Litestep: Özelleştirin!
İstediğiniz işletim sistemi arayüzünü oluşturunLiteStep inceleyeceğimiz birinci masaüstü
alternatifi ve gerçekten de çok gelişmiş bir uygulama.
Windows Shell'in yerini tamamen alan bu uygulama, Windows arayüzünü kökten değiştiriyor.
Adeta yeni bir işletim sistemi kullanmak gibi... Ama aslında Windows mimarisi aynı kalıyor.
LiteStep ile açık kaynak kodlu modüller indirebilir, işletim sisteminin arayüzüne farklı
yetenekler kazandırabilirsiniz.
Masaüstü kullanımında gereken bütün alt menülerdeki hareketleri ikonlar haline
getirebilirsiniz. Kısayollar yerine menülerden oluşan bir arayüz tasarlayabilirsiniz.
Neler yapabilirsiniz? artılar ve eksiler ?
Özel bir arayüz ile Windows'un esnekliğiFarklı tıklama menüleri ve bu derin özelleştirme,
kökten değiştirme imkanlarıyla çok ciddi bir uygulama.
Temalar, modüller ve duvar kağıtları da oldukça zengin ve kurulumları kolay. Zip dosyası
indirip programın içerisine atmak yeterli. Ama özelleştirmesi vakit alıyor. Üstelik alttaki işletim
sistemi hala Windows ve LiteStep ne oyunları ne programları bozmuyor.
En büyük eksiği ise Windows 7 altında çalıştırmaya kalktığınızda sorun çıkartması oluyor.
Ayrıca ilk kurduğunuzda zorlanabilirsiniz, öğrenmeniz ve alışmanız zaman alacaktır. Ayrıca
çok sık olmasa da arada çökmelere sebep olabiliyor.
Litestep download : http://www.litestep.net/
Rainmeter ile tanışın
Rainmeter etkileyici görünüyorRainmeter çok etkileyici bir Windows masaüstü aracı. Olan
masaüstünün üzerine geçirilen ve özelleştirilebilen bir giysi gibi.
LiteStep'in aksine Windows grafik arayüzün yerini almıyor. Sayısız widget yani küçük
masaüstü uygulamasını sunuyor.
Kullanıcılar bu widgetları kullanarak olan arayüzün üzerine bir katman olarak giydirilen bu
uygulamalar sayesinde Windows'u çok daha ileri seviyede kullanabiliyor. Bu mantık
çerçevesinde Başlat çubuğu başta olmak üzere ne görev çubuğunu ne de standart Windows
kullanışlılığını kaybetmemiş oluyorsunuz.
Eğer hoşunuza gitmezse temaları, skin'leri ve parçaları özelleştirerek istediğiniz gibi bir
görünüm oluşturmanız mümkün.
Rainmeter'in avantajları ve dezavantajları
Ayarlar zor ama uygulama yararlıRainmeter'ı kurması ve kullanması son derece kolay.
Programı çalıştırıp ekrana araçların gelmesini izliyorsunuz.
Bazı görünüm ayarlarını yapmak oldukça kolay olmasına karşın, detaylı değişikliklere girişmek
gerçekten de zor. Widgetları ekranda sürükleyip bırakıp estetik ve kullanım kolaylığı
sağlamak, çoğu kullanıcının yetineceği özellikler.
Farklı tema ve skin'leri harmanlamak ve ayarlamak da kolay. Ancak Rainmeter materyallerini
internet üzerinde toplu olarak bulabileceğiniz merkezi bir site yok.
Yeni başlayanları zorlayacak ayarları ve dosyaların kurulum sırasında elle doğru yerlere
taşınması zorunluluğu da Rainmeter'ı birazcık korkutucu hale getiriyor. Bütün bunlara karşın
kurup kullandığınızda çok etkileyici bir masaüstüne kavuşuyorsunuz.
Rainmeter Download : http://rainmeter.net/RainCMS/
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol