Herkese Selam
Öncelikle sitenizi bugün kesfettim ve böyle faydali bir siteyi kurdugunuz icin sizlere cok tesekkür ediyorum.
Benim söyle bir sorum olacak arkadaslar.
Simdi ben esimle bu yaz evlendim.
Seneye türkiyede dügünümüz olacak insallah. (Temmuz'da)
Kendim bir iki ay sonra turkiyeye gidecegim, hem esimle gezmek hemde birlikte vize basvurusunu yapmak icin.
Vize basvurusunu yaptigimizdan bir ay sonra vizenin ciktigini farz edersek.
Vizeyi gidip konsolosluktan almak icin kac gün zamani var esimin?
Ve konsolosluktan aldiktan sonra o vize kac gün(ay) gecerli?
Yani esim kac gün(ay) icinde Belcikaya giris yapmak zorunda?
Bazilari vize ciktiktan sonra 1 yil icinde istedigin an vizeni konsolosluktan alabilirsin ama belcikaya giris yapmak icin 6 ay müddetin var diyorlar.
Bazilari vizeyi 3 ay icinde konsolosluktan almak zorundasin ve aldiktan sonra 6 ay icinde belcikaya giris yapman gerek diyorlar.
Simdi Vizeye gec basvuru yapmakta istemiyorum cunku kendisini Temmuzdan sonra benimle birlikte getirmeyi istiyorum.
Eger rica etsem bu konuda beni bilgilendirirmisiniz arkadaslar?
Ve ufak bir sorum daha var.
Bu benim ikinci evliligim, ilk esimle bosanmam ankarada oldu.
Vize basvurusuna gittigimde bu bosanmanin adli sicilden belgesini isitiyorlar bu hic sorun degil ama kafama takilan su tercüme konusu. herhangi bi yeminli tercümana tercüme ettirip bunu apostille ettirmemmi gerekiyor yoksa, tercüme ettirdikten sonra yeminli oldugunu noterden tastik ettirip daha sonrami apostille ettirmem gerekiyor.
Cevaplarini sabirsizlikla bekliyorum
Sevgi ve Saygilarimla
Ferhat
Vizenin Gecerlilik Süresi Ne Kadar?
Eğer eşler daha önce evlenmiş ise :
a.Türkiye’deki boşanmalar : Boşanmanın mahkeme kararı. Kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi. b.Belçika’daki boşanmalar : Belçika’dan boşanma kararı, aslına uygun tasdikli örneği ve 1 fotokopisi.
c.Ölen eş için “ C formülü ölüm kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
shengen vizesi doksan gün
ama ne zaman başlangıç kabul ediliyor bilmiyorum.belçika konsolosluğundan ne zaman alman gerekiyor bilmiyorum.shengen ülkelerinden geçiş ise belçikaya ulaşana kadar beş gün
a.Türkiye’deki boşanmalar : Boşanmanın mahkeme kararı. Kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi. b.Belçika’daki boşanmalar : Belçika’dan boşanma kararı, aslına uygun tasdikli örneği ve 1 fotokopisi.
c.Ölen eş için “ C formülü ölüm kayıt örneği†ve 1 fotokopisi.
shengen vizesi doksan gün
ama ne zaman başlangıç kabul ediliyor bilmiyorum.belçika konsolosluğundan ne zaman alman gerekiyor bilmiyorum.shengen ülkelerinden geçiş ise belçikaya ulaşana kadar beş gün
Bence konsolosluktan bilgi alman en doğrusu.
Herkese Selam
Öncelikle sitenizi bugün kesfettim ve böyle faydali bir siteyi kurdugunuz icin sizlere cok tesekkür ediyorum.
Benim söyle bir sorum olacak arkadaslar.
Simdi ben esimle bu yaz evlendim.
Seneye türkiyede dügünümüz olacak insallah. (Temmuz'da)
Kendim bir iki ay sonra turkiyeye gidecegim, hem esimle gezmek hemde birlikte vize basvurusunu yapmak icin.
Vize basvurusunu yaptigimizdan bir ay sonra vizenin ciktigini farz edersek.
Vizeyi gidip konsolosluktan almak icin kac gün zamani var esimin?
Ve konsolosluktan aldiktan sonra o vize kac gün(ay) gecerli?
Yani esim kac gün(ay) icinde Belcikaya giris yapmak zorunda?
Bazilari vize ciktiktan sonra 1 yil icinde istedigin an vizeni konsolosluktan alabilirsin ama belcikaya giris yapmak icin 6 ay müddetin var diyorlar.
Bazilari vizeyi 3 ay icinde konsolosluktan almak zorundasin ve aldiktan sonra 6 ay icinde belcikaya giris yapman gerek diyorlar.
Simdi Vizeye gec basvuru yapmakta istemiyorum cunku kendisini Temmuzdan sonra benimle birlikte getirmeyi istiyorum.
Eger rica etsem bu konuda beni bilgilendirirmisiniz arkadaslar?
Ve ufak bir sorum daha var.
Bu benim ikinci evliligim, ilk esimle bosanmam ankarada oldu.
Vize basvurusuna gittigimde bu bosanmanin adli sicilden belgesini isitiyorlar bu hic sorun degil ama kafama takilan su tercüme konusu. herhangi bi yeminli tercümana tercüme ettirip bunu apostille ettirmemmi gerekiyor yoksa, tercüme ettirdikten sonra yeminli oldugunu noterden tastik ettirip daha sonrami apostille ettirmem gerekiyor.
Cevaplarini sabirsizlikla bekliyorum
Sevgi ve Saygilarimla
Ferhat
arkadasim vizeni aldiktan sonra 3ay icinde belcikaya giris yapmak zorundasin ve giris yaptiktan hemen sonra 8gun icinde belediyeye kaydolman gerekiyo bence biran once vize basvurusunu yapin cunku gittikce daha zorlasiyo ve senin belcikadan gondericegin evraklar var onlarida dusun sonra planini yap simdiden mtluluklar dilerim size ama gec kalma normalde evraklarin brussele ulastiktan 3ay icinde vizen sorun yoksa cikar eger sorun varsa biraz beklersin o yuzden elini cabuk tut derim yani vizen cikinca 3ay icinde alip o 3ay icinde belcikaya gitmen gerek
yeminli tercumana yaptiriyosun noterde onaylattirip apostille yaptiriyosun
arkadaşım mereba vizeyi aldıktan sonra 3 ay içinde belçikaya giriş yapmak zorundasın örneğin ben vizemi yeni aldım bana tarih olarak örneğin 02.12.2008-01.03.2009 tarih arasında yazmaktadır yani 3 ay bi vaktin var demek istediğim.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol