Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Yabancıya DNA Testi

Yorum için giriş yap 18 mesaj · 6.172 görüntülenme

Yabancıların aile birleşiminin daha da zorlaştırılmasını isteyen Liberaller (VVD), bir öneri paketi hazırladılar. VVD milletvekili Henk Kamp, aile birleşiminde yaş sınırının 24’e yükseltilmesini, kuzenler arasında evliliğin yasaklanmasını ve bunun denetimi için DNA testi yaptırma zorunluluğunun getirilmesini, sosyal ödenek talebinde bulunulmaması koşuluyla 5 yıl sonra iade edilmek üzere yabancılardan 7500 euroluk teminat alınmasının yanı sıra ezanın da yasaklanmasını istiyor.

-----------------------------------

AMSTERDAM - Hollanda hükümeti, geçtiğimiz yıl Mart ayında uygulamaya koyduğu ve ‘uyum sınavı’ adıyla ülkeye gelecek yabancıları erotik soru testlerinden geçirdiği yasanın kapsamını genişletiyor.

Özellikle Türk ve Faslıların aile birleşimini engellemeyi amaçlayan yasa tasarısına göre, evlilik yoluyla Hollanda’ya gelecek çiftlerde DNA testi ön koşul olarak öne sürüyor.

Kısa adı VVD olan Liberal Parti’nin hazırlayıp Meclis’e sunduğu tasarıda, yakın akraba evliliklerin yasaklanması öngörülüyor. Yeni evli çiftlere uygulanacak DNA testinde akraba oldukları belirlenenlerin oturma ve çalışma izninin iptal edileceği bildiriliyor.

Akraba evliliklerinde yaş sınırının en az 24 olması istenen tasarıda, yılda 300 bin olan yabancı evlilik sayısının 5 bine düşürülmesi gerektiği iddia ediliyor.

Tasarıda, kendi ülkelerinden evlilik yapacak yabancılardan 5 yıl sonra geri ödenmek üzere 7 bin 500 Euro kefalet de isteniyor. Tasarıda ayrıca, yakın aile evlilikleri sonrasında yabancıların ‘işsizlik ödeneği’ gibi sosyal yardım talebini zorlaştıran maddelerin de yer aldığı belirtiliyor.

Tasarının Meclis’ten geçmesine kesin gözüyle bakan bazı kaynaklar, uygulamanın önümüzdeki yıl başından itibaren geçerli olacağını ileri sürüyor.

Yabancı haklarını savuna bazı sivil toplum kuruluşları, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ve eşcinsellik ile erotizm içeren sorular nedeniyle, yasaya tepki göstermişti. Bu kuruluşların yeni yasa tasarısı için eylem yapacakları da gelen haberler arasında.

http://www.ntvmsnbc.com/news/426078.asp
ekleme yapan arkadaştan allah razı olsun. haber gerçekten iç karartıcı kısımları var. dahada zorlaştırıyorlar herşeyi bir an önce vizemiz hayırlısı ile cıksada ve arkadan gelecek arkadaşlarada sorunlar cıkarmazlar onlar bizlerin ayrılık gözyaşlarını dinlemiyorlar. allah sonumuzu hayır etsin
eklemeyi ben yaptim... tam ben ekliyodum yaziyi bakltim sende eklemissin....

Gercekten uzucu durummm
allah yardımcımız olsun ugur bu kanunlastımı veya kanun aşamasındamı tam anlamadımda. kanunlaşmışsa hakikaten durum gerçekten çok kötü. nerdeyse imkansızlaştırıyorlar. teşekkürler ugur eklemen için geniş bilgiye sahip olunuldu.
allah yardımcımız osun gerçekten herkes elini çabuk tutsun bari istek konusunda.bunların ne yapacakları belli değil iyice zorlaştırıyorlar.
Evet gercekten kotu bi durum Allah yardimcimiz olsun..
arkadaşlar ben korkmamıza gerek olmadığını düşünüyorum çünkü biliyorsunuz

sınav kanunu çıktığında dedilerki, bu yeni kanunundan önce müracaat yapanlar kanuna dahil değildirler.

aynen dediğim gibi biz bu yasadan önce evlendiğimize göre ve hatta vize işlemlerimize başladığımıza göre demekki korkacak birşey yok.

bu endişeyi kanun çıktıktan sonra yeni evlenecek çiftler düşünsün biz değil !!!

lütfen kimse moralini bozmasın !!!! ;)
merhabalar.ugur oncelikle eline saglik bu bilgiyi bizimle paylastigin icin.Fakat arkadaslar bu meseleyi kimin dusunup dusunecegi degil bakarmisiniz turk ve fas diyo mesele musluman topluluguna konmak istenen bir ambargo yoksa bende geldim belcikaya aman banane benden sonra gelecekler ne yaparsa yapsin diye dusunmemem gerekli bence burada yok edilmek istenen bir topluluk var objektif bakmak gerekli meseleye bence yok edilmek istenen bir topluluk var oda biz oluyoruz.Aslinda eritilemeyen tek topluluk muslumanlar oldugu icin ambargo koyuyorlar iste kisim kisim musluman toplulugu haric baska dine mensup bir ailenin cocugu 1 nesil sonra ben nl yada be liyim yada hernerdense iste diyebiliyor bizde yok bole bisii bizde 5 nesilde olsa halaa muslumanim deniliyor neyse hakkimizda herseyin hayirlisi ama aslinda musluman toplulugu olarak dunyaya daha cok yayilmamiz gerekli hakkimizda herseyin hayirlisi olsun.
ya benim eşim halamın kızı ne lacak şimdi bu yasa çıkarsa
Bu yasanin cikmasi cok zor bir durum.Ustelik tasariyi sunan partinin zaten irkci oldugu tum hollanda kanun adamlarina gore biliniyor.Tek basina bu parti bu kanunu getiremez ama dua edelimde Birlesmeler olmasin...

Ustelik bu kanundan once evli ciftlerin kanundan etkilenmesi sanmiyorumki olsun.Onu icin icinizi ferah tutun.
ya arkadaşlar ne bu böyle ya inanın bu haberi okuduğumdan beri moralim acayip bozuk gerçekten hemen çıkarmı acaba bizim eşimle akrabalığımız falan yok ama 2 senedir sırf yaş sorunu yüzünden bekledik ve bu geçen zaman içerisindeki pisikolojmden hiç bahsetmeyim size bazen kafayı yediğimi bile düşünüyordum yeni yeni kendime geldim derken isteğimizi yapacakken nedir bu 24 yaş ya allahım nolur çıkmasın nolur arkadaşlar kesin birşeyler söyleyin nezaman çıkcak kesin mi offffff deliricem ya harbidenkafayı yicem :( :( :(
merhaba sibel kardes..bu yasa ciktim cikicam derken yine uzun zaman alir icini rahat tut sen ama dilerizki cikmaz bole bi yasa biz musluman toplulugu olarak daha cok yerlere yayilip ulasmaliyiz.Allahin selami hepimizin uzerine olsun dua edelim sadece.
nicim çok teşekkür ediyorum arkadaşım inşallah çıkmaz böyle bişey çünkü ne biz nede bizden sonraki arkadaşlarımız etkilensin istiyorum yeter artık yaa sınav dediniz yaptık 21 yaş dediniz onada ok dedk ama yeter dimi inşallah rabbim yardımcımız olsun aminnnn
Maniak_Mafia yazdı:
Bu yasanin cikmasi cok zor bir durum.Ustelik tasariyi sunan partinin zaten irkci oldugu tum hollanda kanun adamlarina gore biliniyor.Tek basina bu parti bu kanunu getiremez ama dua edelimde Birlesmeler olmasin...

Ustelik bu kanundan once evli ciftlerin kanundan etkilenmesi sanmiyorumki olsun.Onu icin icinizi ferah tutun.

Almanyada sanirim bu yasa yururluge girdi. Buradada girecektir diye dusunuyorum:(
ufoss yazdı:

Almanyada sanirim bu yasa yururluge girdi. Buradada girecektir diye dusunuyorum:(

o zaman ne yapalım yaşı küçük olanlar, ailelerini mahkemeye versinler ve yaşlarını büyütsünler ve akrabayla evlenmemeye özen gösterelim diyecem fakat siz bana kızacaksınız onun için bu konu hakkında yorum yok :(
selam sibel.durumun nedir merak ediyorum kardes?
selam nilcim ilginden dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşım çok şükür başvurumuzu yaptık bakalım 7 ocakta ayrıca bu sorun gündme çıktığında eşim ind ye telefon açtı ve sordu 24 yaş sınırı falan deniliyor böyle bişeyin aslı varmı dedi ve yok daha böyle bişey demişler ve çıksa bile sizi etkilemez eşiniz sınava girmiş ve beleidyeye kayıt yaptırmışınız demişler böyle yani şimmdide vizeyi bekliyoruz yani arkadaşım durum böyle nolur dua et oldumu inş bi sorun çıkmaz tek geç olsunda güç olmasın arkadaşım sen hollanda da mıydın ? öyleyse nezaman gittin ve vizen nekadar zamanda çıktı yazbilirmisn a.e.ol
slm sibel kusura bakma gec oldu ben belcikadayim 21 temmuz 2007 de geldim benim randevuyu 45 gun sonraya vermislerdi randevudan sonrada mulakata gittim iste dosyam 10 gun tr de istanbul konsoloslukda bekledi sonra 30 gunde belcikadan cevap geldi yabancilar subesnden yani toplam 45 gunde cikti ama esim burnndan ameliyat oldu et vardi onu aldirmak icin dr gitti rapor aldi bana bakacak kimse yok esimin vizesinin biran evvel verilmesini istiyorum diye 4 gun sonra vizem cikti o rapor burukseldeki yabancilar subesine faxlandiktan sonra adamcagiz benim gelmem icin burnunuda kirdirdi :lol: durum bundan ibaret senin durumun nedir simdi ???

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol