su mesaji yazabilmek icin 4bucuk ay bekledim ve cok sukurki yazabilme tadina bende nail oldum :)
arkadaslar dun esime mektup gelmis ind den , konsolosluga gidebilirsiniz diye . suana kadar bircok asamayi yapboz ogrenmistim ancak bundan sonra ne olucak neler yapmam gerekli bilmiyorum . konsoloslugun sayfasina baktim hangi evraklar gerekiyor diye liste bayagi uzundu http://www.iks.com.tr ye yonlenririyorlardi . orayada baktigimda seyahat saglik sigortsi formu falan gordum . kafam karisti .
lutfen rica etsem bana basvuru icin neler hazirlamam gerektigi konusunu aciklamaniz mumkunmu . birde anladigim kadariyla tekrar pin kodu alarak tekrar randevu almam gerekiyormus, randevuda evraklari teslim edince ne kadar surede vizeyi pasaporta isleyip bana iyade edildigi konuusndada yardimci olursaniz sevinirim . simdiden tesekkurler
Allah beni sevindirdigi gibi sizleride sevindirsin insallah . sizzlerdende guzel haberler gelmesini diliyorum .
vizem gelmisssss ( brrnyksl )
Ahanda bi mezundaha :lol:
Tebrikler Allah yolunu acik etsin.....
Tebrikler Allah yolunu acik etsin.....
ugur abi ne kadar hizlisin ben daha yeni yazdim gonderdim mesaji sen altina tebrigi yapistirmissin bile :)
tesekkur ederim abi , sinav sureci ve bekleme surecinde sitedeki arkadaslarin ciddi yardimlarini gordum herkeze tesekkur ederim . bu yoldaa yanliz olmadigimi bilmek dayanma gucu vermisti .
ve simdide bu konsolosluga hangi evraklari goturmem gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum . diger arkadaslarin cevaplari okurken kafam karisti . sinavi kazandiktan sonra mvv basvurusu yaparken bircok evrak vermistik zaten . simdi onlari yenidenmi vericez yoksa farkli evraklarmi gerekiyor
imdaaaattttt
Ben kocami cok seviyorummmmmmmmmm
he can bu mesajimda sanaydin al iste haykirdik :)
tesekkur ederim abi , sinav sureci ve bekleme surecinde sitedeki arkadaslarin ciddi yardimlarini gordum herkeze tesekkur ederim . bu yoldaa yanliz olmadigimi bilmek dayanma gucu vermisti .
ve simdide bu konsolosluga hangi evraklari goturmem gerektigi konusunda yardimlarinizi bekliyorum . diger arkadaslarin cevaplari okurken kafam karisti . sinavi kazandiktan sonra mvv basvurusu yaparken bircok evrak vermistik zaten . simdi onlari yenidenmi vericez yoksa farkli evraklarmi gerekiyor
imdaaaattttt
Ben kocami cok seviyorummmmmmmmmm
he can bu mesajimda sanaydin al iste haykirdik :)
:lol: :lol: :lol: super ya hadi hayirli olsun okudugum yerde kalbim gum gum atti bu mutlulugu birdaha yasadim tebrik ederim arkadasim..Esimde randevu aldi onumuzdeki carsamba Ankara dan vizesini almaya gidecek evraklar hakkinda bilgiyi birazdan yazicam mailime bakmam gerek..
tebrik ederim ve gercekten cok sevindim allah yolunuzu acık eylesin. kendim almış gibi cok sevindim
Eveet simdi gelelim gereken evraklara ben kendim Ankara konsolosluguna gereken evraklar hakkinda mail attim ve ertesi gun cevap aldim..
GEREKEN EVRAKLAR..
. Müracaat sahibinden tahsil edilecek olan ve randevu almak için gerekli olan pin-code, 18 YTL olup, herhangi bir İş Bankası ya da Koçbank şubesinden talep edilebilir. Başvuru sahibi, randevunun HOLLANDA Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluğu için söz konusu olduğunu bildirmelidir. Pin-code, makbuzda belirtilecektir. Doğrudan doğruya kredi kartıyla ödeme de mümkündür.
Bu aldigin pin-code ertesi gunu aktif oluyor yani ayni gun randevu alamiyosun ama aradigin zamanda en gec 3 gun sonraya randevuyu veriyorlar..
0 212 340 44 31 bu numaradan durumunu belirtiyosun ve pin-code vererek randevunu aliyosun...
- 2 adet vesikalik fotograf,
- pasaportu ve fotokopisi,
- referansinin Hollanda pasaport fotokopisi,
- Nufus mudurlugunden uluslararasi dogum kayit ornegi
- Nufus mudurlugunden uluslararasi evlenme kayit ornegi.
Bu evraklarda bana Ankara dan gonderilen maildeki evraklar yanliz nufustan alicagin evraklar orjinal olacak A ve B formulu dedigimiz yukardaki belirtilen nufustan temin edilicek evraklardir..
Kolay gelsin arkadasim... ;)
GEREKEN EVRAKLAR..
. Müracaat sahibinden tahsil edilecek olan ve randevu almak için gerekli olan pin-code, 18 YTL olup, herhangi bir İş Bankası ya da Koçbank şubesinden talep edilebilir. Başvuru sahibi, randevunun HOLLANDA Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluğu için söz konusu olduğunu bildirmelidir. Pin-code, makbuzda belirtilecektir. Doğrudan doğruya kredi kartıyla ödeme de mümkündür.
Bu aldigin pin-code ertesi gunu aktif oluyor yani ayni gun randevu alamiyosun ama aradigin zamanda en gec 3 gun sonraya randevuyu veriyorlar..
0 212 340 44 31 bu numaradan durumunu belirtiyosun ve pin-code vererek randevunu aliyosun...
- 2 adet vesikalik fotograf,
- pasaportu ve fotokopisi,
- referansinin Hollanda pasaport fotokopisi,
- Nufus mudurlugunden uluslararasi dogum kayit ornegi
- Nufus mudurlugunden uluslararasi evlenme kayit ornegi.
Bu evraklarda bana Ankara dan gonderilen maildeki evraklar yanliz nufustan alicagin evraklar orjinal olacak A ve B formulu dedigimiz yukardaki belirtilen nufustan temin edilicek evraklardir..
Kolay gelsin arkadasim... ;)
gucci cok sagol arkadaşım verdiğin bilgiler için herkesin işine yarayacak. çünkü vize cıkan arkadaşların hep bu yönde sorusu oluyordu sen açıklık getirdin tekrar teşekkürler
kolay gelsin
kolay gelsin
tesekkur ederim arkadaslar ilginize valla cok hizlisiniz .
gucci kardesim verdigin bilgiler icinde ayrica tesekkur ederim . kaydediyorum bu bilgileri yarin is bankasina parayi yatirip sali gunude randevu almak icin istanbulu arayacagim . 3 gun sonraya randevu veriyorlar demek bu cok guzel . ankara yollarini bu defa daha mutlu gidicem demektir. . peki bu evraklari verince ne kadar surede sonuc alindigi hakkinda bir bilginiz varmi . bende amma yuzsuz oldum dimi habire soru yagmuru :)
cok heycanliyim tam 7 yil bekledik biz aileleri ikna edebilmek icin . yaslandik be yaslandik bu ugurda , umutsuzluklara kapildik yollarimizi ayirmayi denedik olmadi dayanamadik . yuzduk yuzduk sonuna geldik ya iste heycan basti . ben artik hemde acilen ait oldugum yere esimin yanina kendi evime gitmek istiyorummmmmmmmmm
gucci kardesim verdigin bilgiler icinde ayrica tesekkur ederim . kaydediyorum bu bilgileri yarin is bankasina parayi yatirip sali gunude randevu almak icin istanbulu arayacagim . 3 gun sonraya randevu veriyorlar demek bu cok guzel . ankara yollarini bu defa daha mutlu gidicem demektir. . peki bu evraklari verince ne kadar surede sonuc alindigi hakkinda bir bilginiz varmi . bende amma yuzsuz oldum dimi habire soru yagmuru :)
cok heycanliyim tam 7 yil bekledik biz aileleri ikna edebilmek icin . yaslandik be yaslandik bu ugurda , umutsuzluklara kapildik yollarimizi ayirmayi denedik olmadi dayanamadik . yuzduk yuzduk sonuna geldik ya iste heycan basti . ben artik hemde acilen ait oldugum yere esimin yanina kendi evime gitmek istiyorummmmmmmmmm
tesekkur ederim arkadaslar ilginize valla cok hizlisiniz .
rica ederim arkadaslar bende birazda olsa destek icin buradayim bildigim herseyi paylasiyorum ve paylasmayada devam edicem..Sabir cok onemli sabrettiniz ve istediginize ulastiniz ve bundan sonraki hayatinizda mutluluklar diliyorum..7 yil gercekten uzun bi sure biz iki sene bekledik ama sizinki bayaa uzun sure.Allah utandirmasin..Vizeyi ne kadar surede verirler bilmiyorum ama sanirim ki bu kendi dusuncem ayni gun verirler diyorum e zaten vize gelmis birdaha gun atmalari sacma olur gerci ne yapacaklari belli olmaz ama :lol: artik vizeyi ayni gun alirsan hemen biletinide ayarla gel bari daha fazla ayri kalmayin ;)
brrnyksl arkadasim kafama takilan bisey olduda yazmadan gecemiycem esin cevabi bugunmu almis? ve vize icin istenilen ucreti yani 830 euroyu yatirdimi ? Bu ucret ind den gelen mektupta sana ait dosya numarasi ve V-numarasi ile verilen banka numarasina 2 hafta icerisinde yatirmasi gerek..yatirdiktan 1 hafta sonra sana ait bilgiler ve vizen Turkiye deki konsolosluga gidiyor sonra alabiliyosun..
hayırlı olsun arkadaşım ;)
tebrik ediyorum kardeşim inş gittiğinde daha çok mutlu olursun biliyorsun ki burdak ki yazılanlar ve yaşananlar hayatın bir parçası ve hayat orda da devam edecek inş ordada burdaki gb başarılı olur ve emellerinize kavuşursunuz benimde eşimle 9 yıllık flörtlük aşamasından geçtik kısmet bu sene evlenebildik kader aileleri ikna etik ama şimdide hollandayı ikna etmeye kaldı inş bizlerde senin gb mutlu oluruz...
SAYGILARIMLA
askerprens
SAYGILARIMLA
askerprens
ablam tbr ler :) zaten konustukda burdada tbr edim göznaydınnnnnnnn :lol: :lol: :lol: :D :D :mrgreen: :mrgreen:
slm benimde en sonunda vizem çıktı ama daha ist konsolosluğuna gelmemiş bugün yarın gelir herhalde aynı şekilde bende 4´5ay bekledim çok uğraştırıyorlar allah bekleyenlere sabır versin ama muhakkak çıkıcak üzülmeyin
hazal öztaş ve brrnyksl tebrikler ne güzel çok seviniyoruz inan ki vize haberlerni alınca allah yolunuzu açık etsin.
nazal seninde hatırlı olsun darısı bizlerin başına.
desenize iki mezun daha verdik :)
hayirli olsun Hazal ve Brrnyksl arkadaslar, umarim kisa zamanda eslerinize kavusursunuz..!
darisi diger arkadaslarimizin basina..!
kolay gele
hayirli olsun Hazal ve Brrnyksl arkadaslar, umarim kisa zamanda eslerinize kavusursunuz..!
darisi diger arkadaslarimizin basina..!
kolay gele
selam brrnyksl inan çok sevindim arkadaşım birde 7 sene beklemişin ya inan fazlasıyla haketmişin inan çok mutlu oldum inşallah biran önce kavuşursun eşine ve evine bizede 2 sene olcak ama inan çok zor allah hepimize yardım etsin hazal senide tebrik ediyorum arkadaşım seninde gözün aydın hayırlı yolculuklar iknizede...
biraz gec geldim bugun eve malum kosturmaca neyse. herkese guzel dileklerinden dolayi tesekkur ederim tekrar. umarim sizlerinde vizesi cikarda eslerinize sevdiklerinize kavusursunuz.
gucci afrkadasimin sorusuna yan,t vereyim once . biz 4bucuk ay once tr den basvuru yapmistik anlicaginiz gibi biraz uzunbir surec oldu bizim icin . hem tr den hem nl den ayni gun cift basvuru yapmistik ancak tr den benim baslattigim dosya uzerinden islemleri yururttuler.
ind den pazar gunu mektup gelmis konsolosluga gidebilirsiniz vize icin diye . bu 830 euroluk mevzuyu biz ilk muracat ettigimiz hafta ind nin hesabina pesin pesin yatirmistik 4 ay once . o para yattiktan sonra ind den dosyaniz isleme alinmistir diye mektup gelmisti.
bize parayi yatirin diyende olmamisti gerci ama bana ankarada bir teminat mektubu imzalatmislari . bu 830 eu yu nl de esim odeyecek diye.
bugun pin kodunu aldim bankadan . yarin arayip randevu talebinde bulunucam . bakalim ne zamana verirler bilmiyorum ama isteyenin bir yuzu kara dimi :)
bozkaaaaaarrrrrrrrrrr ablam tilburg da gorusuruz biz sen gelmeden gelincigimle . seni beraber karsilariz belkide .
darisi hepinize olsun arkadaslar
allah yar ve yardimcimiz olsun .
gucci afrkadasimin sorusuna yan,t vereyim once . biz 4bucuk ay once tr den basvuru yapmistik anlicaginiz gibi biraz uzunbir surec oldu bizim icin . hem tr den hem nl den ayni gun cift basvuru yapmistik ancak tr den benim baslattigim dosya uzerinden islemleri yururttuler.
ind den pazar gunu mektup gelmis konsolosluga gidebilirsiniz vize icin diye . bu 830 euroluk mevzuyu biz ilk muracat ettigimiz hafta ind nin hesabina pesin pesin yatirmistik 4 ay once . o para yattiktan sonra ind den dosyaniz isleme alinmistir diye mektup gelmisti.
bize parayi yatirin diyende olmamisti gerci ama bana ankarada bir teminat mektubu imzalatmislari . bu 830 eu yu nl de esim odeyecek diye.
bugun pin kodunu aldim bankadan . yarin arayip randevu talebinde bulunucam . bakalim ne zamana verirler bilmiyorum ama isteyenin bir yuzu kara dimi :)
bozkaaaaaarrrrrrrrrrr ablam tilburg da gorusuruz biz sen gelmeden gelincigimle . seni beraber karsilariz belkide .
darisi hepinize olsun arkadaslar
allah yar ve yardimcimiz olsun .
Anladim arkadasim tamam o zaman sorun yok ben tek tarafli Nl den basvuru oldu sanmistim hadi pin-code nde hayirli olsun :mrgreen: yarin randevu alirsan cumaya verirler derim kolay gelsin..
tebrik ederim arkadaşım...çok sevindim..valla gün geçtikçe vize alan arkadaşlarımız da çoğalıo..darısı başımıza..allah bize de nasip eder inş..bu arada gucci arkadaşım gerekli belgeleri yazmışsın eline sağlık ama merak ettiğim bunlar arasında sınav sonuç belgesi veya bunun fotokopisi yok mu acaba :?:
Rica ederim elif..Bende var biliyodum ama bana Ankara dan gelen mailde belirtilen gerekli evraklari sizlerle paylastim zaten..Ben her ihtimale karsi esime maille belgeyii gondermistim gerekirse hemen orjinalinide yollarim dedim ama kendisi randevu alirkende sormus gerekmiyomus ayni buraya yazdigim belgeleri istemisler..Paylasmadan edemicem :) bugun randevu gunuydu esim gitmis ve yarin pasaportueve gondeririz demisler hemen vermemisler vizeyi hayirlisi bakalim.
sabrın sonu vize........... kaçınılmaz olarak. tebrikler arkadaşım..vize ni aldıktan sonrada yazarsan herkesi daha fazla sevindirirsin..kim tutar seniii..................tebrikler....ati
hadi hayırlısı arkadaşım ...inş tez zamanda kavuşursunuz.. ;)
saolun arkadaslarim valla bugun gelmis pasaport :) vizeyle beraber Allah in izniyle bu ayin sonunda yanimda darisi siz bekleyenlerin basina ..
gucci arkadasim hadi hayirli olsun sonunda her islem bitti demek .
taze taze siz vizenizi almisken sorayim bende pazartesi gidicem konsolosluga randevumu aldim . gerekli evraklari sordugumda istanbuldakiler sadece sizin pasaport 1-2 ve son sayfalari basvuru formu ve sinav kagidi 2 resm lazim dediler . ekstra bilgi icin ankara konsoloslugu yada http://www.mfs.nl/ank bakin dediler . sayfaya baktigimda 30bin euroluk seyahat saglik sigortasida yaziyordu .kafam karisti ankara konsoloslugu aradigimda sormayi unuttum bu onuyu tekrarda dusuremedim simdi bu sigorta kagidi lazimmi degilmi anlamis degilim . ankara konsoloslugu aradigimdada ben tr den basvuru yaptigim icin butun evraklarin kendilerinde mevcut oldugunu soylediler sadece pasaportla gelmeniz yeterli dediler . vize icin para yatiriliyormu bunuda bilmiyorum . bana kisaca bu konularda cevap yazarsan sevinirim . siz yeni aldiginiz icin daha saglikli cevap alirim .
simdiden tesekkurler
taze taze siz vizenizi almisken sorayim bende pazartesi gidicem konsolosluga randevumu aldim . gerekli evraklari sordugumda istanbuldakiler sadece sizin pasaport 1-2 ve son sayfalari basvuru formu ve sinav kagidi 2 resm lazim dediler . ekstra bilgi icin ankara konsoloslugu yada http://www.mfs.nl/ank bakin dediler . sayfaya baktigimda 30bin euroluk seyahat saglik sigortasida yaziyordu .kafam karisti ankara konsoloslugu aradigimda sormayi unuttum bu onuyu tekrarda dusuremedim simdi bu sigorta kagidi lazimmi degilmi anlamis degilim . ankara konsoloslugu aradigimdada ben tr den basvuru yaptigim icin butun evraklarin kendilerinde mevcut oldugunu soylediler sadece pasaportla gelmeniz yeterli dediler . vize icin para yatiriliyormu bunuda bilmiyorum . bana kisaca bu konularda cevap yazarsan sevinirim . siz yeni aldiginiz icin daha saglikli cevap alirim .
simdiden tesekkurler
gucci arkadasim hadi hayirli olsun sonunda her islem bitti demek .
simdiden tesekkurler
merhabalarr cok saol arkadasim kisaca cevap vereyim o sayfalari karistirmayin arkadasim onlar yeni vize basvurusu yapanlar icin..site duzensiz ve karmakarisik.esim vize icin ankaradan randevu aldi ben hem kendim mail attim hemde esime ayni evraklari soylemisler yani kendi pasaportunun kopisi basvuru sahibinin pasaportu fotokopisi 2 resim nufustan alinacak A ve B formulu baskada birsey istenmedi bizden yani sinav kagidi filan istenmedi siz yinede kopisini yaninizda bulundurun birde anlamadigim sey Ankara ve Istanbul konsoloslugu farkli evrakmi istiyo ne herkes baska birsey yaziyoo :) sen kendin tr den basvuru yaptin ve basvuru yaptiktan sonra hemen vize parasini yatirdin sanirim vizeyi almaya giderkende esimden extra bi ucret istememisler sadece posta parasi vermis ve ertesi gunu pasaportu vizeyle eve gondemisler bildiklerim yasadiklarim bu kadar yardimci olmusumdur umarim..kolay gelsin
tesekkur ederim ablam . inan istanbuldakiler baya kafa karistiriyor . ozellikle belirttim mvv basvurum kabul edilmis konsolosluga gidin diye mektup gelmis diye . yani yeni basvuru yapmadigimi acikca ifade etmis olmama ragmen bir suru evraktan bahsettiler . sonra ankaradakileri aradim onlarda gerek yok dediler . bende sasirdim . sen yeni aldigin icin en saglikli bilgi sende demekki . tekrar tesekkur ederim ablam allah gonlunuz kadar guzel hayat bir hayat versin size
Guzel dileklerin icin tesekkur ederim insallah hesey gonlunce olur karistirmayin kafanizi hersey halolur arkadasim az daha sabir Kolay gelsin.
arkadaslar ne kadar sevınıyorum ya bu vızeyı alanları duydukca sankı kendım almıs gıbı oluyorum ıns herkes emelıne ulasır allah herkesın kalbıne gore versın
1
2
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol