Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

vizenin çıkması için tecil süresi önemlimi.........

Yorum için giriş yap 17 mesaj · 3.350 görüntülenme
31 ekimde tecilim bitiyor daha önce şubeye gittim ordaki memur bana askerligi tecil ettirebilecegimi söyledi bende ona güvenerekten sınava girdim işlemlere başlandı vize için randevu alındı cuma gunu askerlik şubesine gittim tecil etiirmek için bana tecil ettiremezsin denildi.

2007 ylında üni.yi bıraktım sonra 2009 da başlayan aftan tekrar girdim aktif ögrenci olmak için sınav hakkı tanındı başarılı olmadıgım için aktif ögrenci olmadım özetle ben şuan geçici ögrenciyim pazarteside okulla ilişkimi tekrar kesecem. tecil etttirme hakkım warmı yokmu bunu askerlik şşubesindeki memur sıfatıyla oturanlarda bilmiyor.bana diyorlar ki 31 ekimde gel yoklama ol.ozaman belli olur gidip gitmeyecegin..konu hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen yardım etsinnn :geek:
6 aylik yurd disina cikabilir musadesi al vizeni al cik,bir dilekce yaz

esim hamile (Dogum Depresyon) u o yuzden dogumun da bulunmam gerekiyor o sekilde askeri subeden izin al

dene..!
http://www.asal.msb.gov.tr

Askerlik tecil(erteleme)islemleri yukaridaki baskent Askerlik subesi bilgi hatti

her ilin kendi Askerlik subesinden(Muhtarlik) bilgi ve celp islemler

ayrica ertelemeler internet uzerinden takip edilmesi uygulanmisdir

yurd disinda yerlesmisler icin bu islemler isder isci ister ogrenci konsolosluklarda(Askerlik masasi)Egitim musavirliklerinde uygulanilir!!!

bazi durumlarda rapor alip yurd disina cikis uygulanabilir gecici(!)Tedavi gerektiren(Acil vakalarda esler icin)

bir dilekce ile basvuru da bulununuz yurd disi mvv cikis icin aile birlesimi!!!

tip not................

vizenizi elinize aliniz yurd disina cikmak icin denersiniz(!)Aile birlesimi kapida soylersiniz cikis hava limanin da sorarsalar!!

http://www.google.com/search?q=askerlik ... NL347NL347
vizenizi gidip aliniz(mvv)hollanda ind buna karismaz!!

henus nufus cuzdaniniz eliniz de(!!!)ok

celp cagri askerlik subesinden gelmis degil(!!!)

cikis icin acele ediniz yurd disi(!!!)ucakla cikis yapiniz tr den her hangi bir ulkeye(NL)ok!!
öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için...ekimin 7 sine randevu alınmıştı evraklar verilicek ind bunu sorun olarak görmezde vizeme onay verirse hemen gidicem...yarın askerlik şubesine gidicem orda açık açık anlatıcam durumu bazı kişiler diyor kesinlikle yurtdışına çıkacagını söyleme heleki ewlilikle çıkacagını söçylersen geri gelmezsin die tecil yapmazlar felan diyorlar baya kafam karıştı budurumda yarın askerlik şubesine gidecem neyapacagımı bilmiyorum walla
Merhaba arkadaşım,

Sana söylenenleri dinlemeni tavsiye ediyorum. Yurt dışına evlilik yoluyla çıktığını sakın söyleme. Kaçıyor diye var olan hakkınıda vermezler. Vizede önemli olan senin yurt dışına çıkarken tecilli olman. Zaten asker kaçağı olanlar havaalanında pasaport kontrollerinden geçemiyorlar. Bende afkapsamında yenikayıtyaptırdım okula seninle aynı durumdayım. Hakkımızda hayırlısı..

Ben tanıdık bir assubayla konuştum Vizen bitmeden her hangibir hastahaneden 3 aylık geçici bir rapor al onu kabul ediyorlar. ama askerlik şbesine kesinlikle yurt dışına çıkacağını söyleme böylece çıkıtşa havaalanında da sorun yaşamadan hayırlısıyla eşine kavuşursun inşaallah.
kesinlikle askerlik subesine yurt disi olayini bildirme. ismin sinir kapilarina bildirilir,hava-deniz ve kara hic bir huduttan cikarmazlar. IND nin senin askerlik durumunla alakasi yok. O seninle ve vatandasi oldugun ulkeyle alakali bir sorun. onlar sadece hollanda icin basvuruna bakarlar.

selamlar.

Leonardo
bugun askerlik şubesine gittim memur bana daha önce ayrılış tarihin 2009 olursa tecil ederim demişti bugun diplomamı aldım arkasını tastik ettiler af yasasından 01,14,2009 giriş çıkış 02,09,2009 tarihi yazdılar.aldım şubeye gittim ordaki memur bu seferde bana dediki senin bu giriş çıkış tarihlerin tecil hakkı vermez sana af tecili etkilemiyormuş.ben bişe daha duydum benim boy 1,80 kilom 72 ben 65 ve daha aşşasına düşersem kilo olarak askeriye sağlık sorunlarından dolayı beni 1 yıl tecil ediyormuş.bu nekadar dogru nekadar yanlış bilmiyorum ama buda olmazsa ozaman benim yapacagım tek şey ind vizeyi çabuk versin die dua edicem 7 ekimde randevu alınmıştı 15,20 gun içinde vizem çıkarsa yurt dışına sorunsuz çıkabilirim dimi çünkü askerlik şubesi bana 31 ekime kadar yurt dışına çıkış yapabilirsin dedi.
Merhaba arkadaşım,

Sana söylenenleri dinlemeni tavsiye ediyorum. Yurt dışına evlilik yoluyla çıktığını sakın söyleme. Kaçıyor diye var olan hakkınıda vermezler. Vizede önemli olan senin yurt dışına çıkarken tecilli olman. Zaten asker kaçağı olanlar havaalanında pasaport kontrollerinden geçemiyorlar. Bende afkapsamında yenikayıtyaptırdım okula seninle aynı durumdayım. Hakkımızda hayırlısı..

Ben tanıdık bir assubayla konuştum Vizen bitmeden her hangibir hastahaneden 3 aylık geçici bir rapor al onu kabul ediyorlar. ama askerlik şbesine kesinlikle yurt dışına çıkacağını söyleme böylece çıkıtşa havaalanında da sorun yaşamadan hayırlısıyla eşine kavuşursun inşaallah.

teşkkür ederim benemsal ilgin için

bende öle yapmayı düşünüyorum bi kaç kişiyle görüştüm onlar hastaneden rapor al ozaman tecil durumun devam eder böyleliklede senin vizen çıkar sende problem yaşamadan çıkarsın yurtdışına...şuan kaçak durumda deilim ama sonumuz ne olur bilmiyorum allah yardımcımız olsun
arkadaşlar tecil hakkım yokmuş ve tecil ettiremiyorum...yarında vize işlemlerine başvuru yapılıcak randevu tarihi 7 ekimdi..özetle benim vizem kasım ayında çıksa tecilim bittigi için yurtdışına çıkış yapamam dimi....... :( :( :( :(
Iyi aksamlar arkadasim Yazdiklarini iyice okudum icindeki durumuda anliyorum bende o durumda bulunmustum ama benimkine 5 ay falan sanirim vardi ben internette cok arastirdim ettim sunu okudugumu hatta onu e mailime kendi e malime gonderigimi cok iyi biliyorum not olarak. ORDA SOYLE YAZIYORDu bir gun bile kalsa tecilinize tecik sureniz dolmadgi surece yurt disina cikista sorun olmaz.... Git bas vur ARTIK mVV turistik mi tam okumadim orasini . Git korkma elcilige postif dusun sonucta bu dunyanin sonu degil. Allah yardimcin olsun
tşkler arkadaşım 7 ekimde başvuru yapılacak holl.dadan.inş biran önce vize onaylanırda kasım ayına kalmadan çıkış yaparım yurt dışına.
arar_55 arkadaşım senin dedigin gibi 6 aylık izin almak için tam olarak ne yapmam gerekiyor ö.m den tel numaranı verirsen bi telde görüşmemiz mümkün olurmu yada burda açıklama yapabilrmisiin bana rica etsem..çok zor durumdayım :( :(
Arkadasim oncelikle sunu soylemek isterim, Askerlik subesine gidip kesinlikle yurt disina cikacagini soyleme, Tecilinin bitip bitmemesi hollanda makamlarini ilgilendirmiyor bu konuda bir sorunun yok, en onemli konu ise su, Tecilin Ekim ayinda bitebilir bu senin hemen ertesi ay askere gidecegin anlamina gelmiyor, Her askerlik subesinin gonderdigi tertip donemi farklidir, ornegin senin tecilin ekimde bitiyor ama senin suben 1 tertip kaldiracak ozaman subat ayinin 21 ne kadar suren oluyor, ancak 4 tertip kaldiriyorsa kasim ayinda gonderebilirler seni yani ozaman bir ay kadar bir zamanin kalmis olur, Icinin rahat etmesini istiyorsan subene telefon ederek kac tertip gondereceklerini sorabilirsin yada milli savunma bakanliginin web sayfasindan hangi subenin o yil kac tertip gonderecegini ogrenebilirsin, Diyelimki senin sevk tarihin belli oldu ve kasim ayinda sevk edileceksin ozaman subeye gidip silusunu alma, silus demek subenin sana vardigi sevk kagididir, bu kagidi aldiginda artik askersin demekttir, teslim olacagin birligin uzakligina gore iki veya uc gun yol suresi verilir bu sure icinde de birligine teslim olursun, olmaz isen kacak durumuna duser ve her yerde aranirsin, Ancak silus belgeni almaz isen bu sana en az ikihafta kazandirabilir yazismalar nedeni ile, bu surede vizen cikar isede hollandaya gidebilirsin, Bildigim kadari ilede Konsolosluga giderek oturma iznin ile birlikte tecil basvurusu yaparsin onlarda askerlik subene tecil yazisi gonderirler boylece askerlik islemlerin durdurulmus olur, Icinin rahat etmesi icin en onemlisi Bagli bulundugun subenin Kac tertip asker gonderdigini ogrenmendir, yukarida verdigim orenklerdeki gibi mesela 1 tertip gonerecek ise ozaman Subat 2010'a kadar vaktin olmus olur, Subeni ara ve gonderilecek en yakin tertipin kaca kac olacagini sor, En saglikli biligiyi tabiki resmi makamlardan alabilirsin ben sadece kendi bildigim kadarini aktardim sana, Kolay gelsin
Pars kardeşim ilgin için teşekkür ederim....ben şuan yoklama kaçağı durumundaymışım bana dedilerki nezaman yoklama olursan ozaman tecil hakkın varsa tecil edersin yoksa muayne olup askere gidersin diyorlar şimdi benim varsayalım ki 2 gun içinde vizem çıktı ben yoklama kaçagı durumundayken ind bana vize verirmi ve vize verse dahi ben yoklama kaçagı durumundayken yurtdışına çıkabilirmiyim...
Subeniz sizin Yoklama kacagı oldugunuzu bilir.BAKAYA oldugunuzu

bilemeyebilir.Ne zamandan bu yana kacak oldugunuz onemli.

2 aydan fazlaysa kesin BAKAYA durumundasınızdır.Yurtdısına

cıkamazsınız.Daha az bir süre ise sorun olmaz.
Arkadasim ilk yazimdada belirttigm gibi senin askerlik ile ilgili olan problemin hollanda makamlarini ilgilendirmez, vizen cikarsa verirler zaten senin askerlik durumun ile ilgili bilgi sahibi olmalari mumkun olmadigi icin sorun cikarmazlar, Yoklama kacagi durumunda isen su anda bu senin gbt sorgulamanda muhakkak cikar hava limaninda yada sokakta yururken kimlik kontrolune girersen seni alip askelik subene gotururler, burda son yoklama islemlerin yapilir, tecil hakkin var ise tecil edilir, yok ise bagli bulundugun subenin gonderecegi en yakin tertip ile birlikte sevkin yapilir, yani ilk yazimda degim gibi gonderilecegin tertibe gore askere gidis tarihinde belli olmus olur, Yoklama kacagi olarak yakalndiginda sanmaki hemen apar topar askere gotururler, sadece subeye goturulur ve yoklama islemlerin yaptirilir ondan sonra yukarida anlatigim surec isler, Diyelimki vizen cikti ve hava limanina gittin orada sonucta senin yoklama kacagi olacagini gorup seni alikoyarlar bu yuzden yurt disina cikmadan once yoklama kacagi durumunu sona erdirmen gerekli, vizen cikinca subene gideceksin ve son muayneni yaptiracaksinki aranma durumun ortadan kalkmis olsun, Askerlik subeleri senin durumundakilere telefondan bilgi vermezler pek, cunki sen yoklama kacagisin ve onlar icin extra bir evrak ve is yuku cikariyorsun, o yuzden ne sorarsan sor sana muayneni yaptirman icin subeye gitmen gerektigini soyliyeceklerdir, sen kotu ihitmali dusunerek hareket etmelisin tecill hakkin olmadigini dusun ve en yakin nezaman askere gonderebilirler secenegini arastir bunu subenden ogrenemiyorsan Milli Savunma Bakanliginin web sayfasinda bagli bulundugun subenin 2009 yilinda hangi tertiplerde asker gonderebilecegini ogrenebilirsin, en azindan tecilin olmamasi durumunda ne kadar zamanin oldugunu bilirsin, Bu sana anlattigm hususlar benim bilgilerimdir, Yasal mevzuatda bir degisiklik olmus olabilir yada uygulamalar degismis olablir bunuda goz onunde bulundur ve internet uzerinden Milli Savunma Bakanliginin web sitesini kullanarak guncel asker alma islemlerinin nasil yapildigini arastir, Burda dikkat etmen gereken en onemli husus CEZAI bir yaptirim ile karsilasilabilecek durumlardan kacinmandir, sayet yasal olarak tecill etiremiyorsan ve vizen askelik sevk tarihine yetismiyorsa o zaman askerlik gorevini yerine getirmeni tavsiye ederim cunki o asamadan sonra yapacagin girisimler Askeri ceza kanununda hapis ile cezalandirlmana kadar uzanabilecek yaptirimlar icermektedir, Bol sans diliyorum,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol