmaniza gerek yok demis,,,bizde yaptirmadik bi problemde cikmadi,,,eger tin kodu olmadan arama sansin varsa(ustunden nerdeyse 2 sene gecti hatirlayamiyorum) ara sor icin rahat etsin yada ddigim gibi ordada hemen cikip yaptirma sansin var sanirim,,,yani simdi ne desem bos olur yaptir desem istememisler gotursende onlar almasa az bi miktarda olsa paran gitmis olucak yaptirma desem oraya gitttiginde isterlerse ah sansli yaktin beni deyip konsolosluk etrafinda telas telas dolasip sigorta yaptircak yer aramani istemem ,,,yani karar senin arkdsm,,,ayyy amma uzattim yaa kusura bakma,,,
Hmm anladım canım sagol, yaptırsam daha iyi ozaman tedbirimizi alalım da biz. kadına sordum zaten rahat bi tavırla fazla bişey yok formul a b, aile toplum kagıdı, pasaport fotokopi vee aslı, bitanede fotograf getirsen yeter dedi ama esinin pasaport fotokopisi getir oda faks olursa kabul ederiz dedi baska bişey yok dedi.
eşimin pasaport sadece yazılı sayfalar olacak demi ? birde esimin oturum kartı fotokopisi de istemedi götürmem gerekmi ki aklıma takılıyo :roll: simdi bilgi almak icin tekrar arardım ama saati doldu.
sen bilirsin tabikide cnm yaptiririm diyosan yaptir,,,simdi fotokopide soyle bisey eger esin hollanda vatandasi ise hollanda pasaportunun fotokopisini vereceginden oturum kartinin fotokopisini istemezler cunku hollanda vatandaslarinin oturum kartlari pasaportun resimli sayfasinin kucultulup kart haline getirilmis sekli yani oyuzden istemezler ama esin turk vatandasi ama oturumu varsa ozaman sen turk pasaportunun fotokopisi yada faksinin yaninda oturum kartinin fotokopisini yada faksinida al yanina,,,ama dedigim gibi hollanda vatandasi ise zaten nl pasportunun faksini vereceginden gerek olmaz oburune,,,sanirim yazili sayfalari olmasi gerek ben hepsini komple cektirmistim yanlis hatirlamiyosam kadin yazili sayfalarini alip gerisini bana vermisti diye hatirliyorum ama sen yinede hepsini gotur sonra niye aradaki sayfalari getirmedin fln demesinler..
sen bilirsin tabikide cnm yaptiririm diyosan yaptir,,,simdi fotokopide soyle bisey eger esin hollanda vatandasi ise hollanda pasaportunun fotokopisini vereceginden oturum kartinin fotokopisini istemezler cunku hollanda vatandaslarinin oturum kartlari pasaportun resimli sayfasinin kucultulup kart haline getirilmis sekli yani oyuzden istemezler ama esin turk vatandasi ama oturumu varsa ozaman sen turk pasaportunun fotokopisi yada faksinin yaninda oturum kartinin fotokopisini yada faksinida al yanina,,,ama dedigim gibi hollanda vatandasi ise zaten nl pasportunun faksini vereceginden gerek olmaz oburune,,,sanirim yazili sayfalari olmasi gerek ben hepsini komple cektirmistim yanlis hatirlamiyosam kadin yazili sayfalarini alip gerisini bana vermisti diye hatirliyorum ama sen yinede hepsini gotur sonra niye aradaki sayfalari getirmedin fln demesinler..
Canım cok tesekkür ederim cevapladıgın icin, sorularım olursa devam ederim hihi :oops: :P
rica ederim cnm ne demek,,,yardimci olabildigim surece her zaman ,,, :)
sansli canimmm yine soru sorucam hihih :lol:
ya ben demistim ya sana konsolostaki görevli bayan seyahat sigortasına istememişti diye gecen gün randevu alırken ıks deki görevli seyahat sigortasıda istedi ve cevremdekiler hep dediler aile birlesimi olarak giden kisiye sigorta gerekmez turistler icin gerekli dediler ve az önce konsolosu aradım bayanla görüstüm söyledim aile birlesimi olarak vize almaya gelirken seyahat sigortası gereklimi diye bayan bana hayır gereksiz daha önceden istiyoduk ama artık istemiyoruz dedi emin olmak icin dedim randevu alırken benden istediler siz gerek yok diyosunuz dedim bayanda yanlıs bilgilendirmisler sizi getirmenize gerek yok dedi. simdi bu durumda götürmeme gerek yok degilmi cünkü konsolostaki görevliler istemiyo ? :roll:
ya ben demistim ya sana konsolostaki görevli bayan seyahat sigortasına istememişti diye gecen gün randevu alırken ıks deki görevli seyahat sigortasıda istedi ve cevremdekiler hep dediler aile birlesimi olarak giden kisiye sigorta gerekmez turistler icin gerekli dediler ve az önce konsolosu aradım bayanla görüstüm söyledim aile birlesimi olarak vize almaya gelirken seyahat sigortası gereklimi diye bayan bana hayır gereksiz daha önceden istiyoduk ama artık istemiyoruz dedi emin olmak icin dedim randevu alırken benden istediler siz gerek yok diyosunuz dedim bayanda yanlıs bilgilendirmisler sizi getirmenize gerek yok dedi. simdi bu durumda götürmeme gerek yok degilmi cünkü konsolostaki görevliler istemiyo ? :roll:
yani konsoloslukdan istemiyolarsa gerek yoktur cunku dedigim gibi ozaman bendende istememislerdi ve kapidaki guvenlik gorevliside ayni seyi soylemisti aile birlesimi icin gerekli deil turistik gidenlerden istiyolar diye,,,ama dedigim gibi sitede bazi aile birlesimine basvuran arkdslardan istemislerdi ama aldilarmi almadilarmi konsoloslukda bilmiyorum cnm yaaa,,,ama konsoloslugun dedigi onemlidir sanirim istersen (yine son karar senin) orda giciklik yapipda isterlerse yakinlarda hemen varmis sanirim 2 dk da yaptirirsin tedarikli git konsolosluga (sigorta yaptiricak kadar bi para bulunsun yaninda)....
tamam cnm yaptıracaktım zatende 2 kez aradım konsolosu ve 2 ayrı bayanda gerek yok aile birlesimi icin istemiyoruz dedi. evet dedigin gibi insallah ters birisi denk gelmez. mantıklısıda o zaten aile birlesimi icin sigortaya gerek olmamalı :roll: tekrar tesekkürlerrr cnm
rica ederim cnm ne demek yardimci olabiliosam ne mutlu bana,,,,
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol