Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

VIZEMMMMMMMMM CIKTIIIIII ARKADASLAR

Yorum için giriş yap 38 mesaj · 8.430 görüntülenme
arakadaslar vızem dun ıtıtbarıyle cıkmıs bulunuyor allah bekleyen arakadaslarada kolaylık versın 3 ekımde basvuru yaptık dun de kabul edıldı kagıdı geldı

allahıma sukurler olsun
gurbete dogru yazdı:
arakadaslar vızem dun ıtıtbarıyle cıkmıs bulunuyor allah bekleyen arakadaslarada kolaylık versın 3 ekımde basvuru yaptık dun de kabul edıldı kagıdı geldı

allahıma sukurler olsun

oh oh masallah arkdsm ne guzel cabucacik cikmis hayirli ugurlu olsun gozunuzaydin arkdsm,,,yeni yasaminda hayatinda esinle bir omur boyu mutluluklar dilerim,,,darisi tum geride bekleyen arkdslarin basina ins ins ins :geek: :geek: :geek:
bastan berı bana olan destegınden oturu tesekkurler arakadasım sagolasın evet ben erdım muradımı darısı bekleyenlerın basına bu sıtede bana yardımcı olan herkese mınnettarım ve tesekkurlerımı sunuyorum herkese cok sagolun arkadasşlar
gozun aydin arkadasim tebrikler ins yeni hayatinda zorluklarla karsilasmassin
tebrıkler arkadasım benımde ıstegım yenı yapıldı

hayat oraya gelınce baslıyo hakkımızda herseyın hayırlısı olsun..
arkadasim hayirli olsun vizen bende 2 haftadir burdayim ama inanki hayat buraya adim attigin anda yeniden basliyor.cunku baska ulke baska dil insanlari cok sicak kanli iklimi sert.bence yasamaya deger burda ama dil problemimizi oldugu icin simdilik yabancilik hissi var dil okulundan sonra umarim dahada alisacaz buraya eger benim gibi ic anadoludan geleniniz varsa burda ki su ve nem bas donduruyor suya uzak kalan bi ildenseniz ama ; ne olursa olsun sartlar insanin kendi memleketi gibisi de yok TURKIYEM bambaska.hayatinda basarilar arkadasim.arkadasim ben okul bekliyorum ve trden gelen bu sitededeki arkadaslar belkide ayni okul ve ayni siniflarda birlikte olma dilegiyle AEO
cok sagolun arkadaslar darısı bekleyenlerın basına yanlız tecrubelı arkadaslara bı sorum olacaktı bundan sonra ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevınırım
arkadasim vizen 10 gune yakin tr de olur 10 gun sonra randevu alacaksin vizeni almak icin senden pin kodu isteyecekler .ama bankaya once 21 ytl hollanda konsoloslugu adina yatiracaksin ertesi gun ise o pin kodunu ve passaport numarini elinde bulundurup istanbulu arayacaksin(sana verilen pin kod faturasinin iicinde istanbuldaki tel no yazili)randevunu verirler ve yaninda bulunduracagin evraklarida soylerler randevu gununde gittiginde vizeyi elden vermiyorlar ama sen rica et elden versinler bende elden aldim adrese gelmesi birkac gunu buluyormus.arkadasim kolay gelsin sana
Hayirli olsun arkadasim,

Yeni yasaminda basarilar..
cok sagolun arkadaslar suan gercekten cok mutluyum allah herkese yasatsın bu duyguyu

tabı hollandaya gırıs yaptıgım andan sonra tek amacım dılım ı ıyı bır sekılde ogrenıp ehlıyet alıp bır meslege yonelık kurs yapmak ınsallah herkes hollandaya geldıkten sonra emegının karsılıgını alır
arkadaslar sızlere bı sorum olacaktı ;

-hollanda konsoloslugunu vızenın gelıp gelmedıgını ogrenmek ıcın 03124091800 numaralı telefondanmı arıyoruz

-ıkıcısıde vızeyı almaya gıderken yanımızda goturulmesı gereken bır forumdan bahsedılıyo sıtede ve ve konsolosluk sıtesınde bu formu nereden temın edıyoruz esımemı gelıyo o forum yoksa bır ınternet adresındenmı temın edebılıyoruz

sorularımı cevaplarsanız sımdıden tesekkurler

-bırde arkadaslar konsoloslugu hangı saatler ıcınde arabılıyoruz

ayrıca;

sıtede numara verılıp verılmedıgını bılmedıgım ıcın yazdım eger yasaksa bunun ıcınde sımdıden ozurdıleklerımı kabul edın
gurbete dogru yazdı:
arkadaslar sızlere bı sorum olacaktı ;

-hollanda konsoloslugunu vızenın gelıp gelmedıgını ogrenmek ıcın 03124091800 numaralı telefondanmı arıyoruz

-ıkıcısıde vızeyı almaya gıderken yanımızda goturulmesı gereken bır forumdan bahsedılıyo sıtede ve ve konsolosluk sıtesınde bu formu nereden temın edıyoruz esımemı gelıyo o forum yoksa bır ınternet adresındenmı temın edebılıyoruz

sorularımı cevaplarsanız sımdıden tesekkurler

-bırde arkadaslar konsoloslugu hangı saatler ıcınde arabılıyoruz

ayrıca;

sıtede numara verılıp verılmedıgını bılmedıgım ıcın yazdım eger yasaksa bunun ıcınde sımdıden ozurdıleklerımı kabul edın

arkdsm simdi siz nereye basvurduysaniz ankara yada istanbul orayi ariyosunuz,vizeniizin gelip gelmedigini ogreniyosunuz,ikinci soruna gelince eger siz tr den basvurduysaniz basvuru formunu zaten doldurmussundur basvururken pyuzden simdi yeniden doldurmana gerek yok ama nl den basvurduysaniz simdi basvuru formunu doldurmani isterler,ama sen her halukarda doldur almazlarsa sende kalir internetten indirebilir cikti alabilirsin yada konsolosluga gittiginde alabilirsin,,,ayrica konsoloslugu saat 3 ile 4 arasi arayabilirsin ogrennmek icin, tam 3e yaklasirken aramaya basla tekrar tusuyla arka arkaya ara dusecektir telefon,,,umarim yardimci olmusumdur arkdsm kolay gelsin,,,
bılgılerın ıcın cok sagol arkadasım elbettekı yardımcı oldun tesekkur ederım
gurbete dogru yazdı:
bılgılerın ıcın cok sagol arkadasım elbettekı yardımcı

oldun tesekkur ederım

sevindim arkdsm yardimci olabildigime ins ins ins halledebilmissindir islerini ve de islemlerini,,,,
arkadaslar persembe gunu konsolosluga vızemı almak ıcın gıttım ama bana sıtede yazmıs oldugunuz gıbı hangı tur vızeyı ıstıyorsun dıye soru sormadılar neden acaba sormamıs olabılırler vede persembe gunu saat 9 daydı benım randevum suan cumartesı halen pasaportum elıme ulsmadı hıc kargoya bıle verılmemıs buda neden olabılır tecrubelı arladaslar sızlerde de aynı seyler oldumu pasaportlarınız elınıze ne kadar surede ulastı fıkırlerınızı paylasırsanız sevınırım

ve ben bıraz korkmaya basladım vızeyı verememe gıbı bır durum soz konusu olabılırmı neden bu kadar gecıktı pasaportumun gelmesı cunku yazdıgım gıbı kargoya bıle verılmemıs normalde ertesı gunu pasaportların elımızde olması lazım benım bıldıgım ıns bır problemle karsılasmam son zamanda esımde geldı turkıyeye hollandaya beraber gıtmek ıcın suan ıkımızde sasırmıs durumdayız beklıyorum yınede hayırlısı dıyelım
gurbete dogru yazdı:
arkadaslar persembe gunu konsolosluga vızemı almak ıcın gıttım ama bana sıtede yazmıs oldugunuz gıbı hangı tur vızeyı ıstıyorsun dıye soru sormadılar neden acaba sormamıs olabılırler vede persembe gunu saat 9 daydı benım randevum suan cumartesı halen pasaportum elıme ulsmadı hıc kargoya bıle verılmemıs buda neden olabılır tecrubelı arladaslar sızlerde de aynı seyler oldumu pasaportlarınız elınıze ne kadar surede ulastı fıkırlerınızı paylasırsanız sevınırım

ve ben bıraz korkmaya basladım vızeyı verememe gıbı bır durum soz konusu olabılırmı neden bu kadar gecıktı pasaportumun gelmesı cunku yazdıgım gıbı kargoya bıle verılmemıs normalde ertesı gunu pasaportların elımızde olması lazım benım bıldıgım ıns bır problemle karsılasmam son zamanda esımde geldı turkıyeye hollandaya beraber gıtmek ıcın suan ıkımızde sasırmıs durumdayız beklıyorum yınede hayırlısı dıyelım

hayir arkdsm neden hemen panik yapiyosun,bu saatten sonra vizeyi vermeme gibi bisey sozkonusu olamaz cunku sana vizeyi nl hukumeti vermis,konsoloslugun vermeme gibi hakki yok,,,ikincisi nl den basvurduysaniz oyuzden sorulmamis olabilir hangi tip vize istiyosun diye zaten gelir gelmez hemen tr ye yada baska avrupa ulkelerine (tatil amacli)gitmeyi dusunmuyosan sorun etme 3 aylik 6 aylik diye,bide zaten burda oturum karti icin basvuruyosun hemen sana 6 aylik stiker yani burda kalmana hollandanin izin verdigini belirten etiket vuruyolar,en gec 3 ay icindede 1yillik oturum kartin cikiyo burda(benimki 1 ayda cikmisti),kaldigin sehre gore pasaportun gelme suresi degisebiliyo,o ankaraya basvurup ankarada oturanlar yada ist da oturup istanbuldan basvuranlar hemen ertesi gun alabilirler baska sehre 1 gunde gitmez sanmiyorum,bide sen persembe gunu gitmissin cuma gunu kargoya verilmemisse pazartesiye kalmistir canini skma,bence sorun yok,vizeni vermisler artik bundan sonra bosu bosuna uzmeyin kendinizi arksm,,,kolay gelsin,,
cevap yazdıgın ıcın tesekkur ederım bırazda olsa ıcım rahatladı vızeyle ılgılı bana soru sormadılar amaben onlara sordum bana d+c vızesının verıldıgını soyledıler ucak bıletlerını alacagız pasaportun gelmesını beklıyoruz ne tur vıze verdıler dıye bakalım hayrılısı tekrar dan tesekkurler
gurbete dogru yazdı:
cevap yazdıgın ıcın tesekkur ederım bırazda olsa ıcım rahatladı vızeyle ılgılı bana soru sormadılar amaben onlara sordum bana d+c vızesının verıldıgını soyledıler ucak bıletlerını alacagız pasaportun gelmesını beklıyoruz ne tur vıze verdıler dıye bakalım hayrılısı tekrar dan tesekkurler

arkdsm o tip vize 3 ay icinde baska ulkelere yada tr ye gitmek istersen giris cikis yapmana yardimci oluyo sanirim,ama diyorumya buraya gelince en gec 3 ay icinde 1 yilligi alinca zaten istedigin ulkeye giris cikis yapabilirsin,,,kolay gelsin rica ederim,,,
arkadaslar pasaportumun gelmesı gecıktıgı ıcın saat 3 te konsoloslugu aramıstım pasaportumun aksam uzerı kargoya verılecegı ve vızenınde d+c vızesı oldugu soylendı bız hollandadan basvuru yapmıstık ordan yapıldıgı ıcın vızeyı d+c olarak verılıyormus bılmek ısteyenler olur dıye paylasmak ıstedım suan ınternetten baktım pasaportumu kargoya vermısler nıhayet persembe gunude gıdıyorum darısı bekleyenlerın basına
Öncelikle hayırlı olsun.Allah yeni yaşamında mutluluklar versin.vize konusuda genel olarak şöyle:

Vize müracaatında bulunan kisiye “regroupement familiale- familiehergroepering” ibareli D modeli vize verilmektedir. Verilen D modeli vize, vize sahibine, O ülkeye ulaşmak amacıyla, Schengen (Şengen) ülkelerini (Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Islarda, Italya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Ispanya, Avustralya ve Isveç) geçmek amacıyla beş günlük bir süre vermektedir. Bazı durumlarda D modeli vizeyle birlikte C modeli vize de verilmektedir. Bu durumda vize sahibi gideceği ülkeye ulaşmadan evvel, vize tarihini geçirmemek şartıyla, Schengen ülkelerinde 3 ay kalabilme hakkına sahiptir.
gurbete dogru yazdı:
arkadaslar pasaportumun gelmesı gecıktıgı ıcın saat 3 te konsoloslugu aramıstım pasaportumun aksam uzerı kargoya verılecegı ve vızenınde d+c vızesı oldugu soylendı bız hollandadan basvuru yapmıstık ordan yapıldıgı ıcın vızeyı d+c olarak verılıyormus bılmek ısteyenler olur dıye paylasmak ıstedım suan ınternetten baktım pasaportumu kargoya vermısler nıhayet persembe gunude gıdıyorum darısı bekleyenlerın basına

iyi yolculuklar arkdsm bi gurbet gelini daha geliyo hollandaya,hayirli ugurlu olsun tekrar gozunaydin,ins ins ins sag salim hollandaya gelmeyi nasip etsin rabbim,,,bugun cikicaktin yola belkide cikmissindir belki hollandaya ulasmissindir bu saatlerde ama ben simdiden sana hosgeldin demek isterim,,,HO$GELDIN ARKDSM...
slm arkadaslar ben 11/11/2008 tarıhınde mvv basvurusu yaptım ankaradan.esım suan nl calısıyo esıme 830 yatırılması ıcın nezeman haber gelır.valla cok stres yapıyorum arkadaslar yaa..nedır bu bızım nl den cektıgımız..ALLAH HEPIMIZIN YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
cok sagol sansli arkadasim suan hollandadayim biraz mutlu biraz uzuntuluyum ama yinede allah herkee cabucak eslerinin yanina gitmeyi nasip etsin hemen ehliyete baslamayi dusunuyorum anacak oturumum gelmeden baslayabilirmiyim sen benden once gittgin icin bilirsin cevaplarsan sevinirim gulum05 arkadasim sende vizen ciktigi zaman heralde esine 830 euroyu yatirmaasini soylerler benimki 4 hafta icinde cikti allah yardimcin olsun
ilk olarak hollandaya hosgeldin arkadasim insallah ugurlu gelir sana.ehliyet icin pas beklemene gerek yok bende ehliyete yazildim yer bekliyorum yanliz benim soyle bi durumum var 6 aylik vizemi burda aldim ve passin gelmesini yani 1 yillik oturum kartim ise otomatikmen 3 ay icinde gelecek oturma kartini almadan okula gidemiyorum ehliyet icin 1 yillik otorum karti beklemene gerek yok turk surucu kurslarina yazil bende oyle yaptim allah yardimcin olsun bu arada hangi sehre geldin?hersey gonlunce olsun umarim hayal ettigin gibi hersey dusledigin gibi olur hersey,tekrar hosgeldin
gurbete dogru yazdı:
cok sagol sansli arkadasim suan hollandadayim biraz mutlu biraz uzuntuluyum ama yinede allah herkee cabucak eslerinin yanina gitmeyi nasip etsin hemen ehliyete baslamayi dusunuyorum anacak oturumum gelmeden baslayabilirmiyim sen benden once gittgin icin bilirsin cevaplarsan sevinirim gulum05 arkadasim sende vizen ciktigi zaman heralde esine 830 euroyu yatirmaasini soylerler benimki 4 hafta icinde cikti allah yardimcin olsun

arkdsm ben kimliksiz gidildigini bilmiyodum ama diger arkdsmz cvplamis zaten,oyle bi hakkin varsa hemen basla,,,gerci kisin zor oluyo diyebilirim,hiz yapmayi ogrenemiyosun,ara sokaklarda fazla calisamiosun,,,ama yinede sen bilirsin burda ne zaman kar yagacagi belli olmuyo,dun felaket kar vardi,hiz yapamadim bugun gunes vardi cok rahat kullandim belli olmuyo yani,ehlieyttede basarilar sana arkdsm,,,gulum05 arkdsmzda tr den basvurmustun sanirim,830 euro mektubu 8-10gun icinde gelio nl deki ese,umarim cabuk cikar vizen,,,,
tebrikleriniz icin cok sagolun arkadaslar zaten ben ehliyete baslarsam turkten baslayacagim ancak oturumun gelmeden baslayabiliyormuyum onu bilmiyordum sayenizde ogrenmis oldum ins baslayabilirim benim sansima teori sinavinida zorlastirmislar heralde 50 soru simdi 75 soru olmus sansli arkadasim sende dediginde haklisin aslinda kisin surmek benim acimdan zor olur neyse artik bakacagiz duruma gore baslayacagim ben simdi teoriye hazirlanayim allah herkese kolaylik versin icindede bize
gurbete dogru yazdı:
tebrikleriniz icin cok sagolun arkadaslar zaten ben ehliyete baslarsam turkten baslayacagim ancak oturumun gelmeden baslayabiliyormuyum onu bilmiyordum sayenizde ogrenmis oldum ins baslayabilirim benim sansima teori sinavinida zorlastirmislar heralde 50 soru simdi 75 soru olmus sansli arkadasim sende dediginde haklisin aslinda kisin surmek benim acimdan zor olur neyse artik bakacagiz duruma gore baslayacagim ben simdi teoriye hazirlanayim allah herkese kolaylik versin icindede bize

bi bakarsin arkdsm duruma gore cok kar olursa gecen cumartesi giibi ozaman biraz ertelersin subata kadar fln,ha yok zor olmassa kar kis olmassa devam edersin alirsin bian once.gecen cumarttesi mesela hocam bizden sonraki ogrencileerini aksam ogrencilerini derslerini iptal etti araba kayiyodu kardan dolayi,hemde ogrenemiosun arabayi kontrol altinda tutcam derken,ara sokaklari saga don sola don onlari calistiramadi iptal etmek zorunda kaldi diger ogrencileri,ama baakarsin zor olmaassa devam edersin,,, bence buraya gelincde hemen yapabiliceklerini yapmak lazim(okul,dil,meslek,ehliyet,is,cocuk,v.s v.s) sonra insan bi biraktiimi isin ucunu bi baakiosun yillar gecmis bi dil bile ogrenilmemis,,,oyuzden yapabilcek seylerui ilk geldigin yillardan itibaren yapmak lazim,,,kolay gelsin arkdsm,,ha buarada ben hocama gecen sormmustum sorularin martta zorlasacagini soylemisti,cikip cikmadigina eminmisin arkdsm,,,
zaten bende senin yazdigin gibi dusunuyorum arkadasim herseyi ilk zamanlarda yapacagim okulada gidip dilimi en iyi sekilde ogrenmeyi planlayirom artik bakalim teori sinavinin zorlastigindan emin degilim bende kulaktan duydum cunku ins oyledir martta zorlasir ama yinede hayirlisi simdiye kadar herseyin hayirlisini istedim her istedigim oldu ins simdiden sonrada oyle olur
gurbete dogru yazdı:
zaten bende senin yazdigin gibi dusunuyorum arkadasim herseyi ilk zamanlarda yapacagim okulada gidip dilimi en iyi sekilde ogrenmeyi planlayirom artik bakalim teori sinavinin zorlastigindan emin degilim bende kulaktan duydum cunku ins oyledir martta zorlasir ama yinede hayirlisi simdiye kadar herseyin hayirlisini istedim her istedigim oldu ins simdiden sonrada oyle olur

ins ins ins arkdsm,,,hersey gonlunce olsun hepimizin gonlunce olsun,,,hocam oyle dedi martda zorlasicakmis diye ama ins martdada zorlasmaz yani alanlar azalicaktir ozaman 75 soru zor yani 50 soruyu bilmek icin nerden baksan 400 soru ezberliyosun,onun icin ins ins ins zorlasmaz,,,
ins zorlasmaz ama ben simdiden teori sinavina calismaya basladim evde olan kitaplardan ama yeni kitap alacigiz fakat nasil kitaptan sizlerin hazirlandiginizi ogrenmek istedim bugun kitapcidan baktigim kitap hep sorular vardi 600 tane fakat emin olmadigim icin almak istemedim benim ders alacagim hoca teori dersi vermiyor ama yinede calismam ici ondan kaynak istesem iyi olur heralde bide bir sorum olacakti teori sinavini almak icin kac zaman zarfi icinde calisip sinava girip aldiniz simdiden tesekkurler ve herkese basarilar

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol