arkadaşlar bu sabah vizeye başvurdum sonunda hadi bakalım hayırlısı diyorum. nasıl tanıştınız felan dedi ben biraz orda heyecandan geveledim ne kadar oldu tanışalı dedi, 3 sene dedim sonra 2007 yazında tanıştık dedim ( 2 sene olmuş oluyo ) felan biraz karıştı orada. bi aksilik olmaz umarım dimi arkadaşlar :) e ilk defa başvuruyorum heyecanda var. biraz orda gevelemekten kelimeler abudik gubidik çıktı benden.. anlatamadım bi türlü nası tanıştık filan :)
vizeye başvurdum ( samenwonen )
Ben başvuru yaptığımda yanımda partnerimde vardı ve onların sorularına fırsat bile vermedi.Görevlinin ağzının payını fayzlasıyla verdi ve hatta birazda azarladı.Konsolosluktan kıpkırmızı bir yüzle çıktım.Bu olaydan sonra artık bana vize vermezler diye düşünüyordum ve umudum yoktu.
Ama vizede hiçbir problem çıkmadı.Hiç bir engelle karşılaşmadık.
Bana bile vize verdiklerine göre size çok daha kolay vize verirler diye düşünüyorum merak etmeyin.
(Not:Tabiki bu maaş yaş yıl gibi kriterlerde sorun yoksa geçerlidir.)
Ama vizede hiçbir problem çıkmadı.Hiç bir engelle karşılaşmadık.
Bana bile vize verdiklerine göre size çok daha kolay vize verirler diye düşünüyorum merak etmeyin.
(Not:Tabiki bu maaş yaş yıl gibi kriterlerde sorun yoksa geçerlidir.)
erkan saol, evet benimde maaş ve yaş problemi yok inşallah çıkacak bu vize.
arkadaşlar bir sorum daha olacak,
ben şimdi türkiyeden başvurdum
peki hollandadan partnerim hangi belgeleri kesinlikle vermeli?
mektup ulaşmış ve 2 hafta içinde belgeleri istiyorlarmış. ama avukata sormuştuk ve avukatın dediği ile ind in göndermiş olduğu mektupta yazılanlar farklıymış. nufüs belgeleri filan tam olarak neleri kesinlikli vermeliyiz?
ayrıca 2 ayın maaş kağıdını alabiliyoruz. mart ayının başında da 3. ayın kağıdını. 2 hafta süresi yetmiyor yani. bu durumu nasıl halletmeliyiz? ek süre felan mı alabiliyoruz? erkan arkadaşım sanırım sen daha iyi biliyorsun bi yardımcı olursan sevinirim.
ben şimdi türkiyeden başvurdum
peki hollandadan partnerim hangi belgeleri kesinlikle vermeli?
mektup ulaşmış ve 2 hafta içinde belgeleri istiyorlarmış. ama avukata sormuştuk ve avukatın dediği ile ind in göndermiş olduğu mektupta yazılanlar farklıymış. nufüs belgeleri filan tam olarak neleri kesinlikli vermeliyiz?
ayrıca 2 ayın maaş kağıdını alabiliyoruz. mart ayının başında da 3. ayın kağıdını. 2 hafta süresi yetmiyor yani. bu durumu nasıl halletmeliyiz? ek süre felan mı alabiliyoruz? erkan arkadaşım sanırım sen daha iyi biliyorsun bi yardımcı olursan sevinirim.
1) Temmuz ayına kadar olan başvurularda tatil parası hariç aylık net maaş 1.463,60 € olmak zorunda.
2) Biz avukata geriye dönük 5 yılın maaş dökümünü vermiştik.Avukat buna göre IND ye başvuru yapmıştı.
Ancak daha sonra NL geldiğimde son 3 ayın maaş kağıtlarınında yeterli olabileceğini öğrendim.
3) Ancak ileriye dönük en az 1 yıllık iş kontratı olması şartmış.
Bu verilere göre siz biraz erken başvuru yapmış oluyorsunuz.(kıl payı)
Ama hemen panik yapmayın !!!
Eşiniz çalıştığı yerden birkaç yıllık vast lı kontrat alabilir ise IND bunu gözönünde bulunduracaktır.Ama IND nin ne yapacağını önceden kestirmek zordur.
Ben yinede her türlü durumda vize alabileceğinizi tahmin ediyorum.Çünkü başvuruyu TR den yapmışsınız.
İnşallah sonuç olumlu olur.
2) Biz avukata geriye dönük 5 yılın maaş dökümünü vermiştik.Avukat buna göre IND ye başvuru yapmıştı.
Ancak daha sonra NL geldiğimde son 3 ayın maaş kağıtlarınında yeterli olabileceğini öğrendim.
3) Ancak ileriye dönük en az 1 yıllık iş kontratı olması şartmış.
Bu verilere göre siz biraz erken başvuru yapmış oluyorsunuz.(kıl payı)
Ama hemen panik yapmayın !!!
Eşiniz çalıştığı yerden birkaç yıllık vast lı kontrat alabilir ise IND bunu gözönünde bulunduracaktır.Ama IND nin ne yapacağını önceden kestirmek zordur.
Ben yinede her türlü durumda vize alabileceğinizi tahmin ediyorum.Çünkü başvuruyu TR den yapmışsınız.
İnşallah sonuç olumlu olur.
Ancak biz risk almak istemiyoruz diyorsanız!!!
Başvuru sürenizi uzatmak mümkündür.Çünkü bunun örneklerini gördüm.
Bu durumda eşiniz derhal en yakın Maatschappelijk avukatına gitmelidir.(ücretsiz)
Onlar IND yi arayıp ek süre talep ediyorlar.Ayrıca istenilen belgeler konusunda da yardımcı oluyorlar.
Örneğin;Beraberliğinizi kanıtlayacak resimler,size ait bilgiler,uittreksel belgeleri,belasting dienst den alınacak belgeler ,3 aylık maaş dökümü ,iş yeri kontratı gibi belgeler ve dahası da var.
--Zaten tüm bu istenilen belgeler eşinize IND tarafında gönderilen mektup da yazıyor--
Eksik ve yanlış evrak vermemeye dikkat edin!!!Bu durumda vizenin gelme süresi çok uzuyor.
Eksik evrak yüzünden 6-7 ayda zor çıkan vizeler gördüm.
İnşallah doğru tercihler yapıp çok çabuk sürede gelirsiniz.
Başvuru sürenizi uzatmak mümkündür.Çünkü bunun örneklerini gördüm.
Bu durumda eşiniz derhal en yakın Maatschappelijk avukatına gitmelidir.(ücretsiz)
Onlar IND yi arayıp ek süre talep ediyorlar.Ayrıca istenilen belgeler konusunda da yardımcı oluyorlar.
Örneğin;Beraberliğinizi kanıtlayacak resimler,size ait bilgiler,uittreksel belgeleri,belasting dienst den alınacak belgeler ,3 aylık maaş dökümü ,iş yeri kontratı gibi belgeler ve dahası da var.
--Zaten tüm bu istenilen belgeler eşinize IND tarafında gönderilen mektup da yazıyor--
Eksik ve yanlış evrak vermemeye dikkat edin!!!Bu durumda vizenin gelme süresi çok uzuyor.
Eksik evrak yüzünden 6-7 ayda zor çıkan vizeler gördüm.
İnşallah doğru tercihler yapıp çok çabuk sürede gelirsiniz.
teşekkürler arkadaşım,
biz vast kontrat ı aralık ayından itibaren almaya başladık. yani aralık - ocak - şubat 3 aylık maaş kağıdını verebileceğiz sanırım. bir de bankadan paranın hesaba girdiğini gösteren belgeler varmış onlar biraz gecikiyormuş banka geç veriyormuş. ama işyerinden 3 aylık maaş kağıdını alabiliyoruz.
kontrat vast ve maaş 1470 euro civarı, maaş miktarı konusunda sorun yok allaha şükür.
sanırım diğer belgelerde de bir sorun yok istenilenleri bende tam bilmiyorum ama eşim ind in istediği belgelerin tamam olduğunu söylüyor.
inşallah eksiksiz bir şekilde belgeleri teslim etmiş oluruz. biraz ben endişe ediyorum galiba ama işte sorun çıkmamasını istiyorum.
eşimin ablası maatsschapelijk werker, sanırım avukattan kastınız bu. onunla beraber yapıyorum zaten belgeleri diyor. bakalım hayırlısı artık, bi durum olursa diye zaten tr den başvuru yapmıştım ;)
biz vast kontrat ı aralık ayından itibaren almaya başladık. yani aralık - ocak - şubat 3 aylık maaş kağıdını verebileceğiz sanırım. bir de bankadan paranın hesaba girdiğini gösteren belgeler varmış onlar biraz gecikiyormuş banka geç veriyormuş. ama işyerinden 3 aylık maaş kağıdını alabiliyoruz.
kontrat vast ve maaş 1470 euro civarı, maaş miktarı konusunda sorun yok allaha şükür.
sanırım diğer belgelerde de bir sorun yok istenilenleri bende tam bilmiyorum ama eşim ind in istediği belgelerin tamam olduğunu söylüyor.
inşallah eksiksiz bir şekilde belgeleri teslim etmiş oluruz. biraz ben endişe ediyorum galiba ama işte sorun çıkmamasını istiyorum.
eşimin ablası maatsschapelijk werker, sanırım avukattan kastınız bu. onunla beraber yapıyorum zaten belgeleri diyor. bakalım hayırlısı artık, bi durum olursa diye zaten tr den başvuru yapmıştım ;)
Evet doğru söylüyorsunuz.Zaten 830 euro yu yatırmadan dosyanızı işleme almıyorlar.Eşiniz bu parayı banka üzerinden spoed mogelijk yatırabilir.En fazla bir günde gider. Bunun için IND eşinize bir acceptgiro göndermiştir.
Para istenilen zamanda yatırılmazsa bir hatırlatma mektubu daha gelir.
Vizeniz çok kolay çıkacak gibi görünüyor.Problem etmeyin.
Para istenilen zamanda yatırılmazsa bir hatırlatma mektubu daha gelir.
Vizeniz çok kolay çıkacak gibi görünüyor.Problem etmeyin.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol