Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

YARDİM İSTİYORUM ( belcikadan basvuru olurmu)

Yorum için giriş yap 13 mesaj · 7.048 görüntülenme
Beni 4 ay oldu evlendim esim tükiyede yani yanimda ama nl tekrar dönmek istiyor esimle beraber gidebilmek icin esimin belcikaya gidip oraya kayit olmasi is bulmasi uzun sürermi birde esimin kimsesi tanidigi bildigi yok belcikada nasil bir yol izlemeliyiz yardimci olursaniz sevinirim siteye emegi gecenlerden allah razi olsun bende eskiden bu siteden hazirlaniyordum esim gelince is güc gelemiyordum sifremi kaybettim yeniden üye oldum 2-3 ay kadar önce neyse herkesin insallah gönlüne göre olur

yardimlarinizi bekliyorum

alah razi olsun herkesten yardimlerinizden dolayiii.........
arkadaşım eşin hollandaya gidip ordan silinmeli daha sonra belçikaya gidip ev tutsun ve polisliğe başvuru yapsın 3 hafta içinde eve polis gelip kontrol ediyor ve 1 hafta içinde 1 aylık oturum kartını alıyor ancak eşin seni 1 aylık oturum kartıyla oraya götüremez seni davet edebilmesi için 5 aylık oturum gerekiyor buda 1 aylıktan sonra yaklaşık 1 ayda çıkıyor 1 aylık kartı aldıktan sonra eşin polisliğe 5 aylık başvuru yapsın ve sonrada aynı yere senin evraklarını versin yani burdan evrak götürcek FORMÜL A VE FORMÜL B ve evlenme cüzdanın 5 aylık kartınla senin istek kağıtlarında beraber çıkar eşin kağıtları sana yollasın sende ankaradan iks den randevu alırsın ondan sonrada allah kolaylık versin belgeler için http://www.iks.com.tr adresine bakabilirsin......
m.clk yazdı:
Beni 4 ay oldu evlendim esim tükiyede yani yanimda ama nl tekrar dönmek istiyor esimle beraber gidebilmek icin esimin belcikaya gidip oraya kayit olmasi is bulmasi uzun sürermi birde esimin kimsesi tanidigi bildigi yok belcikada nasil bir yol izlemeliyiz yardimci olursaniz sevinirim siteye emegi gecenlerden allah razi olsun bende eskiden bu siteden hazirlaniyordum esim gelince is güc gelemiyordum sifremi kaybettim yeniden üye oldum 2-3 ay kadar önce neyse herkesin insallah gönlüne göre olur

yardimlarinizi bekliyorum

alah razi olsun herkesten yardimlerinizden dolayiii.........

merhaba arkadasim esim NL den silindimi acaba yoksa tatil olarak mi yaninda eger tatil icin yaninda ise hollandaya dondugu zaman belcikadaki oturacagi belediyeye gidip yazilsin tabiki once ev bulsun sonraki islemler zaten diegr bolumlerde anlatilmistir sana yardimci olur eger daha farkli sorularin olursa sorabilirsin ancak esinin suanki durumundan bilgi verirsen daha ayrintili ve dogru bilgi vermem iyi olur
yok arkadasim izine diye geldi evlendik tekrar dönmedi ve saniyorum belediyeden gelirken silinmis okula gidecegim diye yani simdi burda ouyor görünüyor bide ora dogumlu pasaport süresi bitene kadar gecerlimidir vizesi vize almasi gerekirmi tekrar giris cikis yapmasi icin yoksa 6 ay veya bi süre varmi giris cıkıs yapmasi icin bunun hakkindada bi bilgi alabilirmiyim bilen arkadaslarimizden tesekür ederim
arkadaşım eğer eşin vatandaşlığını almışsa gelmeden önce vize almasına gerek yok gidebilir ve hakkı kaybolmaz geri gitsin belçikaya geçsin ve yukarda anlattığımız yolları takip edersen sevinirim.....
m.clk yazdı:
yok arkadasim izine diye geldi evlendik tekrar dönmedi ve saniyorum belediyeden gelirken silinmis okula gidecegim diye yani simdi burda ouyor görünüyor bide ora dogumlu pasaport süresi bitene kadar gecerlimidir vizesi vize almasi gerekirmi tekrar giris cikis yapmasi icin yoksa 6 ay veya bi süre varmi giris cıkıs yapmasi icin bunun hakkindada bi bilgi alabilirmiyim bilen arkadaslarimizden tesekür ederim

hayir arkadasim eger vatandasligina sahip ise10 yil boyunca ulke disinda buluna bilir ancak bu 10 yil icinde konsolosluga gidipte kendinin gostermesi lazim ayrica istedigi zaman hollandaya elindeki kimlik karti ile gidebilir(hollanda kimlik karti)ve belcikaya gidipte basvuru yapabilir kolay gelsin
evet arkadaşım şekerpinarı arkadaşımızın dedikleri doğru hakkınız ölmez geri gidebilirsiniz ama giderkende bi okadar sabırlı olun çünkü eşinle baya bi ayrı kalırsınız üzülmeyin ben 4 ay oldu eşimle ayrıyım hollandadan geçti belçikaya 1 aylık 5 ay lık istek randevu falan derken 4 ay oldu yani baya bi zaman ve şimdide vize bekliyoruz ve ne kadar zamanda çıkar onuda bilmiyoruz onun için sabır arkadaşım....
arkadaslar belcıka yolunu deneyecekler elınızı cabuk tutsanız ıyı olur bence burada zorlasacak sımdıden bıze zorluk cıkarmaya basladılar bıle
alper68 yazdı:
arkadaslar belcıka yolunu deneyecekler elınızı cabuk tutsanız ıyı olur bence burada zorlasacak sımdıden bıze zorluk cıkarmaya basladılar bıle

evet cunku belcika hukumeti bir turlu kurulamiyor ve bu sekilde devam ederse bolunmesi an meselesi ozaman da basvurular iptal edilir ve hic gelemiye bilirsiniz bir devlet olusana kadar oda cok uzun zaman aliyor tabiki acele edin bence
alper arkadaşım naptın bi cevap varmı hayırlı haberler ben durumumu ilk bölümde anlattım...
cozı yok be hıc bı ses yok beklıyorum bu sessızlık zaten benı bıtırdı artık telefon caldıgında korkuyorum herseyden korkar oldum hayırlısı artık
korkma alper her aşamamız bitti bundan sonra çağırmazlar görüşmeye falan bundan sonra olcak vize çıkcak ve hayırlısıyla gidip sevdiklerimizin yanına gidecez selamlar...
ınsallah be cozımmm

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol