Merhaba arkadaslar..
Duydugumuza gore sanirim 2 aya kadar yeni kanun cikiyormus.. Yabancilarda aile birlesimi yapmak isteyenlere DNA testi yaptirilacakmis eger akraba evliligi ise o kisi gelemiyormus.. Bizde bunu yengemin (gurbet gelini) hocasindan duyduk.. Hocasinin esi hollanda konsoloslugunda gorevliymis.. O demis, gerci biz bi kac sitede daha gorduk, bu kanunun cikacagina dair.. Evli olanlar icin bu dogal olarak gecerli olmayacakmis, bizde dedikki resmi nikahimizi kiydiralimki o kanun bizede gecerli olmasin.. Sizce bunun ne kadari dogru ? Boyle bir kanundan haberiniz varmi ?
Lütfen yardim edin.. Biz ona göre hareket edecegiz.. :cry:
Yeni cikacak kanun hakkinda bir sorum var arkadaslar.!
bu haber sitenin başında aylarca yer aldı haber yayınlandı bence biraz araştır sitede mavcut..
portal yabancılara DNA testi diye fyeşil tarafından görüntülendi portala bak derim
portal yabancılara DNA testi diye fyeşil tarafından görüntülendi portala bak derim
bu haber sitenin başında aylarca yer aldı haber yayınlandı bence biraz araştır sitede mavcut
siteden gorme haberlerle hareket etmek istemiyoruz.. ;)
bu haber sitenin başında aylarca yer aldı haber yayınlandı bence biraz araştır sitede mavcut
siteden gorme haberlerle hareket etmek istemiyoruz.. ;)
Acer arkadaşım size bir yol gösterdi !
Artı bu haber sitemizden değil zaten !
NTV haber kanalının resmi internet sitesinden alıntı bir haberdir !
linki veriyorum tıkladıktan sonra sayfayı en alta indirin, orada NTVMSNC diye link
göreceksiniz onuda tıklayın ve haberi görün !
Link
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=45&t=457
Arkadaşlar lütfen sorularınızı sormadan önce
sitemizi iyi bir şekilde araştıralım ve sonra yazalım
yoksa yeni üye olan arkadaşlarımız çok çelişkiye girer !
ifade ettiğim gibi önce bi sitemizi iyice araştırıp tanıyalım :)
hadi kolay gele ;)
@Efeler diyari..
arkadasim tabiiki arastirdim, merak etme acemi falan degilim, herseyi bilincli yapiyorum.. ben bu haberi bu sitede gördüm daha sonra baskalarindan duydum.. kisacasi emin olmak istiyoruz.. sizce ne yapmaliyiz.. lutfen dusuncelerinizi belirtin.. :!:
arkadasim tabiiki arastirdim, merak etme acemi falan degilim, herseyi bilincli yapiyorum.. ben bu haberi bu sitede gördüm daha sonra baskalarindan duydum.. kisacasi emin olmak istiyoruz.. sizce ne yapmaliyiz.. lutfen dusuncelerinizi belirtin.. :!:
@Efeler diyari..
Güzel arkadaşım o zaman siz temiz bir iş yapınız ve garantiye alınız kendinizi (abiniz ve yengeniz hakkında)
Zaten, şu anda kış mevsimi Türkiye' de. evlilik olayı uzun sürmez.
müracaat yapılır belediyeye ve ertesi gün nikah kıyılır.
o zaman abiniz Türkiye' ye gelmeden önce yengniz belediye ile ilgili işleri
hallaede dursun. sadece Talasemi ( yani Akdeniz anamisi kan tahlili ) işi kalır.
onuda abiniz geldikten sonra hemen yengenizle bir hastane yada sağlık ocağına giderler
kanlarını veririler Talasemi için ! en son hatırladığım kadarıyla iki kişinin tahlili 95 ytl filan tutuyordu
fakat değişti herhalde 130 yada 150 ytl oldu.
bunları hallederler ve direkt nikah belediyede kıyılır.
nikahtan sonraki gün abini ve yengeniz nüfus müdürlüğüne giderler ve kimliklerini değiştirirler .
ve abiniz çok dilli evlenme kayıt örenğinide ister nüfus müdürlüğünden.
sonra o aldığı belge ve evlilik cüzdanı ile NL' ye geri döner ve direkt ind' ye evliliklerini onaylatmak için
evrakları göndeririler.
şimdi bu kanundan önce evlenenler için geçerli olmaz bu yasa fakat evliliğin ind tarafından onaylandıysa
bu kanun abine dokunmaz mantıken.
zaten bu onaylatma işlemeri evliliği ind' den 1 ay ile 2 ay arasında değişiyor.
bence abiniz direkt gelsin evliliklerini yapsın ve evli oldukalrını NL' de tanınmasını sağlasın ind' den o zaman kanun çıktığı zaman
size dokunmaz !
düğünüde sonra yaparsınız hepsi bu !
abiniz bence derhal bu işleri halletsin !
benim eşim Hollandalı ve kendiside bana şunları söylüyordu ;
göreceksin 2009 yılından itibaren NL' ye artık sıradan insanlar gelemiyecek !!
Hadi kolay gele ;)
selam Surmeli
sitede iki konu hakkindada bilgi paylasiminda bulunuldu.
sinav sistemi 15 marta degisiyor. 31 ocaktan once sinav icin randevu alirsaniz eski sisteme gore gireceksiniz
Dna testi hakkinda ind ye mail atip sorduk, henuz oyle birsey yok (Henuz..!) denildi, bunuda sitede yayinlamistik..!
Allah yengenin, abinin yardimcisi olsun
kolay gele
sinav sistemi 15 marta degisiyor. 31 ocaktan once sinav icin randevu alirsaniz eski sisteme gore gireceksiniz
Dna testi hakkinda ind ye mail atip sorduk, henuz oyle birsey yok (Henuz..!) denildi, bunuda sitede yayinlamistik..!
kolay gele
@Efeler diyari..
Güzel arkadaşım o zaman siz temiz bir iş yapınız ve garantiye alınız kendinizi (abiniz ve yengeniz hakkında)
Zaten, şu anda kış mevsimi Türkiye' de. evlilik olayı uzun sürmez.
müracaat yapılır belediyeye ve ertesi gün nikah kıyılır.
o zaman abiniz Türkiye' ye gelmeden önce yengniz belediye ile ilgili işleri
hallaede dursun. sadece Talasemi ( yani Akdeniz anamisi kan tahlili ) işi kalır.
onuda abiniz geldikten sonra hemen yengenizle bir hastane yada sağlık ocağına giderler
kanlarını veririler Talasemi için ! en son hatırladığım kadarıyla iki kişinin tahlili 95 ytl filan tutuyordu
fakat değişti herhalde 130 yada 150 ytl oldu.
bunları hallederler ve direkt nikah belediyede kıyılır.
nikahtan sonraki gün abini ve yengeniz nüfus müdürlüğüne giderler ve kimliklerini değiştirirler .
ve abiniz çok dilli evlenme kayıt örenğinide ister nüfus müdürlüğünden.
sonra o aldığı belge ve evlilik cüzdanı ile NL' ye geri döner ve direkt ind' ye evliliklerini onaylatmak için
evrakları göndeririler.
şimdi bu kanundan önce evlenenler için geçerli olmaz bu yasa fakat evliliğin ind tarafından onaylandıysa
bu kanun abine dokunmaz mantıken.
zaten bu onaylatma işlemeri evliliği ind' den 1 ay ile 2 ay arasında değişiyor.
bence abiniz direkt gelsin evliliklerini yapsın ve evli oldukalrını NL' de tanınmasını sağlasın ind' den o zaman kanun çıktığı zaman
size dokunmaz !
düğünüde sonra yaparsınız hepsi bu !
abiniz bence derhal bu işleri halletsin !
benim eşim Hollandalı ve kendiside bana şunları söylüyordu ;
göreceksin 2009 yılından itibaren NL' ye artık sıradan insanlar gelemiyecek !!
Hadi kolay gele ;)
Bu konuda bizleri aydinlattigin icin Allah razi olsun arkadasim... Aslinda abim ile yengem evliler, sorun onlar degiller ben ve nisanlim.. Ilerki gunlerde trye gidip nikahimizi kiydirmak istiyoruz, dedigim gibi isimizi garantiye almak istiyoruz.. Ilerde bu kanun cikinca affedersiniz sap gibi ortada kalmak istemiyoruz.. Tekrardan tesekkur ederiz.. ;)
selam Surmeli
kolay gele
Evet abla takipteyiz.. Zaten sinav hakkinda olan haberi okuyunca tedbirlerimizi aldik..
Bilgi icin cok tesekkur ederiz.
Allah herkesin yar ve yardimcisi olsun ;)
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol