iyi gunler ben dıger sıteye uye yenı sıteye bır turlu uye olamıyordum hayırlısı ıle yenı oldum benım partnerım hollandadan vıze ıcın muracat yaptı ama cevap red geldı bende trden muracat edecem ama ne gıbı evraklar ıstıyorlar bılmıyorum yardımcı olursa nız sevınırım tek umudum sız sınız
syagılarım la Nurdogan KILIÇ
yenı baş vuru
arkadaşım yardım böyle istenmezki .derdini anlatmamışsınki derman bulasın.red gelmiş ama neden gelmiş onu yaz bilenlerde nasıl hareket edeceğini yazsın.yardımcı olmaya çalışalım...saygılarımla...ati
tskler ilgınıze red cevabı olarak partnerım tr ye gelmıştı maaş ı patrobu elden vermıs bankaya yatırmamamıs 2 aylıgın kını bır yatırmıs ondan red vermısler ve ben hollandadan muracat etmeyecegım tr den muracat edecegım bana ankaradakı konsolosluk ne gıbı kagıtlar istıyor ben onu ogrenmek ıstıyorum bılmem anlata bıldım mı tsler Nurdogan KILIÇ
arkadaşım samen wonen yapıcaksınız anladığım kadarıyla. eğer öyle ise partnerinizin kontratı ve son 3 aylık aldığı maaş çok önemli.tatil parası dahil 1495 olmalı.en az ok .son 3 ay lık maaşı resmi olarak belgelemeniz lazım.anlatmak istediğim şu tr den başvuru yaparsanız itiraz hakkınız olur.eğer istenilen evraklar onların istediği gibi olmazsa nerden başvuru yaparsanız yapın cevap aynı olacaktır. istenilen evraklar şunlar umarım açıklayıcı olmuştur.....ati
Partnerin yanında ikamet (aile oluşturmak)
- İmzalı olan ve MVV vizesinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olan uluslararası bir pasaport +
fotokopisi;
- Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulan ve imzalanmış olan bir başvuru formu;
- 2 adet, son halinizi gösteren ve önden çekilmiş vesikalık fotoğraf (arka fon açık 3 ½’a 4 ½ ebatlarında);
- Orijinal uluslararası doğum kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü’nden)+ fotokopisi;
- Partnerinizin pasaport fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfaların);
- Şayet evlilik düşünülüyorsa: Sadece sizin bilgilerinizin bulunduğu orijinal uluslararası evlenme ehliyet belgesi
(Nüfus’tan);
Şayet evlilik düşünülmüyorsa: Yeminli tercümana tercüme ettirilmiş ve valilik veya Dış işleri Bakanlığı
tarafindan tasdik edilmiş orijinal aile toplum belgesi (Nüfus Müdürlüğü’nden) + fotokopisi.
- Yerleşim Temel Bilgi Sınavını kazanmış olduğunuza dair sonuç. 16 ile 65 yaş arası olan ve eş veya partnerinin
yanına gitmek isteyen herkes yerleşim temel bilgi sınavına girmek zorundadır.
Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış olan belgelerin teslim alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerlidir. not. bu samenwonen için geçerlidir. ok..
Partnerin yanında ikamet (aile oluşturmak)
- İmzalı olan ve MVV vizesinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olan uluslararası bir pasaport +
fotokopisi;
- Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulan ve imzalanmış olan bir başvuru formu;
- 2 adet, son halinizi gösteren ve önden çekilmiş vesikalık fotoğraf (arka fon açık 3 ½’a 4 ½ ebatlarında);
- Orijinal uluslararası doğum kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü’nden)+ fotokopisi;
- Partnerinizin pasaport fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfaların);
- Şayet evlilik düşünülüyorsa: Sadece sizin bilgilerinizin bulunduğu orijinal uluslararası evlenme ehliyet belgesi
(Nüfus’tan);
Şayet evlilik düşünülmüyorsa: Yeminli tercümana tercüme ettirilmiş ve valilik veya Dış işleri Bakanlığı
tarafindan tasdik edilmiş orijinal aile toplum belgesi (Nüfus Müdürlüğü’nden) + fotokopisi.
- Yerleşim Temel Bilgi Sınavını kazanmış olduğunuza dair sonuç. 16 ile 65 yaş arası olan ve eş veya partnerinin
yanına gitmek isteyen herkes yerleşim temel bilgi sınavına girmek zorundadır.
Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış olan belgelerin teslim alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerlidir. not. bu samenwonen için geçerlidir. ok..
ıyı gunler evet ben samen move ile baş vuru yapacagım bılgılendırıdgınız ıcın tsk ederım ayrıca ben yesıldım enson benı neden mavı yaptınız kı ben sınavı kazandım ılk once allahın ıznı ıle sonrada sızlerden gelen destekler le onu da burd belırkmek ısterım ıyı gunler Nurdogan KILIÇ
ıyı gunler arkadaslar be ıns cuma gunu vıze basvurusunda bulunacagım ıns bana dua edersınız herkese allah yardımcı olsun ıyı gunler
Allah yardimcin olsun arkadasim,
umarim sorunsuz ve kisa zamanda sevdigine kavusursun..!
yesil rengin guzel olmus ama mavi daha guzel yakisacak ;)
kolay gele
umarim sorunsuz ve kisa zamanda sevdigine kavusursun..!
yesil rengin guzel olmus ama mavi daha guzel yakisacak ;)
kolay gele
slm arkadaşlar hayırlıs ıle baş vurdum vızeye ıns en kısa zamanda cıkarda kavusurum yakın da ıns mavı de olur nasıp olursa eger cc allah herkese yardım cı olsun
hadi hayırlı olsun arkadaşım.. bende yeni yaptım başvurumu bakalım inşallah çıkar bizimkilerde sorunsuz.. :) hakkımızda hayırlısı olsun.. allah tüm sevenleri kavuştursun dilerim...
arkadaşlar allah yardımcınız olsun yolunuz açık olsun beraber beklicez artık
cc allah bugunun yuzusuyu hurmetıne ıns ızelerımız cıkar arkadaslar ama bızım bol bol dua etmemız lazım ıns herkes bırbırıne dua edıyordur arkadaslar... cc allah yardımcımız olsun kolay gelsın
Merhaba Evlilik Düşünüyorsa derken ne demek isteniyor evlilik varsa zaten samenwonen olayı olmaz demi normal nikah olur yani normal basvurudur bu... yani biz basvuru yaparken evet ilerde evlenicez deyip mi basvurucaz yani tam olarak ne anlama geliyor yardımcı olursanız cok memnun olurum....
Arkadaşım vize başvurusuna ister evli olarak ister samenwonen olarak başvuruyorsunuz. samenwonen olarak başvurmuşsanız, ilerde evlenip evlenmemek (ya da genel ifadeyle resmi nikah yapıp yapmamak) sizin bileceğiniz şey. hollandaya geldikten sonra evlenmek yani resmi nikah yapmak isterseniz, önce ind'ye bunu bildiriyorsunuz, ind'den cevap gelince türk konsoloslugunda ya da hollandada oturduğunuz belediyede evleniyorsunuz. türk konsoloslukta evlenmişseniz belediyeye bunu bildirip belediyedeki bilgilerinizi güncelliyorsunuz. hollanda belediyesinde evlenmişseniz konsolosluga haber verip türk nufüs kütüğünüzdeki gerekli değişiklikleri yaptırıyorsunuz. tüm bunlar sizin oturum sürecinizi etkilemiyor, herşey yine aynısı gibi devam ediyor.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol