Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

vizeme de red geldi :( lutfen yardim!!

Yorum için giriş yap 32 mesaj · 5.322 görüntülenme
slm arkadaslar, maalesef dun vizeme red geldi, esime gelen kagitta calistigi isyerinde aldigi maasain vergisini vodedigine dair sistemde kayitli birsey olmadigi icinmis :( ,.fakat esimin kagitlarinda kesinti olarak alinan ucretin calistigi isyerine vergi olarak verilmis and bu saglik kurlusu develete bu kesilen vergi ucretini yansitmadigi icin bize boyle red verildi.esimde calistigi isyerine gidip mudur ile konustu,,mudurde aynen sunu soyledi; evet, sistemde gorunmeyebilir cunku sistem 3 aydan beri calismiyor ve tamir etmeye calisiyoruz :( ama biz bunu odedik! ,, simdi soruyorum,, bu nasil bir sistemdir ki bu 3 aydir bozuk? sistemde kayitli olan bir vergi odemesi olmadigi icin ben vizemi alamadim :( esimin calistigi isyeri ATTENT denen bir saglik kurulusudur,, nasil olur da boyle bir saglik kurulusunun sistemi 3 ay bozuk olabilir :( onun icin arkadaslar, herkes isyerinin vergi sistemini kontrol etsin ve eger odenmemis vergi borcu varsa, o zaman vizenize red gelebilir, allah korusun ! simdi ben nasil bir yol bulmaliyim bunun icin, bilgisi olan arkadaslar ,, yardim lutfen!

herkese kolayliklar ! insallah herkes vizesini hemen alirda sevdiklerine kavusur! AMIN!!!!
thoby yazdı:
slm arkadaslar, maalesef dun vizeme red geldi, esime gelen kagitta calistigi isyerinde aldigi maasain vergisini vodedigine dair sistemde kayitli birsey olmadigi icinmis :( ,.fakat esimin kagitlarinda kesinti olarak alinan ucretin calistigi isyerine vergi olarak verilmis and bu saglik kurlusu develete bu kesilen vergi ucretini yansitmadigi icin bize boyle red verildi.esimde calistigi isyerine gidip mudur ile konustu,,mudurde aynen sunu soyledi; evet, sistemde gorunmeyebilir cunku sistem 3 aydan beri calismiyor ve tamir etmeye calisiyoruz :( ama biz bunu odedik! ,, simdi soruyorum,, bu nasil bir sistemdir ki bu 3 aydir bozuk? sistemde kayitli olan bir vergi odemesi olmadigi icin ben vizemi alamadim :( esimin calistigi isyeri ATTENT denen bir saglik kurulusudur,, nasil olur da boyle bir saglik kurulusunun sistemi 3 ay bozuk olabilir :( onun icin arkadaslar, herkes isyerinin vergi sistemini kontrol etsin ve eger odenmemis vergi borcu varsa, o zaman vizenize red gelebilir, allah korusun ! simdi ben nasil bir yol bulmaliyim bunun icin, bilgisi olan arkadaslar ,, yardim lutfen!

herkese kolayliklar ! insallah herkes vizesini hemen alirda sevdiklerine kavusur! AMIN!!!!

Bunu bi sekilde ind ye aciklayin ama bu olayin ilk olarak dogrulugundan emin olun cunki 3 ay uzun bi zaman...odedikleri kagidin kopyasini alip ind ye gonderin bence.
valla arkadasım bu adi insanlar hiç bir problemin bile yoksa red verebilecek kişiler....çok geçmiş olsun...inanın çok üzüldüm...umarım biran önce düzeltirsiniz sorunu....şu sistemlerine bak 3 aydır çalışmıyormuş valla ne diyeceğimi bilemiyorum.... banada dün red geldi sizin eşiniz sağlık kurulusunda calısıyor benim eşim de adalet bakanlıgının kendi memuru red geldimi geliyo böyle haksız yere...bizim sebebimizde eşimin tam nettosunu göremiyorlamıs göremeyen kişide tecrübesiz bir memurmus bunuda utanmadan söylüyorlar ondan dolayı red almısız bizde...Allah yardımcımız olsun hepimizin....inşallah bu zorlu yolda bıkmadan yürümeye devam edebiliriz.....
ikra yazdı:
valla arkadasım bu adi insanlar hiç bir problemin bile yoksa red verebilecek kişiler....çok geçmiş olsun...inanın çok üzüldüm...umarım biran önce düzeltirsiniz sorunu....şu sistemlerine bak 3 aydır çalışmıyormuş valla ne diyeceğimi bilemiyorum.... banada dün red geldi sizin eşiniz sağlık kurulusunda calısıyor benim eşim de adalet bakanlıgının kendi memuru red geldimi geliyo böyle haksız yere...bizim sebebimizde eşimin tam nettosunu göremiyorlamıs göremeyen kişide tecrübesiz bir memurmus bunuda utanmadan söylüyorlar ondan dolayı red almısız bizde...Allah yardımcımız olsun hepimizin....inşallah bu zorlu yolda bıkmadan yürümeye devam edebiliriz.....

Ikra sen demi RED aldin ?
evet arkadasım malesef banada red geldi...sebebide zaten okumussundur...benim mvv basvurumda....gülsemmi ağlasammı valla sasırdım :) şu halimize bak hayırlısı diyorum artık hakkımızda....inşallah bundan sonra hersey güzel olur....
ikra yazdı:
evet arkadasım malesef banada red geldi...sebebide zaten okumussundur...benim mvv basvurumda....gülsemmi ağlasammı valla sasırdım :) şu halimize bak hayırlısı diyorum artık hakkımızda....inşallah bundan sonra hersey güzel olur....

Gecmis olsun ya bu ind gercekten Mvv icin cok ayrintili bakiyor herseyi bastan kontrol edip basvurmak gerekiyor.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Unutmayin eger esin ind yi aradiginda duzgun konusmazsa ilerisi icin hic de parlak olmaz.Kopruye gecenede kadar DAYI diyin gitsin ne olacak.
ARKADASLAR SUNU BASTIRA BASTIRA SOYLUYORUM. ( SANSLI UYARI VERME :) )

TARIH 01.2010 ARKADASIMIZIN ESININ HERSEYI TAMAM OLDUGU HALDE VIZESI CIKMIYORDU VERMIYORLARDI GEL GIT YAPIYORLARDI HEP. HANIMI BURDA CALISIYOR PATRONU BUNU DUYUYOR VE KONSOLOSLUGU ARIYOR VE DIYOR KI BIZ HAZIRIZ TURKIYE`DEN OLUMLU CEVAP BEKLIYORUZ.ADAM AGIR KONUSUYOR TURKIYE KONSOLOSLUGUNA BAGLIYORLAR ORADA KONUSUYOR DIYOR ` BOYLE BOYLE MAAS VERGILER HERSEY TAMAM AMA NE SEBEBSE SIZDEN VIZE CIKMIYOR BU NE LAHANA TURSUSUDUR. KARSIKI TURKIYE KONSOLOSLUGU TAMAM EN YAKIN ZAMANDA RANDOVI VERILIP VIZESI VERILECEKDIR. TURKIYEDEKI OGLANI ARIYORLAR VE 3 GUN SONRAYA RANDOVI VERIYORLAR GELSIN VIZESINI ALSIN DIYE ....

ONDAN DOLAYI ARKADASLARIM HERKEZ ISININ ARKASINA GITSIN KIMSE UGRASMIYOR ... TURK INSANI BURDA KENDINDEN BIKDIRIYOR hemseri hemseriyi disarda ... atasozu gibi .. patronlara arattirirn . ama turk olmasin patron :) yumusamayacak. hollanda veriyor da goca turkiye kendi vatandasinin vizesini vermiyor dusunun gerisini yazik yazik yazik
tamam ben bu seferlik yazinin ust kismini vurgu yapmak istedigin yer olarak algiliyorum,,,cunku sadece vurgu yapmak istediginiz yerlerde buyuk harf kullaniniz kurali gecerli,,,ama yinede ufoss abimizden yada geluk ablamizdan uyari gelirse ozaman bilemem yetkili onlar cunku,,,kolay gelsin,,,
bende vurgu yapmak icin soyledim :)
slm thoby kardes,

Maas bodrosunun uzerinde belirtilen veirgi odeme den vergi dairesinden bas vura bilirsiniz veya herhangi bir boekhouder dan da bilgi alnamiz mumkun esinize soylerseniz esiniz boekhouder una danissin ve ona gore ona o kagidi verirler lakin o istedikleri sacma sapan bir kagit onu butun iscileri namina ve esiniz sadece ismi geciyor ve vergi ne zamandan baslamis onu gosteren bir kagit ayni kagidi ben isyerimin boekhouderen dan aldim ve oyle verdim inanin ben bilenem bir halt anlamadim o kagitan... onu mutlaka esiniz arastirsin eger sadece ondan ise red sebebi bir avkat ile itiraz mektubu yazdirsin ve itiraz mektubu ile o istenen kagidi iletir ise o zaman en gec 3 hafta icinde vizeniz onaylanir. Umut ediyorumki vergi odeniyordur bazi is yerleri odeniyor gosteriyor lakin odenme felan yapmiyorlar helede o is yeri bir Turk e ait ise...!!!!!!!!!!!!!!!

RABBIM ISINIZDE KOLAYLIK VE ESINIZE BOL SABIR IHSAN EYLESIN BU ISLER CIDDEN COK ZOR HELEDE BIR BAYAN ICIN.....
esra baci :) hollandaya hosgeldin hele
Tsk ederim darisibasima sagolasin.Sogugun ortasinda geldik :)

Darisi bekleyen arkadaslarimizin basina ins.Ha birde ufoss abi bende mezun oldum artik :)

Selam ve Dua ile.

Rabbim yar ve yardimciniz olsun.
60 gundur beklıyorum vizeye basvurdum verdikleri tarihin dolmasina 2 hafta kaldi ve benim butun umitlerim tukendi ben artik red beklıyorum arkadaslar ... piskolojım bozuldu ne yapacam:d
esra arkdsm hosgeldin hollandaya rabbim burdaki islemlerinde kolayliklar versin ins ins ins...

sansli cok sagol bitanem Rabbim razı olsun.
sendende razi olsun canim,,,
cartel yazdı:
60 gundur beklıyorum vizeye basvurdum verdikleri tarihin dolmasina 2 hafta kaldi ve benim butun umitlerim tukendi ben artik red beklıyorum arkadaslar ... piskolojım bozuldu ne yapacam:d

cartel niçin ümitlerini tüketiyosun kardeşim birazcık sabret ve dua et inşallah vizen çıkar, beklemenin uzun olmasıyla ret gelmesi arasında nasıl bağlantı kuruyorsun. bu işin gereği bu adamlar bekletiyor. inşallah hayırlısıyla kısa sürede çıkar vizen...
ikra yazdı:

evet ya gercekten çok ilginç.hala bi gelişme yok sanırım arkadasım.neyse üzülme inşallah en kısa zamanda düzelir...
thoby yazdı:

arkadasım inan çok üzüldüm.inşallah bu hata en kısa zamanda düzeltilir..
hepinize teskkurler arkadaslar,,, sorun kagit felan degil,, biz kontrakt ve 3 aylik maas bordrolarini zaten ind servisine gonderdik,, onlarin istedigi sey su: esimin calistigi isyerini ve esimin ismini o isyerindeki sistemde kayitli olup olmadigini kontrol etmek,.. sistem 3 aydir calismadigi icin , evraklarin sahte olabilecegini dusunuyorlar,, esim ve kayinbabam genel mudurle gorustu ve problemin software ile ilgili oldugunu ve bu sorunun giderilmesi 3 hafta gibi bir sureyi kapsadigini soyledi,, cunku sadece esimin degil orada calisan 1600 kisinin evraklarini sisteme yeniden yukleyecekler..bunun icin bu sure 3 hafta kadar,, biz zaten avukat tutmustuk,, avukat bile sistem calismadan hicbirsey yapamayacagini soyledi, ancak ind servisine sistemin calismadigini ve evraklarin simdilik dondurulmasini ve sistem acildiginda sizlere haber verilecegini gosteren bir mektup yazdi.. inanin esim ve ben cok uzulduk,, ben kesinlikle red almayi beklemiyordum ama iste elde olmayan problemler olunca red kacinilmaz oluyor :(,, onun icin arkadaslar lutfen ama lutfen herkes calistigi isyerinin vergisini ve sistemde kayitli olup olmadigini arastirsin, herkes benim gibi magdur olmasin.. simdi 3 hafta bekleyip gorecez,, insallah hayirli olur :)

hepinize cok tesekkur ediyorum, cartel arkadasim, senin icinde iyi umutlarim var,, hissediyorum ki en kisa zamanda vizeni alacaksin :)

ARKADASLAR UMARIM HEPIMIZ BU VIZE ALMA YOLUNDA BASARILI SONUCLARA IMZA ATARIZ!!

herkes sevdigine ve sevdiklerine en yakin zamanda kavusur!! allah hepinize kolayliklar versin ! yardimlariniz icin hepinize tesekkur ederim !
thoby yazdı:
hepinize teskkurler arkadaslar,,, sorun kagit felan degil,, biz kontrakt ve 3 aylik maas bordrolarini zaten ind servisine gonderdik,, onlarin istedigi sey su: esimin calistigi isyerini ve esimin ismini o isyerindeki sistemde kayitli olup olmadigini kontrol etmek,.. sistem 3 aydir calismadigi icin , evraklarin sahte olabilecegini dusunuyorlar,, esim ve kayinbabam genel mudurle gorustu ve problemin software ile ilgili oldugunu ve bu sorunun giderilmesi 3 hafta gibi bir sureyi kapsadigini soyledi,, cunku sadece esimin degil orada calisan 1600 kisinin evraklarini sisteme yeniden yukleyecekler..bunun icin bu sure 3 hafta kadar,, biz zaten avukat tutmustuk,, avukat bile sistem calismadan hicbirsey yapamayacagini soyledi, ancak ind servisine sistemin calismadigini ve evraklarin simdilik dondurulmasini ve sistem acildiginda sizlere haber verilecegini gosteren bir mektup yazdi.. inanin esim ve ben cok uzulduk,, ben kesinlikle red almayi beklemiyordum ama iste elde olmayan problemler olunca red kacinilmaz oluyor :(,, onun icin arkadaslar lutfen ama lutfen herkes calistigi isyerinin vergisini ve sistemde kayitli olup olmadigini arastirsin, herkes benim gibi magdur olmasin.. simdi 3 hafta bekleyip gorecez,, insallah hayirli olur :)

hepinize cok tesekkur ediyorum, cartel arkadasim, senin icinde iyi umutlarim var,, hissediyorum ki en kisa zamanda vizeni alacaksin :)

ARKADASLAR UMARIM HEPIMIZ BU VIZE ALMA YOLUNDA BASARILI SONUCLARA IMZA ATARIZ!!

herkes sevdigine ve sevdiklerine en yakin zamanda kavusur!! allah hepinize kolayliklar versin ! yardimlariniz icin hepinize tesekkur ederim !

Arkadasim insallah en kisa zamanda cikar vizen siz ne icin avukat tutmustunuz acaba.
2run34 kardes, biz avukati herhangi problem karsisinda ne yapacagimizi bilmek ve isi bir bilenle yapmanin daha garantili olacagini dusunduk, ayrica su an red geldi, avukatta itiraz dilekcesi gibi bir mektubu indye gonderdi.. esim ve ben islerimizle mesgul oldugumuz icin zamanimiz olmuyor boyle seyler icin, herseyin hazirlanmasi, ve ind ile posta alisverisi avukatimiz yapiyor, bu durumda herhangi bir problem cikarsa, avukat her an duruma mudahale edip, durumu duzeltme sansina sahip, bu yuzden avukat tuttuk, tabi siz isterseniz ve musait bir zamaniniz var ise, sizde ugrasabilirsiniz :) ayrica iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim :) umarim hersey gonlunce olur mutlu bir hayat surersin sevdiklerinle :) basarilar...
thoby yazdı:
2run34 kardes, biz avukati herhangi problem karsisinda ne yapacagimizi bilmek ve isi bir bilenle yapmanin daha garantili olacagini dusunduk, ayrica su an red geldi, avukatta itiraz dilekcesi gibi bir mektubu indye gonderdi.. esim ve ben islerimizle mesgul oldugumuz icin zamanimiz olmuyor boyle seyler icin, herseyin hazirlanmasi, ve ind ile posta alisverisi avukatimiz yapiyor, bu durumda herhangi bir problem cikarsa, avukat her an duruma mudahale edip, durumu duzeltme sansina sahip, bu yuzden avukat tuttuk, tabi siz isterseniz ve musait bir zamaniniz var ise, sizde ugrasabilirsiniz :) ayrica iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim :) umarim hersey gonlunce olur mutlu bir hayat surersin sevdiklerinle :) basarilar...

Ben bu konuyu oturum karti icin ind ye gittigimde sormustum cunki bende avukatla basvuru yapmak istedim ama bizden 2000 euro para istedi avukat ejder kose. sonra neyse avukatsiz basvurduk ve vizem 1 haftada cikti ben oturum karti almaya gittigmde bu avukat ne ise yarar diye ind deki bayana sordum ve verdigi cevap suydu hic birseye red gelirse yani ind hakli bi sekilde red verirse avukat buna hic bi sey yapamaz tam tersine senin buraya gelmeni zorlastirir yani zaman kaybina yol acar ha bu arada ind hic bi zaman yok memur yeni ondan red verdik yok efendim bakan arkadas yorgundu anlamadi gibi bahanelerle RED vermez onlarin isi sizin aciginizi bulmak buluncada direk red verirler mesela senin konu sistemde gozukmuyormus yani ind ye gore boyle bi kisinin kaydi yok sence hakli degillermi cunki onlar goremiyor nerden bilsin software hatasi oldugunu neyse arkadasim kafa agritmiyim keske avukata para kaptirmasaydiniz neyse insallah bir an once vizen cikarda gelirsin.bu arada kagitlarla ilgilenecek hic bir sey yok bu laflar tamamen avukatlarin insanlara soyledigi bi nevi yalan meslek icabi.
slm arkadaslar,, daha oncede belirttigim gibi vize talebim esimin maasini sistemde goremedikleri icin red oolmustu. gecen cuma, avukat esimi aramis ve imzalanmasi gereken bir kagit varmis , hemen gelmesi gerektigini soylemis. esimde avukata gittiginde avukat esime: dun beni ind den aradilar ve sizin evraklara red veren memur bizim gonderdigimiz kagitlarin bazilarini gorememis veya gec eline ulastigi icin red verdigini,, simdi o kagitlar eline gecmis ve bizim kagitlari yeniden incelenecegini ve red kararinin iptalini ve yeniden karar verilmesi gerektigini bunun icin bir kagidin imzalanip yeniden isleme alinmasi icin gonderilmesi gerektigini soylemis ayrica bu problem icin IND bizden de ozur diledi,, simdi ind bizim red kararini iptal etti ve basvurumuzu yeniden degerlendirecek,, 2 -3 hafta sonra karar verilecek,, sizce bu karar nasil sonuclanir,, vizemi alabilecekmiyim ? ne dersiniz?

insallah herkes vizesini alir ve hekes sevdigine kavusur,, vizesini alan herkese rabbim kolaylik ve hayatta mutluluk versin! basarilar...
arkadasim senin adina sevindim bence sana degil iki hafta bir haftada vize verirler demekki insanogluymus onlarda robot degillerya hata yapabiliyormus.neyse az daha sabret cikacaktir umarim
insallah be kardesim,, o zaman en mutlu insanlardan biri olacam,, insanin sevdigini yaninda olmasi buyuk mutluluk :) hakkimizda hayirlisi olsun .. tesekkur ederim iyi dileklerin icin :)
Insallah alirsin arkadasim en kisa zamanda esine ailene kavusursun.
inşallah arkadaşım allah sevdiğine kavuştursun son durumun nedir ?
inşallah alırsın vizeyi arkadaşım...
slm arkadaslar,, halen bir ses seda yok,, 1 haftayi geride biraktik,, bu ikinci hafta,, beklicezz, sanirim kaderimizde hep beklemek var :( herkese tesekkurler,, bir sey duyarsam,, herkesle paylasacam,, tesekkuler hepinize ...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol